Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Jessica Alba, Alessandro Nivola en Parker Posey
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 april 2008
Plot The Eye
"How can you believe your eyes when they're not yours?"
Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.
Sydney Wells
Rosa Martinez
Alicia Millstone
Mrs. Cheung
Wassup !
Had er vrij hoge verwachtingen van en ik kan nu al zeggen dat de meeste verwachtingen meerendeels zijn ingelost. Jessica Alba is eigenlijk een erg sterke actrice, dat bewijst ze in deze film dan ook meermaals toe. Ze speelt haar rol erg sterk, zeker als het komt op emotie en verhaalvertelling. Maar iedereen die deze film inmiddels al heeft gezien moet grif toegeven dat deze film niet zo gek veel voorstelt als ze je deze prent voorstellen als een horrorfilm. Eerder een drama dat hier en daar een donker kantje heeft. Laat dat echter niet de reden zijn om deze film geen kans te geven.
King030
Ondanks de vele negatieve berichten vond ik het echt wel een hele goede horror.. ik vind het toch echt wel een horror ook al staat er thriller.
Dit is echt zoals ze horen, zeer spannend van begin tot eind en een eng sfeertje...
Zeker met dat wazige beeld en goede schrik momenten.
Zeker een aanrader deze film.
Roger Thornhill
Zorgvuldige maar veel te lange expositie (1 uur, met zóveel onverwachte spookverschijningen op onverwachte plaatsen dat ze op een gegeven moment niet meer onverwacht zijn) en een niet erg spectaculaire climax. Een paar aardige boe!-momenten, maar verder tamelijk saai en voorspelbaar (een benzinetankwagen in een file is over het algemeen al net zo veilig als een aquarium in het kantoor van de hoofdschurk wanneer die bezoek krijgt van de held). Elegant maar niet erg opwindend en zeker niet eng.
megaman
Voor liefhebbers van the Ring en the Grudge zeker een aanrader. Ik ben sowieso een liefhebber van de amerikaanse remakes. Deze is ook veel en veel beter dan die Japanse. Hij is net niet zo goed als bovengenoemde films, maar wel veel beter dan een dark water.
The Eye is geen Japanse film maar een Thaise
. En deze beter dan die? Het is slechts een 1 op 1 remake met alleen andere spelers.
Zeriel
Hongkong / Singapore / Verenigd Koninkrijk staat er boven het origineel Gin Gwai.
Ik vond het wel een aardige film, met een paar kippevel-momenten.
Als we kritisch gaan kijken dan zien we een intrigerend gegeven, wat wel iets beter uitgewerkt had kunnen worden. Het tempo zwalkt wat heen en weer, in het begin gaat het heel traag, het einde te snel.
Kisje
The Eye Pluspunt: Jessica Alba (een erg goede actrice, die in meerdere stielen thuishoort)
Het verhaal op zich was naar mijn mening best wel te pruimen, er wordt 'uit de box' gekeken. Niet de typische vieze horrorverhalen, maar gewoon een deftige thriller met de nodige schrikmomenten.
eavymetal
Uitstekende thriller met een spannend verhaal en een goede acteerprestatie van Jessica Alba.
DragQueen
Vermakelijke thriller, met een goede hoofdrol van Jessica Alba. Het verhaal zit verder goed in elkaar, en de film is bij vlagen erg spannend. 3 Sterren.
movie-edje
Een sterk begin, van deze film.
Na een geslaagde operatie, heeft ( Alba ) nieuwe ogen, en ze begint weer wat te zien.
Na een dik uurtje zakt de film in, en verliest zijn kracht.
Jessica Alba komt over als een reddende engel )
Einde is ook waardeloos.
ibendb
De cover van de dvd is enger dan de film zelf.
Het verhaal is erg mooi gevonden en de uitwerking is ook best goed. Ik vond Jessica Alba (erg mooie meid) geknipt voor deze rol van het blinde meisje. Het einde vond ik zeker ook niet slecht. Maar waar ik me aan stoorde, is dat de film niet eng is als de trailer en cover doen denken. Ook vond ik dit totaal geen horror, zoals sommigen dit zeggen. Een kleine 3*.
neysen1985
Non de kaat!!!!!! Eindelijk weer eens een lekker enge horror.
Want het genre heeft in de moderne jaren wat missers.
De echte horrorliefhebber ziet dit als een taart met 10 kaarsjes aangestoken.
Dit is namelijk een geweldige film.
Goor is de film niet, maar verdomd eng en sfeerrijk is ie zeker wel.
De film heeft met name veel scenes die verlaten zijn en dat maakt de spanning des te hoger.
Nee, dit is weer eens horrorfilmpje die laat zien dat het horror genre nog niet leeg gemelkt is.
Ik vind the eye samen met Don't be afraid of the dark 1 van de betere griezel/horrorfilms die de laatste tijd zijn uitgekomen.
best wel indrukwekkend op sommige aspecten.
Deze film krijgt 4 dikke punten, maar dat kan makkelijk verhoogd worden bij een mogelijke herziening als die er komt.
The eye is echt een geweldige horrorfilm.
mikey
Kiddy (asian) horror met enge geluidjes en fake compi effectjes. Jessica krijgt een nieuw oog dat enge dingen ziet. Hier is het bekende I see dead people thema gekruist met final destination.
Dreiecke
Veel interessante denkbeelden over realiteit en waan en een door elkaar gehusselde tijdbeleving van heden, verleden en toekomst. Dit in een film over een blind meisje wat ziende wordt en waarvan men zegt dat haar hersenen zich daaraan moeten aanpassen en de beelden van scratch af aan weer moeten leren categoriseren en leren duiden.
Een beetje vergezocht, maar best interessant dus. En ook blijvend mysterieus en spannend. Mooie locaties, beelden en goede sounds. Een prima horror/thriller.
Steinson
vond hem een beetje tegenvallen, het verhaal zit wel goed. maar vond het allemaal beetje nep overkomen.
Riddierid
Leuk om te kijken een keertje maar dit soort films moet je geen 2x kijken
Leno
Slappe film die nooit spannend of eng wordt, wel saai en voorspelbaar. De film doet aan andere films denken, vooral The Grudge, alleen is hier dan een slap aftreksel van. Ook wat betreft opbouw en schrikmomenten erg onorigineel en tegen de climax is eigenlijk alle spanning weg.
psycholamp
- 1960 berichten
The Sixth Sense meets White Noise 2 en Final Destination. Oftewel, allemaal weleens eerder gezien. Door een overkill aan gebeurtenissen en mysteries, wordt het nergens meer echt spannend of eng, niet voor mij tenminste. Te veel verhaaltjes en dan weer te veel oplossend. Daar had ik bij The Ring (remake) en The Grudge (remake) ook al last van. Deze is dan wel weer leuker om te kijken. Redelijk.
Daan258
Vandaag voor de 2e keer gezien en het blijft een hele sterke thriller.
Lekker spannend van begin tot eind, aardig wat schrikmomenten en een goeie sfeer. ook erg goed acteerwerk van Jessica Alba.
Ook de 2e keer heeft deze film me weer heel goed vermaakt.
Metalfist
You won't believe her eyes
The Eye was zo'n film die ik eigenlijk al jaren eens wil zien maar die ik het nooit waard vind om eens te kopen. Het concept leek me wel vrij interessant maar mijn aandacht ging altijd uit naar andere films. Het kwam me eerlijk gezegd dan ook goed uit toen mijn broer deze kocht want dat betekende dat ik hem eens gewoon kon lenen zonder al te veel moeite te moeten doen dus gisteren maar eens bekeken als start van een korte marathon. Ik was ondertussen alweer vergeten waarover de film eigenlijk ging maar ik dacht dat dat misschien in mijn voordeel ging werken.
En The Eye is op zich wel een redelijk goede film geworden. Ik heb het origineel niet gezien dus geen idee of de film praktisch een letterlijke kopie is maar ik dacht dat dit qua horror wel ging kunnen tellen. In dat opzicht blijf je hier en daar wat op je honger wachten maar over het algemeen weten David Moreau en Xavier Palud nog een mooi geheel af te leveren. Komt voornamelijk omdat het uitgangspunt van een vrouw die een hoornvliestransplantatie krijgt en allerlei weirde dingen begint te zien wel een vrij goed idee is. We krijgen een aantal geslaagde scènes voorgeschoteld (de zwevende kerel in die lift bijvoorbeeld) en de film blijft boeiend tot het einde omdat je toch wel wilt weten wat er nu juist aan de hand is. Het is juist in dit opzicht dat de film eindelijk wat verfrissend over kwam want qua climax is The Eye wel leuk verzonnen. Het redt de film toch wel van een onvoldoende want af en toe is het serieus de wenkbrauwen fronsen bij de rare acties van een aantal personages zoals de relatie tussen Sydney en Faulkner. De ene moment zitten ze elkander wat uit te schelden en de andere moment lijken het beste vriendjes te zijn...
Naar het schijnt wou Jessica Alba zich al langer een horror film wagen maar wou ze zich niet vastpinnen aan een slasher en koos ze daarom voor deze film. Waarom ze in godsnaam het recht heeft gekregen om überhaupt haar films te mogen uitkiezen is mij een raadsel want buiten haar looks (en zelfs die vallen af en toe redelijk tegen) is ze als actrice niet veel waard en heeft ze niet veel gepresteerd op gebied van films. Toegegeven, in Sin City en Machete is ze goed op haar plaats maar haar vertolking van Sue Storm in The Fantastic Four mag in de top 10 van slechtst gecaste personages. Dit is echter een rol die ze nog redelijk goed weet te vertolken. Natuurlijk niets baanbrekend maar ze weet op zich nog vrij goed over te komen in haar blinde staat. Interessante bijrol trouwens voor Chloë Grace Moretz die hier het kankerpatiëntje Alicia speelt. Een actrice die me vooral opvalt door haar slechte rollen maar hier weet ze me aangenaam te verrassen. Alba wordt voor de rest nog bijgestaan door een hoop mensen waar ik me met moeite nog een gezicht op kan plakken dus laten we het hier maar bij houden.
Een interessant uitgangspunt, schijnt op echte feiten te zijn gebaseerd maar het fijne weet ik er ook niet van, en de uitwerking is redelijk te noemen. Alba speelt haar rol niet voortreffelijk maar ze kan er mee door maar het is vooral de sfeer en de climax die dit naar een (nipte) voldoende weet te tillen. Goed om eens een keer gezien te hebben maar daar stopt het dan ook bij.
Rodger
Goed, zat wel prima in elkaar...
Veel schrik momenten, maar dat wil de pret niet drukken..
3.5***
terschelling
De film net gekeken en dat viel toch wel tegen.
Omdat ik toch wat medisch oderlegd ben gelijk het volgende: Als je van een hoornvliestransplantatie spreekt is dat dus géén complete oogboltransplantatie, iets wat de film wel suggereert. Naast enkele goed schrikmomenten doen andere beelden van 'wegbrengers' wel heel knullig aan. Voor mensen met lichte zenuwen een thriller en voor anderen een 'val niet in slaap film"
ashley96
mooie en spannende film. ik vond Jessica Alba het erg goed doen. er zit lekker veel vaart in de film met een paar kippenvel momenten, en het einde vind ik echt geniaal.
Gluon
Jessica Alba acteerde erg goed ! film gister voor de 2de keer gezien en hij wist me weer tot de laatste minuut te boeien
Ik vond hem lang niet zo eng als het origineel, sterker nog deze versie wat totaal niet eng met weinig schrikmomenten vond ik
Maar dat maakt de film er niet minder goed om
Denk dat ik vanavond het origineel weer ga bekijken
mnrk
I'm not seeing ghost images. I see......What? Dead people?
Een prima thriller van het duo David Moreau en Xavier Palud...
Het verhaal is in orde en er zit lekker veel vaart in waardoor de gehele film lekker weg kijkt en ook de schrikmomenten zijn in orde...
Jessica Alba en Alessandro Nivola waren prima op dreef in deze film en acteerde ook nog eens goed (de verrassende bijrol van Chloë Grace Moretz was ook sterk)...
knusse stoel
De schrik zat er goed in op bepaalde momenten en er was ook voldoende onderhuidse spanning. Je gaat echt met de zusjes meeleven om papa te waarschuwen voor de "boze mama". Zou dat helpen?
Prima film en de waardering hogen we op naar 3,5*, vanaf de eerst 3*.
Noodless
Deze remake lange tijd laten liggen vermits het uitstekende Thaïse origineel en nu dus pas aan deze film gewaagd. Het verhaal is zo goed als een kopie van het originele waardoor het sowieso me totaal niet wist te boeien, laat staan te verrassen. Zo goed zat het origineel nog in mijn hoofd. De sfeer is hier beduidend minder. De cast valt wel mee. Het feit dat de film geen geheimen voor me heeft, bezit deze film weinig spanning en goede schrikmomenten. Misschien als je het originele niet gezien hebt, dat er meer spanning te bespeuren valt. Al twijfel ik eraan. Gemiddelde film. 6/10

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Mirrors
Horror / Thriller, 2008

Womb
Drama / Sciencefiction, 2010
broer of zus relatieblindness and impaired visioneye operationeyesight sterven en doodeyeklassieke muziekzushiernamaalseye specialist remake