Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Jessica Alba, Alessandro Nivola en Parker Posey
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 april 2008
Plot The Eye
"How can you believe your eyes when they're not yours?"
Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.
Sydney Wells
Rosa Martinez
Alicia Millstone
Mrs. Cheung
dutchtuga
Zeer matige film dat nog aardig stijlvol begint maar al snel ontaardt in een dertien in een dozijn spokenfilm met een te belachelijk script. Ontzettend teleurstellende film van de makers van 'Ils'.
steffi16
Goeiedag jongelui.
Tony todd blijft een uitstekende acteur hij zet weer een prachtrol neer !
we love him, leuke kerel.
hasta la vista kids
Tonypulp
Heb er maar een half uurtje van kunnen kijken, de mijne bleek niet compleet te zijn..erg fijn.
Baalde wel zwaar dat ik hem niet af kon kijken, want het begon steeds spannender te worden, dus later nog een keer helemaal kijken
!
ninoboy1
Goede film met veel spanning en verrassend einde + goed acteerwerk van Jessica Alba!
eduwatje
ik vond het toch een aardige film die lekker wegkeek.
zeker geen tegenvaller.
babyblue03
ik kijk het nu 3 kwartier en ik snap niet waarom ik het nog kijk ik dacht echt dat het een goede film zou zijn maar tvalt egt heel erg tegen slaat nergens op vind ik zal ik aardig doen ik geef t wel een 1,5 ofzo
otherfool
Standaard schrikfilmpje kijkt door eyecandy (nou haha) Alba weg als een tierelier zonder ooit buiten de lijntjes te kleuren. Been there, done that.
2,5* lijkt me meer dan genoeg.
Hertog_Johan
Vermakelijke horror. Vooral een verademing als je films als The Happening, Dark Floors, The Ruins ed gezien hebt.
Hanssske
Heb me wel vermaakt, maar meer ook echt niet. Ik heb de film samen met me vriendin gekeken, die normaal van ieder spannend stukje film 6 meter omhoog springt en die vond deze film goed te doen....... Zegt genoeg over het niveau van de spanning.. helaas!
We vonden hem te voorspelbaar, verder is het verhaal wel leuk gevonden dus 2 sterren is meer dan voldoende..
denniskas
Heb de film net gezien, en moet zeggen dat ik er wel tevreden mee ben. Het verhaal is redelijk, met af entoe aardige schrikmomenten. Maar van de beelden in haar hoofd kijk je na de 3e keer niet meer op. Jessica Alba was mooi om naar te kijken, maar speciaal was de film niet, 3,5 sterren waard.
Christa22
Ik heb de film gisteravond gekeken en ik vond het toch wel en goede film.
Ik keek hem lekker in bed samen met me mannetje en hoewel hij altijd in slaap dondert en nooit een film afkijkt heeft hij deze helemaal afgekeken
dat zegt al wat.
Hij is niet echt super eng maar toch wel wat schik momenten!
ook een goed verhaal trouwens
glimmerman2000
Hij was wel redelijk!.
Een wat simpele verhaallijn, voorspelbaar ook, maar al met al toch wel een redelijke film.
Een 3.0
Madara_
Na ongeveer een uur kijken zat ik rond de 3.5/4.0, maar het einde was dramatisch !! Dat met dat 'bus-ongeluk'
Had meer ingezeten !
Belabberde, spanningloze remake van het veel sterkere origineel. Karikaturale hoofdpersonen, houterige dialogen, slecht uitgevoerde speciale effecten en een futloos script. De zoveelste functieloze remake van de laatste tijd. Zeer zware tegenvaller van de regisseurs van de nagelbijter Ils.
Burrie
Ik begrijp dat dit de zoveelste remake is, maar ik heb de voorganger(s) niet gezien.
Voor mij dus geen vergelijkingsmateriaal.
Desondanks vond ik het verhaal een verrassende wending hebben en leuk verfilmd. Had redelijk klamme handjes tijdens de schrik momenten, maar had ook wel het geluid hard staan.
Livefree70
Het spijt me geweldig, maar ik ben er eerlijk in; Ik ben écht niet het type om moeite te gaan doen om het (ongetwijfeld geweldig....) chineees gesproken origineel te gaan kijken. Laten we dus gewoon de kerk in het midden en beoordelen we sec deze versie van "the eye". Je komt dan uit bij een spannende op zich aardig gemaakte thriller, zonder echte hoogtepunten maar ook zonder echte zwakheden. Spanning genoeg en vermakelijke anderhalf uur!
Don_Mat
Heerlijk van genoten, goeie schrikmomenten, goeie cast. Eigenlijk prima horror filmpje. 4,5 * lekker ouderwets weer!
Resh
Wat een tegenvaller, maar ik heb wel genoten. Jessica Alba is echt zoals gewoonlijk weer goed bezig
. Ik ben geen enkel keer geschrokken en noem deze film dan ook geen horror. Wel een triller met een leuke sfeertje eraan. De verhaal is wel goed, maar niet echt origineel. Het einde vond ik zeer verrassend en goed. Maar deze film komt voor mij wel veel te kort onder de genre horror/triller.
De totale film een 2.5 en 0.5 puntje bij voor Jessica Alba
max. 3*
Don_Mat
De totale film een 2.5 en 0.5 puntje bij voor Jessica Alba
max. 3*
Ik vermoed dat het bij mij kwam omdat ik in de bios onder een luidspreker zat,
Ik ben niet zo schrikkerig van mezelf, zeker niet van de films van tegenwoordig!
Resh
Dat zal best wel kunnen want ik keek de film op niet zo een harde volume stand omdat iedereen hier sliep daarom
blackmamba33
matige fim, heb er betere gezien in dit genre, allemaal zo typisch opbouwende muziek om je dan rot te laten verschieten... het wis me maar weinig te boeien. Maar ik vind wel dat het beeld en geluid knap in elkaar gestoken is, zulke films hebben toch net dat extraatje met een surroundsysteem.
X-Treme.nl
Echt wel een topper!!!
Vond het eindelijk weer eens een goede horror, wat er tegenwoordig uitkomt slaat 3x nergens op.
Zeker een aanrader om met je vriendin te kijken
Glacius
Het origineel vond ik ook niet veel aan.. Typisch Aziatisch geesten-filmpje. De remake is praktisch hetzelfde.
animalkrullie
Een heel aardige horror, al moet ik zeggen dat het horror gehalte naar mate de film vordert omslaat naar thriller.
Een paar zeer goede schrikmomenten, maar later word de film een mengeling van sixth sense en mothman prophecies.
Niet bijster origineel, maar zeker niet slecht.
En wat is in de huidige horrorfilms niet dertien in een dozijn......
Jack_Frost
Deze film was niet zo cliche als iedereen zegt. Ik vond hem verrassend eng, en de schrikmomenten waren old school geslaagd! Hij krijgt van mij 5*
moveme
Mmm een remake dus zoals ik al vermoede, toch nog een keer over nadenken of ik hem ga kijken, origineel was sterk en wist toch meer te raken dan alleen mijn verbeelding.
Ik las iemand die het had over 'het bus ongeluk' mischien wel een aardig weetje.. dat bus ongeluk in het origineele verhaal gebeurt minden in Bangkok en is echt gebeurt.
Lau
Tiger007
Begin was leuk en aardig maar na verloop erg voorspelbaar dus wat minder.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Mirrors
Horror / Thriller, 2008

Womb
Drama / Sciencefiction, 2010
broer of zus relatieblindness and impaired visioneye operationeyesight sterven en doodeyeklassieke muziekzushiernamaalseye specialist remake