Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Michael Douglas, Tobey Maguire en Frances McDormand
Releasedatum: 9 november 2000
Plot Wonder Boys
"Undependable. Unpredictable. Unforgettable."
Grady Tripp, professor aan een universiteit, heeft last van een "writers block". Ondertussen is hij samen met een student op zoek naar een jasje dat van Marilyn Monroe is geweest, en is een studente verliefd op hem.
Grady Tripp
Oola
Miss Sloviak
Walter Gaskell
EmDee
(Sorry, héél slechte manier om mezelf in te dekken.)
jassonn
Gisteren op de BBC gezien en was verast met wat ik te zien kreeg. Een lekker vlot verhaal ,goed acteerwerk (leuke rol van Tobey Maguire,laaste tijd meer leuke rollen van hem gezien) ,grappige momenten,leuke personages.Dit alles is goed voor 4 sterren.
Is deze film op DVD te krijgen?
Art
Is deze film op DVD te krijgen?
Hij is op dvd te krijgen, oa bij de FRS voor €9,99
jassonn
na herziening nog beter dan de eerste keer (al is dat maar 5 dagen geleden).van 4 naar 4,5.
reeko
sterke punten:
- belang literatuur
- hilariteit
minpunt:
- toch wel een klein beetje een hollywood einde; maargoed, op zich geen argument, had ik al vanuit kunnen gaan
wackyboy
Leuke film. Een van de leukste Michael Douglas rollen die ik heb gezien. Heb deze film al tijden geleden gezien en vond hem toen zo leuk dat ik het boek voor een euro bij de Slegte heb aangeschaft. Het boek is zo niet nog leuker als de film. Een ander boek van Michael Chabon: the Amazing Adventures of Kavalier and Clay is ook een aanrader en die schijnt binnenkort ook verfilmd te worden.
wackyboy
Bloompje
Wat een prachtige film. Ik heb deze film twee keer in de zalen gezien. Ik was direct verslaafd aan de muziek en het verhaal. alsmede zijn de vertolking erg goed. Tobey kan als geen andere getroubleerde jonge mannen spelen en Michael Douglas vond ik eigenlijk alleen goed in deze film. Niet te vergeten Frances McDormand! Geniale film!
jassonn
Film inmiddels 5 sterren gegeven en een plekje in mijn top 10.
Bloompje
Film inmiddels 5 sterren gegeven en een plekje in mijn top 10.
ik moet mijn top 10 nog maken, maar deze komt er zeker in.
Bloompje
En als ik heel eerlijk ben, dan vind ik dit maal de film beter dan het boek. Maar het boek is ook geweldig, waardoor ik de film echt geniaal vind.
Purmerend
De hond is cool en de scene dat ze dronken in de auto stappen. Voor de rest is deze film niet aan mij besteed. 2*
Treht
beetje jammer dat hij zich niet te pletter laat vallen . Einde (laatste minuut) irriteerde me mateloos, heeft een ster gescheeld. Verder goede film met bijtijds echt goede humor, en vind ik wel een goed verhaal, niet in de zin van plotwendingen en blabla, maar wel interessant en boeiend.
Devastation HCT
Net nog gezien. Hij is best leuk. Apart gevoel voor humor, maar wel geinig.
Diesel
Heerlijke film met zeer goed uitgewerkte personages, meer dan geloofwaardig acteerwerk en een verhaal dat blijft boeien tot het einde. Ook de soundtrack is dik in orde (Old Man van Neil Young bezorgde me weer eens kippenvel) en ik heb ook zeker gelachen, veel gelachen.
Walter Gaskell: Are you drinking, Professor Tripp, right now?
Grady Tripp: [smoking weed] No.
Geweldig.
****
Diesel
Stem bij herziening verhoogd naar 4,5*
Wonder Boys is een van die zeldzame films die ik zonder me te vervelen meer dan enkele keren kan kijken, heb er weer van genoten.
Misschien was ik chagrijnig
Laten we het daar maar ophouden dan
alexis
origineel, grappige film. met goeie humor.
vooral die renault en snoek als vervoermiddelen in de USA
leuke cast mét katie holmes.
alleen jamer dat katie niet zo'n grote rol heeft
****
Blokland
Deze film heeft iets heel bijzonders. Na het zien van deze film voelde ik me echt gewoon heel goed; optimistisch zonder precies te weten waarom, etc!
Poisonthewell
Hele mooie film. Goeie acteerprestaties, de juiste sfeer. Zoals al gezegd is; een echte feelgood movie. Persoonlijk vond ik het ook wel leuk dat het zich afspeelt op de universiteit waar mijn vriendin ook zit (ik breng er zelf ook enkele weken per jaar door). De sfeer van Pittsburgh vond ik goed naar voren komen. En aangezien zich maar weinig films daar afspelen is dit goed voor een extra (half) sterretje. 4*

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Short Cuts