The Great Debaters (2007)
Geregisseerd door: Denzel Washington
Met onder meer: Denzel Washington, Forest Whitaker en Nate Parker
Bekijk via CANAL+
Plot The Great Debaters
"When the nation was in need, he inspired them to give us hope."
Het waargebeurde verhaal van professor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), die in 1935 voor het eerst een groep studenten bereid wist te vinden om met elkaar in debat te gaan. De op deze manier gevormde groep besluit uiteindelijk mee te doen aan de kampioenschappen tegen Harvard.
Melvin B. Tolson
Helen Farmer
TheRisingSun
Iemand al enig idee?!
lagaiske
wat een loser film lijkt het me!
geen zin in deze film dus, zeker niet als ik naar paar pleitende kloyo's moet luisteren die uren gaan schreeuwen.
Deze opmerking slaat gewoon nergens op.
Waarom laten ze losers nog toe op moviemeter.
Deze film is een pareltje.
Prachtig meeslepend verhaal dat mooi gebracht word door de toch wel jonge cast!!!Chapeau!!!
witboek
Prachtige emotionele film, die je meeneemt naar de strijd van jonge Afro-amerikanen. De beelden zijn zeer mooi en het verhaal neemt je mee in vervoering zodat je echt meevoelt met hun. Een aanrader voor iedereen
Sideshow Bob
deze film was goed. voor mij is hij goed om 1 keer te zien. verhaal is wel goed.
Iemand de helft van het aantal beschikbare sterren geven en dan zeggen dat het goed is. Daar snap ik dus nog steeds geen hol van. Hoe denk jij / denken jullie? Is 2,5* vandaag goed en morgen weer slecht of welke 'logica' heb je daarbij verzonnen?
2,5* is bij mij onvoldoende. 3* ok/voldoende en 3,5* is goed. Is dat nou zo raar van mij of hebben we hier te maken met hogere wiskunde?
Sideshow Bob
wat een loser film lijkt het me!
Sterke argumentatie vooral ook. Weet je, misschien moet je die film maar eens bekijken. Gaat over debatteren en argumenteren enzo.
Hullek
Is deze al op dvd verschenen in R2NL?
Verschijnt 6 oktober 2009 op rental.
TheRisingSun
Volgens Bol.com op 27 oktober:
el padrino
hahahaha ik bleef hier lachen op moviemeter.
lagaiske hier worden vette films met goede verhaallling te vaak in de grond geboort en films die het iq en eq van ons niet waardig zijn,
daar begrijpen hier de meesten mensen wel wat van op moviemeter.
die geven wij een slecht punt of juist helemaal niet.
dus het is hier op moviemeter gewoon de omgedraaide wereld.
maar is een mening van ieder wat wils.
een dikke 5. goed geacteerd.
ElGringo
Wat een geweldige film is dit. Goed acteerwerk en een enorm mooi, ontroerend verhaal. De sfeer van de jaren '30 wordt schitterend in beeld gebracht en je voelt echt de spanning tussen de blanken en de zwarten, zeker in de scene waarbij de familie Farmer in de auto zit en ze per ongeluk een varken aanrijden wordt de verhouding tussen blank en zwart perfect weergegeven.
Voor mij zeker één van de mooiste films die ik ken, een dikke 5*
Raydo
Zeer mooie film die een, voor zover ik dat kan beoordelen, realistisch tijdsbeeld schetst van het Amerika van de jaren '30. Er wordt heerlijk ruim de tijd genomen om het verhaal te ontvouwen, waardoor alle gebeurtenissen logisch 'aanvoelen' (en, helaas, wellicht een tikje voorspelbaar). Tenslotte vind ik de score ook erg passend.
roebftb
Veel te veel cliché's. Maar dat had ik al kunnen verwachten van een productie uit de stal van Oprah Winfrey.
Kan niet zo snel iets vinden dat ik echt goed vond. Zelfs de kostuums waren niet goed.
Blokland
Typische well-intended Oprah-Winfrey fare. Mist iets en daardoor net niet echt inspirerend.
matjuh
Zeer mooie film, ik leef echt mee met de personages!
Trouwens wel een beetje te duidelijk waargebeurd..
aadvdwerf
Ik snap niet dat deze film flopte een geweldige drama met getalenteerde acteurs. Het verhaal mag dan wel niet zo dik zijn.
Maar kijk even naar de film zelf; de acteurs mooi geregiseerd.
Het leed van de sdtudenten komt goed naar voren
Ik Amerika was hij al geflopt maar dat doen de meeste black movie vaak (heelaas)
voskat
Maar kijk even naar de film zelf; de acteurs mooi geregiseerd.
Het leed van de sdtudenten komt goed naar voren
Heeft helemaal niks te maken met het feit dat het over zwarten gaat.
Dit soort films zijn gewoon nooit box office-krakers. Daar bieden ze te weinig spektakel voor.
JahLex
Vond dit echt een toffe film! Beter dan verwacht..
Op het laatst betrapte ik me erop dat ik letterlijk James aan het aanmoedigen was.. HARDOP! Ik zat er helemaal in.
Mooie set karakters.

Hectometerpaal
Echt een typische mix van Denzel, negers en drama. Precies dezelfde sfeer in al die Oprah-achtige Amerikaanse films.....blegh.
pollie44
Prachtige film!
Erg mooi verhaal en van het begin tot het eind meeslepend!
groente12
Mooie film met een morele boodschap. Denzel Washington kan zo te zien naast het goed acteren ook goed regisseren. Dat is heel erg goed te zien want de film komt heel erg geloofwaardig over en de drama is zeer geslaagd.
Tarkus
Zeer goede film van en met Denzel Washington.
De vertolkingen zijn werkelijk prachtig, van zowat de hele cast.
Ook het verhaal, dat is gebaseerd op ware feiten is een pareltje en draagt natuurlijk een grote boodschap in zich.
De film duurt meer dan 2 uur, maar het is een zo meeslepend verhaal dat dat zeker geen probleem is, de prent zal je boeien van begin tot einde.
Een leuk detail, de rol van de 14-jarige 'debater' wordt vertolkt door Denzel Whitaker, niet de zoon van Forest, maar wel vernoemd naar de hoofdrolspeler en regisseur van deze prent Denzel Washington, die ook zijn inspiratiebron is om het vak van acteur uit te oefenen en dat met verve doet !!
Een topfilm is dit zeker en vast...
Vascago
Goede film die bij vlagen wat langdradig en oversentimenteel aandoet, maar die dankzij de uitstekende vertolkingen toch van begin tot eind boeiend is.
Martyn88
Sterke film, heeft mij van begin tot eind geboeid. Acteerprestaties erg goed!
Weertenaar
Geen commerciele vooruitzichten; dat op zich is al uniek: 3.50 (3.50)
Sterk politiek drama dat hier en daar misschien iets te diepgaand is (en dan doel ik op de politieke debatten, die uiteenlopen van onbegrepen tot aan gezocht), maar dat tevens onvermijdbaar is om de kern achter het verhaal weer te geven. Ondanks dat er voor de gemiddelde kijker weinig 'actie' waar is te nemen, scoort de prent in mijn ogen toch opmerkelijk goed. Misschien wel omdat Washington er in slaagt om de dramatiek niet te ver door te voeren, waardoor het geloofwaardig blijft en hij het geheel in de juiste proporties tentoonstelt. Taferelen rond de rassenscheiding liggen er nergens te dik bovenop en komt het slotpleidooi uit de grond van het hart, niet van een filmscript dat een krachtig eind aan een commercieel product moest breien. De rol van Washington als regisseur is dan ook verrassend sterk te noemen, inclusief de troepen waarover hij beschikt die op de juiste posities worden neergezet. Cinematografisch oogt het wellicht wat overdreven sober, maar toch zeker wel toepasselijk in de geest van deze film.
helleke
Goeie film die ondanks de weinige actie en de vele dialogen toch aardig wist te boeien.
Mede door de schitterende vertolkingen van de vele acteurs.
3,5 sterren.
Zadel
Heb deze film ruim een half jaar op me kamer liggen, en heb hem gisteravond maar eens gekeken.
Deze 2 uur durende film moet het echt hebben van zijn dialogen, die goed zijn uitgewerkt en niet saai. Ik zou zelfs zeggen interessant. De film wordt afgewisseld met scene's waarin we terugzien hoe de blanken omgaan met de zwarten . Voor mij waren de meest aangrijpende scene's toch wel wanneer ze in hun auto aan komen rijden en dan bestormt worden door de blanken. Ook de scene waarin het huis wordt afgebrand is erg aa grijpend
Daarnaast is de film natuurlijk wel voorspelbaar als scholen tegen elkaar debatteren, kan je verwachten dat ik deze film de naam Harvard een keer voorbij komt natuurlijk
De acteerpresentaties waren goed, helemaal die van denzel en de vader van james farmer junior. Op de een of andere manier komt denzel gewoon geloofwaardiger over als hij een rol speelt waarin hij iemand moet verdedigen of proffessor is, dan wanneer hij een losgelaten trein moet stoppen.
deze film is zeker een 4 waard
Sterk drama over een gekleurd debatteam midden jaren '30 dat uiteraard te maken krijgt met racisme en verdeeldheid. De film heeft een vrij voorspelbare opbouw en is ook wat aan de lange kant. Toch blijft de fillm boeien en weet de regisseur Denzel Washington het vals sentiment te vermijden ondanks het euforische einde. Een uitstekende cast van een aantal bekende en onbekende namen.
Lennert
Het mooiste aan de hele film vind ik eigenlijk nog het prachtige gegeven dat de witte elite al lang doorhad dat racisme een achterlijk idee is (zoals de witte studenten in de film zelf ook enkele malen aangeven), maar dat het gewone volk er nog niet aan wilde. In dat opzicht vind ik ook voornamelijk de raciale kwesties/scenes erg interessant, want debatteren zelf zonder het zelf echt ergens mee eens te zijn en puur af te gaan op retorica is voor mij nu niet direct heel lovenswaardig.
Verder wel een film die ongelooflijk zoet is, maar zoet op een manier zoals je ook hoopt dat het zal gaan. De hoofdpersonen zijn zeer sympathiek en goed geacteerd, waardoor ik me niet teveel heb gestoord aan bepaalde plotwendingen. Dat Washington daarnaast ook nog een behoorlijk regisseur is verbaasde me extra in positieve zin.
Als de naam Oprah Winfrey dan bij de aftiteling verschijnt als producer is het in ieder geval wel meteen duidelijk waar dat zoete tintje vandaan komt, waardoor de echtheid van de film een klein beetje nepper wordt. Desalniettemin een zeer fijn drama, dat vooral door Washington en Whitaker zeer de moeite waard is.

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Souffle au Coeur
Drama, 1971