• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van DJS

DJS

Heerlijke film, Brugge is echt prachtig en de sfeer is super, Het accent in de film is ook om van te smullen.

Wat erg grappig was, ben net afgelopen februari in Brugge geweest en geloof het of niet, ik had exact hetzelfde met die 10cent te weinig kleingeld in de toren en ook ik vroeg of die man blij was met zijn werk en leven en of hij dacht dat zijn moeder trots op hem was... Supertoevallig!

avatar van happigop

happigop

Goede acteurprestaties en op het eind toch redelijk onverwachte plotwendingen. Gecombineerd met het mooi Brugge en een goed verhaal met de nodige doses zwarte humor komt deze film geheel tot zijn recht.

Film die het eerste uur gewoon erg leuk is, maar dan een beetje naar het einde toe uit elkaar valt, met een vreselijk einde.

Aanvankelijk is het wel lekker fris, het gaat eigenlijk nergens over , maar de (dare I say it) Pulp Fiction achtige criminele dialogen zijn vaak grappig, soms hilarisch.

Leukst is eigenlijk Farrell in, na Cassandra's Dream, een vergelijkbaar getroebleerd karakter. Ook Gleeson is een prima acteur met een fijne uitstraling.

Fiennes doet echter z'n Michael Caine cockney- imitatie en slaagt daar niet echt in.

Grappig rolletje van Thekla Reuten ook.

avatar van Redlop

Redlop

Zeer origineel vooral. 3,5*

avatar van Spiritmolecule

Spiritmolecule

Huurmoordenaars hoeren drugs en dwergen wat wil je nog meer in een film

avatar van Nasir

Nasir

Don't be stupid, this is the shoot out.

Ik heb genoten.

Ray: What are they doing over there? They're filming something. They're filming midgets!
Ken: Ray...
[Ray runs off and watches Jimmy being instructed by the director, who Jimmy flicks off as soon as he leaves]
Ken: Ray, come on. Let's go.
Ray: Fuck off, Ken. They're filming midgets.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Wat een waardeloze film, geen één moment gehad dat ik kon lachen. Moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook maar zelden doe met een komedie.

Verder het taalgebruik, gewoon waardeloos, moeilijke tekst was het niet om uit het hoofd te leren, f#ck, f#ck veel meer was het niet..

Blij dat ik hem niet in de bios gezien heb, anders had ik echt me 8,5 euro terug willen hebben..

Omdat er mooie plaatjes geschoten zijn, toch een paar sterren.

avatar van Rebby87

Rebby87

goede film.

heerlijke conversaties, met geweldige humor.

ook een goed einde. al kunnen smaken daarover verschillen.

avatar van Mondragon

Mondragon

Traag begin, wilde hem zelfs afzetten maar toen hij op gang kwam wilde ik dat hij nog een uur duurde. Heb genoten van de laatse 45-60 minuten !

Mensen die zeggen dat de film goed begint en daarna slecht eindigt begrijp ik echt niet, wat heb je zitten doen tijdens de film ?

avatar van Yugnav

Yugnav

Ik vond de conversaties soms wat geforceerd en ongeloofwaardig overkomen... De sfeer die neergezet werd door Brugge was wel geweldig, perfecte stad voor zo'n soort film! Wel vond ik Farrell en voor Gleeson goed spelen... Denk alleen dat er meer in gezeten had. 3*

avatar van Baksteen

Baksteen

Multivitamine schreef:

Ik had hem voor 5,5 euro gezien (sneak) en heb er zeker wel een leuk avondje mee beleefd. Propzzzz

avatar van raymon

raymon

Een goeie film waarvan ik eerst dacht dat het meer een art-house film was maar best voor een breed publiek is.

Een stel goeie acteurs die grappige, goeie en sterke prestaties afleggen. Grappige dialogen en veel komische momenten vooral bij Collin Farell.

Ook de rauwe en bloederige actie geeft veel spanningen en goeie momenten.

Goeie film waar ik eerst nietzo veel van had verwacht!

4****

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film. wel dankzij collin farrell die hier een schitterende rol neezet.

3.5

avatar van Vinco

Vinco

verschrikkelijk slechte film, te saai voor woorden!

Humor om van inslaap te vallen!

avatar van Elbean

Elbean

Where the f*** is Bruges.

Een juweeltje. Wie van engelse zwarte humor houdt, kan deze film enkel met 5 sterren belonen. Op mijn werk wordt nu nog bijna dagelijks scenes opgerakeld. De film is geen sneltrein, maar de humor is fantastisch. Tot in de kleinste details lijkt deze film te kloppen. Het verhaal van de film komt terug in de schilderijen, een aardig advies aan een stelletje Amerikanen heeft nogal fatale gevolgen, en tja canadezen... aardige jongens. Als het maar uit zelf verdediging gaat en als je maar lief bent voor de kleintjes. .

Ik heb de film al drie keer gezien. En nog steeds zie en vooral hoor ik meer. Bijna elke week de sneak preview gezien, maar dit was tot nu toe de topfilm van het jaar! Op voor de Oscars!

Ben je een snelle jongen, verwacht in elk geval geen aktie film, dat is het niet. Het is humor en dat met een griffel.

In Belgium...

avatar van aerts007

aerts007

Multivitamine schreef:

Omdat er mooie plaatjes geschoten zijn, toch een paar sterren.

Helemaal akkoord!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Wat een fantastische smaakvolle actie-comedy. Werkelijk geniale humor in de vele dialogen; droog en goed getimed. Alles gefilmd in een smaakvolle en sfeervolle omgeving. Onverwachte topper! 4 sterren!

avatar van Thee Fonz

Thee Fonz

Zeker 1 van de beste films dit jaar.....superhumor!

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Pfffff.niemand beantwoord mijn vraag dus kan ik er beter mee kappen!Maar ik zou toch willen weten wie "Snakevega" nu speelt!

avatar van ZedLep

ZedLep

Ik vind dat ook maar zwak van snakevega.Eerst wat lopen stoefen over zijne cameo, en dan weigert hij te zeggen wie hij is.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

inderdaad!maar het rare is dat andere gebruikers hem hadden herkent terwijl ze hem nog nooit hadden gezien.Het kan natuurlijk ook voor de grap zijn.

pff,ik zal deze nog wel eens gaan zien.Weet iemand of deze in Belgie uitkomt? zo ja,waneer?

avatar van Matchostomos

Matchostomos

A.L.I.E.N schreef:

Weet iemand of deze in Belgie uitkomt? zo ja,waneer?

'In Bruges' is sinds gisteren te bewonderen in de Belgische bioscoopzalen.

avatar van obezzi

obezzi

waardeloze film, slechte humor, dom verhaal alleen het einde n beetje actie, super boring

avatar van thomas82

thomas82

sorryy

ik kan niet vatten waarom mensen dit een leuke of 'geweldige'film vonden.Zelfs bij films waarbij het te langdradig is of waarbij een verhaal de film verteld kan ik nog met enige interesse naar kijken

Videotheek oké maar Bioscoop nee!

Er zijn vele films in de videotheek gekomen die de bios niet haalden en velen malen beter waren. Acteurs mogen er zijn, maar het verhaal *piep*

Jammer, had een ander verhaal neer gezet en deze acteurs hadden er grote dingen van kunnen maken, jammer

avatar van lolsnol

lolsnol

genieten. 4!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Af en toe wel gelachen, maar het is eerder amusant dan te spreken van een echte komeide. Het einde was toch bij de haren getrokken. Een beetje alsof de film niet goed wist waarheen naartoe te gaan.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Hey cool, Brugge, daar ben ik vorig jaar nog geweest.

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Ok....komt i:

1-hoe komt die blinde bij Youri? En hoe komt hij uberhaupt overal. Hoe groot is Brugge wel niet?
2-wel toevallig dat i in een willekeurige trein naar nomansland wordt aangehouden!
3-Verdraaid, de Canadezen zijn er ook nog eens bij!
4-curieus toeval in het park!! Even waarschijnlijk als de oerknal.
4b-klaarlichte dag in een park, met spelende kids....het nut van de demper?
5- en waar kwam zijn gun plots vandaan?
6-waarom spreekt iedereen elkaar int engels aan en horen we niet 1 Belg?
7-hoe 'overleeft' iemand een val van een kerk na in zijn halsslagader te zijn geschoten en zich met 100 kilo de trap op naar boven heeft bewogen?
8-hoe overleeft iemand 3 kogels in zijn rug die een hoofd laten exploderen van een toevallige passant? En waarom geen schot in het hoofd? Is dat onethisch?
9-waarom gaat i op die boot trouwens -die toevallig net op het juiste moment passeerde, -niet heel erg snel plat liggen? Gokken dat het te ver is...
9b-hoogzwangere vrouwen zijn de meest voorzichtige vrouwen ter wereld. Behalve als ze een Belgisch motel runnen. Dan gaan ze tussen huurmoordenaren in staan.
10-het mooiste meisje van de wereld?
Hmmm...ok, ze was wel echt mooi. Maar ik zou haar kunnen daten.

Schiet me maar af vrienden, maar valt een regisseur dit niet op?

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Wat een vreemd filmpje, wel een aangenam verrassing.