• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Shine a Light

"A master director shining his light on the best rock band on the planet."

Martin Scorsese blikt terug op de carrière van één van de meest succesvolle rock 'n roll bands ooit; The Rolling Stones. De in 1962 gevormde band, had een enorme invloed op de muziek van die tijd en op de ontwikkeling van de muziek in de jaren daarop. Scorsese filmde de band twee dagen lang in het Beacon Theater in New York en stelde voor het vastleggen van deze bijna legendarische band, een uitzonderlijke crew samen.

Zichzelf - The Rolling Stones: vocals / guitar / harmonica

Zichzelf - The Rolling Stones: vocals

Zichzelf

avatar van dragje

dragje

Dit wilde ik fans niet onthouden...

Dinsdagavond 8 april rolt het Amsterdamse Pathé Tuschinski de rode loper uit voor Scorsese’s ode aan de Rolling Stones, men kan dan de film daar bekijken.

@Drs. DAJA

Dat wist ik niet. Prettig om te weten bij deze. Zijn het toch een beetje 'oude' snoeperts die Stones

Je was me voor Dragje. Hier alle info (zie ook www.shinealight.nl):

PERSBERICHT

Hilversum, 19 maart 2008

'STONES CONCERTFILM BELEEFT SHINE A LIGHT CELEBRATION NIGHT'

Nog geen week na de première in Londen beleeft de concertfilm van meesterfilmer Martin Scorsese, Shine A Light, haar Nederlandse publiekspremière. Dinsdagavond 8 april rolt het Amsterdamse Pathé Tuschinski de rode loper uit voor Scorsese's ode aan de Rolling Stones.

Nadat de film gekozen werd tot openingsfilm van het prestigieuze filmfestival van Berlijn is het nu tijd om de film aan de vele - bekende en onbekende - muziekliefhebbers te laten zien. Voorafgaand aan een release vanaf 10 april organiseert distributeur RCV Entertainment i.s.m. Universal Music de Shine A Light Celebration Night. Om de fans de kans te geven de film zo vroeg mogelijk te zien, kunnen de meeste kaarten via pathe.nl besteld worden.

Gegevens Shine A Light Celebration Night:

Datum: dinsdag 8 april 2008

Lokatie: Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34 te Amsterdam

Deuren open: Vanaf 20.15 uur

Start film: 21.00 uur

Dress code: Rock 'n roll

Vanaf 4 april is ook de 2CD van de Rolling Stones: Shine A Light concerten verkrijgbaar.

avatar van niethie

niethie

Wat is toch ooit met jagger en co gebeurt, ze zien er echt uit als een paar zwervers..

Begrijp me niet verkeerd hoor mensen ben een grote fan van the stones (heb haast al hun albums of lp) heerlijke muziek, maar volgens mij hebben de drugs en het ruige leven echt hun tol geeist aan hun koppen te zien.

Lord Flashheart

Yes!! Ik ben erbij morgen in Tuschinski. Ben benieuwd of er nog meer moviemeter-users komen.

thunderball

Ik ben gisteren al naar de voorpremiere geweest in Utrecht, georganiseerd door het Stonesforum. Dit was absoluut een fantastische gebeurtenis en compleet uniek, want nergens anders in de wereld was er een voorpremiere.

Als docu stelt de film behoorlijk teleur, daar het er gewoon geen is.

De film is een fantastische concert registratie en daar beoordeel ik hem dan ook op!

De Stones zijn nog nooit zo mooi in beeld gebracht als bij deze film en dan kun je echt wel het verschil zien tussen doorsnee TV mensen die een concert opnemen, of echt goede cameramensen zoals bij deze film.

Prachtige setlist, nu eens niet helemaal doorsnee zoals meestal en ook een paar onverwacht hilarische momenten (die ik niet zal veraden).

Hoogtepunt was voor mij Keith die You got the silver zong. Staande in een lange, donkere jas en begeleid door Ronnie op een accoustische gitaar. Wonderschoon!

Verder was ook het duet tussen Mick en Christina Aquilera voor mij een hoogtepunt en ze heeft me bijna fan van haar gemaakt.

Ook was de film behoorlijk lang voor een concertfilm (ik geloof wel ruim twee uur), maar hij verveelde geen moment.

Het docu-achtige, of wat er voor door moest gaan, bestond slechts hier uit, dat er tussen de nr's wat oud beeldmateriaal was geedit, maar behalve dat het voor fans allemaal bekend was, leek het ook vaak vrij lukraak er in te zitten.

Voorbeeldje:

De legendarische uitzending van News of the World werd gestart met Mick die per helicopter gebracht werd. Vervolgens werden alle deelnemers aan het gesprek geintroduceerd, waarna er aan Jagger 1 vraag werd gesteld. Vervolgens kreeg je hele andere fragmenten te zien, die er niks mee te maken hadden. Waarom dan al die mensen geintroduceerd werden is me een raadsel, want daar werd verder toch niks mee gedaan en deed er voor de film dus ook niet toe.

Ook door het nr Connection een aantal interviewfragmenten editen was wat mij betreft doodzonde.

Conclusie:

voor een documentaire is de film te ligt en met te weinig inhoud, maar als primaire concertregistratie is ie subliem en overweldigend!

Alleen verwacht je gewoon van iemand als Scorsese meer dan alleen een concert mooi in beeld brengen. Ik wel iig!

Voorlopig vier sterren!

timbo_

Als het een concertregistratie is lijkt het me dat hij hier niet thuis hoort. Neil Youngs concert is er ook om die reden vanaf gehaald.

thunderball

Wel wanneer zoals nu het een bioscoopfilm betreft. Anders zouden films als die van Woodstock en The Last Walz ook niet mogen. Het is natuurlijk wat anders wanneer het gaat om TV en/of dvd registraties, dat zijn geen films.

timbo_

Neil Young nooit in bios gedraaid dan? Vind het ook nog steeds onzin de Last Walz erop staat maar dat terzijde. Woodstock niet gezien kan ik niet over oordelen. Mag U2 3D er dan trouwens ook op. Draait ook in Bios?

Lord Flashheart

Deze hoort er gewoon op te staan, simpelweg vanwege de wereldwijde bioscoop release.

Hoewel ik Shine a Light al gezien had bij een perspresentatie, was de premiere toch zeker de moeite waard. De betere ambiance in de grote zaal, de champagne + de aanwezigheid van verklede fans en de onvermijdelijke BN-ers maakten het een waar feest.

De vier sterren blijven dus absoluut staan.

timbo_

Op zich niets mis mee. Maar ik weet nog dat niet zo heel lang geleden de concert'film' Heart of Gold van Neil Young verwijderd is terwijl die volgens mij ook in de bios heeft gedraaid.

timbo_ schreef:

Ik dacht even: Wat zeur je nou de hele tijd over Heart of Gold, maar.... ik heb het even op gezocht en je hebt gewoon gelijk: dat is wel degelijk ook een FILM!! Hij is geregisseerd door Jonathan Demme en stamt uit 2006. Dus die moet ook gewoon op moviemeter kunnen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige concertregistratie. Enige minpuntje was dat ik wel iets meer had willen zien van de interactie tussen Scorsese en de Stones en de opbouw naar het concert. Dat was nu de eerste vijf minuten en naast het concert zelf wat (leuke) beelden uit oudere interviews. Daar had meer ingezeten.

thunderball schreef:

Vandaar ook mijn verwarring. Die werd er af gegooid omdat het een concertregistratie was en deze mag er wel op terwijl het ook een concertregistratie is. Daarom wat is nu het beleid. Concertregistraties wel of niet? Of staat deze er alleen op omdat toevallig over The Rolling Stones gaat en van Scorsese is? Dat zou ik namelijk wel bijzonder slecht vinden.

Ik heb me laten verzekeren dat dit niet enkel en alleen een concertregistratie is.

Documentairegedeelte zou substantieel zijn.

thunderball

Het enige wat voor docu moet doorgaan zijn de eerste 20 minuten, waarbij je de voorbereidingen voor het concert ziet, met een steeds nerveuser wordende Scorsese, omdat hij de setlist niet weet. Verder zijn er tussen de nr's wat oude interviewstukjes geedit.

Maar dat doet er feitelijk niet toe:

wanneer het gaat om een film, die voor de bioscoop is gemaakt en daar ook uitsluitend voor bedoeld is, moet hij gewoon op moviemeter geplaatst worden. Een film is een film. De inhoud doet er niet toe. Of het nu een concertregistratie is of wat anders, het blijft een voor de bioscoop gemaakte film.

Heart for Gold is voor de bioscoop bedoelt en is dus een film.

Niet te verwarren met dvd of TV registraties, die nooit voor de bioscoop bedoeld waren. Een concertfilm, de naam zegt het al, is een film.

Ik kom af en toe hier ook TV series tegen, die hebben hier niks te zoeken, want zijn geen films. Wat doet North and South hier op moviemeter? Ik kan geen enkel criteria bedenken, waarom deze TV serie een eens wel hier bestaansrecht heeft??!!

avatar van Sergio

Sergio

Er is al een hoop over gezegd maar ik vind dit ook meer een concertregistratie dan een film .

avatar van Ruudje

Ruudje

Zojuist Shine a Light gezien, en de eerste 20 minuten zijn sowieso documentaire, daarna volgt het concert.

Heb Heart of Gold niet gezien, maar wel verschillende andere concertregistraties.

Ik vind dat Shine a Light op een veel meer filmische manier gebracht wordt dan vele andere concertregistraties die ik gezien heb. De film bevat grotendeels een hele snelle montage, hierin zie ik de invloed van de regisseur terug, en bij normale registraties zie ik vooral lang uitgerekte shots van eenzelfde standpunt. Bovendien worden gedurende de hele film regelmatig archiefbeelden getoond.

Als er ergens een grens getrokken moet worden, is het moeilijk te bepalen waar deze precies moet komen te liggen. Maar ik vind in ieder geval dat Timbo_ eerst Shine a Light moet gaan zien, om het verschil te bepalen tussen Heart of Gold en Shine a Light, voordat deze man vanuit het niets gaat roepen:

timbo_ schreef:

Want Shine a Light is zeker niet 'zomaar' een registratie!! Eerst kijken!

Ruudje schreef:

Want Shine a Light is zeker niet 'zomaar' een registratie!! Eerst kijken!

Ik baseer me op wat de eerste kijkers hier te melden hebben. Dus ik roep het niet vanuit het niets. Als die zeggen dat het een concert registratie is dan geloof ik dat. Zie namelijk niet in waarom die mensen zouden liegen. Daarvoor hoef ik deze film niet te zien. Het gaat mij er dan ook totaal niet om, om deze film er af te krijgen het gaat mij om eenduidigheid. De ene er wel afgooien en de andere niet zorgt voor verwarring. Kappeuter heeft hier echter net al gezegd dat het documentaire gedeelte groot genoeg is dan is het mij duidelijk en is er verder totaal geen probleem. Overigens is je argument dat deze concertregistratie toevallig wat anders en volgens jou mooier gefilmd is een non-argument. Dat is namelijk puur subjectief en kan nooit een reden zijn om een film wel danwel niet op de site te laten staan.

avatar van Ruudje

Ruudje

Mijn enige argument is ook wat ik in het begin zeg, dat de eerste 20min docu zijn. Wat ik vertel over de wijze van in beeld brengen, en de filmische indruk die het me geeft, is gewoon mijn reactie wat ik van Shine a Light vond. Maar prima dat er nu duidelijkheid voor je is!

avatar van Koekebakker

Koekebakker

thunderball schreef:

Ik vond de vocalen van Keith juist vreselijk. Volgens mij vond Scorsese ze trouwens ook te zwak, want dat is het enige nummer dat hij doorsnijdt met interviewfragmenten.

Verder wel met je eens.

thunderball

Nee, bij het volgende nr, Connection ook door Keith gezongen, werden interviewfragmenten geedit. Keith zong voor zijn doen erg goed, maar je moet er wel van houden.

De film komt trouwens op 13 september al op dvd uit (rond de 24 euro).

Herstel:

hij komt zo als het er nu naar uit ziet op 29 juli uit.

Ook op blue ray.

Aardig bonus materiaal, oa rehearsals, extra archiefbeelden die niet in de film zitten, extra intv stuff en bonus nr's die ook op de cd staan oa Paint it black EN Undercover!

avatar van Daan23

Daan23

Gewoonweg prachtig!!!

De beste regiseur gecombineerd met één van de beste band ter wereld, dat kan gewoon niet stuk...

Prachtige sfeer en uiteraard perfect camerawerk maken van deze film een juweel.

De STONES zoals je ze nog nooit zag.

5* zonder enige twijfel!

avatar van Car-freak

Car-freak

Mjah, hij is te doen.

avatar van T.O.

T.O.

Daan23 schreef:

De STONES zoals je ze nog nooit zag.

Nou ja, lijkt me wel. Ik had juist het gevoel dat ik helemaal niks nieuw zag en dan ben ik nog geen eens de grootste fan. Verder wel aardig om te kijken.

avatar van smeetsm

smeetsm

na een nummer of tien, is het truckje toch wel uitgewerkt, van een te ouwde man die te overdreven staat te springen als een jonge hond.

En dan die eeuwige gitaar riffjes........

thunderball

Ik zit nu naar de regio 1 dvd te kijken en hij is geweldig!
Prachtig beeld en geluid en nog wat mooie extra's.
Het begin blijft hilarisch (Hee, Clintie, I'm bushed!) en het concert is waanzinnig mooi in beeld gebracht.

thunderball

De dvd is nu ook vanaf vandaag in Nederland te krijgen, oa bij De MediaMarkt (hoewel ie officieel pas vrijdag zou uitkomen) in een mooi digipackhoesje!

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Vooral erg leuk voor grote Stonesfans zoals ik denk ik. Dus mijn beoordeling ligt voor de hand maar is absoluut niet objectief.

Eens fan, altijd fan!

(al geef ik grif toe dat de beste Stonesplaten zo tussen 1968 en 1978 gemaakt zijn, maar als liveband mogen deze fossielachtigen er nog wezen!).

Fjoew... dat die Bill Clinton zomaar gewoon met deze Heren mag staan praten, sommigen hebben toch geluk hé!

Héél leuk zijn ook de oude filmfragmenten, die jonge kopjes van de nu oude Stones, erg leuk!

****1/2

Couch Potato schreef:

Hij gaf niet bepaald de indruk dat het de eerste keer was. Het was allemaal wel heel losjes en van 'ah, jij ook weer hier'.