Sukiyaki Western Django (2007)
Genre: Western / Actie
Speelduur: 121 minuten / 98 minuten (international cut version)
Alternatieve titel: スキヤキ・ウエスタン ジャンゴ
Japan
Geregisseerd door: Takashi Miike
Met onder meer: Hideaki Ito, Masanobu Ando en Koichi Sato
Gesproken taal: Engels en Japans
Plot Sukiyaki Western Django
Gesitueerd tijdens de "Genpai oorlogen" aan het eind van de 12e eeuw, houden de Minamoto en Taira bendes een bloederige confrontatie in het stadje Yuda, terwijl een dodelijke revolverheld het volk beschermt.
Gunman
Yoichi
Shizuka
Shigemori
Akira
Staat er eindelijk ook op, zit ik al een tijdje op te wachten. Laat het mijn eerste western met een voldoende worden
dutchtuga
Wees gerust, geen Leone's e.d. aan het roer
Edit: Tarantino is er wel aan verbonden, misschien dan toch geen hoge score?
stephan73
Maar wel leuk dat hij de originele Django muziek heeft verjapanst!
Miss_Kriss
Ziet er leuker uit dan de orginele Django, die ik best vond tegenvallen.
De film gaat in premiere op het Venetië Filmfestival.
Lil Funk
Dit lijkt mij een hele vette film.
Ik heb trailer al een paar keer bekeken en het ziet er echt als een Miike film uit.
Ook leuk om te zien is dat Masanobu Ando er in zit, want ik vond hem als kakihara (in Ichi the killer) echt geweldig.
En er is zelfs een rol Quentin Tarantino!!
Er is alleen één ding wat ik minder vind, in die trailer werd er echt heel slecht Engels gesproken, ik verstond er zowat geen reet van.
Dit is de langere (en naar mijn smaak leukere) trailer:
(leuke site trouwens)
Koekebakker
De film gaat in premiere op het Venetië Filmfestival.
In competitie zelfs. Ik geloof niet dat er eerder een film van Miike voor zo'n groot festival geselecteerd was, of wel? Maakt nieuwsgierig.
Goto
Dat QT een vinger in de pap schijnt te hebben maakt me niet echt gelukkig. Verder kijk ik hier echter best naar uit. Lijkt me geinig om te zien wat Miike met het western genre zal doen.
Goodfella
Zou ie hier de bios halen?
Sinds Bright Angel twee jaar geleden in rook opging is de kans om hier dergelijke (Japanse) films te zien helaas erg klein. Miike's The Great Yokai War bijv. draaide ook niet in de bios.
Maar het IFFR haalt 'ie ongetwijfeld wel.
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Film > Genres en landen > de Western
Mochizuki Rokuro
Komt deze noodle western nog uit?
Wel op DVD in Japan (zie nieuwsbrief uitsnede). Maar nogal prijzig. verder niks over vernomen
New Releases------------ "Sukiyaki Western Django Special Collector's Edition" (DVD)Price: Yen- 6800, US$(63.28) Release Date: 06-Feb-2008
Maar het IFFR haalt 'ie ongetwijfeld wel.

Het zou trouwens zo zijn dat de Japanse DVD de enige mogelijkheid zal zijn om de film volledig te kunnen zien. In de versie die verkocht wordt aan het buitenland mist zo ongeveer 20 minuten film.
Gewoon even een ripje afwachten en dan aanschaffen. No worries
Martin Van K
zopas het programma binnen gekregen voor het komende cinema novo festival in Brugge. En kijk eens aan... Sukiyaki Western Django op groot scherm in België
Goodfella
Heel vermakelijk, maar Miike had hier toch echt meer uit moeten halen.
Dat fonetisch-Engelse taaltje is in ieder geval hilarisch, daar ligt het niet aan. Samurai-cowboys die voortdurend in verkeerd beklemtoonde oneliners praten zijn natuurlijk instant-camp. Kijk Sukiyaki vooral niet met Engelse ondertitels, mochten die uberhaupt beschikbaar zijn, zou alleen maar afbreuk doen aan een hele hoop lol.
Verder ook best wat leuke typische ongein te vinden hier. Aparte, lompe humor, en weer zo'n fenomenale dansscène, deze keer met 'live' muziek.
Maar toch.. het lijkt zo afgeraffeld soms. Neem bijvoorbeeld die gewéldige Bloody Benten-sequentie: waarom niet een hele film zo maken? Waarom niet meer extravagante decors, stijlbreuken en samengebundelde energie?
Sukiyaki is een erg vermakelijk filmpje, maar op een paar momenten na nergens het feestje waar ik op had gehoopt.
Martin Van K
is hij een beetje te volgen zonder subs? ik lees: "de acteurs spreken Engels met een zwaar Japans accent". Is het nog goed verstaanbaar dan?
Goodfella
Over het algemeen is het goed te verstaan ja. Een paar acteurs spreken het Engels vrij goed uit, bij anderen is het duidelijk dat ze alleen klanken reproduceren.
Maar zoals ik hierboven al min of meer zeg: het maakt niet zo veel uit of je precies verstaat wat ze zeggen, da's juist part of the fun.
tsjidde
Verbaast nou niemand zich over die revolvers "aan het eind van de 12e eeuw"?
Om over die mooie spijkerbroeken maar te zwijgen...
't Is toch een Miike? Daarbij zit er zelfs een Gatling Gun in, als je je dan toch ergens over wil verbazen
Ramon K
Eeen Gatlin gun komt in heel veel westerns voor.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Ninjo Kami Fusen
Drama, 1937