• 9.376.609 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Shine a Light

"A master director shining his light on the best rock band on the planet."

Martin Scorsese blikt terug op de carrière van één van de meest succesvolle rock 'n roll bands ooit; The Rolling Stones. De in 1962 gevormde band, had een enorme invloed op de muziek van die tijd en op de ontwikkeling van de muziek in de jaren daarop. Scorsese filmde de band twee dagen lang in het Beacon Theater in New York en stelde voor het vastleggen van deze bijna legendarische band, een uitzonderlijke crew samen.

Zichzelf - The Rolling Stones: vocals / guitar / harmonica

Zichzelf - The Rolling Stones: guitar / vocals

Zichzelf - The Rolling Stones: drums

Zichzelf - The Rolling Stones: guitar

Zichzelf - The Rolling Stones: saxophone / keyboards

Zichzelf - The Rolling Stones: vocals

Zichzelf

Pieter Montana

If you start them up, they'll never stop !

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Nauw ja over een paar jaar toch wel?

avatar van filmanalist

filmanalist

rolling stones rules!!!!!!!!

avatar van mister blonde

mister blonde

mister blonde schreef:

Overdrijft Scorsese het niet een beetje met al die docu's?

Binnenkort zal ook Scorcese aan een documentaire beginnen over ex-Beatle George Harrison

. I'm there.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

zal die Aquilera lekker vinden zeg, zo'n pezig ranzig oud karkas dat een beetje tegen haar op staat te rijden, ieuw...

thunderball

Dit is samen met Quantum of Solace de film waar ik het meest naar uit kijk dit jaar! Wow! De Stones groot op het bioscoop doek!

avatar van Mescaline

Mescaline

Niks mis met the stones hoor..

Maar zit al erg lang te wachten op een film/docu over deep purple

Lord Flashheart

Geweldig wat dat stel oude mannen nog kan presteren! Ik heb hem net gezien op de pers screening in Tuschinski. Men was behoorlijk enthousiast en deze film zal dan ook gaan draaien in de grote steden tijdens bepaalde 'Rolling Stones events'. Best bijzonder voor een concert registratie.

Een must see voor de fans, maar ook voor mensen die minder bekend zijn met The Stones een echte aanrader. 4****

pfff ik ook

Mijn recensie komt vanavond pas, je bent snel.

Lord Flashheart

Voor welke krant schrijf je? Overigens zat ik er namens Fortissimo.

dragje

Zolang ik tijdig mijn pillen inneem schrijf ik voor Moviemeter, anders voor The New York Times. Zoals je ziet een stuk lager in de hiërarchische wereld van de pers dan waar jij voor schrijft

Ik voelde me erg 'jong' in de zaal, een ervaring die op 36 jarige leeftijd afneemt ghehe

Ik deel overigens je enthousiaste. Ook al ben ik geen fan van de 'stones' ik zat stiekem met mijn voeten mee te tikken op de maat. Mijn stukje volgt straks

Lord Flashheart

Dan ben toch benieuwd wie je binnen heeft gelaten als je niet bij de pers hoort en ook niet bij een filmbedrijf...

dragje

Moviemeter = pers Althans, in de context waar film- distributiehuizen louter in geïnteresseerd zijn; zoveel mogelijk publiciteit.

Zoals je weet moet je de naam opgeven voor wie je schrijft.

Ik weet niet hoeveel "bezoekers" Fortissimo dagelijks krijgt maar de bekendheid van moviemeter wordt blijkbaar als 'voldoende' aangemerkt aangezien ik al een tijdje persvoorstelling lijsten in mijn brievenbus ontvang en eveneens ingeschreven sta bij de bekende film distributeurs.

Veel interessants valt daar verder niet echt over te melden. Voor mij telt maar één ding, genieten van films en daar een recensie voor publiceren. Dat is de afspraak en dat is dan ook wat ik lever.

Voor de rest is het niet mijn baan zoals wellicht bij jou het geval is en voor de aanwezige lieden in de filmhuis Tuschinski. Meer dan een hobby kan ik er niet van maken

Lord Flashheart

Fortissimo is het bedrijf dat de filmrechten in handen heeft. De grotere goden van ons bedrijf hebben Martin en Mick in Berlijn al persoonlijk de hand kunnen drukken; de mindere goden zoals ik moeten het doen met deze screening.

Overigens kijk ik uit naar je stukje!

Dank je

dragje

Journalist: 'What happens when you get on stage?'

Keith Richards: 'I wake up...'

In deze documentaire "Shine a light' laat regisseur Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) het 'licht' schijnen op één van werelds bekendste rockgroepen; The Rolling Stones. Tijdens een twee uur durend optreden in het befaamde Beacon Theater in New York is het de bedoeling een ervaring te registreren die 'uniek' te noemen is.

Om dit te bewerkstelligen liet Scorsese zestien 33mm camera's en een crew bestaande uit gerenommeerde cameramensen aantreden. Ook werden de voorbereidingen in beeld gebracht om deze concertregistratie van extra elan te voorzien. Niet geheel onverdienstelijk want, zoals verwacht, blijkt het registreren van zo'n optreden geen eenvoudige taak.

De onmiskenbaar aanwezige problematiek levert humoristische en interessante anekdotes op, die als een prettig evenwicht tussen de opnames van het concert en de flashbacks dienst doen. Zo is er een woordenwisseling met de regisseur over technische problemen. Tevens ziet men gedurende de documentaire korte scènes van eerder geschoten interviews met de bandleden.

Naast deze plezierige schakeling tussen verleden en heden blijft "Shine a light' een documentaire die verslag doet van het concert zelf.

Door de exorbitante aanwezigheid van apparatuur en vakmensen oogt het concert soms een decor voor een opname van een nieuwe videoclip. De aanwezigheid van goed ogende vrouwelijke 'fans', zo vlak voor het podium, doet vermoeden dat hier wellicht sprake is van een 'teveel' aan arrangementen.

Gelukkig overtreft, in schril contrast, de magie van de gespeelde nummers deze 'voorzorgsmaatregelen'.

Gecombineerd met gastoptredens van Christina Aguilera, Buddy Guy en Jack White betreft "Shine a light' een zeer geslaagde concertregistratie die eerder mede dan 'ondanks' de hoeveelheid aan technische middelen de gezichtsuitdrukkingen, die boekdelen spreken, van de Rolling Stones weet vast te leggen. Dit laatste is niet in mindere mate te danken aan editor David Tedeschi die ook verantwoordelijk was voor de editing van "No Direction Home: Bob Dylan (2005)".

"Shine a light" is een 'must see' voor de fans van 'The Rolling Stones' maar vergt wel enige oplettendheid voor die personen die de documentaire op het grote doek wensen te zien. De documentaire, die de wereldpremière kende als openingsfilm van de 58e editie van het filmfestival in Berlijn op 7 februari jl., zal slechts in beperkte oplage in de grote Europese steden op het scherm getoond worden tijdens 'speciale Rolling Stones events'.

De meest passende omschrijving omtrent "Shine a light' wordt in dit geval door Keith Richards gegeven wanneer hem wordt gevraagd wat er met hem gebeurt als hij eenmaal op het podium staat en hij deze vraag beantwoordt met: "I wake up...". Dit laatste geldt overduidelijk voor The Rolling Stones als geheel.

thunderball

Wow! Mooi stukje (dank), ben wel een beetje jaloers.

Ik ga naar de voorpremiere op 6 april te Utrecht, maar ik had begrepen dat hij vanaf de 10e gewoon in Nederland ging draaien?!

Wat is de play-list?

thunderball

zie musicmeter (er komt ook een album van).

thunderball schreef:

Wow! Mooi stukje (dank), ben wel een beetje jaloers.

Dank voor het compliment!

Ik moet helaas bekennen dat ik hier niet alle informatie over beschik. Wel heb ik de 'distributeur' van de film een e-mail verzonden met deze vraag. Zodra, ik vermoed a.s. maandag, ik hier antwoord op krijg meld ik deze.

Lord Flashheart werkt echter bij het bedrijf dat de 'rechten' van deze documentaire in bezit heeft, volgens mij kan ook hij hier antwoord op geven, beter dan ik in ieder geval

avatar van L@ur@

L@ur@

Pieter Montana schreef:

Wat is de play-list?

Als Stonesfan was het een hele eer dat ik er gisteren bij mocht zijn en natuurlijk heb ik de setlist genoteerd

Jumping Jack Flash

Shattered

She Was Hot

All Down The Line

Loving Cup - met Jack White

As Tears Go By

Some Girls

Just My Imagination

Far Away Eyes (met een erg mooi shot van Mick en Keith samen)

Champagne And Reefer - met een geweldige Buddy Guy

Live With Me - met Christina Aguilera, vond ik matig

Start Me Up

Brown Sugar

Satisfaction

Ik vind het een erg mooie film, al heb ik me ook behoorlijk geergerd aan de ingehuurde modellen aan het podium. Daar hadden fans moeten staan die de teksten kennen!!

Maar goed, ik kan me aan de andere kant ook wel voorstellen dat een filmmaker liever naar mooie meisjes van 25 kijkt dan naar ruige rockers van boven de 50...

In ieder geval zeker een aanrader!!

L@ur@ schreef:

Ik ben zo te lezen niet de enige die dit is opgevallen. Ook bizar dat je soms zo'n 'bloedmooie' fan in beeld kreeg die nog net het vernuft had op de maat van de muziek mee te klappen.

Ik deel je mening, daar hadden echte fans moeten staan.

dragje schreef:

Hoewel wij de rechten beheren, gaat de distributie via RCV. Daar kan ik dus helaas geen antwoord op geven.

dragje

Inderdaad, kreeg zojuist een e-mail binnen die dat bevestigd.

De distributie verloopt inderdaad via RCV maar de organisatie daarvan loop via Shine a Light.tv een site van het Stones-forum. Op daar kan men kijken of voor de speciale voorstellingen nog plekken vrij zijn maar ik vrees het ergste.

In ieder geval is bekend dat de film vanaf 10 april in verschillende steden zal worden getoond, we spreken hier over 4 a 5 steden. Na verloop van tijd zullen de prints gaan rouleren naar andere steden.

Voor geïnteresseerden voor de Stones, zet je boksen van de pc op 10 en klik hier.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

mister blonde schreef:

Overdrijft Scorsese het niet een beetje met al die docu's?

.....(Mijn mening!).....ik vind dat de beste man ietsepietsie zijn tijd verdoet met die docu's.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Op deze film wacht ik al een tijdje. Scorsese is een geweldig regisseur (en documentairemaker) en ik ben ook een groot liefhebber van de Stones. Desbetreffende tournee heb ik overigens twee keer live mogen meemaken.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

dragje schreef:

Ik deel je mening, daar hadden echte fans moeten staan.

Niet Scorsese's keus. De Stones huren voor alle concertregistraties die ze willen uitbrengen (want ieder concert wordt geregistreerd) mooie jonge dames in die vooraan moeten staan. Tsja, ik vind het ook gefeinsd want onder andere het publiek draagt bij een de sfeer van een show.