• 9.373.998 stemmen

Geregisseerd door: Julie Delpy

Met onder meer: Julie Delpy, Daniel Brühl en William Hurt

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Countess

"She sacrificed all for love and others for beauty"

In de 17de eeuw laat Elizabeth Bathory, een Hongaarse gravin, enkele van haar onderdanen aan een bloederige moordtocht beginnen. Ze heeft namelijk het idee dat ze door het baden in het bloed van maagden haar schoonheid zal kunnen behouden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kostuumfilms.

Net als Westerns een genre dat me helemaal niet ligt. Zelfs deze aardige lugubere vertelling wist me niet echt te boeien, al is het best leuk dat Delpy iets directer is in wat ze wel en niet laat zien. Wie graag horror kijkt zal amper gechockeerd zijn, maar toch duidelijk goorder dan het gemiddelde kostuumdrama.

Op zich ook een best boeiend personage, maar de focus op romantiek (met Brühl en Delpy die beiden niet weten te overtuigen) en de statige acteerprestaties werken niet mee. Delpy slaat volgens mij ook wat door in de dialogen, die echt hoekig en geforceerd klinken. Vooral de kindjes lijken hun teksten af te drammen.

Visueel niet boeiend, al zal dat wel anders zijn als de setting meer aanspreekt. De soundtrack vond ik ook helemaal niks. Rest een best luguber achtergrondverhaal en niet al te veel meligheid.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk drama/historie/biopic/thriller/horror film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Mooi kostuums....

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

avatar van Movsin

Movsin

Duivel-doet-al Julie Delpy, heel ver weg van het romantische van haar "Before Sunrise" en "Before Sunset"-films alsook van haar regie in "Two days in Paris", bewijst in deze "The Countess" ook andere, in dit geval erg onverkwikkelijke, thema's aan te kunnen.

'k Vind ze zeer behoorlijk acteren in een film die aanvankelijk wat saai uitvalt maar zekerlijk in het tweede gedeelte weet te boeien, behoorlijk is opgebouwd, de dialogen m.i. niet tegenvallend en bedenkingen heeft over de morele waarde van de personages die de Geschiedenis zal blijven herinneren.

avatar van Emily505

Emily505

Samen met 3 medeleerlingen heb ik deze film bekeken voor geschiedenis.

Het heeft zeker een meerwaarde omdat het verhaal zich echt heeft afgespeeld en dat maakt het ook erg schokkend, de kostuums waren mooi maar toch zijn we er alle 4 mee eens dat de film wat langdradig is. Jammer dat de film niet was zoals we verwacht hadden.

avatar van cucciolo

cucciolo

Leuk geprobeerd van Delpy om eens een hele andere koers te varen dan ze gewend is. En dat bedoel ik niet sarcastisch, want deels is ze zeker geslaagd met deze vrij geïnterpreteerde biopic. Ze heeft een heel goed gevoel voor timing, opbouw, suspense, etc. en zelfs de zeer fraaie muziek is van haar hand. Al met al heel goed verzorgd met oog voor detail. Daarbij werkt haar verfijnde gevoel voor menselijke interacties, en dan met name 1 op 1 interacties, en dan met name die in de relatiesfeer, in haar voordeel. Daarbij weet ze deze gruwelijke persoonlijkheid als mens, met al haar zwaktes, neer te zetten, wat de film des te interessanter maakt.

Maar misschien juist vanwege al deze positieve factoren had ik gehoopt om net op iets meer te worden getrakteerd. O.a. iets meer uitdieping van de personages en iets meer historische achtergrond van plaats en tijd. Maar ach, voor een debuut in dit genre vind ik het hoe dan ook succesvol.