• 9.373.452 stemmen

Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Drama / Komedie | 113 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: George Clooney

Met onder meer: Sam Rockwell, George Clooney en Drew Barrymore

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 6 maart 2003

Plot Confessions of a Dangerous Mind

"Some things are better left top secret."

De film is gebaseerd op de memoires van gameshow-impresario Chuck Barris. Chuck Barris lijkt het in de jaren 1960 en 1970 helemaal te maken. Hij is een succesvolle televisiepresentator en ontmoet de liefde van zijn leven, Penny. Op het hoogtepunt van zijn carrière wordt Chuck benaderd door de mysterieuze geheime agent Jim, die hem wil rekruteren voor de CIA. Chuck stemt in en voor hij het goed beseft, is hij een huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Wanneer zijn dubbelleven wordt ontdekt, komt zijn eigen veiligheid in gevaar...

avatar van Macmanus

Macmanus

Rutger Hauer, speelt hij een grote rol?

zie hem wel in de trailer

avatar van gotti

Hij staat niet op de poster. Maar ben wel benieuwd naar deze film van debutant Clooney (als regisseur dan )

avatar van Jordy

Jordy

Geweldig regiedebuut van Clooney

fantastische rol van Rockwell, een paar erg leuke visuele vondsten, geweldig komisch en erg stoer geregisseerd dus. De film is dus gebaseerd op een échte bekende tv-persoonlijkheid die een biografie geschreven heeft waarin hij vertelt jarenlang een geheim agent van de CIA geweest te zijn. Waarschijnlijk spoort die gast dus niet helemaal, maar de film laat het gewoon zien alsof het echt allemaal gegaan is zoals hij zegt. Tussendoor zie je andere bekende tv-mensen die dan dingen vertellen als "sja hij was af en toe een paar dagen het land uit.. het zou maar zo kunnen allemaal"... erg leuk. Let ook op de grappige cameos van Brad Pitt en Matt Damon

Hauer had een vrij kleine rol, heb z'n naam maar weggehaald hier boven

avatar van MoM

MoM

Een echte Charlie Kaufman-film (net als bv. Adaptation en Being John Malcovitch), waarbij je niet weet waar de werkelijkheid ophoudt en de fictie begint. Ik houd wel van dit genre. En in dit geval goed verfilmd met een geloofwaardige casting, leuke verrassinkjes (Pitt, Damon, Hauer), goed gekozen soundtrack en een prettig tempo (niet te snel maar nooit saai). Geen film waar je nog jaren over loopt te discussieren, maar zeker het kijken waard!

avatar van iman

iman

Echt een briljante film... je blijft geboeid kijken ... en het is prachtig qua stijl van opnemen... Brad Pitt en Matt Damon die nog even langs komen... hehe erg leuk... en mooie verwijzingen... Top ... deze film deed me op een of andere manier veel denken aan Blow...

avatar van vic

vic

coole film. goede rol van rockwell en julia roberts

avatar van Jordy

Jordy

vic schreef:

julia roberts

hmn vond ik juist een minpuntje aan de film

Neder

goede sfeer , het ziet er allemaal gelikt uit. vaag maar zeker boeiend verhaal met veel cameos

avatar van FeZ

FeZ

Wat een geweldige film. Misschien is 4,5 * wel veel, maar ik heb er ook erg weinig over te klagen.

avatar van GerwinF

GerwinF

Is dit geen 2003 film?

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Deze film is nog van 2002 (in eind december uitgebracht in de VS). Zeer geslaagd regiedebuut maar helaas niet echt het verhaal dat zal aanslaan als een bom in nederland. Leuke cameo's van Pitt en Damon en ook een leuke rol weggelegd voor Rutger Hauer maar soms moet je echt goed kijken om bij te blijven in het verhaal

Jordy schreef:

hmn vond ik juist een minpuntje aan de film

Minpuntje?...ze had gewoon absoluut niks in deze film te zoeken.

Verder is het een meer dan vermakelijke film, erg origineel vooral. Die Rockwell komt me wel bekend voor, maar in een hoofdrol als deze heb ik hem niet eerder gezien geloof ik, afijn , hij speelde erg goed. Ik snap trouwens niet dat iedereen die cameo's van Pitt en Damon zo leuk vond, want ze waren hoogstens 3 seconden in beeld.

Ik houd het op 3,5 ster.

avatar van Hobbes

Hobbes

kos schreef:

waarschijnlijk ken je um van the green mile?

omdat die muts Matt Damon en Brad Pitt (naar wat ik heb gehoord behoorlijk populair bij de dames) laat schieten voor een of andere dikke papzak. later zie je dus pas waarom

Hobbes schreef:
waarschijnlijk ken je um van the green mile?

Dat zal het zijn.

Dat is inderdaad wel grappig

avatar van troy31

troy31

sam rockwell speelt ook in a box of moonlight met john torturro. die film was niet zo lang geleden op tv.

hij had een leuke rol daar, vond ik.

avatar van cornelis

cornelis

Ik vond het helaas een saaie, overgestileerde (en vaak zelfs lelijke) film over een waarden-loze überproleet.

avatar van titan

titan

Prima film, het verhaal deed sterk aan Auto focus denken. Chuck Barris was waarschijnlijk een grote fantast, maar het geheel wordt wel geloofwaardig gepresenteerd. Verdienstelijk debuut van Clooney, die zich vooral liet gelden door mooie overgangen in de beelden. 3,5*

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Heeft iemand anders ook al voor de grap de cover van scarface (1983) ernaast gehouden

IETS zegt mij dat de ontwerpers van de cover van 'Scarface' hier nog een leuke stuiver aan kunnen verdienen.

avatar van lorelei

lorelei

goeie film. Ik zat wel het eerste deel van de film alleen in de zaal. Ik scheet bijna in mn broek , echt niet leuk om alleen te zitten. Maar later kwamen er nog een paar mensen bij. Er is volgens mij ook niet veel reclame voor deze film gemaakt he? Want anders waren er denk ik wel wat meer mensen.

avatar van tovenaar

tovenaar

De rest heeft dus alleen maar de tweede helft van de film gezien??

avatar van reeko

reeko

lorelei schreef:

same here totaal iets van 10 mensen (!)
verder vond ik het 1 v/d leukste films die ik tot nu toe had gezien, ik lag echt in een deuk en dat bij zo weinig mensen in de zaal, stond wel een beetje voor lul
regie vond ik ruim boven de gem. en acteerwerk van Rockwell was een dikke pluspunt.
Screenplay vond ik ook een pluspunt, origineel gedaan, vooral aan het einde v/d film

wanneer ze kerk uitkomen en dan zie je op de achtergrond de begrafenis van zijn show, best grappig

1 minpunt: Julia Roberts FFS! Famke Jansen bijv. had perfect kunnen passen in die rol, jammer is dat
Al om al toch wel net 4 sterretjes.
Cheers!

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Ik vond het echt een geweldige film. Ik heb echt gelachen. Verder vond ik het verhaal ook sterk. Ik vond het wel een beetje op het verhaal van Rijk de Gooijer lijken want die is ook spion geweest. Ik geef hem 4,5 sterren.

avatar van Zavo

Zavo

Zeer goede film, heel mooi gemaakt, wat een debuut van Clooney zeg. Ik begrijp niet waarom sommigen hier Julia Roberts irritant vonden, ik vond juist Drew Barrymore irritant en zij was dus ook dat kleine irritante meisje van ET zag ik, ze is nog niks veranderd dus.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Stoffeltje schreef:

Haha, ja hoor. Kaufman zat achter zijn computer te peinzen over een nieuw script. Plotseling kreeg hij een briljante inval: "ik ga het verhaal van Rijk de Gooijer bewerken tot film, maar doe de setting wel in de USA, want dat spreekt meer mensen aan".

Ik stap dadelijk in de auto om de film in Antwerpen te gaan kijken. Ben heel erg benieuwd en zal zeker laten weten wat ik ervan vond.

leuke cameos!

oop wou dit wissen

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik lees hierboven dat mensen flink hebben zitten lachen. Die sensatie kan ik helaas niet met jullie delen. Glimlachen wel om enkele leuke momenten. Wat bij mij overheerste was toch de meer dramatische kant van het verhaal.

En dat heeft Clooney prachtig in beeld gebracht. De sfeer van de film vind ik zeer indrukwekkend. De man heeft duidelijk talent voor dit werk, misschien wel meer dan voor acteren. Ben zeer benieuwd naar zijn volgende project.

avatar van as

as

Clooney vertelde in een intervieuw dat hij een tijd naar films zat te kijken van oude meesters en sommige scene's leterlijk had overgedaan omdat hij niet wist wat hij moest doen. Daarna heeft hij een kaartje naar die lui gestuurd om zijn excuses aan te bieden dat hij die scene's zo leterlijk had gecopieerd. Wel lache!

Okay, iedereen die kan herkennen welke films hij daar voor gebruikt heeft krijgt een ijsje opgestuurd

avatar van Zavo

Zavo

Leuk, ik ben wel benieuwd welke scenes, ik kan me niet herinneren dat ik iets herkende. Wel viel me op dat er elke keer een soort Pulp Fiction-sfeertje (muziek en de manier waarop Patricia eruit zag) was als hij weer iemand moest vermoorden. Ik vroeg me tijdens de film wel af of dat expres was gedaan (denk het wel).

avatar van aburefan

aburefan

was wel aardig, mooi geschoten en erg goed geacteerd door Rockwell, maar tegen het einde aan vond ik de film steeds minder interessant worden. En ik vond Clooney een beetje te overdreven serieus acteren. 3 sterren.