Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Jessica Alba, Alessandro Nivola en Parker Posey
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 april 2008
Plot The Eye
"How can you believe your eyes when they're not yours?"
Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.
Sydney Wells
Rosa Martinez
Alicia Millstone
Mrs. Cheung
Raffael77
Ik vond het een goed geacteerde film, geloofwaardig spiritueel gezien.kortom een aanrader!
Ben het met je eens.
Goed acteer werk van Alba en moet zeggen dat dit beter bij haar past dan F4.
Spannende film die geen minuut verveeld.
4,5
sylphil
Inderdaad, goede spannende film.
Meer een thriller dan horror, Aanradertje.
Dit is toch een recentie site?
De commentaren van mensen die de film nog niet eens gezien hebben mogen van mij achterwegen blijven.
Bartel
Mooie film! echt heel spannend heb steeds op het puntje van mijn stoel gezeten!
Wat alleen wel wat meer uitgediept had mogen worden vond ik
- die geesten zijn allemaal "bad" waarom waren er geen goede geleide geesten?Dan word je toch wel super bang als je zelf dood gaat lijkt mij...
- Jammer dat ze aan het einde weer blind werd, ik had liever gezien dat ze gewoon normaal was geworden.
-P-
Als de film was zoals de laatste 20 minuten was het zeker een aardige film, maar dit was helaas niet het geval. Ik vond het erg traag op gang komen. Er had naar mijn idee veel meer in gezeten want het verhaal is er goed genoeg voor. Horror vond ik het zeker niet, meer een thriller met een bovennatuurlijke tintje.
konynewortel
Nou zaten wel een paar schrikmomentjes in deze spannende thriller, verder goed geacteerd door mooie Jessica Alba! Eindelijk weer eens een spannende film die een dikke voldoende haalt als je het mij vraagt.
De_Hollander
Spannende film, eng was hij niet, het is meer een thriller.
Ik vind dat er een goed verhaal in zit.
Supersjeng
Vond dit echt goede film wel, wel beetje eng, maar realistisch eng.
Het einde is echt mooi bedacht hou wel van zo einde. Echt een Aanrader 4.5*
Skilgannon
Wel aardig niet meer niet minder. Paar schrik momentjes maar zeker geen horror.
2.5
shaanstar
Het is zeker geen horror, wel superspannend en zaten zeker paar schrik momentjes in.
L2E
Super spannende Triller, goed acteerwerk alleen weer jammer dat er geen aandacht is besteed voor het einde.
Sentinel69
Allereerst ,in de omschrijving staat dat ze vanaf haar tweede blind is.
In de film hoor je ze duidelijk zeggen dat ze vanaf haar vijfde levensjaar blind is.
Leuke film ,met wat leuke schrikeffecten, ik schrok me een hoedje van die verschijning ineens door het kijkglas van de deur ,ook al hád ik dat wel kunnen weten als je een thriller kijkt.
Jessica Alba's acteer werk was prima in ieder geval !
_Lianne_
Ik vond het een mooie , spannende film ,
maar ik had er eerlijk gezegd wel meer van verwacht,
Er waren vond ik weinig echte schrikmomenten,,
3,5
Leviathan
Aardige film, maar had er meer van verwacht.. het begin zag er wel veelbelovend uit, maar 't werd af en toe net een drama en voornamelijk thriller.. En het einde is slecht afgewerkt..
En er staat hier overigens vanaf haar tweede blind maar dat moet vijfde zijn zal wel typfoutje zijn maar toch
Leuk om thuis te kijken, maar niet waardig genoeg om naar de bioscoop ervoor te gaan voor mij..
MuchTheSame
Ik had hem veel slechter verwacht, vooral in deze tijd met veel slechte remakes van Aziatische films.
Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen omdat ik alle originele films van die remakes al heb gezien.
Maar deze verbaasde mij toch wel . Nu had ik al eerder een film gezien van David Moreau en Xavier Palud, die was ook niet slecht .
Deze remake was idd spannend , mooie sfeer en had goede acteurs .
Alleen had ik tegen het einde van de film een beetje het Final Destination gevoel gekregen.
Al met al toch nog 4 *
Beautifull x
Ik zag de trailer.
Het lijkt mij echt een geweldige film. Ben zelf een film freak.
Werk ook in een videotheek.
Tegenwoordig zijn er geen goede filmen meer.
Maar naar deze ben ik zeer benieuwd!
(in Belgie komt deze pas begin april in de cinema)
Welke nog een aanrader is: Rogue assassin!
Sasja
Ik zag de trailer.
Het lijkt mij echt een geweldige film. Ben zelf een film freak.
Werk ook in een videotheek.
Tegenwoordig zijn er geen goede filmen meer.
Maar naar deze ben ik zeer benieuwd!
(in Belgie komt deze pas begin april in de cinema)
Welke nog een aanrader is: Rogue assassin!
oftewel 'War'
smettipie
een goeie thriller, zeker GEEN horror!!!! (dit komt wel meer voor bij
films waar staat "horror" maar het helemaal geen is).
alba vond ik in deze film goed in tegenstelling tot "awake"!!!!!!!
verhaal wel niet bijster origineel maar dat neemt niet weg dat de film
u 90minuten bezighoudt.
3sterren!!!!
smettipie
oftewel 'War'
wablief WAR een goede film???
smaken verschillen zou ik zo zeggen.
trouwens ; als de acteurs zelf al vinden dat dit 1 van hun slechtste films is wil dat wel iet zeggen zeker!!!!!!!
ben zelf ook filmfreak en heb mijn eigen mening over iedere film!!!!!
MIsStenVelde
erg leuke film.....
goed verhaal...
ik houd sowieso wel van dit soort films!, maar deze was ook echt goed....., wist niet wat ik er van moest verwachten, maar viel me dus zeker niet tegen!!!
Sasja
wablief WAR een goede film???
smaken verschillen zou ik zo zeggen.
ben zelf ook filmfreak en heb mijn eigen mening over iedere film!!!!!
Ik zeg helemaal niet dat ik war een goede film vond. ik meldde alleen dat rogue assassin ook bekend staat als War.
War heb ik ooit eens gezien maar toen zat ik er niet helemaal op te letten dus ik kan zowiezo niet echt zeggen dat die goed of slecht is
lordhumangus
Leuke beeldvulling voor de verdere rest stelt het niet zo veel voor.
Een flatgebouwtje in een regenachtige omgeving ken ik al, flatkamertjes en gangen waar het niet pluis ken ik al. Voegd geen enkele meerwaarde toe aan deze genre.
Mescaline
Best wel een boeiende film!
De acteurs waren degelijk.. en het verhaal lijn leuk opgebouwd..
Het einde ging naar mijn smaak net iets te snel..
3,5 sterren
putsemuts
Goeie film, heb geboeid zitten te kijken.
Goed geacteerd, goed verhaal.
Hou wel van zulke soort films, maar echt horror, nee vond het ook meer een thriller...
3,5 sterren
FrLANs
Goede spannende film, idd puntje vd bank. Op het laatst deed hij mij een beetje aan Final Destination denken ( het ontlopen vd dood ). Een goede film 4.5.
cinema.
Moest spontaan denken aan ''The Three'' van Donald Kaufman
grid8400
Kreeg het gevoel dat ik alles al eerder had gezien, en titel kon beter Deja Vu zijn
Maar al met al was het een aardige film om te kijken en zeker niet slecht. Leuke doordeweekse trhiller.
johnnyy
Ik vond het een spannende film, een mooi geloofwaardig doorlopend verhaal. Zeker geen horror maar een een thriller.
****
Destination
ik vind het maar een rare film.
en ook een minpunt was dat alle geesten slecht waren
er zijn toch ook goede geesten?
Yugnav
gezien in de sneak... jammer dat voor de pauze alles gericht was op schrikmomenten en er absoluut 0 verhaal in zat, gelukkig kwam er na de pauze wat meer vaart in en was het verhaaltje nog best leuk, maar helaas was het te laat voor mij, weinig boeinde film die absoluut niet eng is: 2,5*
Ricochan38
De zoveelste mislukte remake van een geweldige aziatische film...laat deze lekker links liggen en zoek de originele
the eye met angelica lee
Die is 10 keer beter en die laat je pas echt goed schrikken !!!!

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Mirrors
Horror / Thriller, 2008

Womb
Drama / Sciencefiction, 2010
broer of zus relatieblindness and impaired visioneye operationeyesight sterven en doodeyeklassieke muziekzushiernamaalseye specialist remake