Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
Breur.
Zoals al eerder gezegd spreekt ook mij het musical gedeelte niet echt aan. Net als bij de phantom of the opera lijkt mij wel het verhaal als film interessant maar alle zang en liedjes lijken het voor mij te verpesten.
Inland Rabbit
Meerdere bandjes. In die bands zong ie echter niet. Speelde ie gitaar.
MARCUS CORVUS
Leek me weer een klapper van Depp, maar dit was een grote teleurstelling. Kostuums waren erg mooi, de eerste minuten want later heb de film afgezet. Het is een donkere musical waarvan het verhaal erg langzaam voort kabbelt, althans in het begin.
De oscarnominaties geven aan wat er goed is aan de film en de rest is in mijn ogen matig of gewoon slecht. Vanwege de kostuums, de sfeer en Depp toch nog een 2.
Inland Rabbit
@ Demonski: dacht ik al wel, mooi zo.. Word inmiddels wel moe van al dat soort vragen. Is in allerlei interview en Youtube filmpjes na te kijken en nog blijf je van die domme reacties houden.
Marcus Corvus, niet stemmen als je hem niet hebt afgekeken, ook al ben ik geen crew, het slaat gewoon nergens op.
hannes64
- 1926 berichten
Gezien, voor mij een teleurstelling.
Depp speelde goed, de decors ongewoon mooi.
Maar zoals bijna elke film van Burton, tè duister...en dat voor een musical.
1 keer zien, niet meer.
MARCUS CORVUS
Wat mij nog meer tegen valt dan deze film is jouw zinloze commentaar die totaal off topic is. Ik heb al meer dan 10 berichten van jou geteld, INLAND RABBIT, en nog GEEN één on topic.
Mijn verzoek aan de CREW is dan ook al jouw commentaar te verwijderen en wellicht ook dit geforceerde bericht.
Inland Rabbit
Prima! Ik geef volmondig toe, dat ik voorlopig overbenieuwd ben naar deze film en daardoor wat overenthousiast reageer in dit topic. Veel van mijn berichten zouden dus geclassificeerd kunnen worden als spam hier, en dus verwijderd, ga je gang. Mijn toestemming heb je.
Neemt niet weg dat je hebt gezegd deze film erg voortijdig te hebben uitgezet. Op dat gebied heb je dus geen basis om uberhaupt te stemmen en dan is mijn commentaar dus juist wel heel erg on-topic.
horned_reaper
Inland Rabbit
het wordt wel tijd dat je hem eens download.
Er staan op mininova PERFECTE DVD kwaliteid downloads
Verder ben ik van plan deze film lekker in het weekend te gaan kijken, ookal staat hij al op mijn pc ^^ maar ik wacht tot mijn vriendin langskomt, die houd hier ook wel van.
ik heb in ieder geval erg hoge verwachtingen.
Inland Rabbit
Ik weet het niet. Ik bewaar het bij nader inzien liever tot een bioscoopervaring. Ik kan natuurlijk binnenhalen, ik ga toc wel, maar dat neemt dan in de bios de verassing weg. Ik twijfel echter al heeeeel lang.
horned_reaper
Moeilijk is het leven he ?
Maar je zult vast wel zwaardere dingen in je leven meemaken
dus niet zo twijvelen en gewoon lekker filmpje downloaden, en savonds met een zak chips en wat nootjes die film bekijken ^^
ralfsjam
Ik ben erg verbaasd dat er mensen niet leken te weten dat dit uberhaupt een musical zou worden. achja
het stond nou niet bepaald met koeie letters op de poster!!
ik ben hem gaan kijken omdat ik ergens een par foto's gezien had, en omdat Depp erin zat. verder wist ik van niets. en heel vaak lees ik me niet in, omdat ik bang ben dat het teveel verklapt over de film.
dus... zo gek is dat niet
anne J
Ik wacht ook gewoon tot de bioscoop met bepaalde films (zoals deze of destijds Atonement). Bij 'bioscoopwaardige films' wil ik ook de verassing daar liever ervaren, in een zaal met biosgeluid, een mega scherm en samen met veel anderen die van de film genieten
wilsem
Ik denk dat je je daar nog wel een in kan vergissen, ik heb hem op de perspremiere al gezien en ondanks dat ik niet zo'n musical fan ben vond ik Sweeney Todd toch iets speciaals hebben en de zang is gewoon echt heel goed gedaan.
Het is echt een super Musical/film maar je moet wel tegen veel bloed kunnen want dat spetterd echt bijna van het filmdoek, ook geweldig gedaan trouwens.
Marcusnld
Ik weet het niet zo goed met deze film of is het een musical, en daar zou hem nou de kneep.
Ik had sterk de neiging om de film na zo'n 20 minuten uit te zetten, sound of music, wiz of oz atc waren niet aan mij besteed dus waarom deze film dan wel? Het antwoord is simpel Johnny Depp.
Een fantatische acteur met een prachtig pruim mondtje als hij zingt.
Het donkere sfeertje wordt prima weergegeven, maar dat zingen al zat het me richting eind niet zo meer dwars. Had voormij veel meer ingezeten als een Film.
Leviathan
Zonde dat het een muziekfilm is verhaal komt slecht op gang zo en ken ook niet echt in de film zitten door dat gezang maarja..:P
BobdH
Jongens, het is een musical. Het is gebaseerd op een waanzinnig populaire Broadway musical. Wat had je anders verwacht? Jullie verwijten de film dat het een musical is?
The Last

Inland Rabbit
Ja snap ik ook niet, zoals al eerder aangegeven.
Echter is dit naar mijn idee ook een groot gedeelte te wijten aan de marketing. Veel trailers/teasers, making offs, interviews en reviews spreken nu niet direct van een musical, want vooral veel trailers zijn niet volledig muzikaal..
Grote fout naar de onwetende kijker toe, die gewoon weer een duistere Burton verwacht, met af en toe wat gezang.
De Burton-,Depp- en musicalfans hebben vanaf begin af aan natuurlijk al alles aan info opgezocht en enkelen (zoals ik) hebben misschien zelfs de stage versie gekeken. Doe je dit echter allemaal niet en ga je zonder je te verdiepen de zaal in, ben je in voor een grote verrassing ja.
Wat ik me dan afvraag is willen we als filmkijker niet meer verrast worden? Mensen geven in dit topic al aan dat ze liever hadden gehad dat het een 'gewone film' was geweest. Had je dan niet weer de zoveelste donkere Burton film gekregen? Ik denk dat er dan ook commentaar was geweest.
roy7477
Steengoede film c.q. musical. Kan niets anders ervan maken. Absolute topklasse!
WB
Musicals zijn leuk, maar niet op tv/dvd. 't Is dat Depp een geweldig acteur is en er af en toe erg creepy uit ziet in deze film, Burton een geweldig regisseur/kunstenaar is en de sfeer in deze film wel erg goed is weergegeven, maar ik kom daarmee niet verder dan 3,5*
Zonder het musical gedeelte zou de film bij mij stukken hoger scoren.
BobdH
Niet volledig, maar een zingende Johnny Depp is toch wel degelijk te zien in de trailer. Dan kun je ervan uitgaan dat het niet bij dat ene nummer blijft... Probleem is ook dat het weergeven van songs lastig is voor een trailer, die vaak toch al van de hak op de tak vliegt; je kunt geen flarden van een lied laten horen, zoals je dat wel met stukjes dialoog kunt doen.
Het probleem zit hem er inderdaad in, volgens mij, dat men geen verrassing meer wil. Het moet allemaal voldoen aan een veilige verwachting, en als het buiten het verwachtingspatroon valt, is het 'vreemd' en dus 'niet leuk'. Maar dat is ook al jaren de reden waarom de simpele blockbusters, mainstream films, het zo goed doen.
Vergeet bovendien niet dat posters van hierboven de film niet in de bios hebben gezien (de release is pas volgende week) maar illegaal hebben gedownload. Grote kans dat als ze eventjes gewacht hadden, ze vast ook wel in de biosaankondiging het genre hadden gezien: musical / thriller.
Jeauhan
Jammer dat mensen altijd alles in hokjes willen plaatsen. Reacties als 'jammer dat het een musical' is heb je echt helemaal niks aan. Waardeer het feit dat er nog films gemaakt worden die niet een uit een dozijn zijn. Waardeer het dat men risico durft te nemen met een film die misschien geen kaskraker wordt.
Ik snap sowieso niet hoe de film zo'n hoog gemiddelde kan hebben als bijna in elke reactie staat dat men een hekel heeft aan musicals.
Art
Je vergeet misschien die grote schare fans van Depp die elke film van hem beoordelen met het maximale

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical