Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 24 februari 1994
Bekijk via Netflix
Plot The Remains of the Day
"Diamond in the Rough."
1958. Het Britse landgoed Darlington Hall dreigt te verdwijnen, maar een voormalig congreslid uit de VS koopt het op. Hij behoudt de butler James Stevens en de kokkin. Stevens krijgt een brief van de vroegere huishoudster Sally Kenton en besluit haar te bezoeken aan de Westkust. Via flashbacks zien we hoe de vriendschap tussen Stevens en Kenton is ontstaan, en welke belangrijke politieke zaken zich op het landgoed hebben afgespeeld.
James Stevens
Mrs. Mortimer, the cook
Spencer
Dupont D'Ivry
gertos
Een deprimerende film omdat je weet dat deze twee mensen van elkaar houden, maar te stijf zijn om dat toe te geven. Wel mooi weergegeven en goed geacteerd.
Volledig mee eens! Het feit dat mensen - om welke reden dan ook - niet het risico willen, kunnen of durven nemen om hun liefde voor elkaar te uiten, vind ik ook zeer deprimerend om te zien.
Het is zó tragisch te zien hoe een leven min of meer vergooid wordt omdat een liefde onuitgesproken blijft.
En dan laat ik de politiek in de film nog even buiten beschouwing.
Briljant
Jorick
Een prachtige film waarin je helemaal wordt meegesleept, tevens zijn de acteerprestaties van erg hoog niveau. Hopkins laat weer eens zien dat hij veel in huis heeft. Ik heb me geen moment verveeld bij deze dramatische en emotionele film.
Clover
zooo mooooi ingetogen gespeeld, een op zijn lijf geschreven rol voor Anthony Hopkins 4*
The One Ring
Ik ben blij dat ik gisteren nog eens even naar die tv-tip hier gekeken heb anders had ik deze film niet gezien en dat zou een gemis zijn. Deze film is echt prachtig. Mooie beelden, sterke dialogen, heel hoog acteerniveau en een goed verhaal. Een film als deze kan heel makkelijk vol komen te zitten met sentiment en clichés, maar James Ivory weet dit te voorkomen. De film weet te ontroeren zonder sentimenteel te worden. Van Anthony Hopkins heb ik eigenlijk nog niet zo veel gezien, maar deze film herrinnerde mij eraan dat ik toch maar eens meer van zijn werk moet gaan bekijken. Misschien zet ik zelfs mijn negatieve gevoelens ten opzichte van horror opzij en ga ik Silence of the Lambs zelfs een keer bekijken. Van Emma Thompson had ik nog nooit iets gezien, maar ook zij is uitstekend. Goede film, een aanrader.
xenne
had nogal weinig verwachtingen, maar ben toch wel onder de indruk geraakt van het acteerwerk van de hoofdpersonages... écht genieten
film duurde me wel iets te lang, waardoor m'n aandacht op het eind ging verslappen
uiteindelijk maar 3,5 sterren
donnie darko
Bwa, ik heb toch mijn twijfels bij deze film. Ik vond hem best wel goed, maar ik vond eigenlijk dat er minstens een half uur geschrapt mocht worden. Alles duurde net iets te lang en daardoor vond ik het allemaal wat aan de saaie kant.
Toch 3* voor het goed acteerwerk.
J.S.
Moet het vooral van het sterke acteerwerk van Hopkins en Thompson hebben, voor de rest niet al te bijzonder, ik had liever wat meer gezien over waarom Lord Darlington nu zo'n groot aandeel had in de oorlog.
Aardig tussendoortje, 3*.
grovonion
vind ik zonder twijfel de beste film die ik ooit gezien heb. Met een uitzonderlijke acteerprestatie van Anthony Hopkins. 1 scene om dit te onderstrepen: het moment waarop Emma Thompson vertrekt voor haar vrije dag en Anthony haar in de gang ontmoet: het spel van de ogen die iets heel anders zeggen dan de woorden die uit zijn mond komen. Verbluffend!
Brokkelaar
Fomidabel acteerwerk van de meester zelf: Anthony Hopkins. De film zelf is ingetogen en somber, maar ja, dat weet je van te voren als je een Britse drama gaat kijken. Prima film, super acteerwerk en wat mij betreft een 4.
Palmotheque
Net gezien en het moet gezegd worden. Prachtige filmbeelden, verhaallijnen en acteerwerk. Anthony Hopkins is meesterlijk in deze film, evenals zovele andere acteurs. Die man verdient nu al een retrospectief op tv ook al is hij nog in levende lijve.
Lang niet gezien deze film en dan met zo een einde op Valentijnsdag, om heerlijk zwaar depressief van te worden en toch gelukkig. Wat is film toch een prachtig medium. 5 Sterren !
Met het zakdoek naar bed en zwelgen in verdriet, welterusten allemaal !
Humphrey
Volledig mee eens.
des1
Beste film die ik tot nog heb gezien. Om verschillende redenen. En da's natuurlijk heel wat om dit zo te stellen, want films zijn moeilijk vergelijkbaar en er is veel moois gemaakt in diverse genres.
Maar goed, de film is alles wat een mooie cinematografische ervaring zou moeten of kunnen inhouden. En meer. 'Klein' en 'groot' menselijk drama tegen de achtergrond van grote thema's en dilemma's. Een overduidelijke 'Labor Of Love' met zeer goed uitgewerkte karakters, plaatjes van zorgvuldig gekozen enscenering... ontroering, contrasten, subtiliteit. ... Ach, er is zoveel.
Feitelijk... ondanks alle lof die de film kreeg, toch een door velen over het hoofd gezien juweel. Anthony Hopkins' beste rol. Idem van Emma Thompson. En Hugh Grant in een nu eens andere casting.
Ik heb genoten van het spel van Hopkins en Thompson en hun samenspel.
Het pantser van Hopkins en de sporadische emoties die m soms toch weten te ontsnappen. Daar gaat Remains of the Day voor mij over. Alles bedekken met de mantel der beleefdheid en etiquette.
Ik houd trouwens verwacht dat Hopkins de fles wijn aan Hopkins wou schenken. Was hij dit misschien wel van plan maar durfde hij niet?
Hilarisch moment is de dienbladscene wanneer Stevens vader onderuit gaat. Al meters vantevoren zie je het aankomen, wat het nog leuker maakt.
Andere mooie scene is wanneer het bezoek tot 3 maal toe Hopkins naar z'n mening over een kwestie vraagt en hij steeds beleefd moet afhouden. Je ziet m ongemakkelijk in de kamer staan.
De scene waarin Thompson erover begint dat Hopkins liever geen mooie dames aanneemt vind ik ook een van de hoogtepunten uit de film. Geweldig geacteerd.
The Remains of the Day heeft prachtige locaties en de fotografie is subliem.
Wat ik onbevredigend aan de film vind is de afloop van het verhaal. Ik hoopte dat na zoveel jaren Hopkins wel zou ontdooien.
In de lift na autopech laat hij al wel wat meer los, maar jammer dat dit later niet nog meer gebeurt.
P.S. Het viel me op wat een stijve hark Reeves was.
Ruime 3,5 sterren, misschien nog eens een halve ster meer.
Sirotteke
net deze film gezien en ik vond hem echt goed. zeer goede acteerprestaties , maar vooral de spanning tussen de hoofdpersonages vond ik fantastisch.
eerst en vooral de scene waarbij miss kenton het boek van stevens wil zien en je ziet gewoon dat hij bijna toegeeft aan zijn gevoelens. hoe hij naar haar keek als ze zijn hand aan het openen was. maar heel even was het daar maar zo snel was hij er terug om zich terug te verschuilen achter zijn schild.
zo ook de scene waarin kenton zegt dat ze gaat trouwen. stevens wereld stort bijna in en je ziet het ook op zijn gezicht en toch is hij nog in staat een gefeliciteerd uit te brengen. eigenlijk echt tragisch dat deze twee mensen niet bij elkaar zijn. pijnlijk
voor mij dus vier sterren
grovonion
Ruime 3,5 sterren, misschien nog eens een halve ster meer.
joe black
Alweer een gigantische prestatie van Hopkins. Hiermee bevestigde hij alwéér dat hij een héle grote is! 4.5*
Couch Potato
voor mij dus vier sterren
Die dingen zijn mij ook het meeste bijgebleven, zou de film best nog eens terug willen zien, vond hem ontzettend mooi in de bioscoop.
O, dat treft, men speelt hem vanavond laat op de televisie!
****
nightbreed
Prachtige film met bijzonder goede acteerprestaties, vooral Hopkins en Thompson waren briljant.
Dit is echt zo'n acteerfilm, een film die het moet hebben van de acteerprestaties, hoewel het verhaal ook bijzonder was.
Cijfer: 4
Humphrey
Gisterenavond nog eens de prent bekeken en was opnieuw onder de indruk van Anthony Hopkins. Wat een (h)eerlijk acteur!
Ongetwijfeld nu 5*!
Brokeback Mountain behandeld eigenlijk hetzelfde onderwerp. Maar deze film is toch zeker beter en mooier. Natuurlijk ook vanwege Thompson en vooral Hopkins.
kanjertje
Oersaaie en langdradige film die ik echt niet kreeg uitgekeken.
Brokeback Mountain daarentegen vind ik één van de betere films.
Misschien omdat het hier engelse acteurs/actrices zijn en merk dat ik die zelden goed vind.
Heb gisteren nog een film met Emma Tompson geprobeerd (Nanny McPhee) en ook die na 45 min uitgezet
cambal
Om eindeloos van te genieten met een Hopkins die echt elke rol die hij speelt zo uitdiept , uitzonderlijk aparte klasse , en de filmliefhebber daardoor in extase achterlaat .
AddictedToMovies
Wat een ontzettend sterke rol van Anthony Hopkins. Hij blijft me verbazen, al die verschillende rollen en allemaal perfect! Ook Emma Thompson was erg goed. Ik vond het ook leuk om Hugh Grant is in een ander soort film te zien. Beetje raar dat deze film geen Oscar heeft gewonnen met zoveel nominaties. Zal wel door Schindler's List komen. Ik vind alsnog dat Sir Hopkins de Oscar voor beste acteur mocht ontvangen in plaats van Tom Hanks.
(350ste stem!)
Mister_Movie
(350ste stem!)
Volledig mee eens. Hopkins acteert hier buitenaards.
Proficiat met je 350ste stem
AddictedToMovies
Volledig mee eens. Hopkins acteert hier buitenaards.
Proficiat met je 350ste stem
Bedankt
film_kaza
Anthony doet het erg goed, evenals de andere acteurs. Maar het verhaal deed me erg weinig, en wist niet al te goed mijn aandacht vast te houden. Een paar mooie beelden en goeie stukjes zorgde nog voor een 2,5 *.
hdehoon
Een meesterwerk. Vooral de manier waarop de wereldgeschiedenis wordt gereflecteerd in de gewone levens van de mensen in die besloten wereld van het landhuis, tilt de film uit boven het gemiddelde kostuumdrama. Briljant verhaal, goed script, fantastische acteurs.
Vooral de scene met de vader van de butler zijn ontroerend en ook Hugh Grant was enorm goed op dreef. Je moet wel gevoelig zijn voor de onuitgesproken emoties die overal onder liggen.
Een klein minpuntje: de scene waarin Hopkins de kamer van de huilende mrs. Kenton binnenloopt, was te veel van hetzelfde. Als hij dan weer komt met alleen de mededeling dat er ergens niet goed gepoetst was in het huis, dan denk ik: nee, daar had wat anders gemoeten. Maar aangezien de film in mijn ogen wel 6 sterren verdient, zijn 5 sterren precies goed.
Lupussy Galore
Ik ga zo kijken! Na vele jaren weer eens lekker op deze kille zaterdag (zomer) middag. En deze film wordt niet eens gemeld? Trouwens geen enkele "ochtend film"? Ben benieuwd of mijn 5 sterren ook 5 sterren blijven........
********************************************************************
Een paar uur later 29 augustus 2009, 17.35 uur:
Het is een 5+! Wat een film.......ik heb hem in geen 10 jaar gezien en daarvoor 2 of 3 keer. Hij ontroerde me nu nog meer. Ik moest een dikke brok in m'n keel wegslikken en de tranen heb ik maar laten rollen. Dat kwam zeker (ook) door Anthony Perkins en Emma Thompson's spel......
Ook keek ik nu met meer respect naar Christopher Reeves wiens casting me toen verbaasde maar die na de film zo geweldig vond. En tja nu.....
Een prachtig meesterwerk? Ja zeker weten!
speranza
Anthony Hopkins en Emma Thompson spelen de sterren van de hemel in deze prachtige film.
kniteforce
Heb deze film net voor het eerst gezien.
heb er van genoten. Anthony Hopkins. Heerlijk om naar te kijken.

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

Vijf goede romantische films uit de jaren 90

Manon des Sources