Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 110 minuten (bioscoop versie) / 364 minuten (tv-versie)
Alternatieve titels: Attack on Leningrad / Ленинград
Rusland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Aleksandr Buravskiy
Met onder meer: Mira Sorvino, Olga Sutulova en Gabriel Byrne
Gesproken taal: Russisch, Engels en Duits
Plot Leningrad
"Some fight. Others fall. All are heroes."
De Britse Kate Davis is verslaggeefster in Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een Duits bombardement op Leningrad wordt een groep buitenlandse journalisten terug naar Moskou gevlogen. Kate wordt vermist en zo blijft ze achter in de belegerde stad. Ook haar vriend Philip Parker - Amerikaans journalist en winnaar van de Pulitzerprijs - gaat, overtuigd dat ze het niet heeft overleefd, terug naar Moskou. Kate moet dan zien te overleven in een stad die van alles is afgesloten en waar iedereen dreigt te sterven door de honger.
Philip Parker
Chigasov
Omelchenko
Malinin
nightbreed
Ik wil deze hebben maar kan deze nergens vinden.
Is deze al uitgebracht op de Nederlandse markt?
dmoie-master
Ik heb de trailer gezien dus ik vermoed dat hij binnenkort wel uit komt. Lijkt me wel goede film te zijn. En zoals voorspeld zou er na de val van de Romanov's 25 jaar terreur heersen in Rusland. Dat is dan ook gebeurd.... De revolutie, burgeroorlog, communistische wetten & oorlogen.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
120 minuten (bioscoop versie) / 364 minuten (tv-versie)
Is dat niet erg raar? Of is de bioscoopversie een soort kleine trailer voor het grotere tv-serie werk? Een beetje wat je nu hebt met Earth en Planet Earth?
Zag daarnet een trailer op de DVD van Dresden. En dat zag er allemaal wel erg interessant uit moet ik zeggen. Ook niet de meest onbekende acteurs. En toch is er verdacht weinig info hier en op Imdb ook slechts 99 votes...
nightbreed
Tja volgens mij heeft iemand hier een foutje gemaakt wat dat betreft want op IMDb staat dat het een film (geen TV-film) van 117 minuten is.
User Rating: 7.7/10 (99 votes) Dus het zal wel de moeite waard zijn.
Knisper
99 votes op imdb zijn zo betrouwbaar als de mening van mijn parkiet.
Als info op de site niet klopt, kan dat trouwens gecorrigeerd worden.
fdekam
Heb film gezien. niet slecht maar ook niet top. Een ontroerende film om te zien. Ik geef dus 3,5
voor de oorlogsfans onder ons, deze film lijkt niet op een film "Stalingrad" uit 1993. Dus verwacht niet zoveel geweld/akties!
- 2032 berichten
deze poster is echt heel anders dan op het dvd hoesje!
deze lijkt wel op een oud amiga spel...
- 2032 berichten
maar goed.. ik vond de dialogen niet sterk en soms slap.
de oorlog/actie is daar in tegen, strak en vel zo als het hoort .
Het is niet een bijzondere sterke film.. maar ook zeker niet slecht.
too-sweet
Geen topper,maar ook geen film die je voorbij hoeft te laten gaan. Verhaal blijft tot het eind boeien vind ik.
Leningrad met de mooie Sorvino is best de moeite waard , veel mooie opname's en een aardig verhaal.
Wat ik gek vind is dat er ergens anders over de film staat
attack on leningrad uit 2009
en speelduur 106 minuten. ??
Wat ik gek vind is dat er ergens anders over de film staat
attack on leningrad uit 2009
en speelduur 106 minuten. ??
Is de zelfde film de versie die ik zag duurde 110 min
Is de zelfde film de versie die ik zag duurde 110 min
Oke, wel erg verwarrend allemaal.
- 2032 berichten
Betere poster vinden jullie ook niet?
ja die is beter!
Quisto
aardige film maar qua verhaallijn als bioscoopversie helaas overduidelijk een ingekorte tv-serie..
willemfilm
Matige film. Startte wel aardig maar werd al snel een mierezoet propaganda filmpje. Slechte acteurs ook. Rare lui die Russen. Na 3 kwartier film verder niet af gekeken. Als je hoopt op een film type Stalingrad kom je lelijk bedrogen uit.
Minotaures
Ik wil deze hebben maar kan deze nergens vinden.
Is deze al uitgebracht op de Nederlandse markt?
Is dit op dvd?
Minotaures
Zojuist afgekeken: wat een slaapfilm!
Enkel 't beginscène was een redelijke oorlogsscène en de rest was gewoon om van te slapen. Ik weet dat het een drama is en dat zulke dingen te verwachten zijn. Ik ondernam immers een poging om het zo goed mogelijk te bekijken, maar mijn concentratie bij zulke onzinige scènes dwaalde snel af.
Dat Rusische agente was zeer irritant en tè toegewijd aan Stalin's orders om niet terug te trekken... takkewijf
Die twee koters zorgden bij eerste instantie mij ook voor extra irritatie, maar dat kwam door hun toestand wat vroeger ook zo was, dus dat laat ik een beetje terzijde. Uiteindelijk bewees de wijze Joera zijn goedheid door zich te laten opofferen voor zijn kleine zusje. Dat vond ik erg dapper en prachtig van hem.
Voor sommige zou de film verwarrend kunnen zijn (als voorbeeld wie is de familie van wie, wie is net doodgegaan, hoe is dat zo, wie waren het, etc.) Je aandacht moet er goed bij.
Een grote pluspunt was het op beeld zetten van de chaotische en uitelkaar-gevallen stad, vergelijkbaar met de oorlogse-film Stalingrad - tevens ook een kijktip voor liefhebbers van deze. De Britse journaliste was ook in sommige instanties aantrekkelijk
met name bij de gala en 't einde.
Als laatste minpunt vond ik toch de luchtalarm: bombardementen en de Duitse Messerschmits en Stuka's erg nep en overduidelijk met computers op een amateuristische manier in leven gebracht. Aangezien ze redelijk vaak voorkomen - helaas telkens amateuristisch - is het een grote punt waar ik me aan ergerde.
Ik had de film zo een halve punt bijgeschonken als de Messerschmits en Stuka's goed overkwamen. Dat was helaas niet aan de orde
Ps. de poster van deze film ziet er niet uit!
Gegroet, Tavarish
dragonmaster
trage film en dan dat russisch taaltje !!! alleen de openingsscene is redelijk, daarna zakt de film in.
83Utreg!
Redelijk drama. Sfeervol beeld van het ontzettende leed wat de dappere Russen ten deel is gevallen tijdens de 2e wereldoorlog. De film is af en toe wat traag maar is zeker boeiend te noemen. Die Russische chick vond ik ook erg goed spelen, wel de belichaming ook van de Russische ''spirit''. Onvoorstelbaar gewoon hoe groot de prijs voor hun was om die oorlog te winnen.
Tarkus
Of het verhaal van de Britse journaliste waarheid is of niet, dat laat ik in het midden.
Feit is, dat het beleg van Leningrad echt is gebeurd en ook de corridor die men over het ijs had gemaakt om de stad te bevoorraden is werkelijk gebeurd.
En zo zijn er nog wel een paar dingen in deze film die waarheidsgetrouw zijn, maar ik ga niet alles hier verklappen.
Maar wat ik echt zeer goed vond aan deze film is, ten eerste, natuurlijk dat iedereen zijn moedertaal spreekt, en het Russisch is echt geen hinder, zoals sommigen beweren, het komt de film alleen maar ten goede.
Ten tweede, hoe men alles in beeld heeft gebracht is werkelijk prachtig gedaan, en dat voor een hoofdzakelijk Russische productie, echt puik werk. Het is net echt, en men laat duidelijk zien wat voor een gruwelen een oorlog teweeg brengt, zelfs kannibalisme.
Ten derde, het geluid is ongelooflijk goed, de Stuka-aanvallen schellen door de luidsprekers, angstaanjagend echt, de bominslagen donderen door de kamer en de kogels fluiten je om de oren. En daar heeft de DTS sound natuurlijk veel mee te maken.
Kortom: de hoogste score voor deze film, die een stukje geschiedenis toont alsof het een documentaire was.
Ik heb de bioscoopversie gezien, 106 minuten, maar hoop dat de tv-versie van 364 minuten snel op DVD verschijnt, staat alvast al op mijn verlanglijst !!!
Flexer
Ik had hoge verwachtingen van deze film maar na een half uur al uitgezet. Helemaal niet realistisch, volronde gezichten die uitgehongerde mensen moesten voorstellen, het aantal bommen die een paar vliegtuigen op twee personen afgooiden was overdreven groot en de geschminkte gezichten deed vermoeden dat alle spelers net terug van de bahamas kwamen.
Deze film een vijf geven vindt ik wel een beetje veel van het goede.
sjonnie40
Gewoon redelijke film , was niet echt een oorlogsfilm maar meer een drama. Voor wie van geschiedenis houdt is deze film best het kijken waard
Minotaures
Volgens mij is die niet waardig genoeg voor jou, aangezien je nog geen stem en recensie geplaatst hebt.
Ik neem je niets kwalijk, het is ook een slechte film.
Pipoo!
Ik neem je niets kwalijk, het is ook een slechte film.
Nee, ik heb een kijkachterstand opgebouwd van 66 dvd's. Hij ligt ergens halverwege, dus kan nog wel ff een paar weken duren hehe.
Aardige Drama / Oorlog film die ook enigszins ontroerend was (met name het einde).

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Stalingrad

Köshpendiler
Drama / Oorlog, 2005

Eichmann
Drama / Biografie, 2007
journalisttweede wereldoorlogwolf's lair st. petersburg, russiarestaurant criticsiegebomb alarm