• 9.376.921 stemmen

Youth without Youth (2007)

Romantiek / Thriller | 124 minuten

Genre: Romantiek / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Italië / Frankrijk / Roemenië

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Tim Roth, Alexandra Maria Lara en Bruno Ganz

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels, Italiaans en Frans

Plot Youth without Youth

In Boekarest, in de tijd voor de Tweede Wereldoorlog, wordt professor Dominic (Tim Roth) geraakt door een vreemde lichtflits tijdens een onweersbui. Hij raakt zwaar verbrand, maar zijn genezing gaat vlug. Het blijkt dat de flits hem heeft veranderd in een andere man, die veel jonger is. Hij moet vluchten en gaat een onzekere toekomst tegemoet.

Dominic Matei

Veronica / Laura

Professor Stanciulescu

Dr. Josef Rudolf

Professor Tucci

Life Magazine Reporter (onvermeld)

Hotel Receptionist

avatar van stephan73

stephan73

Nieuwste Coppola film in 10 jaar tijd.. Kijken wat dit wordt!

avatar van starbright boy

Volgens verklaringen van Coppola zelf vertikt hij het nog langer om films te maken waarbij de studio''s te veel voor het zeggen hebben en wil hij alleen nog maar films maken die hij ècht wil maken, dan maar met een veel lager budget. Dit is de eerste film met dat "nieuwe besef".

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ah, Coppola is terug. Cast en synopsis scheppen hoge verwachtingen.

avatar van Freud

Freud

Zegt natuurlijk niks, zo'n reeks beelden, maar wel leuk . Ik heb nog nooit een film van Coppola in de bioscoop gezien toen hij pas uitkwam, Apocalypse Now Redux uitgezonderd dan. Toch uitermate benieuwd dus!

avatar van starbright boy

De eerste reacties zijn nogal uiteenlopend naar het schijnt. Variety, een van de eerste recensies, is niet erg positief.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Op Imdb voorlopig een 8,2 (voor wat het waard is).

avatar van Slow Dog

Slow Dog

kijk er enorm naar uit! leve coppola!

avatar van nightbreed

nightbreed

Interessant verhaal met Francis Ford Coppola aan het roer, dat kan bijna niet mis gaan.

Ik verheug me er al op.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

compleet afgekraakt als pretentieuze stuiptrekking met een hoog onzingehalte in Belgische pers.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Met als gevolg dat de film, na slechts één week in roulatie te zijn, al naar de laatavondvertoning wordt verbannen. En ongeacht de kritieken ga ik hem alsnog proberen mee te pikken, al is het maar omdat de regisseur van deze prent de naam Coppola draagt...

rokkenjager

De film krijgt veel negatieve reacties, maar ik heb nog steeds me volle vertrouwen in Coppola.

rokkenjager

Iemand enige idee waneer de film uitkomt ik begin al te vrezen.

rokkenjager

Hoelang laten ze ons nog wachten!!!...blijkbaar geen bioscoop release.....iemand enige informatie over de dvd release?

avatar van follieboy

follieboy

Geen idee.. in Amerika is ie al wel uit op dvd

rokkenjager

Ergens gelezen dat de DVD hier in mei gaat verschijnen, hopen dat het zo is, anders moet ik hem maar via play of amazon bestellen.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Tja, zojuist gekeken en ik heb geen idee wat voor zinnings ik hier over kan zeggen.

Kwa verhaal slaat hij alles, voor realisme moet je duidelijk ergens anders zijn.

Zo ook voor een coherent verhaal want ook dat lijkt ver te zoeken.

Toch is het een fantastische film geworden die kwa uitvoering en verhaal misschien het beste te vergelijken is met Southland Tales(toevallig ook een film die bij de meeste mensen niet goed viel)

Knappe scenes zijn er zat te vinden en de cameravoering is werkelijk prachtig.

Acteerprestaties zijn ook goed te noemen al zit het soms wel tegen het randje aan.

Verhaal is gewoon te vaag voor woorden maar ondanks dat toch goed te volgen en op 1 of andere manier zeker wel zeer interessant.

Yep, ik hou hier wel van.

avatar van jfk8680

jfk8680

Wat een pretentieus gezeur deze film!! Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die deze film willen betitelen als een artistiek hoogstandje maar in werkelijkheid gaat de film werkelijk nergens over. Onzinnige verhaallijnen, achterlijke monologen, trage scenes.

Wat een draak van een film...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klinkt goed

avatar van BobdH

BobdH

Alle ingrediënten voor een prachtige film zijn aanwezig, maar Youth Without Youth mist de emotie om alle elementen aan elkaar te rijgen.

Zo is de klassieke opzet, in design en score, geweldig, maar werkt de lelijke digitale fotografie dit volledig tegen (dit had ouderwets op film geschoten moeten worden!). De acteerprestaties zijn soms sterk, soms klunzig en datzelfde geldt voor de cameravoering.

Daarnaast kiest Coppola duidelijk voor het etaleren van (intrigerende, dat wel) ideeën boven een coherent verhaal. Leuk, dat wel, maar bevredigend is het uiteindelijk niet, met name omdat ook de ideeën niet volledig uit de verf komen.

Hoewel de film mij bleef boeien, had ik op alle andere vlakken veel meer verwacht van de regisseur die ons ooit zo vakkundig en gepassioneerd The Godfather en Apocalypse Now bracht. 2.5*

interessant mislukking.

Roger Ebert gaf in zijn recensie over Youth without Youth aan dat Coppola nog altijd weet hoe hij een film moet maken, maar niet zozeer hoe hij zijn onderwerp moet kiezen. In mijn geval was juist het thema dat me zo aansprak en nieuwsgierig maakte naar Youth without Youth. Spijtig genoeg presenteert Coppola hiermee een oneven film. Het verhaal wordt te afstandelijk geduid. Coppola faalt geheel om emotioneel de kijker te raken, waarbij de romantiek als compleet onzinnig kan worden bestempeld. Tim Roth is meer oneven dan overtuigend. De manier hoe hij de ''oudere man'' neerzet is alles behalve intens. De bloedmooie Alexandra Maria Lara lijkt met haar talent de film een eigen draai te geven. Door haar felheid lijkt ze zowat verloren te zijn in haar rol. Bruno Ganz daarop tegen zet gewoon een karikatuur neer. Doet weinig tot geen poging om zich in zijn rol te stoppen.

Coppola is een meester en heer in het creëren van een ingetogen sfeer. Het creatieve brein om digitaal weten te slagen is meer dan geslaagd. Cinematografie is uitstekend - het gebruik van licht is erg subliem, zo ook kadrering. Het is gewoon ongelofelijk mooi gefotografeerd.

Buiten dat, lijkt de film alleen maar een misser. Het verhaal probeert intellectueel over te komen. Behoorlijk wat pseudo - pseudo-gedoe. Het ziet er uit alsof Coppola geen belangstelling meer toont voor zijn kijker en zich enkel en alleen op zijn eigen (behoorlijk vertrouwde) gevoelens richt, wat echter resulteert in veel onsamenhangend, uitgerekt, maar vooral verwarrende scènes. Ook de surrealistische subplot met de dubbelganger is totaal oninteressant. Als drama is de film redelijk geslaagd. Als Thriller alles behalve, en als Romantiek te weinig emotionele diepgang om het boeiend te maken. En tenslotte als geheel een pretentieuze stuip. Een behoorlijk faal van Coppola. Jammer, erg jammer.

Een treffende quote nog: De regisseur heeft al zijn frustratie over het gebrek aan artistieke controle van de laatste twintig jaar kunnen afreageren. Nu dat gebeurd is, kan hij misschien de volgende keer nog eens aan zijn publiek denken ook.

Hm.. niet erg bevredigend allemaal. Het ziet er mooi uit, decor, omgeving, licht.. geweldige acteurs...maar het is allemaal zo ingewikkeld en (erger) niet bijster boeiend.

Vooral in de 2de helft werd het me allemaal wat teveel van het goede. Er zitten interessante ideeën in, maar dat is het dan ook wel. Ik sluit me dan ook grotendeels aan bij rokkenjager hierboven.

avatar van Bamako

Bamako

Tja... ik raakte de draad kwijt.

Is een soort The English Patient meets Back to the Future.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Klassieke visuele grandeur, maar daarmee is alles ook zowat gezegd wat mij betreft. Net als bijvoorbeeld Caótica Ana en The Fountain (hoewel door velen bewonderd) wordt de stijlvolle cinematografie tenietgedaan door 'n compleet van de pot gerukt script. Af en toe wist Youth Without Youth wel te intrigeren, maar wat werd ie naar het einde toe langdradig! Mnee, niet aan mij besteed, deze terugkeer van Coppola.

avatar van coldheaven

coldheaven

De Veronica gids gaf een mooie uitleg voor deze film:

Coppola betaalde de film volledig uit eigen zak. Daarom was er helaas niemand die de film kon beoordelen en zei "Uhm, Francis, volgens mij moet je er nog eens naar kijken."

Enfin, het kijken waard of laten liggen?

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de goede acteerprestaties van de cast, met hoofdrolspelers als Tim Roth, Alexandra Maria Lara en vooral een zeer goede Bruno Ganz, verzand de film al snel in een oersaai verhaal, waar je al snel de draad in kwijt raakt.

Het is duidelijk dat de grootmeester Coppola niet meer het niveau haalt van zijn grote dagen.

Ik heb de film nu dus bekeken, maar het heeft me moeite gekost om hem uit te kijken. Ik kan hem dan ook niet aanbevelen, tenzij je een onvoorwaardelijk fan bent van de hoofdrolspelers, want ze doen wel degelijk hun best, maar een slecht scenario kan je ook daardoor niet beter maken.

avatar van Reinbo

Zie Rokkenjager

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Beetje pretentieuze terugkeer van Coppola. Zie 'm ook liever op film schieten dan op Digital Video. Vond de film er allesbehalve mooi uitzien. Jammer.

avatar van gauke

gauke

Gecompliceerd, treurig, wat klagerig, verwarrend, ontoegankelijk, overladen verhaal. Voor een film van Coppola monsterlijk teleurstellend. Dat komt alleen al door de vertelwijze. Helaas bakken de locale Roemeense acteurs er ook niet veel van. Van het absurde camerawerk wordt je af en toe horensdol.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vage film en dan niet in de goede zin van het woord. Er wordt van alles in gestopt om je te verwarren. Gelukkig deed Alexandra mee als eyecandy, want anders was er helemaal niet doorheen te komen. Ben overigens wel fan van Roth, maar ook die kreeg de film niet naar grotere hoogtes. Zie nu ook pas dat deze van Coppola is. Erg zonde van zo'n gigant om dit af te leveren.

Die stukjes dat de Babylonische taal wordt opgenomen was ook zwaar irritant en kwam niet serieus over.