• 9.378.629 stemmen

Met onder meer: Jessica Alba, Alessandro Nivola en Parker Posey

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 april 2008

Plot The Eye

"How can you believe your eyes when they're not yours?"

Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.

Sydney Wells

Alicia Millstone

Mrs. Cheung

avatar van zicht

zicht

Een aardig verhaal met de nodige schrikmomenten zitten er zeker in. Maar de geesten die de doden meenemen hadden een wat vage betekenis vind ik. Ook vond ik het einde niet echt bevredigend om als topper door te gaan. Op zijn tijd best spannend, en door de schrikmomenten toch een voldoende verdiend van mij.

avatar van maikel01

maikel01

Hele goeie Thriller , heel mooie film om goed te begrijpen!

daarom mijn stem 4 sterren. Het is geen top enge film maar hij boeide mij wel heel erg.

avatar van Thom1994

Thom1994

Oke. Wat ik dus heb gezien is het volgende:

een paar geesten, een spiegel , harde geluiden en spannende muziek, en voila! The Eye is geboren.

Ik ben normaalgesproken een grote fan van Horrorfilms. Ze zijn altijd boeiend zonder al te veel saaie scenes erin. Deze film vond ik echter heel standaart.

Ook was een groot nadeel van deze film, het grootste eigelijk. De film was in mijn ogen niet eng! Af en toe een paar spannende schrikmomenten , die vooral werden veroorzaakt door het keiharde geluid dat uit het niets tevoorschijnkwam.

Conclusie: Vermakelijke, maar niet écht enge horrorfilm.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Aardige film geen klapper.....zo eentje die je moet zien...zien is geloven nietwaar....

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Al een tijdje geleden gezien. De film begon een beetje saai maar wel leuk.

Jessica Alba acteert weer eens super!

Dat was ook de voornaamste reden waarom ik deze film wou gaan zien. En ook omdat het verhaal wel leuk was.

Er zitten een paar spannende niet veel enge scenes in.

Zeker aan te raden! 3,5*

Xenocrates

Tijdje geleden gezien.

Jessica Alba was wel aardig hierin.

Verder weinig horror.

Maar niet vervelend om naar te kijken.

avatar van El-royo

El-royo

Goede thriller/horror met aardig wat schrikmomenten en ook nog eens een zeer behoorlijk einde. 4*

avatar van mer1973

mer1973

leuk filmpje voor regenachtige zondag middag.

avatar van bollepeer

bollepeer

goede film, alleen op een gegeven moment gaan de geesten je wel vervelen. wel een goed einde. 3.5 *

avatar van shrink

shrink

Voor liefhebbers van the Ring en the Grudge zeker een aanrader. Ik ben sowieso een liefhebber van de amerikaanse remakes. Deze is ook veel en veel beter dan die Japanse. Hij is net niet zo goed als bovengenoemde films, maar wel veel beter dan een dark water.

avatar van 30anouk12

30anouk12

onwijs goede film!

heel spannend de gehele film, en een sterk einde.

ik heb genoten

ik vind een leuke film

ik vind hem enger dan de ring (dat moet wel want de ring is saai) en ongeveer even engt als de grudge 1&2 dan 3 heb ik nog niet gezien

avatar van Brabantse

Brabantse

Aardige film!

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Middelmatige film die me nergens ECHT wist te boeien..

Uitgekauwd thema. Overigens is Jessica Alba wel een schatje om naar te kijken. Zonder haar was de film helemaal flop.

De schrikmomenten konden me niet laten schrikken ..

Nah. Leuk misschien om 1 keertje te kijken op een feestje in het donker.. Maar verder niks speciaals. (Please no part 2!!)

avatar van Lennert

Lennert

Sterk begin met een prachtige combinatie van effectieve schrikscenes en suspense, ontaard uiteindelijk in een zoetsappig Hollywood pulpwerkje. Erg jammer, want Alba acteert nog geeneens zo slecht en de regie is kundig gedaan. Enkele sterke scenes waren toch wel te vinden in bijvoorbeeld het ongemakkelijke moment waarop Sydney zichzelf niet herkent op de foto en in de spiegel naar een vreemdeling kijkt of de eerste scene in het ziekenhuis waar de oude vrouw naast haar sterft, maar naarmate de uitleg volgt over het hoe en waarom verdwijnt de impact van deze scenes.

Ik ben in dit geval benieuwd hoe het origineel is, want ik heb het idee dat er veel meer in zit dan ik nu gezien heb.

avatar van jameszle

jameszle

Goeie film, maar om hem nou onder de categorie horror te plaatsen is mij een raadsel.

Een beetje geesten, angstaanjagende muziek en dat was het dan wel weer.

Ik zou het als thriller neerzetten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nog niet eens zo'n slecht thrillertje. Het verhaal is natuurlijk ietwat voorspelbaar, maar toch hebben de makers een goede spanningsboog weten te creëren. Echt eng is het nergens, maar er zitten genoeg schrikmomenten in die vooral ondersteund worden door de donkere sfeer die de hele film lang aanwezig is. Jammer van het laatste half uur, dat werd afgeraffeld in een poging nog even de spanning op te bouwen, maar voor mij werkte het niet. Alba is vooral mooi om naar te kijken maar geen steengoede actrice. Ze weet haar rol redelijk overtuigend neer te zetten maar toch ontbreekt er iets. Jammer.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Al aan gedacht het origineel een kans te geven of vind je dat niks?

avatar van Elineloves

Elineloves

Was net aan het opzoeken welke titel dat was, want volgens mij heb ik die ook gezien.. Of wou ik die heel graag zien.

avatar van saint_joey

saint_joey

de film is wel redelijk alleen bij het begin na de operatie is hij wel vet en met die oven maar verder valt hij mij wel tegen

avatar van RideOnAppie

RideOnAppie

ik vond m wel goed opzich, met dat visioen over dat meisje in het brandend huis, dat ze die juist moet redden, ik dacht eerst dat dat iets was wat Anna had meegemaakt. Ik heb lekker kunnen kijken naar deze film.

avatar van moneymaker

moneymaker

goede spannende thriller

met aantal goede schrikmomenten

kijken meer dan waard

avatar van Akkiej

Akkiej

Tsja, best een leuke thriller, maar daar houdt het ook wel mee op. Het begin en einde vond ik wel erg goed, maar het tussenstuk wist me niet echt te raken. Er zaten wel een aantal goeie schrikmomenten in.

avatar van Luukutus

Luukutus

Leuke spannende film.

Geen horror topper maar uiterst vermakelijk met de nodige schrikmomenten.

Goede rol van Jessica Alba.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

leuk voor een zaterdagavond thuis op de bank

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk goede mysterie-horror.

Het verhaal is niet nieuw maar mooi opgezet.

Enkele betere schrikmomenten en vooral voor de home cinema goede geluidsefecten.

De film kabbelt voort met matige spanning, redelijk goede sfeeropbouw en vooral een goed einde.

avatar van The Truth

The Truth

Vond er geen reet aan en nee ik ga ook niets toelichten , want er valt niets toe te lichten.

Alles was slecht aan de film.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Nou er valt volgens mij toch wel wat toe te lichten, want de film was zo slecht nog niet. Hoogstaand niet, maar toch wel een voldoende waard. Ik vond de spanning wel redelijk uitgewerkt maar op een gegeven moment weet je het ook wel en is de spanning er al vrij snel vanaf omdat het duidelijk is dat ze de dood ziet. Af en toe ook wel een paar schrikmomenten en ook wel een leuk verhaal (ook al vond ik dat er nogal wat elementen uit andere films in voorkwamen). Het acteerwerk was ook niet denderend maar daar stoorde ik me weinig aan.

avatar van melvddonk

melvddonk

Tja. Toen ik zag dat deze film gemaakt is door de regisseurs van 'Ils' werd ik meteen enthousiast. Helaas heeft The Eye mijn verwachtingen niet waar kunnen maken.

Jessica Alba speelt absoluut niet overtuigend als blind persoon. Sowieso snap ik niet zo goed waarom Alba gecast wordt voor thrillers. Ze is veel beter op haar plek in films als 'Honey'. Het plot was oké, maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Misschien moet ik toch de Japanse versie maar eens bekijken.

Verder zat er veel te weinig spanning in de film. Na +/- een half uur begon het een beetje spannend te worden, maar de reactie van Alba op de spannende gebeurtenissen is de dooddoener. Ze reageert erg ongeloofwaardig en hierdoor kon ik heel de film niet meer serieus nemen. Normaal gesproken zou dat niet eens zo heel erg zijn geweest als de film zichzelf ook niet serieus zou nemen, maar helaas is dat wel het geval.

Doordat Alba zo slecht acteert wordt haar personage ook nergens interessant en kon ik me ook totaal niet inleven. Ook de schrikmomenten waren echt heel slecht. Ik ben niet één keer echt geschrokken, omdat de schrikmomenten veel te langdradig waren in hun opbouw. Schrikmomenten horen in te slaan als een bom en dat was hier totaal niet het geval. Voorbeeldje: Eerst is er rook, dan gaat Alba kijken waar de rook vandaan komt, dan ziet ze vuur en dan ineens enge mensen die haar vastpakken enzo. Veel te lange opbouw naar de enge mensen toe imo.

Ik kraak een film niet graag af op voorspelbaarheid, maar bij deze film lag het er wel heel dik bovenop. Daarom kon ik ook totaal geen spanning ontdekken. Je wil helemaal niet weten hoe het af gaat lopen, want je voelt het al aankomen. Alleen de twist op het einde was nog wel goed verzonnen, maar dit kon de film helaas niet meer redden.

Nee, dit was het echt niet voor mij. Jammer.

avatar van Spetie

Nog best een redelijk filmpje dit.

Ik wist van tevoren eigenlijk niet zo goed wat te verwachten, aangezien ik met het origineel van deze film niet bekend ben. De film kijkt op zich wel aardig weg, kent een redelijk sfeertje, enkele aardige schrikmomenten, maar weet helaas nooit echt spannend of beklemmend te worden.

Jessica Alba is leuk om te zien, maar acteert vrij flets en is zeker inwisselbaar. Verder blijft de film op elk gebied binnen de lijnenen van het genre en weet het verder nergens in uitblinken. Toch is de film verder ook niet echt heel slecht en kijkt het allemaal wel aardig weg.