• 9.378.126 stemmen

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Muziek / Misdaad | 116 minuten

Genre: Muziek / Misdaad

Alternatieve titel: Sweeney Todd

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

"Never Forget. Never Forgive."

Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.

Hallo.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

!!!DRIE OSCARNOMINATIES!!!

Beste Acteur (Johnny Depp)

Beste Art Direction

Beste Kostuumontwerp

Inland Rabbit

Er is inmiddels een NTSC 5.1 Dolby release te vinden, waarschijnlijkeen promocopy ofzo. Moet me nu toch wel erg bedwingen om nog tot februari te wachten. pfff

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Johnny Depp blijft een goeie acteur!

Dat hij hier een Oscar voor gaat winnen (kan winnen) lijkt me dan ook niet meer dan logisch. Tenzij hij slecht speelt maar ik heb stukjes gezien en daar speeld hij niet slecht in.

avatar van Jordy

Jordy

Het is tussen mij en Tim Burton nogal hit-and-miss. Deze vond ik helaas weer niet zo bijzonder. Natuurlijk mooi en sfeervol, natuurlijk een paar geweldige rollen, maar de Depp/Burton samenwerkingen beginnen wat mij betreft een beetje teveel op elkaar te lijken. Daarnaast vond ik de muziek ook niet zo goed.

avatar van vito666

vito666

lekker downloaden promo dvd rules net gecheckt is een meer dan prima film ik heb me wel vermaakt

avatar van De GeuS

De GeuS

Hoewel ik eigenlijk totaal geen musical liefhebber ben, vond ik dit toch weer een erg donkere en geslaagde samenwerking tussen Depp en Burton; 4*

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

In hoeverre is deze musical? Een en al gezang, of blijven de liedjes maar beperkt tot pakweg 6 ?

avatar van The One Ring

The One Ring

De hele film wordt gezongen naar ik begrepen heb. Als het goed is zijn het ook niet echt gewoon liedjes a la The Sound of Music, maar is het meer opera-achtig en dient de muziek uit de liedjes tevens als de score. Klinkt vaag, maar ik heb de film dan ook nog niet gezien.

avatar van SniPes

SniPes

Het is een en al gezang, althans bij kwam dat wel zo over. Hou ik niet echt van.

avatar van bisse

bisse

Zal er wel aan liggen dat musicals mijn ding niet zijn maar dit was echt een lange zit. De gotische donkere stijl van Burton heb ik in het verleden echt van genoten maar begin er ondertussen wel een beetje genoeg van te krijgen.Keer op keer hetzelfde stijltje zonder weinig toevoegingen.

Acteerprestaties vind ik niet eens aan de orde want er wordt practisch alleen maar gezongen en er is alleen maar materiaal voor over-acting wat pro's als Carter en Depp zoder moeite kunnen. Wat acteren betreft is er in deze film helemaal geen mogelijkheid tot een echte memorabele prestatie of uitdaging vind ik.Het hele verhaaltje en de uitwerking vond ik ook maar erg eentonig.

2 sterren omdat ut er redelijk mooi uitzag allemaal

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Het word al een beetje duidelijk denk ik, alle johny dep fans geven deze film standaard een 5 en voor veel andere mensen schijnt hij toch een beetje tegen te vallen. Ik weet ook nog niet of al dat gezang mijn ding zal zijn. Zat er in ieder geval al we naar uit te kijken.

Inland Rabbit

Ik weet het niet. Ik kijk toch altijd wel goed naar een film voor ik beoordeel. Maar deze combinatie/plot lijkt voor mij wel heel erg te gaan werken. Ik ben erg Burton fan, dus zal ik inderdaad wat bevooroordeelt zijn, aangezien het mij niet duister en apart genoeg kan zijn. Ook vind ik de musical uitvoering met Hearn erg gaaf, dus dit gaat wel goedkomen.

avatar van anne J

anne J

Martijnnn schreef:

Oppervlakkig gedacht..., alsof JD fans AL zijn films alleen maar 5'en geven. Nonsense, laagste wat ik heb gegeven aan JD film is een 2* (aan potc3) en een 2.5* (aan cry baby geloof ik).

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Middelmatige film.. Z'n minpuntjes en z'n pluspuntjes..

Zo flitste de inleiding al snel voorbij en gingen we meteen naar de kapperszaak, waardoor het verhaal nogal langdradig werd..

Waarschijnlijk moet je er van houden.. Maar de liedjes kwamen me op een gegeven moment de strot uit!

Pluspuntjes waren de beelden van het authentieke Londen ende acteerprestatie's van de vele acteurs.

De enige rede dat deze film zo veel besproken is is alleen doordat Johnny Depp erin meespeelt. Hoewel ik zelf hou van zijn acteerprestaties en films waarin hij meespeelt kon hij déze (in de zin van een topfilm) spijtig genoeg niet redden..

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Martijnnn schreef:

Hoewel het wel degelijk een goede film is, had ik die indruk ook over de scores hier...

avatar van hell300

hell300

beste rol van johnny tot nu toe, 5 sterren

onurdirenc

leuke film als je van een musical houdt als je niet van musicals houdt kijk dan niet en stem dan ook niet

avatar van sju

sju

En jij hebt 0,5 gestemd omdáááááááááát.....?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

sju schreef:

En jij hebt 0,5 gestemd omdáááááááááát.....?

Omdat hij waarschijnlijk NIET van musicals houd..

avatar van Wouter

Jordy schreef:

Het is tussen mij en Tim Burton nogal hit-and-miss.

Je 3 sterren lijken anders er precies tussenin te zitten...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tja, moet ook bekennen dat toen ik aan deze film begon, dat ik bij de eerste minuten dacht van: is er ook en versie van deze film zonder zingen? er zullen genoeg mensen zijn die die geweldig vinden, maar ik hou niet van musicals. toch heb ik hem afgekeken en moet zeggen dat de sfeer goed was, en het verhaal ook best grappig. wel zaten er een paar grote fouten in de make-up! en dat was jammer. al met al best aardig, maar het zingen (90% van het verhaal) was niet mijn kopje thee! zonder het gezang zou ik een 4 geven, maar blijf nu hangen op een 3

avatar van daintje

daintje

Net gezien! Opzich een aardige film maar je moet er inderdaad wel van houden. Pluspunten waren het geluid en het acteerwerk voor mij! 3.5* op dit moment

avatar van Wouter

Dit weekend uit in Engeland en aldaar de absolute nummer 1.

avatar van N.T.S.

N.T.S.

Ze zingen in de film!! lijkt wel een musical.. je moet er van houden denk ik. Film ziet er wel heel mooi uit

Inland Rabbit

Ik ben erg verbaasd dat er mensen niet leken te weten dat dit uberhaupt een musical zou worden. achja

N.T.S. schreef:

sukkel het is een musical

SniPes schreef:

dr staat ook dat het een musical is waarom kijk je dan

avatar van IcU

IcU

Ik interesseerde me al een tijdje in deze film. De nieuwe Burton, en dan ook weer in samenwerking met Depp. Maar toen ik hoorde dat het een musical werd was ik al iets minder enthousiast. Dit neemt niet weg dat mijn nieuwschierigheid vervlogen was. Integendeel, ik keek hier nogsteeds redelijk naar uit. Nu heb ik hem bekeken, en ben ten zeerste teleurgesteld. Dat het een musical is geworden, ok, maar om nou om elke scheet die maar een beetje dwars zit een liedje te gaan zingen vind ik tot daar aan toe. Ik zat me er af en toe volledig aan te ergeren, want de vaart wordt er zo snel uit gehaald daardoor. Je blijft dan de hele tijd hangen bij een zelfde scene. Ook de liedjes vond ik niet echt daverend. Er werd zowat 3 keer het zelfde liedje gezongen, en erg veel inspiratie had de schrijver niet. Het kwam af en toe erg rommelig over, wat muziek betrefd.

Jammer, want de acteer prestaties van Depp waren zeker in orden. Ook het verhaal was intressant en de vormgeving was weer ouderwets ´Burton´. Het einde vond ik fenomenaal.

Al met al een zeer trage musical met overbodige liedjes. Er zitten mooie beelden in, maar ik heb me af en toe geirriteert aan het aantal liedjes.

IcU schreef:

Er werd zowat 3 keer het zelfde liedje gezongen

Mooi, dan is het hele Johanna gedeelte in tact gebleven. Denk dat dit een geweldige bewerking is van de musical. De songs is namenlijk bijna niks aan veranderd, ze waren al geschreven namenlijk. Wel zijn er toch wat stukken ingekort zelfs.