• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Shaun Toub, Saïd Taghmaoui en Khalid Abdalla

Gesproken taal: Urdu, Portugees, Russisch en Engels

Releasedatum: 10 januari 2008

Plot The Kite Runner

"There is a way to be good again."

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Onderhond schreef:

Misschien "volgens het boekje". Zie niet in wat daar dan zo verkeerd mee zou moeten zijn.

Het is verkeerd, omdat je er empathisch gezien geen reet me kan. Er zijn 10x ergere klootzakken in de filmgeschiedenis waarmee ik empathisch gezien veel verder mee kon gaan dan bij dit personage.

Maar het hoofdpersonage is dan ook geen echte of erge klootzak in deze film, gewoon een lafaard die door het leven hobbelt. Net die nuance maakt het als personage interessant (en zelfs best uniek).

avatar van gotti

Die nuance maakt het voor mij juist erger. Het is eigenlijk al de slaptste in zijn soort (het gaat net iets te ver om de daden van een seriemoordenaar boven zijn (gebrek aan) daden te stellen) en door zijn volslagen passiviteit wordt dit alleen maar erger.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Aardige film vind de score hier erg hoog trouwens

De jeugd tijd vond ik er erg lang duren

De tijd in het heden vond ik een stuk beter

Verder vond ik de muziek niet echt goed

Al met al een aardige film niet meer en niet minder heb gehoort dat het boek beter is 2,5

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Dit viel me 100% mee. Het boek van Hosseini vind ik weinig bijzonder en vaak is een verfilming zwakker. Hier niet. The Kite Runner kent door de orientaalse beelden een lekker sfeertje en er zit een behoorlijk tempo in. De scenarioschrijver heeft enkele goede keuzes gemaakt, zodat het verhaal precies klopt maar nergens te lang wordt uitgerekt. Hierdoor komt het eigenlijk beter tot zijn recht dan in het boek. Alleen het einde blijft enigszins geforceerd en daar wordt soms ook wat teveel op het sentiment gespeeld. Dat de getoonde situatie nog redelijk actueel is draagt bij aan de positieve filmervaring, en waarschijnlijk aan de populariteit van dit soort films/boeken in het algemeen.

avatar van Moow17

Moow17

Vond het een geweldige film, heel ontroerend.

avatar van vwtune

vwtune

mooie film.

Mijn vriendin moest zelfs een traantje wegpinken.

avatar van Antina

Antina

Ik vind dit een prachtig verhaal. Zowel het boek als de film heeft mij zeer ontroerd. Een prachtig verhaal over vriendschap en schuldgevoel. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Nomak

Enorm zwakke verfilming, totaal niet aangrijpend.

Ik vind dan ook dat deze totaal overgewaardeerd wordt hier.

Misschien ligt het aan mijn omdat ik er na het lezen van het prachtige boek zeer hoge verwachtingen van had.

Conclusie: een zware tegenvaller.

avatar van Rarara

Rarara

Het boek ken ik niet .maar ik vond de film grotendeels een overtuigend drama. (het einde.. bwoah Hollywood ). De strijd van Amir tegen de agressieve medemens was sterk verbeeld

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Een prachtige film!

Mooie beelden af en toe wat wazig maar over het algemeen een zielige film met een nare afloop. Wel een tranentrekker wat mij betreft.

avatar van ForeverYours

ForeverYours

Vond het boek ervan mooier, maar de film was zeer zeker niet slecht!

Een heel mooi verhaal en ook mooi geacteerd,

een aanrader voor mensen die van drama houden.

avatar van m1701

m1701

Had veeeels te hoge verwachtingen van de film

Maar vond em eigenlijk erg saai!!

Zeker toen ze nog jong waren.

Toen hij terug ging naar zijn geboorteland werd het een beetje leuk. Maar dat ging weer super snel.

Dat was erg jammer.

De film heeft zeker niet aan mijn verwachtingen voldaan.

Jammer. Acteerwerk maakt dat ik toch 3* geef

avatar van ronalddamink

ronalddamink

een erg mooi en aangrijpend verhaal.

Ook de omgeving is erg mooi in beeld gebracht.

Vond de film op sommige momenten iets te traag.

avatar van Mementos75

Mementos75

De verfilming van het boek viel ook mij zeer zeker niet tegen. Had een half jaartje gewacht na het lezen van het boek voordat ik de film ging kijken, om teleurstelling te voorkomen, maar was denk ik niet echt nodig geweest.

De karakters kwamen zeer goed tot stand en de omgeving was mooi in beeld gebracht waardoor het geheel toch dicht in de buurt kwam van het origineel

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

de film kon mij op geen enkel moment boeien. het boek heb ik niet gelezen maar ik vond eerlijk gezegd dat het nergens over ging. jongens met een vlieger die winnen maar die uit elkaar worden gehaald en elkaar laten terugzien. kon mij niet zeer goed bekoren maar door de cinematografie toch een mager 3.0*

avatar van Mavoe

Mavoe

Ik heb het boek niet gelezen, alleen de film gezien. En die vond ik heel erg mooi en ontroerend. Knappe shots tijdens het vliegeren. Maar voor vegetariërs zoals ik, zitten er ook een paar onsmakelijke scene's bij. Afgesneden stukken schaap enzo...

3,5

avatar van voskat

voskat

SouthParkFan schreef:

Huh? Heb je de film überhaupt wel gezien? Ze zien elkaar helemaal niet meer terug..

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Mooie film die eigenlijk in drie delen uiteenvalt.

1) Het opgroeien van de 2 jongentjes in Kabul

2) Het nieuwe leven in de VS

3) De terugkeer naar Afghanistan onder het Taliban-bewind.

Het eerste deel is eigenlijk het mooiste, maar film blijft over hele linie sterk. Gelukkig ook van een ander kaliber dan een halfbakken drama-meets-aktie-film als Blood Diamond. Meer vergelijkbaar met bijvoorbeeld Babel.

avatar van bob de niro

bob de niro

mooie ontroerende film,ongelooflijk dat ze daar nog mensen stenigen!kan je zien dat ze nog zo,n 2000 jaar achterlopen daar!3,5*

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Voor de Amir uit het laatste deel van de film kon ik heel wat meer respect opbrengen dan voor de persoon die hij in het eerste deel was.
Erg tragische film, goed vertolkt en met een mooie soundtrack. Boeiend script, alleen zit er misschien één ongeloofwaardigheid in. Ik denk niet dat de manier waarop Amir de zoon van Hassan zo uit "het hol van de leeuw" kan weghalen.
Er zitten inderdaad ook een paar erg rauwe scenes in de prent, maar "The Kite Runner" blijft als geheel zeker de moeite waard. Een tearjerker vond ik het persoonlijk niet. Wel een verhaal dat nog een tijd bij mij zal blijven nazinderen.

avatar van Robi

Robi

Mooie film en een ontroerend verhaal. Geweldig ook dat de film zowel begint met een vliegerwedstrijd als eindigt. Dat maakt het verhaal rond en geeft hoop op een nieuwe toekomst al is het alleen niet in Afghanistan. Uiteraard is de film wel gekleurd vanuit de Amerikaanse / westerse visie op Afghanistan. Dat geeft misschien een vertekend beeld op de werkelijkheid. Maar dat maakt de film of eigenlijk het verhaal er niet minder op. Ik kan de wereld van de Taliban sowieso niet bevatten of eigenlijk welke extreme religie dan ook.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Een fantastische arthousefilm dit,vooral de scene van de vliegerwedstrijd is fantastisch gefilmd.

avatar van .Fee.

.Fee.

88Fabian schreef:

Ik kan dit toch niet echt arthouse noemen. Het was meer Hollywood-mooiheid dan echte arthouse-kunst om het zo maar te zeggen.

Al met al een aardige film om te zien. Het boek was boeiend maar voorspelbaar en 'bedacht'. De film was wat minder boeiend maar even voorspelbaar en bedacht.

.Fee. schreef:

Mischien een domme vraag van me, maar wat is eigenlijk arthouse? Ik weet het echt niet, zou iemand me een duidelijke beschrijving kunnen geven?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Nomak schreef:

De kleinere producties met een artistieke doelstelling boven het commerciele belang.

Nomak

Ahzo, bedankt voor die info. Prachtige films heb ik al gevonden tussen die Arthouse films, en telkens vroeg ik me af wat die term wil zeggen.

avatar van navulverpakking

navulverpakking

Ik denk dat je van dit soort films moet houden.

avatar van Ciai

Ciai

Een van de betere films die in 2008 uitkwam. Meestal is het enorm moeilijk om een boek een beetje waarheidsgetrouw te verfilmen, maar hier is het goed gelukt

Het redelijk tragisch verhaal komt goed uit de verf.

avatar van deTuinman

deTuinman

88Fabian schreef:

Dit is absoluut geen arthouse.