• 9.375.027 stemmen

The Driller Killer (1979)

Drama / Horror | 94 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Abel Ferrara

Met onder meer: Abel Ferrara, Carolyn Marz en Baybi Day

Plot The Driller Killer

"The Blood Runs In Rivers... And The Drill Keeps Tearing Through Flesh And Bone."

Een kunstenaar wordt langzaam maar zeker gek. Hij kan amper de rekeningen betalen en de punkband beneden in de flat maakt het er ook niet vrolijker op. Als zijn kunsthandelaar vraagt wanneer zijn nieuwste kunstwerk af is en hij het kunstwerk laat zien, moet de kunsthandelaar lachen. Op dat moment knapt er iets in hem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Reno Miller

Stephen - Carol's Husband

Knife Victim

avatar van jedymaster

jedymaster

filmsmaak heeft 2 eikpunten nodig: starwars verdient een dikke 5 en dit wangedrocht (wat ik met veel plezier heb toegevoegd) is een dikke 0,5 jammer dat ik niet nog lager kon stemmen.

Menni

Jedymaster, ik ZOU met veel plezier een poging hebben gedaan om je te vertellen waarom deze van mij maximale waardering krijgt, maar dankzij je denigrerende opmerking is die zin weer 's in sneltreinvaart verdwenen. Jammer hoor, zo'n smalle horizon. Star Wars is hartstikke leuk, trouwens.

avatar van jedymaster

jedymaster

mijn horizon is best wel breed maar deze film vind ik gewoon niet veel aan (klinkt zo beter?)

avatar van Jos2

Jos2

Niet veel aan? Het is een amateuristisch gedrocht. Heb hem niet eens afgekeken.

Menni

Okee dan.. Driller Killer is geen amateuristisch gedrocht, het is een nagenoeg perféct beeld van de neerwaartse spiraal waarvan godverdomme nog steeds maar weinig mensen ook maar iéts begrijpen. Of er überhaupt maar éven over na willen denken. Rauw en daarom juist zo aangrijpend. Maar ja, dit zeggen levert toch enkel hoongelach op, enkel echte vrienden willen nog wel 's doorvragen. Om vervolgens alweer met hele andere ogen naar de film te kijken, zonder 'm noodzakelijkerwijs beter te gaan vinden.

avatar van Jos2

Jos2

Ik kende de verhalen over de film toen ik hem zag al, ook die over de vermeende diepzinnigheid die sommige fans nu eenmaal in allerlei gorefilms willen zien. Maar het is gewoon een slecht gemaakte film...

Menni

En dit is precies de muur waar ik het wel vaker over had. 'Vermeende diepzinnigheid die sommige fans nou eenmaal..' - daarmee gooi je volledig de deur dicht voor persoonlijke verhalen, de diepere filmbeleving. Film is niet wat een regisseur ermee bedoelt, film is wat de kijker ervan maakt, ermee kan, erin ziet, ermee beleeft. De rauwheid van Driller Killer is van essentieel belang voor mijn gevoelens erbij: met chique camerawerk en mooi opgemaakte acteurs was het waarschijnlijk een stuk meer middenmoter geweest. Ach, waarom blijf ik 't toch steeds proberen? Ik schik me maar in mijn imago van idioot.

avatar van ichi

ichi

Ik heb de film die Ferrara hierna maakte wel gezien Angel of vengeance(AKA MS 45)en die vond ik erg OK. Ik zal Driller Killer maar eens even gaan huren. Neerwaartse spiraal in film doet het bij mij vaak wel goed. Vergelijkbare film is misschien Combat Shock.

Menni

Angel of Vengeance gaat vast nog wel 's in de herkansing hier, want de eerste keer sloeg 'ie niet bijzonder aan. Was bij Driller Killer trouwens ook zo, sommige films moeten nou eenmaal 'rijpen' (en vele krijgen die kans niet). Zeker als ze niet zo 'toegankelijk' zijn als het inhoudelijk vergelijkbare maar kennelijk makkelijker te behappen Bad Lieutenant.

avatar van Hemdale

Hemdale

Redelijke horror film zeker niet mijn favoriete klassieker! 3,0 sterren!

avatar van Joetje

Joetje

jedymaster schreef:

0,5 jammer dat ik niet nog lager kon stemmen.

Een 0,5 is inderdaad vrij royaal voor dit flodderwerk. Het verhaal kon me geen seconde boeien en er gebeurde werkelijk helemaal NIKS. Ik heb nog NOOIT een film gezien die ik zo slecht vind als deze, het verhaal gaat gewoon nergens over. Echt zonde dat ik hier hersencellen aan verspild heb.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Na het zien van "The Blackout" zit ik niet echt meer te wachten op nog meer van Abel Ferrara.

damon

Wat een k*tfilm! Er gebeurt gewoon NIETS! ik vroeg me meerdere malen af waar deze film naartoe ging.... De film wordt een aantal keer onderbroken om een punkband te laten zien die uitermate irritante muziek voor schoteld. Zal vast een connectie hebben met de film, maar ik had al de hoop opgegeven om dat nog uit te zoeken. De moordscenes zijn ronduit saai en irritant. Ik heb halverwege besloten om vooruit te spoelen want ik kon het niet meer aan. Meesterwerk my arse!

damon schreef:

Die punkband is een bijzonder wezenlijk onderdeel van het verhaal en onderbreekt enkel het creatieve proces van de hoofdpersoon, een van de vele oorzaken van zijn doordraaien. Irritant is de muziek zeker, that's the whole point.. Wie noemt deze film trouwens een 'meesterwerk'? Vooralsnog is dat een bijzondere minderheid.. (maar daar raak ik aan gewend, dus maak je om mij maar geen zorgen)

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Voor deze debuutfilm van Abel Ferrara loof ik *** uit. Ik weet niet zeker of er 'diepere gedachten' aan deze rolprent ten grondslag liggen (anders komt er een halve ster bij), maar al met al is dit toch geen amateuristisch werk. Daarvoor is de cameravoering en de rode draad (uitwerking van het - mijns inziens - ietwat zwakke plot) gewoon te modaal te noemen. Een leuk bloederig tussendoortje zonder (volgens mij) al te veel pretenties, gefilmd in een deprimerende omgeving en ondersteund door een pakkende (irritante, maar dat hoort bij deze film en haar plot) soundtrack.

damon

ik vind dit echt 1 van de saaiste films ooit.....

ik ga echt niet zoeken naar een diepere betekenis, want om je daarover bezorgd te maken, moet je echt een "kijkbare" film maken. En niet losse scenes aan elkaar vast geplakt

misschien leuk als je aan de drugs ben, en iki denk dat de makers dat ook waren

avatar van jokingsurely1

jokingsurely1

Damon, 100% mee eens. Vooral de eindeloze repeteerscènes met de band zijn onuitstaanbaar. De bedoeling van Ferrara was het creëren van een authentieke nachtmerrie, en daar is hij behoorlijk in mislukt. Wél is dit een zeer onaangename ervaring (en dat zal ook wel zijn bedoeling geweest zijn). * voor het demonstreren van de mogelijkheden van een boormachine.

93.9

weleens gezien toen ik 9 jaar was ofzo.

vhs met zo'n dikke witte hoes die altijd zo naar sigarettenrook roken.

avatar van Wouter

Pardon?

avatar van neo

neo

Als in: die oude vhs banden bevatte nogal eens een geur die nogal rokerig rook

damon

jup, mijn videotheek ruikt zelfs naar wiet (denk dat ze dat ook verkopen)

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hmm, ik erken wel dat het verhaal gaat over een man die in een neerwaartse spiraal zit, en dat er enige diepzinnigheid in de film verborgen zit.

Maar dat gegeven vind ik niet zo goed uitgewerkt, er zijn vast legio voorbeelden van films waarin dat veel beter is gedaan.

Toch nog 2,5*

93.9

voor 2,99 bij mediamarkt!

heerlijke, obscure film.

Vergeet arnie met z'n typisch 70 DIT zijn de seventies!

avatar van niels1990

niels1990

IK zou deze film wel willen zien,

ik houd wel van die lekker sadistische filmpjes

uit de seventies.

avatar van maurice74

maurice74

Je ziet echt helemaal niks! Dat komt: het speelt zich allemaal in het donker af.

Er wordt dus een heleboel aan de fantasie over gelaten. Dat is tegenwoordig wel anders...

avatar van Toktokmad

Toktokmad

WOOOOW wat een prutfilm is dit zeg! maar daarom vind ik hem ook wel weer vet hij loopt trouwens over straat met z'n boor MET snoer achter zich aan...doetie goed !

avatar van gotti

Beroerde, lelijke film.

avatar van xangadix

xangadix

Die pizza die ze eten is het meest weerzinwekkend uit de hele film.

avatar van mikey

mikey

Zojuist gezien maar geen idee waarover hij moest gaan. Volgens mij over een kunstenaar die gek wordt van avant garde kunst (dat best terecht kan zijn), of zo. Veel elementen in de film slaan nergens op (onnodig naakt, gasten on dope). Misschien leuk voor de klusjesmannen onder ons.1