Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Harrison Ford, Ray Liotta en Ashley Judd
Releasedatum: 13 augustus 2009
Bekijk via CineMember
Plot Crossing Over
"Every day thousands of people illegally cross our borders... only one thing stands in their way. America."
Max Brogan, werkzaam bij de Immigratiepolitie in L.A., hanteert met gemengde gevoelens de regelgeving tegenover de duizenden immigranten die hem passeren. Via zijn ogen, maar ook door die van zijn collega Hamid Baraheri, immigratieconsultant Denise, en haar man Cole die voor de beoordelingscommissie werkt, is te zien hoe talloze mensen van verschillende nationaliteiten trachten de grens van L.A. over te steken, in de hoop daar een beter leven te vinden. Door de verhalen van deze mensen wordt pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen de Amerikaanse Droom en de harde realiteit die de vele immigranten in het L.A. van de 21e eeuw aantreffen.
Max Brogan
Taslima Jahangir
Special Agent Phadkar
Yong Kim
kinjutsu
Gezien de namen moet dit wel een goede film worden.
Hmm gezien de regiseur ook, maar het is altijd oppassen met dat soort uitspraken.
SanderSander88
Ben wel benieuwd naar deze film, tijd dat er een trailer uitkomt.
edejong
Ik ben ook wel benieuwd naar deze film.
Niet vanwege namen, maar verhaal spreekt me wel aan!
SanderSander88
Jep, het verhaal klinkt erg goed. Ik moet "Crash" eigenlijk ook nog even zien, die word met deze vergeleken.
Trailer? Eindelijk? Yah!
Lijkt een beetje op Crash, maar dan wat meer thriller-achtig.
Ook weer met hele mooie Summer Bishil .
SanderSander88
Ook weer met hele mooie Summer Bishil .
En Lizzy Caplan.
De film heeft wat weg van de films van Alejandro González Iñárritu waar ook meerdere verhalen elkaar kruisen. Het was allemaal iets minder maar de film heeft me toch goed vermaakt.
tottenham89
Leuke interessante film die niet te sterk was, maar wel vermakend en 1 die een duidelijk en realistisch verhaal had.
DiStefanO
Aardige film, die het immegratiebeleid van USA deels laat zien.
Diverse verhaallijnen die aardig uitgewerkt zijn.
Een film die er mag wezen en je enigzins aan het denken zet door het beleid dat wordt gekozen.
UrbanDjampa
Helaas minder boeiende verhaallijnen in deze film. Die met Cliff Curtis en Ford konden mij het meest bekoren.
Dubtrip
Ik vond de film best dope eigenlijk
mooi verhaal en ook True over hoe het
in het dagelijks leven gaat
ik geef deze film
MARCUS CORVUS
verhaal is origineel. verder vond ik de uitwerking wat minder. Werd nergens echt spannend. Ook weet de regiseur weinig emotie over te brengen helaas.
terecht niet in de bios.
hannes64
- 1926 berichten
Zeker een goeie film waar je bij gaat nadenken.
Zoals eerder al werd vermeld, zoals "crash".....maar dan iets anders.
4 verhaallijnen in 1 film , mocht ik altijd al over.
"Crash" is beter, deze komt in de buurt.
Ik heb me zeker vermaakt.
Sergio
Harrison Ford acteert duidelijk op de automatische piloot dreunt keurig zijn tekst op en komt nauwelijks in actie.
Ik heb het gevoel dat het een interessante film had kunnen worden maar op deze manier is dat niet helemaal gelukt.
Redelijk geslaagde mozaïek van levens, zich afspelend rondom de immigratiedienst van Californië. Alle verhaallijnen en personages zijn interessant, maar één en ander had wel iets subtieler uitgewerkt mogen worden. Sterk in beeld gebracht en goed gespeeld, ondersteund door mooie muziek. De thriller-elementen werken uiteindelijk minder goed dan de dramatische. Ford is acceptabel in de hoofdrol, maar hij schiet op emotioneel vlak hier en daar iets tekort. De film heeft wel iets weg van genregenoot Traffic, al is die stukken beter. Frappant detail is dat Ford daar oorspronkelijk ook in gespeeld zou hebben, in de rol die later naar Michael Douglas zou gaan.
wouterpossemis
Was toch wel onder de indruk van deze film. Gezien de cast en de regisseur had ik al gehoopt op een mooie film. Dat bleek ook zo te zijn. Verschillende verhaal lijnen die door elkaar lopen zijn mooi uitgewerkt. Vooral die waarbij Summer Bishil een belangrijke rol speelt. Was van haar acteer prestaties het meest onder de indruk!
Ik geeft de film 3 sterren
DLX2010
Minder boeiende verhaallijnen dan dat ik verwachte van deze film
maar toch vermakend.
Waku
Verschillende aspecten van de amerikaanse immigratie wet worden belicht. Meerdere verhaallijnen komen aan bod.
En elk karakter heeft zijn eigen menselijke tragedie.
De kracht van "Crossing Over" zit hem vooral in de geloof waardigheid en het uitstekende acteerwerk.
De verhalen zijn realistisch neergezet.
Gevoelige thema;s zoals 11 september en eerwraak worden niet geschuwd.
Zeker een aanrader.
Oosie
Ik heb zeker genoten van de verschillende culturen ,
gewoon een mooie film 4****

The Hunting Party
Thriller / Komedie, 2007

Operation Finale
Biografie / Drama, 2018
immigrantunfaithfulnesslos angeles, californiëbuitenechtelijke affairecriminal investigationmoordonderzoekhonor killing