• 9.373.864 stemmen

Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Drama / Komedie | 113 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: George Clooney

Met onder meer: Sam Rockwell, George Clooney en Drew Barrymore

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 6 maart 2003

Plot Confessions of a Dangerous Mind

"Some things are better left top secret."

De film is gebaseerd op de memoires van gameshow-impresario Chuck Barris. Chuck Barris lijkt het in de jaren 1960 en 1970 helemaal te maken. Hij is een succesvolle televisiepresentator en ontmoet de liefde van zijn leven, Penny. Op het hoogtepunt van zijn carrière wordt Chuck benaderd door de mysterieuze geheime agent Jim, die hem wil rekruteren voor de CIA. Chuck stemt in en voor hij het goed beseft, is hij een huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Wanneer zijn dubbelleven wordt ontdekt, komt zijn eigen veiligheid in gevaar...

avatar van Jordy

Jordy

Geweldig regiedebuut van Clooney

fantastische rol van Rockwell, een paar erg leuke visuele vondsten, geweldig komisch en erg stoer geregisseerd dus. De film is dus gebaseerd op een échte bekende tv-persoonlijkheid die een biografie geschreven heeft waarin hij vertelt jarenlang een geheim agent van de CIA geweest te zijn. Waarschijnlijk spoort die gast dus niet helemaal, maar de film laat het gewoon zien alsof het echt allemaal gegaan is zoals hij zegt. Tussendoor zie je andere bekende tv-mensen die dan dingen vertellen als "sja hij was af en toe een paar dagen het land uit.. het zou maar zo kunnen allemaal"... erg leuk. Let ook op de grappige cameos van Brad Pitt en Matt Damon

Hauer had een vrij kleine rol, heb z'n naam maar weggehaald hier boven

Jordy schreef:

hmn vond ik juist een minpuntje aan de film

Minpuntje?...ze had gewoon absoluut niks in deze film te zoeken.

Verder is het een meer dan vermakelijke film, erg origineel vooral. Die Rockwell komt me wel bekend voor, maar in een hoofdrol als deze heb ik hem niet eerder gezien geloof ik, afijn , hij speelde erg goed. Ik snap trouwens niet dat iedereen die cameo's van Pitt en Damon zo leuk vond, want ze waren hoogstens 3 seconden in beeld.

Ik houd het op 3,5 ster.

avatar van Yak

Yak

Intelligent en formidabel! Geweldig in elkaar grijpende verhalen en subverhalen (de afwisseling tussen het gangsterverhaal en de kolderieke spelshows), een fantastische rol van Sam Rockwell - hoewel ook Clooney, Hauer en een wel heel schattige Barrymore er mochten wezen. De dosering van enerzijds komedie en anderzijds ernst was precies in de roos. Uitgerekend die goede dosering komt aan het eind zeer treffend naar voren: "I came up with a new game-show idea recently. It's called The Old Game. You got three old guys with loaded guns onstage. They look back at their lives, see who they were, what they accomplished, how close they came to realizing their dreams. The winner is the one who doesn't blow his brains out. He wins a refrigerator."

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Niet genoten van de briljante rollen van Rockwell en Hauer? Verder vond ik ook Clooney en Barrymoore erg goed. De sfeer is zeer goed getroffen, de film loopt lekker... Misschien is het plot idd wat magertjes te noemen, maar staan meer dan leuke/interessante karakters tegenover. Verder vond ik het tijdsbeeld mooi uitgebeeld. Misschien pakt de sfeer sommige mensen niet ofzo

avatar van Phoenix

Phoenix

Heb niks aan bovenstaande posts toe te voegen, geweldige sfeer, geweldige Rockwell en geweldige regie. 4*!

avatar van gotti

Geweldig debuut van Clooney, die zelf trouwens een puike rol speelt. Rockwell en natuurlijk ook onze eigen Hauer zijn erg sterk bezig. Ook gaat trouwens een deel van de lof uit naar Charlie Kaufman (maakt deze man ooit eens iets slechts?) die een uitstekend script heeft afgeleverd. Traag...Saai? Waar? Geweldig sfeertje; vond het eerder op sommige moementen (te) snel gaan. Ik geef voor nu 4*, maar hij hangt tegen de 4,5 aan....

avatar van otherfool

otherfool

Ik vond het maar een raar, springerig en wisselvallig filmpje. Soms goede vondsten en opmerkelijke momenten, maar ook gedeeltes vreselijk saai en onsamenhangend. Rockwell deed het wel goed. 2,5*.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Clooney's debuut is geslaagd te noemen op wat misstappen na. Zo heeft hij wel enkele leuke visuele vondsten in zijn film weten te stoppen maar is het kleurgebruik niet echt geslaagd te noemen. Vaak erg lelijk en vrij overbodig.

Gelukkig is de film erg grappig en wordt er goed geacteerd. Vooral Rockwell is weer fantastisch. Een erg leuke acteur.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuk filmpje met een prima Sam Rockwell. Prima debuut voor George Clooney als regisseur die alles prima aanpakt. Veel coole, maar ook erg komische momenten. Geinig origineel verhaal, maar Julia Roberts had beter thuis kunnen blijven. We zien zelfs Brad Pitt en Matt Damon nog even in beeld, maar dat bleef beperkt tot twee seconden ofzo. Over het algemeen een geslaagd debuut van Clooney.

avatar van Zinema

Clooney's regie-debuut was natuurlijk geen verkeerde, met dank aan Kaufman. Toch voelt de film soms een klein beetje onevenwichtig. Hetgeen de pret niet mag drukken overigens. Met de schitterende Hauer. Goed.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Recent voor de eerste keer bekeken en geen hout van begrepen. Ja goed, er staat me nog iets bij van een (bar slechte indruk makende) hoofdpersoon die trashtelevisie maakt en 's avonds moordt voor de CIA.

George Clooney rekruteert Sam Rockwell op het moment dat Rockwell niets van zijn leven terecht leek te gaan brengen ondanks zijn grote ambities. Opeens zit Clooney braaf dood te bloeden op een duikplank. Okee ...

Ook komt in een tropisch Oost-Berlijn de mooie Cate Blanchett op de proppen, die geloof ik een romance met de hoofdpersoon beleeft waarna Rockwell haar vermoordt.

Verder gebeurt er veel heimelijks en maken een aantal sterretjes die doorgaans met Steven Soderbergh geassocieerd worden een cameo. Zo herinner ik me BPitt.

Tot slot is er nog een dame in een studentenhuis, die volgens mij de functie van het geweten voor hoofdpersoon vervult en waar deze mee trouwt.

Duidelijk een gevalletje van nogmaals kijken dus, tot dan toe is Confessions of a Dangerous Mind voor mij niet veel waard.

(O ja, idd, leuk dat Hauer eens te zien is in iets minder rampzaligs als Minotaur.)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vrijwel alles vergeten van deze film. Wel weet ik dat ik het nogal een saaie film vond, die me maar niet wist te boeien.

avatar van mister blonde

mister blonde

Frisse, vlotte en frivole film, blijft dit. Erg vermakelijk, behoorlijk geestig en wordt opgeleukt door bijrollen en cameo's van vele bekende acteurs. Film laat in het midden wat er nu waar is van de spionage praktijken van Barris. Redelijk uniek in zijn soort, maar toch wordt de film nooit echt bijzonder. Jammer. Van elk aspect van deze film (van cinematografie tot acteren) kun je zeggen dat het zeer aardig of leuk was, maar dus niet dat het sterker was, dan in pakweg andere sterke films. Maar goed, de film kijkt wel erg lekker en gemakkelijk weg. Hmmm..............wik..............weeg........... Dingt mee naar mijn beste 3,5* film.

avatar van ®Tc

®Tc

Ik heb het wel voor z'n films die veel 'swoeng' in hun vertelstijl verwerken. Voeg daar een leuke voice-over stem aan toe en zorg voor goede sfeer en je kan al weinig verkeerd doen bij mij.

Clooney doet dan ook weinig verkeerd zowel voor of achter de camera maar toch springt Confessions of a Dangerous Mind niet boven andere goeie films uit. Hier en daar aardig camerawerk en montage maar ook zijn er wat kitscherige dingen te bespeuren, dan doel ik vooral op het proberen nabootsen van een donkere sfeer in Barris' zijn tijd. Script is in orde maar Clooney leek er iets teveel mee te willen doen, ben benieuwd wat dit was geworden bij iemand anders, met misschien meer ervaring.

Dat script dus, van Charlie Kaufman. Iets anders dan zijn gewoonlijk werk maar ik ben blij dat hij dit onder handen genomen heeft. Hij weet de 'swoeng' te brengen in het vertellen van dit eigenlijk iets té saaie verhaaltje. Voor Banks (als het geen kwakzalver was) zal het allemaal wel fun geweest zijn, mij laat het echter koud. Maar ik spreek voor alle duidelijkheid geen enkel kwaad woord over Sam Rockwell. Knappe prestatie van die man.

avatar van Respekked

Respekked

Sam Rockwell is toch wel een van de meer eigenaardige acteurs in Hollywood. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt, zoals in Hichthikers Guide, Choke en ook in Confessions (let ook op de overeenkomsten tussen beide personages in laatste twee films). Maar ik kan hem wel waarderen, eigenzinnig en grappig.

Film is toch iets minder goed dan ik me herinnerde. Vooral tegen het einde is het vlotte er wel van af en ook doet Julia Roberts meer fout dan goed. Toch aardig wat afgelachen en het verhaal is leuk om te volgen. Ben ook wel benieuwd of Kaufman gejat heeft van In de Gloria of andersom..

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige film.

Lekker vlot. Sterk geacteerd. Ook visueel vond ik hem erg mooi, maar dat ligt (als ik andere hoor) toch wel aan je smaak.

Boeiend verhaal waarin ik me geen moment verveelde. Soms nog leuke humor ertussen. Geweldig regie-debuut van George Clooney.

Het einde was niets mee.

Kan het trouwens kloppen dat bij 'the dating show' Brad Pitt en/of Matt Damon even langskwamen?

avatar van Justinw

Justinw

What is that? Carlyle?

No, its the old testament!

Leuke dialoog tussen Hauer en Rockwell.

Het debuut van Clooney,

En hiervoor hebben zijn vriendjes hem geholpen, Soderbergh achter de schermen, Julia Roberts, Brad Pitt en Matt Damon op het witte doek. Ze voegden allemaal weinig toe. Pitt en Damon 3 seconden, en Roberts die meer screentime krijgt overtuigt ook allerminst. Rutger Hauer pikt ook nog een graantje me en krijgt een leuk rolletje.

Clooney heeft talent, en een aantal scènes hebben toch een leuke opzet, zoals de zwembad scène. Ook de soundtrack is van goede kwaliteit. Hij speelt zelf ook nog mee, in de vorm van een emotieloze opdrachtgever. Ook Drew Barrymore is aanwezig en doet het weer leuk. Maar de main character is Chuck Barris en die rol neemt Sam Rockwell op zich. Rockwell weet mij altijd wel te amuseren. En ook hier doet hij het aardig. Het begin van de film is lekker vlot maar naar het einde toe word het allemaal wat zwaarder. Kwa komedie overtuigt de film ook niet super, heb wel een paar keer moeten lachen maar echt goed,.... nee. De film wist mij ook nooit echt te pakken. Dit weerhoudt mij dan ook van een hoge score. 3*

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Mmm... Leuke film. Niet erg bijzonder, behalve het op-feiten-gebasseerd-verhaal dan. Maar eigenlijk kon het me niet echt helemaal van het begin tot het einde boeien. Dat vond ik wel jammer. Soms kon ik gewoon 10 seconden wegkijken zonder benieuwd te zijn hoe het verder gaat. Het verhaal kon me dus niet echt meenemen. Toch visueel mooi en leuk gefilmd. Er zaten een paar prachtige soundtracks in. Dat maakt voor mij een 3*.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Vlot filmpje, dit Confessions of a Dangerous Mind . Erg vermakelijk allemaal, mede dankzij het lekkere tempo. Verder was het niet erg speciaal. Het verhaal was prima uitgewerkt, al zaten er wel de nodige clichés in. Het eerste uur vloog voorbij en was erg komisch. Tweede uur vond ik het wat inzakken en werd het allemaal ook wat dramatischer. Visueel zat het wel zeker goed. Vooral tijdens de tvshows kon ik wel genieten van de felle kleuren. Op het spel van de acteurs was ook niets aantemerken. Sam Rockwell ken ik toch voornamelijk van flink wat bijrollen, maar ook in een hoofdrol redt hij rich uitstkend. Wat heet, hij zette zelfs een bijzonder sterke rol neer. Wel grappig om Pitt en Damon nog even langs te zien komen, al voegt het natuurlijk helemaal niets toe aan de film. Verder erg vermakelijk dus. Tijd ging snel, maar of het echt blijft hangen is nog de vraag.

Voor nu 3*, maar ik ben benieuwd hoe ik er over een maanje over denk. Ik houd zeker rekening met een verhoging.

avatar van Insignificance

Insignificance

Redelijk. Frisse start met passende cameratruukjes e.d. die het vrijbuitersleven van Barris kleur geven. Lekker onbezorgd sfeertje, sterke rol van Rockwell en een paar aardige momenten fleuren de film op. Zo'n uitstapje naar Helsinki biedt toch de nodige soelaas. Grappige cameo's ook. Zodra er wordt geschakeld naar een meer ernstig toontje, wordt het allengs minder.

Het CIA gebeuren komt daarvoor qua plot al wat moeizaam uit de verf en als Clooney bizar en serieus aan elkaar plakt, verliest het toch wat flow. De balans tussen tragisch en komisch is na verloop van tijd een beetje zoek. Misschien had Kaufman dan toch gelijk.. De slotsom, Barris legt uit wat The Old Game inhoudt, is nog wel een droge afsluiter, maar al met al niet een film die nog enige tijd nasuddert.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Schitterende film met een uitstekende cast.

Wat er ook van waar moge zijn, het verhaal zit erg knap ineen. Ook visueel is deze film een pareltje, er worden heel wat mooie trucjes gedaan met camera en montage. De humor is ook erg droog en vlot. Prima sfeertje ook, geweldige setting van de jaren '60 en '70, mét de bijbehorende muziek. Bijzonder goede film dus.

PS: die legendarische sketch uit In de Gloria van 'in mijn poep' heeft zowaar zijn oorsprong in The Newlywed Game van Chuck Barris!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Moeilijk te beoordelen film...

De film heeft zo z'n zeer sterke kanten maar ook zo z'n zwakkere..
Het acteerwerk vond ik prima evenals de leuke humor die erin zit. Bijvoorbeeld die toespraak van Peter Jenks van de Communicatie Commissie is hilarisch.
Of het einde van Julia Roberts was ook prima gedaan!

Alleen het verhaal overtuigde me niet helemaal. Z'n shows en z'n werk voor de CIA vond ik niet goed uitgewerkt. Te slapjes allemaal en nergens duidelijkheid.
Jammer, want voor de rest is dit een prima te behappen film, leuk voor een avondje met vrienden!
Een voldoende.

avatar van scorsese

Redelijke film over het ongelooflijke, maar blijkbaar waargebeurde, levensverhaal van een bekende tv-producent die als bijbaantje een geheim agent voor de CIA had. De film begint behoorlijk vlot, maar zakt in de tweede helft toch wel wat in. Het wisselende kleurgebruik had wat mij betreft achterwege kunnen blijven.

p.s. Twee erg leuk gekozen cameo's van vrienden (Brad Pitt en Matt Damon) van debuterend regisseur George Clooney.

avatar van jipt

jipt

Vlot filmpje met een lekker tempo, visuele flair en een mooi script (Kaufman ). 4*tje

avatar van Number23

Number23

Mijn type film. Een waargebeurd verhaal misschien, maar wel een zeer boeiend uitgewerkt waargebeurd verhaal. Rockwell is perfect voor deze rol, sowieso een uitstekende acteur. De rest van de casting is ook prima in orde met Clooney, Hauer and Barrymore. Roberts kan ik niet uitstaan, maar niet schadelijk voor the big picture. Ook camerawerk en soundtrack waren fantastisch

avatar van Spetie

Heerlijk regiedebuut van George Clooney, die hiermee gelijk bewijst meer te kunnen dan acteren.

Confessions of a Dangerous Mind is lichtelijk gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar aangezien die al een behoorlijk onbetrouwbare bron hebben, kun je dat gerust met een korreltje zout nemen. Clooney laat zelf ook behoorlijk in het midden of het nu waar is of niet en op de een of andere manier werkt dat hier best verfrissend.

Sam Rockwell is perfect gecast als hoofdrolspeler en zet een erg sterke rol neer als Chuck Barris die een zeer interessant dubbelleven leidt. Het geeft zijn personage schwung en karakter mee en maakt van hem een echt mens van vlees en bloed met sympathieke trekjes, ondanks dat hij volop liegt en bedriegt, wat dus best knap is. De film heeft een sterk jaren zestig sfeertje, die heerlijk ontspannen is, een vlotte regie en soms best lekkere zware humor. Clooney heeft een hoop bekende vrienden in Hollywood en enkele daarvan, zoals Pitt, Roberts en Damon komen ook nog eens voorbij in best leuke cameo’s.

Een hoop goede zaken dus in deze film, maar de meeste lof gaat uit naar Rockwell, die echt een dijk van een rol neerzet. Confessions of a Dangerous Mind is een sterke film met een nog sterkere hoofdrolspeler, die fijn wegkijkt en geen seconde verveelt.

avatar van Film Pegasus

Ik hou niet van dit soort cinematografie. De overbelichting en de kleurenfilter maken het geheel lelijk en koud. Wat voor de ene creativiteit is, is voor mij een minder geslaagd experiment. Clooney drukt dan wel z'n stempel, het maakt de film er zeker niet beter op. De man is niet bepaald een goeie regisseur, hij zet de film wel naar z'n hand maar haalt niet alles uit de acteurs en krijgt geen vaart in de film. Je ziet hier zoveel grote namen passeren als cameo, acteurs of cast en dan nog lukt het niet echt om een boeiende film weer te geven. 't Zal mijn ding niet zijn zeker? Een misser helaas.

avatar van K. V.

K. V.

'k zag deze op m'n plank staan en maar eens geprobeerd. 'k vond het geen misse film, dit regisseer debuut van George Clooney.

Een film op waargebeurde feiten gebaseerde feiten, wist me wel grotendeels te boeien. Het tweede uur vond 'k iets minder, maar het eerste uur vond 'k zeker niet mis.

De film bevat heel wat bekenden: Sam Rockwell, George Clooney, Drew Barrymore en Julia Roberts spelen grotere rollen; Maggie Gyllenhaal, Michael Cera, Brad Pitt, Matt Damon, Rutger Hauer kleinere rolletjes.

Verder was er niet echt iets slecht aan de film, niet waw, niet slecht.

avatar van Brabants

Brabants

De geestelijke toestand van Chuck Barris en het dubbelzinnige karakter maakt de film interessant, waarbij het de kijker moeilijk maakt te begrijpen wat er nu eigenlijk allemaal wel en niet waar is. Ondanks dat de mysterie omtrent het -dubbelleven- van Chuck Barris een grote voedingsbodem van inspiratie is, blijft deze bio-pic een wat te oppervlakkig geheel. Wanneer het verhaal donkerder wordt verliest de film jammer genoeg de grip en is daarmee beduidend minder onderhoudend. Het mist hem zeker aan diepgang en karakterontwikkeling en enkel een schakeling tussen werkelijkheid en fictie voert de leidraad. In mijn opinie te weinig om er een interessant geheel van te maken en hiermee een gemiste kans voor George Clooney. Het acteerwerk van Sam Rockwell is sterk en hiermee heeft George Clooney ontzettend veel geluk gehad. Zonder een cast met de sterk spelende Sam Rockwell, Drew Barrymore en zijn eigen spaarzame inbreng, had de film waarschijnlijk niet het niveau kunnen halen, van wat er nu overgebleven is aan -entertainment-.

Leuke Clooney.

Een film die bij hem past. Wat ouderwets, maar met een duidelijke charme en kwinkslag, zodat het toch modern aanvoelt. Écht geniaal vond ik het niet, maar het leunt er soms toch dicht tegenaan, binnenkort toch maar eens door de rest van z'n oeuvre als regisseur fietsen.

Rockwell doet het echt wel goed in de hoofdrol, ook Clooney zelf heeft een opmerkelijke. Barrymore ook leuk en een paar geinige cameos zijn absoluut een meerwaarde, hoe kort ook (Pitt & Damon dacht ik herkend te hebben?). Andere rolletjes zijn dan duidelijk minder, zoals Roberts en Hauer.

Verhaaltje is verder echt leuk, vooral ook omdat het de schrijfsels zijn van een pulp/cultheld die z'n eigen leven vershowbissed heeft. Het mag wel duidelijk zijn dat het hier om een stevige aangezette werkelijkheid gaat, maar net dat past wel bij zijn persoon. Ook niet verwonderlijk dan om te zien dat Kaufman bij dit project betrokken was.

Het had net iets vlotter gemogen en sommige casting keuzes zijn wat vreemd, maar een mooi debuut van Clooney.