• 9.375.093 stemmen

Fireflies in the Garden (2008)

Geregisseerd door: Dennis Lee

Met onder meer: Ryan Reynolds, Willem Dafoe en Julia Roberts

Releasedatum: 7 augustus 2008

Plot Fireflies in the Garden

De familie Taylor krijgt te maken met een onverwachtse tragedie. Deze gebeurtenis stelt de familieleden danig op de proef en de familiebanden raken verscheurd als liefde en toewijding naar elkaar toe niet vanzelfsprekend blijken. Alles wordt, niets is.

Lisa Waechter

Charles Waechter

Jane Lawrence

Michael Waechter

Young Michael Taylor

Christopher Lawrence

avatar van Waku

Waku

Allereerst even een korrektie moviemeter moderator.

Film duurt geen 2 uur zoals hij hier boven beschreven staat maar 90 minuten.

Dan "Firelflies in the Garden " zelf.

Prachtig relatiedrama.

Het is een vrij langzame film.

Maar er wordt ronduit ijzersterk in geacteerd.

Karakters zijn uitstekend uitgewerkt en degelijk neer gezet door

de gehele cast.

Dafoe als norse kille en afstandelijke vader als uitblinker.

3,5*/4*

avatar van james_cameron

Redelijk familiedrama met een prima cast en een geloofwaardig uitgewerkt script. Jammer alleen dat het onderwerp weinig origineel is en reeds in tientallen andere films is behandeld. Toch de moeite waard door de vrij subtiele benadering en een reeks sterke emotionele momenten. Dafoe blinkt inderdaad uit in een moeilijke rol, maar de echte openbaring is Reynolds, die hier verrassend goed is. Hij lijkt klaar voor het echte werk.

avatar van AHWA

AHWA

Best een aardige film met goede rollen van Reynolds (alweer) en van Watson. Ook Panettiere laat zien toch redelijk te kunnen acteren, iets wat ze in Heroes nog wel eens nalaat. Ik ben geen fan van Dafoe en ook hier vind ik hem gewoon niet interessant. Ik wilde dat scenes met hem snel afgelopen waren, maar misschien was het bedoeling dat ik hem niet uit moest kunnen staan, dat is dan wel gelukt. Ik zal nooit fan van hem worden, ben ik bang. Ook niet van Roberts.

Verder kabbelt de film rustig voort, het enige manco is dat het allemaal een beetje te deprimerend is. Er is weinig plaats voor wat luchtigs tussendoor en dat zorgt niet echt voor een prettige filmervaring.

avatar van rari

rari

Ik ben het met "die oude zeur" eens.

even een voorbeeld:Braveheart:Het kan niet mogelijk zijn dat iemand als opmerking bij Braveheart zet: "Wat een zeikfilm. Ik vond er niets aan. Duurde ook veel te lang."

Dat is puur en alleen om mensen op het verkeerde been te zetten en waarschijnlijk heeft die persoon de film niet eens gezien.

Dan ben je onvolwassen en dus nog erg jong (qua herseninhoud).

Natuurlijk heeft elk zijn eigen idee over een film,maar vaak slaan ze de plank helemaal mis met hun opvattingen.

avatar van teigetje37

teigetje37

De film begint hoopvol

Maar zakt al gauw af naar een zouteloze hap

Voor niks een zak paprika chips opengetrokken !

Maar de chips smaakte wel !!

waardering: 1, 5 sterren

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik dacht halverwege de film hem 31/2* te geven, maar hij zakte naar het einde toe toch iets in elkaar.

Eerst had ik wat moeite met wie wie was, maar dat kwam gelukkig later toch nog goed in dat ietwat warrige hoofd van me.

Wel zeer puike acteer prestaties,ook van de jonge michael.

avatar van Woolf

Woolf

Lekkere rustige wegkijkfilm. Jammer dat er voor een veilig en voorspelbaar einde was gekozen.

avatar van Don MN

Don MN

Fireflies in the Garden

Mooi familiedrama, mede door de sterke cast. Af en toe stoor ik me aan te snelle cuts en in het begin wordt te snel afgewisseld met flashbacks.

Reynolds was echt een verassing, ik heb 'm ooit in de verschrikkelijke Van Wilder gezien, hij was toch erg goed als sarcastische maar gekwelde zoon. Over Watson, Moss, Roberts en zeker Dafoe, weer geweldig, hoor je zelden een verkeerd woord van mij. Vandaag al helemaal niet!

Conclusie

Zoals ik al zei redden de acteerprestaties de film en zorgen ervoor dat deze lekker wegkijkt en toch vaak voor wat realistisch ongemakkelijke situaties zorgt. Haalt net de vier sterren niet.

avatar van guylopez93

guylopez93

mooie dramafilm

De film begon in het begin al sterk en door de goede acteerprestaties van iedereen kon ik de film zonder moeite in een keer uitkijken. Meestal ben ik niet zo weg van langzame films maar deze film was zeer realistisch en meeslepend mede dankzij de uitstekende cast. De karakters waren stuk voor stuk zeer goed uitgewerkt waardoor je gewoon kon meeleven met iedereen die bevriend was met het slachtoffer. Zeer mooie film waarbij je gewoon af en toe het gevoel had dat je erbij was. Deze film haalt net niet de 4* maar is wel zeker de moeite waard!

avatar van Najade

Najade

Ik had een onbevredigend gevoel aan het einde van de film. Je verwacht veel meer, mysteries die ontrafeld worden, jeugdtrauma's verwerking, iets in die zin. waarom Jane zich zo zorgde over maakte wat mensen gingen weten als t boek werd uitgebracht. Hebben ze wat geflikflooid ofzo met elkaar? What the deal met Kelly, wil ze echt van de alcohol afblijven of speelt ze een beetje met michael. Hoe heeft Lisa het in hemelsnaam zoveel jaar uitgehouden met zo'n onmogelijke man?! Grappig hoe die dat klein meisje blondje noemt, hahaha. Goeie acteerprestaties.

avatar van Snoops5

Snoops5

Najade schreef:

Ben ik helemaal met je eens!!

Ik vind het een sterke drama, ik vond de flashback niet echt verwarend vond ze ook mooi neer gezet... Heel de film vind ik goed!!!

Maar je blijft met zoveel vragen zitten,
Jane was daar voor de zomer werd ons verteld maar bij het avond eten hadden ze het over een ziekenhuis????? en wat stond er in dat boek dat Micheal had geschreven over Michael en Jane samen. Wat hebben ze uitgespookt??? Niks werd echt duidelijk, je moet het allemaal maar raden!!!.

avatar van alec

alec

Ingetogen gespeeld, een film die niet gemaakt is voor een groot publiek.

Roberts heeft een kleine rol, niet echt noemenswaardig en Reynolds kan het blijkbaar niet laten om af en toe grappig en relativerend te doen zodat het een niet al te zware film wordt. Een film die is zoals het is met de nodige vraagtekens die het publiek achterlaat maar verder ook laat zien dat suggestie niet verstrekkend is.

Een *3.0

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik sluit me hier volledig bij aan!

Snoops5 schreef:

avatar van validius

validius

Najade schreef:
Een film voor 1 keer die naar het einde toe toch wel inzakt.

Het onbevredigende gevoel kan ik delen (samen met velen anderen die dat roepen) Maar toch om andere redenen. Ik vind het allemaal prima dat er dingen gesuggereerd worden waar we uiteindelijk de betekenis niet van krijgen te weten. Wat ik een grote misser aan het einde vind is het boek dat niet meer gepubliceerd wordt, en dat ze het daarbij laten. Volgens Jane sterft zijn vader duizend keer als hij het boek leest, waaruit we kunnen opmaken dat er enkele problemen en/of gevoelens die michael heeft beschreven staan die negatief uitpakken voor zijn vader. Die hem pijn zullen doen. Zijn vader heeft het boek uiteindelijk gelezen (het lag overgens op het nachtkastje toen hij een dutje deed). Wanneer Michael aan het eind van de film weer vertrekt en verteld dat het boek niet meer gepubliceerd zal worden zit ik met spanning te wachten tot zijn vader een subtiele hint geeft zijn werk te kennen. Maar dit gebeurt helemaal niet en dat vind ik echt doodzonde want in mijn ogen had dat een hele nieuw laag aan de 'nieuwe' relatie tussen michael en zijn vader kunnen geven.

avatar van joe black

joe black

Snoops5 schreef:

Voor de rest: goed geacteerd, mooie beelden, mooie film!!'

Moet je dan altijd alles als een voorgekauwde brok voorgeschoteld krijgen?? Denk zelf na, wat denk je dat er gebeurd is? Alles kan, een beetje een half-open einde, deze film.

Soit. Erg mooie film. Ik hou wel van films waarbij situaties spanningen tussen mensen blootlegd. 4* voor een wederom sterke willem Dafoe en een verbazend goeie Ryan Reynolds.

Heb soms de indruk dat men geen hoge cijfers durft geven aan zo'n films omdat het emotioneel iets dieper gaat, omdat het een drama is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi ingetogen drama met dito acteerwerk (veel goede acteurs). Het is geen A tot Z script/verhaal, maar een verhaal dat heen en weer gaat in de tijd en dat met name de moeizame relatie tussen een vader en een zoon weergeeft. De film heeft dus geen standaard begin (A) en ook geen standaard einde (Z) en dat soort films liggen me over het algemeen wel. De regie vond ik ook erg goed, lekker rustige en haarscherpe beelden.

avatar van Aapje81

Aapje81

Prima acteerwerk. Alleen Reynolds deed mij niet zoveel en op zich was het een hele aangename kijkervaring maar het einde voelt een beetje als een anti-climax maar aan de andere kant is het einde misschien ook wel weer de charme van deze film. Voor mij gaf het een onbevredigend gevoel en daaom geef ik maar een kleine voldoende.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal verloopt erg gemoedelijk. Ik kon me ook helemaal inleven in hetgene er verteld werd. Alleen zat ik heel de tijd te wachten op een climax die maar niet kwam. Het verhaal draait om het feit dat de zoon een manuscript heeft geschreven over de strenge opvoeding van zijn vader, over het feit dat hij zo gekleineerd is en hoe hem dat heeft veranderd als persoon. Je zit te wachten op het moment dat hij zijn vader confronteerd met zijn verleden of hem het manuscript laat lezen. Maar dit gebeurt gewoon niet. Ze wisselen af en toe een paar zinnetjes met elkaar over hun complexe verleden maar verder dan dit komt het niet.

Verder zie je ook een scene waarin tante en neef tijdens het afwassen een opmerking maken over hoe hun relatie een keer de fatsoensgrens heeft overschreden maar verder komt dit nergens in de film meer naar boven. De film pretendeert veel maar de zaken blijven sluimeren en niets wordt aangepakt. Dat vond ik een beetje teleurstellend.

Maar desondanks is dit een mooie film om naar te kijken. Het acteerwerk is prima en de familie heeft onderling een warme band die de sfeer in de film een intiem sfeertje geven.

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

telescoop schreef:

ik bekijk deze site met volle bewondering zo als iemand over een film kan oordelen maar graag zou ik er wel iets aan toe willen voegen en dat is nl: denk aan de leeftijd van de mensen die zo n film graag zien het verschil zit nl in veel films hoe oud ben ik en wat verwacht ik er van dus die nazel verhaaltjes van een bout film dat neem ik voor lief ik ben zelf 55 maar voor mij zijn veel films wel goed terwijl de meeste argumenten die ik hier lees door wat mietjes of half volwassen zijn geschreven

dat is mijn menig ga er ook niet in op discussies

wou dit alleen maar effe kwijt

hoop dat ik nu niemand op zijn waarde getrapt hebt

denk er is overna als je de volgende keer weer iets te mekkeren hebt

groetjes telescoop

Neuh, ik denk niet dat je met dit commentaar iemand op zijn/haar waarde trapt. Dat komt dan waarschijnlijk door het feit dat, vind ik, dit bericht ook niet echt op volwassenheid duidt (hoop dat ik nu niet op jouw waarde trap ).

Ik vind persoonlijk dat er hier niet beoordeeld moet worden op iemands argumenten. Wat voor jou een niet-volledig of misschien wel stom argument is, kan voor diegene zelf wel rede genoeg zijn om een film wel/niet goed te vinden. Dat hangt niet alleen af van leeftijd, maar ook van smaak en manier van kijken naar bepaalde dingen.

En je bent de punten, komma's en hoofdletters vergeten.

Als laatste: wat had dit in hemelsnaam met deze film te maken?

Over de film gesproken: ik hoor verschillende meningen over deze film, van heel goed tot helemaal niet goed. Ik heb hem afgelopen weekend aangeschaft en ga hem vanavond of morgen bekijken. De recensies die ik gelezen heb zijn matig en heb de DVD ook voor 5 euro gekocht, dus ben benieuwd of het nou toch nog iets is. Ik wou ook eigenlijk even wachten met reageren tot ik de film had gezien, maar kon het toch niet laten even te reageren op het bericht van hierboven.

Deze film heeft me erg aangegrepen. Vond het heel mooi vertolkt door de acteurs en het was een mooi verhaal. Juist de kleine dingetjes maakten het nog extra meer drama, zoals:

- het moment waarop Michael in de inloop kast van zijn moeder brieven aan het bekijken is en zijn vader naast hem komt zitten. Zijn vader komt dan niet precies naast hem zitten, maar met de rug de andere kant op, terwijl ze toch een gesprek met elkaar proberen aan te knopen.
- als ze samen naar het filmpje terug kijken dat Michael jarig is zie je dat beide vader en zoon daar toch goede herinneringen aan hebben en elkaar even glimlachend aankijken.
- Chris die veel wegheeft van Michael, waardoor Michael een klik met hem heeft en weet wat te moeten zeggen.
- Zijn vader die helemaal niet blij kan zijn voor hem als zijn vriendin zwanger is.
- ...

Al met al een hele mooie film. Het heeft me ook de hele film lang geboeid, vond het jammer toen hij al afgelopen was en je eigenlijk nog niet alles weet, zoals hoe het zal verlopen als eenmaal Michael's kind is geboren en wat er eigenlijk echt nog meer heeft afgespeeld tussen Michael's vader en zijn moeder.

avatar van rep_robert

Aardige drama, die het niet echt moet hebben van het sterke verhaal. Die is namelijk zo voorspelbaar als het maar kan. Ook wordt het niet helemaal perfect voor mij afgesloten, teveel zaakjes die niet helemaal goed worden afgewerkt. Relatie vader-zoon, de vriendschap tussen Panettiere en Boyd in de jeugd

De cast krijgt hier gelukkig wel de kans om zich weer is te bewijzen, het casten van Roberts is misschien wat overbodig, maar ik vond het wel prima. Zo vond ik ook Defoe, Reynolds, Anne-Moss, Boyd en uiteraard de prachtige schoonheid Panettiere prima acteren.

Niet superbijzonder, maar wel een fijne wegkijk film.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Fran schreef:

Hetgeen jij beschrijft in de spoilers vond ik juist het mooie aan deze film. De film kwam daardoor juist erg realistisch op mij over. Sommige zaken kunnen het beste onbesproken blijven. Er zijn mijns inziens genoeg hints gegeven om te begrijpen waar de spelers op doelden.

Voor de rest een mooie, sfeervolle en warme film om te zien. Herkenbare zaken in familiaire sfeer. Bekende spelers, goede casting zo bij elkaar.

avatar van Hobie16young

Hobie16young

Erg fijne productie, door een vrij onbekende regisseur. Niet te min fantastisch acteerwerk. En een zeer goede en bekende cast.

Heerlijk familie drama waarbij, de ontwikkelingen van de karakters centraal staan. emoties, achtergronden worden zeer goed neergezet.

Wel blijf ik vragen houden, die misschien het verhaal juist zo goed maken.

Open einde, zonder concreet gerealiseerd doel.

avatar van netsiej

netsiej

Goede film, goede cast!

Ik heb wel genoten van deze film kan ik zeggen...

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film heb echt genoten, je zal als kind maar zo'n regeltjes vader hebben: 4,0

avatar van AC1

AC1

Kon me niet boeien. Het lijkt me een film dat speciaal gemaakt is voor liefhebbers van de melodramatische toon. Jonge Michael (jongetje met bril) speelde wel goed en tijdens de openingscène viel er te genieten van de fotografie. 1 Euro in de Blokker and it shows.

avatar van ossman1987

ossman1987

aardig dramafilmpje dat zoals al eerder vermeld hier op geen enkel vlak weet uit te blinken.

avatar van gauke

gauke

Integer gemaakt, natuurlijk, beklemmend en ook een beetje saai drama over de verwerking van een grote tragedie binnen een voor het oog perfecte familie, de complexiteit van ellende, frustratie, liefde, haat en hoop. Het is jammer dat het ongeloofwaardige en kitscherige (is dat goed Nederlands?) slot de zo zorgvuldig opgebouwde verwachtingen niet waarmaakt.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Zonder al die bekende acteurs (waaronder een prima Dafoe) had dit even goed een tv-film kunnen zijn. Maar tv-films vallen vaak ook heel goed mee.

avatar van BBarbie

BBarbie

Begint veelbelovend, maar al spoedig ontwikkelt het zich tot een voortkabbelend familiedrama.

Van de tegenvallende cast vond ik eigenlijk de jonge en ontwapenende Brooklynn Proulx (de kleine Leslie) nog het beste.