• 9.377.538 stemmen

100 Feet (2008)

Horror / Thriller | 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Eric Red

Met onder meer: Famke Janssen, Ed Westwick en Bobby Cannavale

Plot 100 Feet

"Her husband is dead and he's taking the news badly..."

Marnie Watson heeft celstraf gekregen toen ze haar eigen man, een politieman, heeft vermoord uit zelfverdediging. Maar Marnie wordt plotseling vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, aangezien ze met een elektronische band om haar been de rest van haar straf in haar eigen huis mag doorbrengen. Terwijl een collega van haar overleden man buiten haar huis in een auto zit te wachten tot ze de fout ingaat, ontdekt Marnie dat haar overleden man zelf nog steeds in het huis rondspookt. En hij wil niets liever dan wraak nemen.

avatar van Zinema

Standaard griezelfilm die vooral door de hoofdpersoon's onlogische beslissingen, in vrijwel elke spannende scene, aan kracht inboet. De goofs heb ik dan nog niet eens genoemd. Alle cliché's in een kopje. Matig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deze film heeft mij niet weten te boeien.

Het verhaal is niets bijzonders, de special effects zijn op z'n tijd leuk maar veelal onder de maat, en er zitten maar 2 á 3 schrikmomenten in. wat echt te weinig is om de film spannend te maken.

Kijkt best makkelijk weg, ookal is het soms wat onodig langdradig.

Famke is wel weer leuk om naar te kijken, maar dat is niet voldoende om de film hoger dan een 2 te geven.

Matig, geen aanrader. 2*

avatar van 606

Hele spannende film met een goed verhaal dat maar weinig nodig heeft om te boeien.

Goede acteer prestaties.

3,5 ster

avatar van r1ck0o

r1ck0o

Goeie film met een klein maar krachtig verhaal.
Lang geleden dat een goede horror/thriller film heb gezien.
De film hield me alle 105 minuten van de film op het puntje van m'n stoel.
Er zaten wel een paar schrik momenten in, en die scène waarin dat joch z'n armen werden omgedraaid en helemaal werd afgerost was ook wel gruwlijk!
Ironisch eigenlijk, dat Marnie haar hele huwlijk door haar man is afgerost, en aan het einde van de film heeft ze helemaal niks .

Maar ja, al met al 4 sterretjes! (Y)

avatar van namingway24

namingway24

Famke Janssen is en blijft een bloedmooie vrouw en ze draagt deze film. Die glimlach deed mijn hart smelten. Ze heeft soms wat moeite haar accent constant te houden, maar ze communiceerde zo goed met haar gezicht, en vooral de Halloween-scène was bijna hartverscheurend. Het draait in deze film allemaal om Famke, en de scènes van haar alleen in het huis waren bijna de beste scènes.

De film gaat pas erg laat helemaal los; het eerste uur was de film vrij subtiel met slechts een paar schrikmomenten en een paar spectaculaire fysieke hoogstandjes. De film bevat nog een paar aardige momenten, inclusief de (waarschijnlijk onbedoeld) grappige scène waarin een lijk door het plafond dreigt te vallen. Het verhaal wordt een beetje snel afgeraffeld, hoewel de laatste scène wel erg spectaculair is.

Het spook ziet er in het begin niet onaardig uit, maar naar het einde toe komt hij te nadrukkelijk in beeld (vanaf de scène waarin hij Marnie's minnaar op spectaculaire wijze doodslaat) en is hij niet meer zo effectief. De gore-scène past niet helemaal in de film, maar het is wel goed gedaan.

Ik wilde deze film eerst 3,5 ster geven maar door Famke doe ik er nog een halfje bij.

avatar van scorsese

Vrij saaie en langdradige bovennatuurlijke horrorfilm. Het begint allemaal nog best wel aardig met de electronische enkelband, maar dit voegt verder eigenlijk niks meer toe aan de rest van de film. Verder veel voorspelbare en clichematige schrikmomenten en een ronduit belachelijk en ook erg saai einde. Alleen het gevecht tussen haar overleden man en het nieuwe vriendjeis nog wel het vermelden waard.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken.

Matig werkje met dito special effects, alleen de moeite waard vanwege Famke, die feitelijk te goed is voor dit standaard b-filmpje, maar wel de film nog net dat beetje meer weet mee te geven.
Enige echt goede moment was wanneer de geest afrekent met haar nieuwe liefde, wie mij trouwens veelste jong leek voor haar, leek net nog een schoolknaapje.
Verder was de finale behoorlijk makkelijk en flauw, maar het blijft fijn om Neerlands meest succesvolle actrice in Hollywood bezig te zien.
Een zesje, ofwel drie sterren.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

100 Feet is op zijn minst gezegd een vrij aardig horrorfilmpje met Famke Janssen in de hoofdrol. Dat is een van de 4 karakters die de film kent. Zonder enige verwachtingen begonnen met kijken naar 100 Feet, en aan de ene kant viel het tegen, aan de andere kant ook niet.

Het bovennatuurlijk gegeven wordt goed benut, de geest laat zich direct van zijn sterkste kant zien, waar hij Famke bekogeld met een kast vol me borden en ander antiek lijkend spul. Aan de ene kant was dit een wel érg toffe scène, aan de andere kant is het jammer dat het niet echt goed wordt opgebouwd. Er worden niet op Paranormal Activity achtige wijze dingen gewijzigd, deuren gesloten/geopend en televisies springen niet onverwachts aan. Aan de andere kant doet de geest wel enkele érg toffe dingen, waaronder eerder genoemde.

De geest zelf zag er wel tof uit, al had het moment dat hij onder het bloed zat niet je-van-het. Dit zag er té nep uit, en ook de dood van dat jochie had wel anders gekund, nog wel bruter misschien.
Zoals eerder gezegd doet Famke het prima als Marnie. Ze speelt het goed als wanhopige, doch 'ijzeren' vrouw. Acteerprestaties zijn prima van haar kant.
Helaas irriteert het politiemannetje toch af en toe, hij is iets te 'stoer', en maakt teveel gebruik van irritant taalgebruik. En is ook gewoon té aanwezig waar hij dat niet moet zijn.

De film bevat een prima finale/einde. Als het vuur uitbreekt ziet het er allemaal prima uit. De special effects zijn zeker voor een horrorfilm van dit kaliber ontzettend goed. En een grote explosie als climax mag niet ontbreken. Voorspelbaar, maar wel érg vermakelijk.
€2,50. 2,5 sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Better him than me.''

Een vrij saaie geestenfilm.

Het verhaal gaat over wraak nemen van geest naar mens. Janssen' personage heeft uit zelfverdediging haar zeer agressieve man vermoord, maar tot de dood wilt haar man het niet houden en begint zo zijn wraak op haar te nemen, elke dag weer.

De personages zijn niet echt boeiend. Zo heb je de mooie Janssen als crimineel, Cannavale als ex-collega van haar man en nog een jongen waar Janssen mee omgaat. En natuurlijk Mike, de geest.

De effecten zien er - op het einde na - redelijk goed uit, al is dit één van de weinige geestenfilm waar je de dader meteen ziet. De schrikeffecten zitten er prima in, al waren de meeste niet echt angstaanjagend. Joey's dood door Mike was wel schokkend en vrij hard, want die sloeg en brak alles in z'n lichaam. De muziek speelt af en toe best een spannend rol, om een bepaald scène extra spannender te maken. Er zitten weliswaar een paar spannende scènes, zoals wanneer Janssen naar de kelder moet en zo een beperkte tijd heeft voordat de alarm afgaat. Dan natuurlijk de locatie; een grote, krakende huis. Voor zulk soort films is het niet lastig om zo'n keuze te maken, het creeërt enigszins wat sfeer.

De film kent ook z'n minpunten. Zo is de film best saai, want niet elke dag gebeurt er iets en als er iets gebeurt, dan duurt dat niet lang. De personages en de geest wekken weinig interesse. Af en toe was het acteren zelfs slap. En een trage opbouw naar een teleurstellende einde.

Toch was het niet geheel zonde om 1,5 uur naar Janssen te kijken.

avatar van Theunissen

Dit is de eerste film welke ik zie via de interactieve dienst van Ziggo. Omdat ik het "Extra" pakket van Ziggo heb, kan ik kiezen uit 100 gratis films waaronder deze. Ik moet zeggen dat ik geen hoge verwachtingen had van deze film maar hij is me eigenlijk best goed bevallen. Het verhaal was leuk gevonden en wist ook te boeien (soms zelfs spannend) en hetzelfde geldt ook voor de uitvoering (op het einde zelfs best heftig). Ook de special effecten waren wel aardig m.u.v. de overleden man van Marnie welke er zeer nep uitzag. Famke Janssen speelde goed maar het blijft een preutse actrice en dat terwijl ze Nederlandse is. Dat zal ook wel de reden zijn dat ze nooit aan Nederlandse producties meedoet want daarin gaan de actrices juist wel vaak uit de kleren Al met al heb ik me goed vermaakt met deze Horror / Thriller.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Het verhaal in 100 Feet is eigenlijk vrij simpel.

Marnie Watson werd regelmatig door haar man Mike in elkaar geslagen, nadat hij bij de politie ging werken.

Uit pure zelfverdediging besluit ze om letterlijk het heft in eigen hand te nemen, en vervolgens Mike neer te steken.

Marnie krijgt een celstraf opgelegd, maar komt vervroegd vrij.

Echter krijgt ze 1 jaar huisarrest opgelegd, en mag ze deze in haar ouderlijk huis doorbrengen.

Door middel van een enkelband heeft ze maar een beperkte mogelijkheid om zich te verplaatsen.

Dit alles wordt nog lastiger als blijkt dat de geest van Mike nog steeds in het huis rondzweeft.

Hij heeft nog een appeltje met haar te schillen.

Ook de aanwezigheid van Mike's oude partner Shanks werkt niet bepaald mee.

Hij blijft Marnie continu in de gaten houden.

De titel van de film klopt in principe niet.

100 Feet is de lengte van het gebouw waarin Marnie woont.

Vanaf de ontvanger tot aan de deur van het gebouw zijn dus minder dan 100 stappen.

Toch mag dit de pret niet drukken, en zet Famke Jansen een prima rol neer.

Standaard spookfilm die wel het bekijken waard is.

3,0 *

avatar van Elineloves

Elineloves

100 Feet, zo'n matige film die je gratis via je tv aanbieder kunt kijken. Zo gezegd zo gedaan. Famke was duidelijk niet op haar sterkst, wat begrijpelijk is want haar personage is niet zo boeiend. Je moet op een punt sympathIe voor haar voelen maar dat wil maar niet lukken, waarschijnlijk omdat ze van bordkarton is. Het verhaal heeft te weinig om het lijf om voor langere tijd te boeien. Tel daarbij op dat de spanning compleet wordt afgebroken op het moment dat de geest verschijnt, en je hebt alle ingrediënten voor een matige film die nergens kan overtuigen. Erg slechte SE ook hoor, mijn hemel.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Kwartiertje leuk, eens de geest verschijnt ben je snel klaar. Het enige waar je vervolgens naar zit te kijken is het extreem brakke acteerwerk en sfx waar het B-gehalte vanaf druipt. Ultieme voorbeeld is wanneer de geest ontploft. Om te huilen zo slecht en Red doet ook totaal geen moeite het gebrek aan budget te camoufleren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Hoewel deze film me totaal onbekend was valt hij bijzonder goed mee.

Dat Famke Janssen een goede actrice is dat wist ik al wel, en ze doet het in deze prent ook weer bijzonder goed, ze draagt de ganse film in haar eentje en dan moet je wel iets in huis hebben.

Misschien een beetje aan traag begin, maar eens de film op dreef en je hebt spanning tot het einde.

Ik kan hem wel aanraden deze goede thriller.

Ondanks de vele negatieve commentaren die er de laatste jaren zijn geschreven over deze film blijf ik het een goede film vinden met een puike Famke Janssen.

Ik blijf dus bij mijn eerdere mening.