The Great Debaters (2007)
Geregisseerd door: Denzel Washington
Met onder meer: Denzel Washington, Forest Whitaker en Nate Parker
Bekijk via CANAL+
Plot The Great Debaters
"When the nation was in need, he inspired them to give us hope."
Het waargebeurde verhaal van professor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), die in 1935 voor het eerst een groep studenten bereid wist te vinden om met elkaar in debat te gaan. De op deze manier gevormde groep besluit uiteindelijk mee te doen aan de kampioenschappen tegen Harvard.
Melvin B. Tolson
Ruth Tolson
Sheriff Dozier
Helen Farmer
Cfour
Boos word ik niet snel hoor maar ik snapte je reactie niet erg... Enfin, laten we het maar op een miscommunicatie houden.
Over de film; gezien thematiek en cast ga ik hem zeker kijken, dus dan kan ik hier ook nog eens iets inhoudelijks melden
Oke dan, ik bedoelde het zeker niet zo. Ik kan je deze flm zeker aanraden, veel plezier!
Rataplan
Leuk film, meer ook niet. De rasialekwestie op de achtergrond en een debatteam als lijdraad. Is niet zo dat we hier met een nieuwe invalshoek hebben te maken. alleen een ander jasje.
3 sterren vind ik zat.
Hectometersnor
Mooie film vooral, geen verassende elementen in het verhaal maar vooral mooi geacteerd.
Sutherland
Denzel Washington; the man! Wat ben ik toch een fan van deze man en wat weet hij in deze film toch weer een stempel te drukken. Alhoewel hij niet echt een hoofdrol vertolkt m.i. dat deden de 3 studenten(overigens best aardig). Forest Whitaker vond ik ook erg fijn om naar te kijken.
Nadeel van de film vond ik dat hij een beetje mierzoet werd, vooral op het einde. Natuurlijk is deze film waar gebeurd dus je kunt het einde niet veranderen, maar er had misschien een andere toon aan gegeven kunnen worden.
Verder vond ik de hele kwestie 'zwart-wit' goed uitkomen in deze film, bepaalde scenes waren echt heel mooi gedaan.
Gewoon een mooie film.
witboek
Heb deze film gezien en moet zeggen wat een goede film!
Iedere personage is goed in zijn rol, heb zelfs inspiratie gevonden in deze film. When I was a child a thought as a child , but when I became a man .....prachtig toch!!
witboek
Iemand een idee of deze in België uitkomt, of heb ik hem gemist?
In België? Zelf ben ik van België en NOpe
hendrik119
een goede en interessante film die je bezig houd. goed actreerwerk en de film speelt zich echt af in een mooie sfeer. prima film
breedbeeld
Slimme film.
Uitgekauwd gegeven maar alle ingrediënten gedoseerd en niet te verontrustend geserveerd. Goede gefilmd, goed geacteerd, goed geregiseerd en houdt de aandacht vast, zelfs als je het allemaal wel eens gezien hebt. Eigenlijk een feel good movie.
Beter dan gemiddeld dus een 3,5
tal1b
meesterlijk gedaan, erg ontroerend.
samenspel tussen Denzel Washington, en Forest Whitaker was buitengewoon goed!
verder ook petje af voor de overige rollen.
erg boeiend, en beslist niet saai
_dangerous_
wat een loser film lijkt het me!
geen zin in deze film dus, zeker niet als ik naar paar pleitende kloyo's moet luisteren die uren gaan schreeuwen.
Prince-Remy
wat een loser film lijkt het me!
Wat een mooi en realistisch beeld heb jij van debatteren.
De film heeft mij verrast en heeft zeker wat sterke punten.
4,5 *
Mescaline
Mooie drama film.. zeer te spreken over het acteer niveau wat hier zeker boven het gemiddelde was!
Soms is de film een beetje langdradig.. maar dat is geen grote irritatie omdat deze film indrukwekkend wordt gemaakt door de acteurs!
Voor nu 3,5 sterren.. omdat het verhaal soms wat langdradig werd.. misschien bij een herziening een halve ster meer.. want ben nogmaals zeer te spreken over de acteurs.. !
kippy
zucht...
bobby4785
Geweldige film. Het meeste is waargebeurd. Als ik 10 sterren kon geven had deze film ze gekrijgen.
"I am here to help you to find, take back, and keep your righteous mind".
Intelligent uitgewerkt, warm verteld verhaal bevolkt door sympathieke personages. De uitwerking is soms wat ouderwets en oubollig; ook wordt dik aangezet sentiment niet geschuwd. En de blanke medemens komt er weer eens bekaaid af. Gelukkig is de film onderhoudend en meeslepend, ondersteund door prima akteerwerk. Iets te 'rechtvaardig' naar mijn smaak en daardoor op veilig spelend, maar goed genoeg om te blijven boeien.
Norma
Denzel kleurt netjes binnen de lijntjes met deze film. Degelijk acteerwerk, niet te zoet, niet te provocerend, maar daarom wel een beetje te veilig en standaard. We've seen it all before.
Diesel
Eens met Norma. The Great Debaters is een niet originele tearjerker van Denzel Washington met een paar leuke maar niet memorabele scènes. 2*
skipy05
deze film was goed. voor mij is hij goed om 1 keer te zien. verhaal is wel goed.
the new guy
Zeer onderhoudende film. Jammer van de veel te zoete speeches af en toe. Van mij mochten de debatten wat vuriger worden gevoerd met harde argumenten. In de film wordt naar mijn zin teveel op het sentiment gedebatteerd.
Maar een waargebeurd verhaal valt niet altijd spannender te maken.
Ik twijfel tussen 3.5 en 4 maar de zoete argumenten trekken dat laatste half puntje in.
Prima drama met een sentimenteel en flinterdun verhaal. Het maakt allemaal niet zoveel uit want de film wordt gedragen door de uitstekende acteerprestaties. Goed.
wat een loser film lijkt het me!
Voor je rechten opkomen is niet schreeuwen maar je recht. Vroeger was dit echt zo, mensen met een andere huidskleur werden gewoon behandelt als hun eigendom. Die mensen hebben gevochten voor hun rechten en daarom is dit een goede film om te zien. De rechten dat zij nu hebben is mede door zo'n personen. Deze film heeft een boodschap.

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Souffle au Coeur
Drama, 1971