Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
JacoBaco
Gezien de bizarre samenloop van omstanstigheden begrijp ik best dat je het op een gegeven moment allemaal niet meer zo ziet zitten, maar ga geen kogel door het hoofd van je eigen kind jagen. Dat gaat er bij mij niet in. Vooral omdat David de man in kwestie best stabiel is te noemen, maar ja dan ineens knapt er iets he en ben je in staat zoiets te doen. Hmm.. goed, sommige dingen moet je maar nemen zoals ze zijn
SanderSander88
Ik vind het einde helaas ook zeer tegenvallen. Benzine op, 1 minuut later iedereen dood. Dat de soldaten meteen binnen kwamen vallen vond ik dan wel weer leuk gevonden. Maar de keuze van de vader vond ik heel raar en in mijn ogen, onrealistisch.
Resh
over dat je je eigen kind doodschiet onverspelbaar lijkt ben ik met je eens maar vergeet niet dat het slechts een film is.
JacoBaco
Klopt, maar ik zal altijd kritiekpuntjes blijven houden, tevens zeg ik er ook bij dat ik sommige dingen maar neem zoals ze zijn met name die scene omdat het uiteindelijk maar een film is.
glenniehj18
ondanks de kleine kritiekpuntjes is het evengoed een goede film en aangezien het einde zo verassend is ziet niemand het aankomen en dat zie je niet vaak in films
arshad
hij schoot z'n kind dood omdat z'n benzine op was en ze nog steeds in de mist zaten dus dachten ze dat ze vermoordt zouden worden door de monsters dus schoot jane z'n kind en vrienden dood omdat dat toch beter is dan vermoordt worden door een monster
triqo
Verschrikkelijk slecht acteerwerk, een verschrikkelijke soundtrack en om over het camerawerk nog maar te zwijgen...
Hier kan ik niets meer dan een halve ster van maken sorry..
JacoBaco
Daar heb je ook ongetwijfeld een punt mee. Ik daarentegen zou het puur vanuit een principieel opzicht niet doen. Ja mensen verschillen nogal van elkaar dat is duidelijk. Ik heb er weinig begrip voor. Ok dan wel nog even ter zijde dat ik mij natuurlijk nog nooit in een soortgelijke situatie heb bevonden. Het blijft in elk geval een erg moeilijk gegeven voor mij.
Jackson07
Erg vermakelijke film, totdat het einde aanbrak. Ik bleef met een behoorlijk rot gevoel achter. Wel weer origineel, want tegenwoordig is een einde met ' ze leefden nog lang en gelukkig ' helemaal in de mode. Dus wat dat betreft een super strak einde. Toch blijft dat nare gevoel een klein beetje hangen. Cijfer: 3,5
medansavamhel
Een van de meest fascinerende films in zijn genre met een heerlijke H.P. Lovefraft sfeer. Het einde is erg origineel maar zoals Jackson07 ook al zei, het zorgt er wel voor dat er een naar gevoel blijft hangen. Mooi concept, redelijk acteerwerk, en geweldige special effects. Wat mij wel wat tegen viel was het script. Sommige uitspraken waren niet goed geplaatst en het feit dat de meeste mensen zo gemakkelijk bekeerd werden vond ik ook vrij zwak. Maar goed, dat lijkt wel bijna een kenmerk te zijn van Horror films. Hoe dan ook wel een van de meest fascinerende Horror films die ik ooit gezien heb.
medansavamhel
Ik vond het veel te overdreven wanhopig, ooooh de benzine is op , laten we niet door vechten maar onszelf neer schieten. En dan heeft hij ze allemaal neergeknald gaat hij huilen als een soort zwerfhond. En dan het ergste is dat een tiental seconden later opeens het complete leger aan komt huppelen met wonder machines die de mist met een tering snelheid wegzuigen.
Heb je wel opgelet? Ik dacht toch echt dat de meeste mensen die naar buiten gingen, nog geen 100 meter ver kwamen voordat ze afgeslacht werden. Ik zou dan zelf ook liever een kogel nemen dan naar buiten te wandelen en mij laten steken door een gigantische steekvlieg. Dat de kerel gaat "huilen als een soort zwerfhond" lijkt mij ook niet gek, want hij heeft zojuist zijn eige zoon dood moeten schieten. Het feit dat het leger rond huppeld met "wonder machines" lijkt mij ook niet gek, aangezien het feit dat er een poort naar een andere dimensie is geopend en dat alles goed mis is gegaan toch wel een fenomeen is dat niemand anders dan het leger op kan knappen. Ik ben het echter wel met je eens dat het nogal zwak is dat het leger net een minuut later aankomt en dat de mist opeens verdwijnd. Maar goed, die mist kon technisch gezien sowieso niet. Dat is echter het punt niet, want het gaf de film de perfecte sfeer, en het feit dat de mist aan het einde van de film optrekt is gewoon een mooie manier om te laten zien dat alles goed gaat komen.
medansavamhel
Hier kan ik niets meer dan een halve ster van maken sorry..
Slecht acteerwerk? Absoluut niet super maar voor een Horror film toch wel voldoende.
Verschrikkelijke soundtrack? Ik had geen idee dat dit nu zo belangrijk was voor een Horror film.
Slecht camerawerk? Niet het beste maar het kan stukken erger.
Kerel, je zegt zomaar wat. Het is en blijft een Horror film. Natuurlijk mag dit geen excuus zijn om matig acteerwerk enzovoorts te leveren, maar eigenschap van een Horror film is dat het iets engs brengt, en dan doen acteerprestaties er weinig toe want het gaat over de algemene sfeer. Ik heb je top 10 bekeken en de films waar je op gestemt heb, en ik krijg niet echt de indruk dat je een liefhebber van Horror films bent. Laat dat feit dan niet teveel meespelen in de beoordeling van de film, maar kijk ook even beter naar het concept en de mooie special effects. Dan is deze film toch minstens een 1,5 waard?
JacoBaco
In deze film gaat het gewoon allemaal erg makkelijk.
Dat de meerderheid van de mensen partij kiest voor die gelovige trut snap ik ergens wel, want als je met zn alle in een supermarkt zit, met buiten een dichte mist en in die mist bevinden zich ook nog is een keer monsters die er geen totaal moeite mee hebben je genadeloos af te slachten dan kan ik me voorstellen dat je uiteindelijk troost zoekt bij zo'n overdreven gelovige. In de film gaat alleen een beetje te snel, anders had de film 3uur geduurd ipv 2uur. Ook het einde. Benzine op. Ik vind had er dan op zn minst even een tekst bijgevoegd ofzo. Benzine op, het beeld valt even weg en in het volgende shot staat er 17 uur later in beeld ik zeg maar wat. Dan heb je nog het gevoel dat ze niet meteen opgeven. Dat het leger ook plotseling komt opdraven, ok die toeval kan je wel is hebben natuurlijk Ik blijf dit een goeie film vinden.
Martijnnn
Slecht camerawerk? Niet het beste maar het kan stukken erger.
Sorry hoor maar het excuus dat een Horror film geen goed acteer werk hoeft te hebben, en ook geen goede soundtrack (wat dus de sfeer beinvloed, wat jij zo belangrijk vind.) vind ik nogal belachelijk, tuurlijk moet een horror film dat hebben.
En dan de mooie special effects, ik snap dat meningen verschillen, maar als je hier mooie special effects in wil zien moet je wel heel erge oogkleppen op hebben.
medansavamhel
In deze film gaat het gewoon allemaal erg makkelijk.
Ja dat klopt zeker wel. Maar hoe lang hebben ze in de supermarkt gezeten? Een paar dagen. Zo snel wordt ik niet bekeerd als ik weet dat het leger buiten de boel probeert op te ruimen. Dat ze dan in een paar dagen zó gelovig worden dat ze zelfs een kerel buiten zetten en toekijken hoe hij op wordt gegeten is dan ook een beetje zwak.
Ik zie sowieso weinig verband tussen insecten en onze maker aangezien De Openbaring een ander beeld schetst van de Apocalypse.
medansavamhel
Ik zeg al, dat mag zeer zeker geen excuus zijn maar het lijkt wel bijna een kenmerk te zijn van een Horror film. Het is niet het doel van een Horror film geweldige acteerprestaties te leveren, want in dat geval zouden er al lang meer Horror films zijn met Brad Pitt of weet ik veel welke bekende acteur.
De soundtrack vind ik zelf erg mooi. Lichtelijk griezelig, maar wel verlicht en verlossend. Maar zoals gezegt, een Horror kenmerkt zich niet in mooie soundtracks, en dit mag zeer zeker geen rede zijn om de film slecht te vinden.
Wat betreft de special effects... in welk opzicht was de tentakel bijvoorbeeld niet geweldig mooi gemaakt? Het mag dan wel de moderne tijd zijn, maar dat wilt niet zeggen dat onze animaties 100% realistisch zijn. Wat dat betreft heeft nog geen enkele film mij volledig verbaasd. De special effects waren ruim voldoende.
JacoBaco
Maar als die mensen niet bekend zijn met bijbelse apocalypse en wellicht nooit echt stil hebben gestaan bij uberhaubt geloven in god, dan zou het kunnen. In die paar dagen werd het toch heel aannemelijk voor ze omdat ze worden confronteerd met onmogelijke gebeurtenissen, dan zal zo'n vrouw met haar godsdienstwaanzin ook sneller in vertrouwen worden genomen. Er is niets zo verandelijk als de mens. Ik heb er enigzins begrip voor, maar ik blijf het een vreemde bedoeling vinden. Ze gaan inderdaad veelste ver om die militair naar buiten te sturen. Om maar te zwijgen over hoe hij eerst nog overhoop word gestoken.
medansavamhel
Ik moet toegeven dat het wel waarschijnlijk is dat een dergelijke situatie je eige geloof en filosofie snel overhoop kan gooien. Angst voor de dood en het hiernamaals maakt dat mogelijk.
Jazzthieve
Boeide mij helemaal niet, moest bij door de film sleuren om hem uit te zien. Er komen wel heel veel toevalligeheden voor in deze film en de personages zijn bij momenten zo ongelooflijk dom dat het irritant wordt. De personages werden ook niet geloofwaardig neergezet, vooral dan de vader. De special effects leken soms wel uit de jaren tachtig gekomen, en dat is geen overdrijving.
De film probeert zich intelligenter voor te doen als dan hij eigenlijk is door eindeloze filosofische en religieuse discussies en nogal veel blablabla daar tussenin.
Domme film, 2.5 ster....of nee wacht dat is te veel....2 sterren.
medansavamhel
Domme film, 2.5 ster....of nee wacht dat is te veel....2 sterren.
Leestekens verkeerd geplaatst, foutieve zinsopbouw en grammatica-problemen, en dan durf je te zeggen dat de film dom is? Ik beweer niet dat je dom bent, maar dit is wel appart...
Overigens, ik kreeg niet echt de indruk dat de film intelligent probeerde te zijn. Er was geen sprake van intensief gefilosofeer en ook was er geen sprake van religieuze discussies. Er waren religieuze uitspraken, en discussies, maar geen religieuze discussies.
In de jaren 80 werd er nog gebruik gemaakt van klei-animaties en cartoons, en de special effects in deze film waren veel geavanceerder dan dat. Hoeveel horror films kun je noemen die betere special effects hebben? De special effects waren zeker niet perfect, maar slecht waren ze toch ook niet, of wel dan?
Martijnnn
Iemand die zijn best doet om een goede post te plaatsen, gewoon zijn mening geeft, en hem daarop afbranden. Dat noem ik dom...
En nogmaals, de special effects werkten bij mij op de lachspieren.
medansavamhel
Nou zeg, mag je deze zielige vertoning "je best doen" noemen? Nou goed, met de score die hij geeft ben ik het wel eens. Hij ziet schijnbaar (ondanks zijn negatieve beoordeling) in dat de film wegens sfeer en technische aspecten in ieder geval een puntje verdiend.
Overigens, mijn kritiek op mensen suggereerd geen domheid.
Fredro
Overigens, mijn kritiek op mensen suggereerd geen domheid.
Ja daar kan ik je ook wel gelijk over geven Martijn, hij heeft een mening over deze film en als je dan gaat beginnen over zijn spelling.. We zitten hier niet op school he!
Over deze film kan ik kort zijn... Heel slecht maar zoals jullie allemaal wel weten is het van Stephen King en dat zorgt natuurlijk voor die hoge punten. Ook voor echte horror kenners hoort deze film thuis bij de grootste flops van Horror. En zoals ik al heb gemerkt ben jij geen horror fan... want ik heb ook je top 10 gezien en dat zegt al genoeg over je. Je kan wel slim zijn maar smaak van films heb je toch niet. Als je niets afweet van horror zwijg dan daarover! Dat is nu mijn mening
medansavamhel
Ten eerste meen ik toch echt dat moviemeter zelfs een regel heeft betreft spelling. Een spelfout is niet erg, maar als je woorden door elkaar gaat gooien, afkortingen gebruikt en geen woord kunt typen zónder spelfout, dan mag dat niet helemaal gerechtvaardigt worden.
Overigens, met "echte horror fans" doel je waarschijnlijk op de liefhebbers van films als Friday the 13th, The Evil Dead, Zombie Holocaust en dergelijke cult Horror films. Dat is inderdaad een geheel ander publiek die films als The Mist zeer waarschijnlijk niet kunnen waarderen, omdat hun voorkeur gaat naar slasherfilms en cheesy B-movies, simpelweg omdat die goedkope productie en breinloos moorden heerlijk kijkt voor sommigen (ik kan zelf dergelijke films ook wel vaak waarderen).
Ik neem aan dat je het nog steeds tegen mij hebt betreft de top 10 en of ik een Horror fan ben of niet? In dat geval is mijn respect voor je totaal verdwenen. Jazeker, de enige cult horror in mijn top 10 is The Evil Dead, maar wilt dat zeggen dat ik geen horror fan ben, of dat ik niet weet waar ik over praat? Ik zie mijzelf niet zozeer als een horror fan in die zin dat ik films als de originele Dawn of the Dead en Texas Chainsaw Massakre en dergelijke niet super geweldig vind, maar een top kwaliteit Horror zoals The Sixth Sense kan ik zeer waarderen.
Ik heb overigens wel veel Horror films gezien, maar de meesten behoren inderdaad niet tot mijn top 10. Wilt dat zeggen dat ik niet weet waar ik over spreek? Je zegt ook "als je niets afweet van horror zwijg dan daarover!". Ik heb zelf eerlijk gezegt het idee dat als je niets afweet van horror, je de film misschien zelfs beter op zijn waarde kunt beoordelen omdat je de clichématige Horror films niet als vergelijking neemt, en dat is wat jij wél doet en erg fout is. Waarschijnlijk heb je zelf een misvormd idee van wat het genre "horror" eigenlijk inhoud. Zo zegt Wikipedia: "Horrorfilms zijn films waarin angst (Latijn: horror) voor iets het hoofdthema van de film vormt." Dat wilt dus zeggen dat The Mist - ongeacht of het een goede of een slechte Horror is - in elke zin een échte Horror is, en dat het feit dat de "echte horror fan" de voorkeur geeft aan cheesy slashermovies niet wilt zeggen dat dit een Horror flop is.
Ik vond The Ring en Saw III trouwens ook top, Fredro. Maakt dat mij opeens wél een Horror fan?
medansavamhel
Dat suggereer je enkel. Ik heb het zelf niet zo op King's werk. Vooral de verfilmingen van zijn verhalen niet. Geef mij liever The Club Dumas.
Fredro
En neen mijn genre van horror is zeker ook niet de cult.horror films zoals jij omschrijft. Mijn genre van horror sluit meer aan ala the grudge-ring-saw-frontiere-ils-A l'interieur...En texas chainsaw massacre kan er ook wel door. The sixth sense zoals jezelf zegt is voor mij ook wel een goeie film maar deze behoort zeker niet tot de categorie horror films!
Ik ben natuurlijk verkeerd door te zeggen dat je niets van horror afweet. Dus mijn excuses daarvoor.
Maar nu wil ik toch even terugkomen op de film "the mist" zoals jezelf zegt: horror= angst. Ik persoonlijk stel me de vraag, waar was die angst? Het acteerwerk van the mist was beschamend slecht en voor mij was de beste acteur die tentakels! Ik heb deze film in de bioscoop gezien en ik viel echt in slaap. Ook een film als disturbia scoort ook zeer hoog maar is het een goeie "Horror" film neen!
En dan zijn er films die extreem laag scoren van het horror genre ala shutter-the grudge 2 die totaal niet zo een lage score verdienen.
Ieder heeft zijn mening natuurlijk over films.
Het genre Horror betreft films waarin de thematiek gebaseerd is op iets dat angst opwekt. Horror streeft er niet per sé naar om de kijkers op te laten springen van de schrik, maar dat is natuurlijk wel mooi meegenomen. Deze film bevat niet echt schrikmomenten en het is ook niet een van de spannendste films die ik gezien heb, maar het thema is zeer zeker wel berust op angst. Wie walgt er nu niet van steekvliegen zo groot als konijnen?
Disturbia wordt ook niet tot de Horror gerekend. Dat is een Thriller, dat berust is op spanning. En spannend is Disturbia zeker wel. Ik vind zelf dat het die hoge score wel verdiend. Beter verdiend dan The Mist. Overigens, The Grudge 2 vond ik een prima filmpje. Misschien ietswat uitgemolken en overbodig na The Grudge en Ju-On 1 en 2, maar ach, het was wel leuk.
Dr.Phillips
Het einde vond ik juist goed het was zo verknipt en dat past wel bij een film die op een Stephen King verhaal gebasseerd is. Je houd ervan of je haat het.
Dr.Phillips
*(Quote)* Ok ik kan wel begrijpen wat je bedoelt, eerst wil ik even zeggen dat ik onder de indruk ben van je uitleg. Je legt het op een kalme manier uit en daar heb ik best wel veel sympathie voor.
Ieder heeft zijn mening natuurlijk over films.
En ja het speelt wel zeker mee "stephen king".. Ik heb ook de film 1403 gezien en persoonlijk vond ik dat ook een slechte film alleen was 1403 toch iets spannender en meer realistisch! Ik blijf het jammer vinden dat een film als the mist goed scoort en dit terwijl het echt een B-film is voor mij. *(Quote)*
Het is een kwestie van smaak als je de kalme koelbloedige soms ietwat verknipte Stephen King stijl van verhalen schrijven niet leuk vind zullen de films ook niet je ding zijn maar the mist is gewoon een degelijke onderhoudende horror film. Angst is een belangrijk aspect in de film. Dus is dit wel degelijk een Horror film zoals iemand voor me al uitgelegd heeft.
Dunny
wat een k*tfilm... heel erg langdradig, klote einde, en niet echt spannend, nee k had er meer van verwacht !

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990