• 9.372.278 stemmen

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Mickey Rourke, Ellen Barkin en Elizabeth McGovern

Releasedatum: 18 mei 1990

Plot Johnny Handsome

"They changed his looks, his life and his future... but they couldn't change his past ."

Een misvormde beroepscrimineel wordt verraden. In de gevangenis krijgt hij een nieuw gezicht. Als hij uit de gevangenis komt, lijkt het dat hij op het rechte pad is. Hij plant echter om wraak te nemen op degenen die ervoor gezorgd hebben dat hij in de gevangenis gezet is.

Johnny Handsome

Sunny Boyd

Lt. A.Z. Drones

Dr. Steven Fisher

Rafe Garrett

Mikey Chalmette

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Hoewel dit qua look and feel best een b-film is, is ie zeker genietbaar. Veel sfeer en lekker karikaturale karakters. Het einde vond ik wat jammer.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Jammer dat Hill een half uur verspilt aan het oninteressante reconstructie verhaaltje, compleet met computer graphics en liefkozende nonnen. Forrest Whittakers rol is eigenlijk ook erg matig. Dan pikt het gelukkig op en krijgen we weer de haast comicbook-achtige overdrijving waar Hill om bekend staat, dit keer in een neo-noir sausje gegoten: Barkin speelt leuk de trashy bitch, Henriksen is badass, Dit alles gehuld in ongure achterafstraatjes met stripclubs en neon. Niet te vergeten de super soundtrack van Ry Cooder, die er deze keer een soort swampblues festijn van maakt. Alles tezamen is het echt helemaal mijn ding dus, maar volgende keer iets beter knippen, meneer Hill,,,,,

avatar van Leno

Leno

Het verhaal stelt weinig voor en is best knullig in de uitwerking. De cast is wel goed, leuke rol van Hendriksen ook (die zijn uiterlijk voor dergelijke rollen mee heeft) en een goede sfeer, vooral dankzij de muziek en setting.New Orleans leent zich mooi voor als setting, mooie climax ook op een van de grote kerkhoven van New Orleans.

avatar van scorsese

Goeie film over een crimineel met een misvormd gezicht die in gevangenis plastische chirurgie ondergaat. Een redelijk origineel verhaal met ook een boeiend hoofdpersonage (ondanks dat de tweede helft zich voornamelijk op het wraakgedeelte focust) die een bijzondere nieuwe kans krijgt in het leven. Een lekker film-noir sfeertje en een cast met aardig wat bekende namen.