Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Sam Rockwell, George Clooney en Drew Barrymore
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 6 maart 2003
Plot Confessions of a Dangerous Mind
"Some things are better left top secret."
De film is gebaseerd op de memoires van gameshow-impresario Chuck Barris. Chuck Barris lijkt het in de jaren 1960 en 1970 helemaal te maken. Hij is een succesvolle televisiepresentator en ontmoet de liefde van zijn leven, Penny. Op het hoogtepunt van zijn carrière wordt Chuck benaderd door de mysterieuze geheime agent Jim, die hem wil rekruteren voor de CIA. Chuck stemt in en voor hij het goed beseft, is hij een huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Wanneer zijn dubbelleven wordt ontdekt, komt zijn eigen veiligheid in gevaar...
Chuck Barris
Instructor Jenks
Georgia
Loretta
Stud Bachelor
Hij staat niet op de poster. Maar ben wel benieuwd naar deze film van debutant Clooney (als regisseur dan
Jordy
Geweldig regiedebuut van Clooney
fantastische rol van Rockwell, een paar erg leuke visuele vondsten, geweldig komisch en erg stoer geregisseerd dus. De film is dus gebaseerd op een échte bekende tv-persoonlijkheid die een biografie geschreven heeft waarin hij vertelt jarenlang een geheim agent van de CIA geweest te zijn. Waarschijnlijk spoort die gast dus niet helemaal, maar de film laat het gewoon zien alsof het echt allemaal gegaan is zoals hij zegt. Tussendoor zie je andere bekende tv-mensen die dan dingen vertellen als "sja hij was af en toe een paar dagen het land uit.. het zou maar zo kunnen allemaal"... erg leuk. Let ook op de grappige cameos van Brad Pitt en Matt Damon
Hauer had een vrij kleine rol, heb z'n naam maar weggehaald hier boven
MoM
Een echte Charlie Kaufman-film (net als bv. Adaptation en Being John Malcovitch), waarbij je niet weet waar de werkelijkheid ophoudt en de fictie begint. Ik houd wel van dit genre. En in dit geval goed verfilmd met een geloofwaardige casting, leuke verrassinkjes (Pitt, Damon, Hauer), goed gekozen soundtrack en een prettig tempo (niet te snel maar nooit saai). Geen film waar je nog jaren over loopt te discussieren, maar zeker het kijken waard!
iman
Echt een briljante film... je blijft geboeid kijken ... en het is prachtig qua stijl van opnemen... Brad Pitt en Matt Damon die nog even langs komen... hehe erg leuk... en mooie verwijzingen... Top ... deze film deed me op een of andere manier veel denken aan Blow...
Jordy
julia roberts
hmn vond ik juist een minpuntje aan de film
Neder
goede sfeer , het ziet er allemaal gelikt uit. vaag maar zeker boeiend verhaal met veel cameos
FeZ
Wat een geweldige film. Misschien is 4,5 * wel veel, maar ik heb er ook erg weinig over te klagen.
moviefreak#1
Deze film is nog van 2002 (in eind december uitgebracht in de VS). Zeer geslaagd regiedebuut maar helaas niet echt het verhaal dat zal aanslaan als een bom in nederland. Leuke cameo's van Pitt en Damon en ook een leuke rol weggelegd voor Rutger Hauer maar soms moet je echt goed kijken om bij te blijven in het verhaal
hmn vond ik juist een minpuntje aan de film
Minpuntje?...ze had gewoon absoluut niks in deze film te zoeken.
Verder is het een meer dan vermakelijke film, erg origineel vooral. Die Rockwell komt me wel bekend voor, maar in een hoofdrol als deze heb ik hem niet eerder gezien geloof ik, afijn , hij speelde erg goed. Ik snap trouwens niet dat iedereen die cameo's van Pitt en Damon zo leuk vond, want ze waren hoogstens 3 seconden in beeld.
Ik houd het op 3,5 ster.
Hobbes
waarschijnlijk ken je um van the green mile?
omdat die muts Matt Damon en Brad Pitt (naar wat ik heb gehoord behoorlijk populair bij de dames) laat schieten voor een of andere dikke papzak. later zie je dus pas waarom
waarschijnlijk ken je um van the green mile?
Dat zal het zijn.
Dat is inderdaad wel grappig
troy31
sam rockwell speelt ook in a box of moonlight met john torturro. die film was niet zo lang geleden op tv.
hij had een leuke rol daar, vond ik.
cornelis
Ik vond het helaas een saaie, overgestileerde (en vaak zelfs lelijke) film over een waarden-loze überproleet.
titan
Prima film, het verhaal deed sterk aan Auto focus denken. Chuck Barris was waarschijnlijk een grote fantast, maar het geheel wordt wel geloofwaardig gepresenteerd. Verdienstelijk debuut van Clooney, die zich vooral liet gelden door mooie overgangen in de beelden. 3,5*
Willem-Jan
Heeft iemand anders ook al voor de grap de cover van scarface (1983) ernaast gehouden
IETS zegt mij dat de ontwerpers van de cover van 'Scarface' hier nog een leuke stuiver aan kunnen verdienen.
lorelei
goeie film. Ik zat wel het eerste deel van de film alleen in de zaal. Ik scheet bijna in mn broek
tovenaar
De rest heeft dus alleen maar de tweede helft van de film gezien??
reeko
, echt niet leuk om alleen te zitten. Maar later kwamen er nog een paar mensen bij. Er is volgens mij ook niet veel reclame voor deze film gemaakt he? Want anders waren er denk ik wel wat meer mensen.4*
same here
totaal iets van 10 mensen (!)verder vond ik het 1 v/d leukste films die ik tot nu toe had gezien, ik lag echt in een deuk en dat bij zo weinig mensen in de zaal, stond wel een beetje voor lul

regie vond ik ruim boven de gem. en acteerwerk van Rockwell was een dikke pluspunt.
Screenplay vond ik ook een pluspunt, origineel gedaan, vooral aan het einde v/d film
wanneer ze kerk uitkomen en dan zie je op de achtergrond de begrafenis van zijn show, best grappig

1 minpunt: Julia Roberts FFS! Famke Jansen bijv. had perfect kunnen passen in die rol, jammer is dat
Al om al toch wel net 4 sterretjes.
Cheers!
Stoffeltje
Ik vond het echt een geweldige film. Ik heb echt gelachen. Verder vond ik het verhaal ook sterk. Ik vond het wel een beetje op het verhaal van Rijk de Gooijer lijken want die is ook spion geweest. Ik geef hem 4,5 sterren.
Zavo
Zeer goede film, heel mooi gemaakt, wat een debuut van Clooney zeg. Ik begrijp niet waarom sommigen hier Julia Roberts irritant vonden, ik vond juist Drew Barrymore irritant en zij was dus ook dat kleine irritante meisje van ET zag ik, ze is nog niks veranderd dus.
mazdalfa
Haha, ja hoor. Kaufman zat achter zijn computer te peinzen over een nieuw script. Plotseling kreeg hij een briljante inval: "ik ga het verhaal van Rijk de Gooijer bewerken tot film, maar doe de setting wel in de USA, want dat spreekt meer mensen aan".
Ik stap dadelijk in de auto om de film in Antwerpen te gaan kijken. Ben heel erg benieuwd en zal zeker laten weten wat ik ervan vond.
mazdalfa
Ik lees hierboven dat mensen flink hebben zitten lachen. Die sensatie kan ik helaas niet met jullie delen. Glimlachen wel om enkele leuke momenten. Wat bij mij overheerste was toch de meer dramatische kant van het verhaal.
En dat heeft Clooney prachtig in beeld gebracht. De sfeer van de film vind ik zeer indrukwekkend. De man heeft duidelijk talent voor dit werk, misschien wel meer dan voor acteren. Ben zeer benieuwd naar zijn volgende project.
as
Clooney vertelde in een intervieuw dat hij een tijd naar films zat te kijken van oude meesters en sommige scene's leterlijk had overgedaan omdat hij niet wist wat hij moest doen. Daarna heeft hij een kaartje naar die lui gestuurd om zijn excuses aan te bieden dat hij die scene's zo leterlijk had gecopieerd. Wel lache!
Okay, iedereen die kan herkennen welke films hij daar voor gebruikt heeft krijgt een ijsje opgestuurd
Zavo
Leuk, ik ben wel benieuwd welke scenes, ik kan me niet herinneren dat ik iets herkende. Wel viel me op dat er elke keer een soort Pulp Fiction-sfeertje (muziek en de manier waarop Patricia eruit zag) was als hij weer iemand moest vermoorden. Ik vroeg me tijdens de film wel af of dat expres was gedaan (denk het wel).
aburefan
was wel aardig, mooi geschoten en erg goed geacteerd door Rockwell, maar tegen het einde aan vond ik de film steeds minder interessant worden. En ik vond Clooney een beetje te overdreven serieus acteren. 3 sterren.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The World's Fastest Indian