• 9.378.666 stemmen

Met onder meer: Jessica Alba, Alessandro Nivola en Parker Posey

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 april 2008

Plot The Eye

"How can you believe your eyes when they're not yours?"

Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.

Sydney Wells

Alicia Millstone

Mrs. Cheung

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Aan alles wat jij opnoemt te zien vind je het gewoon een heel erg slechte film, waarom dan alsnog die 3.5* ?

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Tonypulp schreef:

Ik was gewoon aan het zeggen waarom hij niet eng is, daarom vind ik hem toch nog niet slecht.

Het is een goede thriller, ik vond het verhaal goed en boeiend.

Maar scary? Neen.

Chloe Moretz

Ik vond het vooral eng toen jessica alba in het restaurant koffie aant drinken was: En dan kwam er plotseling een enge vrouw met een mannen stemmetje tegen haar aan te praten.En dan ineens viel ze haar aan. Dat is gewoon vreemd. Heel goed gedaan. Verder ook nog in de lift en in het ziekenhuis

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Chloe Moretz schreef:

Kortom het is een must see voor diegene die ECHTE angst willen voelen. 5 sterren

Ik vind een sneetje in mijn hand nog enger...

avatar van skipy05

skipy05

ik hou niet van Horror films. Dit was nu niet echt een Horror maar het kwam in de buurt soms. Ik had deze film niet zo goed verwacht. Het is een heel sterke film. Ik wou deze zien omdat Jessica Alba erin mee speelde. Jessica Alba speelde haar rol uitstekend, heel goed geacteerd.

Chloe Moretz

Waarom zegt iedereen dat dit een thriller is, terwijl een verhaal over geesten vind ik toch meer horror. Alhoewel horror is natuurlijk vooral bekend aan de hoeveelheid gore die er in zit.Laten we zeggen Thriller/horror

avatar van 606

Het kon er mee door maar, had beter verwacht.

Was niet eng

avatar van aburex

aburex

Best wel aardige thriller-horror met enkele schrikmomenten. Jessica Alba speelt goed.

avatar van NightWolf

NightWolf

Was veel meer uit te halen. Schrikmomenten zag je van kilometers ver aankomen en de horror ontbrak voor mij volledig. Het concept was er, de uitvoering ontbrak helaas.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Ik ben bang voor deze film!!!!

We weten het ondertussen al wel hoor.

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Ik ben bang voor deze film!!!!

bang voor deze film...okeej dan..

Ik dacht in het begin ook..zo dit wordt een enge film, maar dat vond ik heel erg meevallen. Het is gewoon een hele mooie film met een ijzersterk verhaal. Voor degene die echt nergens tegen kunnen zal dit misschien wel een enge film zijn. Ja er zitten zeker wat schrik momenten in, maar hij is niet opgezet om lekker bij te griezelen want daar gaat het bij deze film helemaal niet om...vind het zelf dan ook meer een drama....

Het enige wat een beetje jammer is, is op het eind als ze die viool speelt. Op een gegeven moment hoor je haar nog wel spelen maar als ze haar dan filmen zie je haar niet bewegen....das echt jammer...

avatar van DJ-horror

DJ-horror

Ik heb deze film noch nooit gezien eigenlijk!Ik zou 'm wel eens willen kopen. Ga hem wel een keertje bestellen

avatar van G to the J

G to the J

Leuke film...

Heeft me hele tijd kunnen boeien...

en was hier en daar erg spannend..

Goeie vermakelijke film..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook maar de remake van The Eye aangeschouwt. Aangezien remakes toch helemaal zo slecht nog niet hoeven te zijn. Net als bij The Grudge en The Ring. Ik was hier al erg benieuwt naar aangezien de Chinese Eye al erg interesant is en dit ook van de regiseurs Palud en Monreau is, waarvan ik een paar weken geleden het geweldige Ils van zag. Maar de remake van The Eye vond ik toch helemaal niet tegen vallen. Had hem ook met volle verwachtingen bekeken en vind hem zelf nog even beter als het orgineel. Het verhaal en heel veel scenes zijn natuurlijk een deja vu maar evengoed is het toch wel heel mooi nagebouwt, het begin is al heel mooi: Het begint al meteen bij dat het meisje van waar Sydney die ogen van krijgt zelfmoord pleegd en er ook vanuit het niets een enge geest tevoorschijn komt. Dat was bij het orgineel niet het geval. Verder vond ik de film op sommige momenten nog enger en boeiender dan het orgineel: Ik vond onderandere die scene in dat restaurant (wat in het orgineel de beruchte calligrafeer-scene is) beter uitgewerkt. Die geest die dan ook naar Alba vliegt ziet er ook erg eng uit en is ook wat beter uitgewerkt. Verder vond ik die flashback van die meid waar Sydney de ogen van krijgt, veel schrijnender en rauwer en dan ook nog met van die: "en dan komt dit er ook nog effe bij" momenten (moeder van dat meisje word voor der ogen leven verbrand in die fabriek en tegelijkertijd maakt iedereen der voor heks uit) Was dan toch een moment waar je gewoon vol afschuw en medelijden zit te kijken. Vreselijk. In het orginele The Eye was het ook al zo erg maat hierin is het toch een tikkie extremer. Denk wel op de Franse manier want de Fransen zijn er erg goed in.

Zoals gezegt maakt je een hoop van de film opnieuw mee na het orgineel. Maar opzich vond ik dat helemaal niet erg. Jessica Alba speelt ook erg goed en is ook een behoorlijk lekker ding.

Verder gewoon weer een zeer geslaagd werkje van de twee Fransmannen van Ils. Denk toch zo stiekem weg dat dat de Franse Pang-broertjes worden. Voor de rest mag er ook wel een deel 2 komen van de remake.

3,5* (gewoon hetzelfte niveau als de orgineel)

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Goeie film maar geen topper

avatar van Ker

Ker

Goed verhaal, en een mooie dame als jessica alba doet veel goed aan een film zoiezo natuurlijk.

Vond hem alleen niet echt eng.

avatar van judaz

judaz

Boring

avatar van maxo922

maxo922

ik had de eerste 40 minuten gezien, ik vond het weletjes geweest.

maar word ie daarna beter???

avatar van stoffel75

stoffel75

Leuk tussendoortje; niets meer maar ook niets minder. Had misschien beter geweest met degelijke acteurs. Ok, Alba heeft een leuk snoetje en doet altijd haar best maar een grote actrice zal het nooit worden. Maar Nivola is zoals gewoonlijk heel slecht. Wat speelt die kerel slecht.

Best wel een paar leuke scènes; kinderen tss. 10 en 14 jaar zullen dit waarschijnlijk heel goed vinden.

avatar van kev_d_m

kev_d_m

Mooie verhaallijn, iets origineler dan de andere A- là- grudge films,

echter geen topper.

Tof plot maar niet bombastisch of verbluffend.

Beter als Japanese versie.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Deze film moest het vooral hebben van de schrikmomenten, en de dikke tieten van Jessica Alba.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Niet speciaal, maar een aardige film.

avatar van Tun-89

Tun-89

Chloe Moretz:

Bedankt voor je SPOILERS

avatar van Zinema

Final Destination deel 4.

Maar dan zonder vermakelijkheid en mooie kills.

Alba is een snoepje, maar de overdaad aan schrikmomenten en het bij vlagen belachelijke acteerwerk doen deze film geen goed. Vooral de voorspelbaarheid nekt nogal wat spanning.

Zal het beste tot zijn recht komen in een zaal gevuld met klapvee-tieners. Edoch, bij mij thuis wil ik graag zelf ge-entertained worden.

Twee sterretjes, en geen stuiver meer.

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het een goed verhaal, en mooi uitgewerkt.

Sterk acteerwerk van Jessica Alba, zij is altijd wel Leuk om te zien. Paar goede schrikmomenten.

Heb mij zeker goed vermaakt, geslaagde Thriller!

3,0 *

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Gisteravond bekeken, in het begin denk je hee dat is voorspelbaar maar dit verandert.

Film zit goed in elkaar, heeft veel schrikmomenten en en een prima verhaal.

Niks mee mee dus, leuk om te kijken en de film blijft ook boeiend.

Enjoy.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Aan de ene kant vond ik deze film niet supereng. Maar aan de andere kant wel behoorlijk spannend. Het visuele werk vind ik eigenlijk heel erg mooi gedaan. Het spannendst vond ik het eigenlijk nog toen ze nog maar net kon zien en alleen nog maar schimmen kon zien.

Vanaf het moment dat ze beter kon zien kreeg het een beetje een behoorlijk "ghostwhisperer" gehalte maar toch zeker nog spannend genoeg om te blijven kijken. Jessica Alba zette hier ook zeker een goede rol neer. En het blijft een mooie vrouw om naar te kijken.

Kortom: niet echt een hele erge spannende griezelachtige film maar zeker wel spannend genoeg.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet slecht, maar wat je wil als je een redelijk goede film 1 op 1 gaat remaken. Als je het origineel hebt gezien is dit dus eigenlijk een geheel overbodige film. Voor mij geen remakes meer voorlopig.

avatar van joshua1111

joshua1111

Een vrij slechte film, ik vind zelf dat er best weinig echt enge horror in voor komt, het acteerwerk van Jessica Alba daarintegen vind ik wel erg goed