Swamp Thing (1982)
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Louis Jourdan, Adrienne Barbeau en Ray Wise
Releasedatum: 15 juli 1982
Plot Swamp Thing
"Science transformed him into a monster. Love changed him even more!"
Dr. Alec Holland woont in een moeras en probeert daar iets nieuws te maken. Hij probeert om een kruising tussen een dier en een plant te maken. Maar door een ongeluk wordt hij zelf een kruising tussen een dier en een plant en wordt er op hem gejaagd.
Dr. Anton Arcane
Swamp Thing
Arcane Monster
Dr. Linda Holland
jedymaster
Laatst zat ik te denken bij die trailer van de hulk ik heb toch ooit al een groen film monster gezien? en ja hoor swamp thing
dttom
denk jij????
omg volgens mij kan ik beter maar weer gaan slapen, dit is wel heel erg slecht van mij!
excuse me!
narva77 (crew films)
Gaat deze film niet over een of andere professor/uitvinder die planten kweekt die later levend worden ofzo, en was dat niet in hele grote kassen of ergens midden in een woud?
petey
- 1901 berichten
Hij kweekt inderdaad planten maar tijdens een experiment gaat er iets mis en wordt hij zelf semi plantaardig, ergo the swamp thing
narva77 (crew films)
En ik zat maar te zoeken naar deze film.
Alleen al het feit dat ik me nog het een en ander kan herinneren doet vermoeden dat het best wel een indruk op me heeft gemaakt destijds.
Heel lang geleden eens gezien. Ga maar even niet stemmen nog...
damon
film is best leuk
er komen een paar transformaties in voor, maar echt hoogstaand is het niet 3*
ToNe
jammer van de film; de comic was wel van hoogstaand niveau.
alan moore, bekend van o.a. watchmen, from hell, league of extr. gentlemen.
Chainsaw
Tegenvaller. De film begon op zich nog best aardig, maar halverwege daalde het niveau van de film steeds meer en meer. Het zag er op bepaalde momenten echt niet meer uit. Film is misschien van begin jaren '80, maar zelfs met dat in het achterhoofd leek het soms nergens naar. Ook het acteerwerk was van behoorlijk droevig niveau. Paar amusante momenten, maar van de film is enkel de poster echt de moeite waard.
2 sterren.
Captain Pervert
Als jochie gezien, en toen vond ik hem eng. Nu vind ik het er maar nep uitzien allemaal. Heeft de tand des tijds niet echt doorstaan.
Tun-89
Ik vind dit helemaal geen horror, ik vind het wel een mooie film. die moeras man is heel niet kwaadaardig maar ja men wil alles wat anders dan menselijk is neerknallen hea..
Don_Mat
Hahahaha hij is gewoon leuk. Ondanks alles kan ik niet anders zeggen dat ie gewoon leuk slecht was zeg maar. 2,5 sterren.
Crimson35
Drama! Slecht acteerwerk, waardeloze special effects en nouja gewoon ALLES is slecht aan deze film! Ben wel een Bfan maar ik vond dit gewoon niet leuk om te kijken!
Max en Joep
dese ga ik eens pindakazen.
ziet er lekekr cheesy B en toch fijn uit.
otherfool
Hmm er zijn zeker leuke dingen te vinden in Swamp Thing (Jourdan is een top bad guy bijvoorbeeld) en deze mix tussen Darkman en The Toxic Avenger begint ook wel amusant, maar de film komt naar het einde toe zonder stoom te zitten. Het bizarre eindgevecht is dan wel weer aardig...
2*.
Mac Hammer Fan
Ik vond ook dat het leuk begon, maar nadien wat verwaterde. Een onevenwichtige B-film, eerder fantasy dan horror. Soms spannend, soms teleurstellend met als dieptepunt de decadente party die Arcane geeft nadat hij het monster gevangen heeft.
De film kreeg blijkbaar toch één nominatie voor een Saturn Award in 1983. (naast "Death Trap", "The Thing" en "Creepshow").
Ik val bijna omver als ik merk dat in dit jaar uiteindelijk aan "Poltergeist" de prijs werd toegekend, terwijl Carpenter's "The Thing" daar torenhoog boven uitstak.
Terug naar "Swamp Thing": het oogt cheesy, campy en als een comic book strip uit de jaren vijftig. Het is low budget, en de special effects zijn soms maar knudde. Desondanks waren er enkele fragmenten waar ik toch echt kon meeleven en het moerasmonster is naar mijn mening niet onsympathiek.
bioscoopzaal
Ontzettend waardeloze verfilming van de bekende DC-comic (weliswaar van voordat Alan Moore de reeks overnam, maar toch). Voor welk publiek de film bedoeld moest zijn, is me ook niet helemaal duidelijk. De hoeveelheid domme grapjes en bloedloze actie doen eigenlijk een kinderfilm vermoeden, maar daarvoor zijn er weer net iets té veel blote borsten in beeld.
Afijn, niet dat het veel uitmaakt verder. De regie van Craven is opvallend kleur- en inspiratieloos (op de Star Wars-achtige overgangen na leek het wel een aflevering van het A-Team) en Adrienne Barbeau is naast een waardeloze actrice ook de meest ongeloofwaardige actieheldin die ik ooit heb gezien. Ze beweegt zo houterig dat ik even bang was dat ze in haar eigen voet zou schieten met dat machinegeweer.
Het ergst van al zijn nog de belachelijke monsterpakjes. Swamp Thing zelf ziet er niet uit, en kan alleen maar omschreven worden als "een stuntman in een slechtzittend rubberen pak". En het hilarische eindgevecht tussen Swamp Thing en Arcane zou niet misstaan in een film van Paul Nashy of Leon Klimovski.
1.5 sterren, maar enkel voor de onbedoelde hilariteit.
niethie
Ongelofelijk foute film die af en toe inderdaad wat aan The Toxic Avenger deed denken maar deze was echter beduidend minder grappig en handelde (mede dankzij het- vreselijk ongeloofwaardige plot) mij af en toe iets te serieus en daarom kwam het vaak veels te overdreven over. Toch heb ik me nog lichtelijk vermaakt en er soms nog wel om kunnen lachen maar er bestaan zoveel betere cheesy genrefilms.
Tun-89
ik vond dit niet echt een Horror eerlijk gezecht, maar goed.
Verder geen super film, maar wel apart en vermakelijk.
dutchtuga
Tegenvallertje, zeker gezien de geweldige crew die hieraan verbonden is. Met namen als Craven, Barbeau, Manfredini, Wise en Hess verwacht je toch wel heel wat meer. Nu is Swamp Thing niet meer dan een vermakelijk filmpje dat helaas veel te braaf blijft en op momenten gewoon goedkoop is. Dat ding waarin de bad guy aan het eind verandert kan echt niet, zelfs niet in een cheesy 80's film. Craven heeft met de middelen die hij voor handen had grotendeels gefaald. Neemt verder niet weg dat Swamp Thing aardig wegkijkt, maar dit had veel meer moeten zijn dan het uiteindelijk is geworden.
Vascago
De sfeer en de soundtrack zijn nog behoorlijk aardig, maar daar heb je het ook wel mee gehad. Ik had graag flink wat gore erin gezien, maar helaas. De transformaties vond ik ook erg zwak, heel de 'monsters' eigenlijk.Acteerwerk kon er nog mee door.
movie acteurs
Had deze vandaag weer eens herzien.
Verbaasd me trouwens dat ook horror fans dit vinden tegenvallen. Nouja horror? Ik vond dit zelf eerder een avonturen filmpje. Maar toch vind ik dit wel een goede film. Wanneer Alec transformeert in "The Swamp Thing" heeft wel wat weg van The Toxic Avenger. Het zogenaamde leger (de mensen die voor de ellende heeft gezorgd) is vrij zwak uitgewerkt. Ook is de film wat zeikerig met momenten van de band tussen het ding en Cable. Voor de rest wel vermakelijk filmpje, best spannend, mooi ingericht zoals het moeras en het lab. Ook verveelde de film mij niet en het heeft wel een klein sfeertje. 3,5.
Sfeersnor.
Twee jaar voor zijn grote doorbraak met A Nightmare on Elm Straat maakte Craven deze monstermovie. De ingrediënten om er iets leuks van te maken waren wel aanwezig, maar de uitvoering is nogal karig inclusief de goedkope look van de man in het monsterpak. Qua sfeer en setting zit het wel snor, doch het verhaaltje is een rommeltje en gegriezeld wordt er amper.
Doorsnee.
chiel1971
- 2009 stemmen
Nogal een b film, zoniet een c film. Slechte trucages, net alsof je naar een oude aflevering van the a team zat te kijken. Leuk voor de liefhebber, meer niet.
Insignificance
Missertje van Craven. Dit lijkt nergens op. Ik zag er de lol ook niet van in. Het donkere kereltje probeert het nog wel met een paar aardige opmerkingen, maar hij klinkt alsof hij zo van straat is geplukt. Hij kan er niet veel van. Het opent als een veredelde actiefilm en met wat boem, vuur en vonken, ach, vooruit maar, maar zo heb je niet veel meer aan zo'n dampend moeras.
Een onnozel sfeertje dus en dat met soldaatjes van wie al snel de indruk ontstaat dat ze Rottumerplaat nog niet eens zouden kunnen veroveren. Met het monster is het ook niks. Grommende, schreeuwende man in overall met extra's, dat idee. Malle vertoning. Op het eind wordt het nog even een dolle boel, maar het is niet iets dat de film nog kan redden. Bij lange na niet.
joolstein
Weet niet welk van de twee er het eerste was maar het leek wel verdacht veel op Rambo met een moerasmonster! Met grote verschil dat de soldaten in deze film wel heel erg slecht met hun speelgoed om gaan
! Adrienne Barbeau was totaal ongeloofwaardig en super slecht als de beauty. En waar nu de scene waar we haar blote borsten zien voordiende was mij een raadsel? Een halve punt extra omdat ik het einde met de transformatie en het gevecht tussen de monsters wel erg grappig vond!
Alexander1900
Van horror is er nauwelijks sprake. Het voelt meer aan als een avonturen / sciencefiction film. Wel mooie setting zo in het moeras maar verder is het allemaal niet bijzonder.
Gang_Star
Toch aangenaam verrast. Ik had een beetje rekening gehouden met een film als Creature from the Black Lagoon. Dat was Swamp Thing juist totaal niet en heb mij dan ook prima vermaakt hiermee. De film heeft een goede setting en de scenes in het moeras stralen dan ook een goede sfeer uit. Het verhaal komt ietwat traag op gang, maar na het ongeluk in het lab komt de film goed op gang. Het tempo vond ik daarna vrij hoog en de film kent onder andere de nodige explosies, kogels en een dosis spanning. Ook de special effects hebben mij niet teleurgesteld.

The Return of Swamp Thing
1989

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

One Battle after Another