• 9.373.864 stemmen

Fireflies in the Garden (2008)

Geregisseerd door: Dennis Lee

Met onder meer: Ryan Reynolds, Willem Dafoe en Julia Roberts

Releasedatum: 7 augustus 2008

Plot Fireflies in the Garden

De familie Taylor krijgt te maken met een onverwachtse tragedie. Deze gebeurtenis stelt de familieleden danig op de proef en de familiebanden raken verscheurd als liefde en toewijding naar elkaar toe niet vanzelfsprekend blijken. Alles wordt, niets is.

Lisa Waechter

Charles Waechter

Jane Lawrence

Michael Waechter

Young Michael Taylor

Christopher Lawrence

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

Klinkt goed, goede cast ook. Ik ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Prachtige poster als je het mij vraagt en de Cast is ook nog eens geweldig. Vooral Dafoe vind ik een goed acteur.

avatar van rondh

rondh

MiSs CrY bAbY schreef:

Klinkt goed, goede cast ook. Ik ben erg benieuwd naar deze film.

Klinkt goed? Wat klinkt goed! Het verhaaltje hierboven, kom ik niks wijzer uit

avatar van gotti

Je kent ze wel: films over mensen die na jaren weer eens thuis komen in een ontwricht gezin en het verleden - letterlijk - onder ogen dienen te komen. Imo een erg interessant thema; Braff's Garden State was geweldig en Edward Burns kan er wat van in bijna al zijn films.

Debutant Dennis Lee heeft met Fireflies in the Garden een soortgelijke film afgeleverd. Met precisie en eenvoud bouwt hij het verhaal in een rustig tempo op, waardoor al het oud zeer na verloop van tijd bloot komt te liggen en iedereen het verleden onder ogen dient te komen; ieder op zijn eigen manier.

Fireflies in the Garden kent een geweldige cast, met Ryan Reynolds in zijn beste rol tot nu toe. Dafoe doet het ook goed als pater familias, die deze Reynolds onder ogen moet komen omdat hij nog het één en ander op zijn kerfstok heeft.
Watson en Reynolds samen zijn ook erg sterk; uitstekende chemie tussen die twee. Het is eigenlijk alleen Roberts die een beetje tegenvalt. Gelukkig zien we haar ook vooral in flashbacks en is ze niet heel veel te zien.

Een aanrader!

avatar van gotti

Niet de originele volgens mij, maar wel een mooiere poster:

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

rondh schreef:

Klinkt goed? Wat klinkt goed! Het verhaaltje hierboven, kom ik niks wijzer uit

Haha, heb er al meerdere dingen over gehoord, vandaar mijn reactie. Ik hou niet zo van drama, maar familiedrama's zoals dit klinkt gewoon goed, met flashbacks, heb gelezen in ieder geval. Heb meerdere verhaalbeschrijvingen gelezen.

avatar van Car-freak

Car-freak

Wat een tegenvaller!

Met zo'n Cast kun je toch meer!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooi verhaal en meesterlijk neergezet. alle acteurs goed en de sfees was prima! soms was de sfeer wat "festen" achtig.

en dat was lekker! een 4 omdat het gewoon een drama was!

avatar van Ammer

Ammer

Gemiste kans, holle dialogen en geen verrassend plot. Damn waste of such talent...

avatar van Nasty

Nasty

Heel aardige film .

Een goed verhaal ,er werd goed geacteerd .

Er word een lekkere sfeer opgebouwd die met toch de hele film wist vast te houden .

Er had wat mij betrefd iets meer snelheid in gemogen .

avatar van telescoop

telescoop

ik bekijk deze site met volle bewondering zo als iemand over een film kan oordelen maar graag zou ik er wel iets aan toe willen voegen en dat is nl: denk aan de leeftijd van de mensen die zo n film graag zien het verschil zit nl in veel films hoe oud ben ik en wat verwacht ik er van dus die nazel verhaaltjes van een bout film dat neem ik voor lief ik ben zelf 55 maar voor mij zijn veel films wel goed terwijl de meeste argumenten die ik hier lees door wat mietjes of half volwassen zijn geschreven

dat is mijn menig ga er ook niet in op discussies

wou dit alleen maar effe kwijt

hoop dat ik nu niemand op zijn waarde getrapt hebt

denk er is overna als je de volgende keer weer iets te mekkeren hebt

groetjes telescoop

avatar van joepp

joepp

Oud en wijs gaan bij jou duidelijk niet samen.

Van het woord interpunctie heb je vast nog nooit gehoord?

avatar van Pastaman

Pastaman

Met plezier naar gekeken

3.5

avatar van Bullit

Bullit

Film is niets en de poster al helemaal niet.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Poster is niet helemaal verkeerd, de muziek moet ik nog luisteren maar ongelofelijk dat zo'n film niet in de picture is gezet met zo'n Cast.

avatar van Holy Grail

Holy Grail

telescoop schreef:

dat is mijn menig ga er ook niet in op discussies

wou dit alleen maar effe kwijt

hoop dat ik nu niemand op zijn waarde getrapt hebt

denk er is overna als je de volgende keer weer iets te mekkeren hebt

groetjes telescoop

ik ga geen scheldwoorden gebruiken, maar er zit natuurlijk wel wat in, leeftijd en smaak (waar overigens over valt te twisten) verschilt natuurlijk heel erg. Laat ze een kleine aanpassing doen in het programma zodat de leeftijd van de commentator er iig bij staat.

ik heb deze film nog niet gezien maar ik ga em wel even kijken.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

film vond ik tegenvallen , want wat was nou het grote geheim van de familie waar ie een boek over wou schrijven ,,,,,is me nog niet duidelijk

avatar van MrEd

MrEd

joepp schreef:

Oud en wijs gaan bij jou duidelijk niet samen.

Van het woord interpunctie heb je vast nog nooit gehoord?

Zoals jong en arrogant wel samen gaat

Maar dat van leeftijd vind ik onzin hoor. Iedereen mag een mening geven wat hij/zij van een film vindt en een lezer moet zelf maar kijken wat ie ermee doet. De een doet dat kort, de ander vol met schrijffouten en weer een ander geeft mooi en helder weer wat hij/zij van een film vindt.

avatar van gotti

Een beetje je best doen om een fatsoenlijk leesbaar bericht te typen kan geen kwaad natuurlijk.

avatar van joepp

joepp

MrEd schreef:

Zoals jong en arrogant wel samen gaat

Haha sja je hebt gelijk. Maar ik kon het niet laten om die opmerking te maken, vooral omdat er ook een gedeelte jonge users is, die gewoon normaal een mening ergens op baseert en die ook niet in 'breezah-taal' neerkladdert op deze site.

En dat iemand, die wel een aantal jaren ouder is, dan met een redelijk vaag bericht, zonder interpunctie, waardoor het moeilijk te lezen is, kritiek gaat leveren op anderen (jongere) users, vond ik toch wel reden genoeg om op te reageren;)

avatar van Keane1983

Keane1983

de film net gekeken maar vond er niet zo heel erg veel aan. De verwarrende flashbacks waren zeer storend...het eerste half uur wist ik niet eens alle personages te plaatsen...voor mijn gevoel gewoon slordig.

Verder vindt ik dat het verhaal niet erg goed op gang komt.

De soundtrack had van mij ook iets indringender gemogen...het was het allemaal net niet.

Wel wil ik mijn complimenten geven aan Ryan Reynolds, damn wat kon ik die man wel schieten....als ik zo een vader zou hebben....

ik vond hem zijn rol erg goed neerzetten.

Verder vond ik het nogal la-la....sorry....

Dit is een van de weinige keren dat ik blij was dat ik de aftiteling zag...

avatar van Raffael77

Raffael77

Mooi verhaal maar zwak uitgewerkt.

Redelijk acteer werk maar had veel beter gekund.

Een aantal personages komen niet voor in het verleden dat zorgt voor verwarring zodat je niet kan plaatsen wie wie is in het verhaal.

Wat ik wel leuk vind is dat ik een paar bekenden zag uit de serie Heroes en Prison Break.

Er had meer in kunnen zitten maar helaas.

avatar van huppelepup

huppelepup

joepp schreef:

Ik denk niet dat hij 55 is, hoor. Maximaal 15 jaar geef ik 'm.

avatar van .Fee.

.Fee.

Ik vond 'm prachtig. Wel, zoals hier al veel gezegd wordt, een beetje een dertien-in-een-dozijn-film. Maar dat mag de pret niet drukken.

En jongens, trek je nou niks aan van zo'n oude zeur die niet kan typen en waarschijnlijk de hele dag achter de geraniums zit uit te vinden wat hij wel niet voor 'shocking' stukje zal schrijven op Moviemeter.nl.

En dat ik hier nu ook nog op reageer heeft ie graag gewilt, dus bij deze: je hebt je zin.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2059 berichten

De vertelling van de geschiedenis, het heden en de toekomst van deze karakters verdienen eigenlijk een tv- of miniserie. Er is veel potentie om de karakters verder uit te diepen. Bij deze film heb ik het gevoel dat het veel uitgebreider, dieper kan gaan dan het in deze twee uurtjes verteld wordt. Er zijn teveel karakters waar niet in detail op in wordt gegaan. En als kijker blijf je toch met een aantal vragen en onduidelijkheden zitten. Het geheel wordt mooi geportreteerd, maar voor mij leek het een familiegeschiedenis in een potje van twee uur gestopt.

avatar van tal1b

tal1b

als drama liefhebber vond ik deze erg goed inelkaar gestoken.

topper.

avatar van kanjertje

kanjertje

In 't begin een beetje verwarrend omwille van de vele personages en de regelmatig terugkerende flashbacks.

Daarna best een mooie en aangrijpende film

avatar van Norma

Norma

Geen onaardige prent, maar ik vond het soms allemaal een beetje zoutloos. Wat een dergelijke film toch wel nodig heeft om boven de middelmaat uit te stijgen is knetterend acteerwerk, een enorm sterke sfeerschepping en/of een verhaal dat je van je stoel blaast. Om eerlijk te zijn heb ik niets van dat alles teruggevonden in Fireflies in the Garden. Het is allemaal heel degelijk en daarom zeker wel voldoende, maar indruk maken en blijven hangen doet het bij in ieder geval niet.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ik vond hem werkelijk waar prachtig deze film. Met een uitstekende Dafoe (wat kan die man toch vreselijk goed vreselijk spelen haha) en ook Ryan Reynolds die steeds meer begin te waarderen als acteur. Film steekt goed in elkaar maar word vooral gedragen door de goede cast die je moeiteloos meeslepen in het drama. Erg goed uitgevoerd

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijke film. Word lekker rustig verteld. Ik zat er direct middenin en werd emotioneel gezien van hot naar her gesleurd. Kon maar 1 scene ontdekken die ik minder vond, voor de rest heerlijke emotionele drama, met verrukkelijke acteerwerk en een prima verhaal.