• 9.381.493 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erwinner schreef:

En waarom krijgt deze film nog zo'n hoge stemming, toch niet door de regisseur?

Zo hoog is het gemiddelde van deze film nou ook weer niet.

avatar van glass

glass

Leuk om een keer te kijken maar voor mij geen topper.een supermarkt ,30 mensen waaronder een zeer vervelende vrouw.......(wel erg goed gespeeld ) die je na 5 min de nek wil omdraaien grrrrr

Wel een hard en overwacht einde.......

avatar van henkjan2

henkjan2

Ze zijn finaal de mist in gegaan met deze film! Deze film kun je beter niet kijken!! Voor mensen die de film gaan kijken! Doe dit in een kamer met gigantisch veel mist! Groeten Henk JAN

avatar van Gajarigon

Gajarigon

henkjan2 schreef:

De film vraagt natuurlijk om dat soort reacties:

En hoe was de film gisteren?

- Slecht, ik kon niets zien met al die mist!

Ja, lachen is het wel...

avatar van Safri

Safri

Als je deze film gemist hebt, dan heb je eigenlijk niets gemist. Een gemiste kans is dat dus zeer zeker niet.

2.5 *

avatar van BS

BS

The mist in Black and White.

Volgens meneer Frank Darabont was het altijd de bedoeling geweest om het in zwart-wit te doen maar dat verkoopt zo moeilijk.

Daarom in kleur met een 70er jaren look en nu dan ook in zwart-wit voor het 60er jaren gevoel.

Op een mobiele telefoon na komt hij er aardig mee weg

Aan de reacties te lezen is het een film die je pakt of die je niet pakt.

Gelukkig heeft hij mij te pakken gekregen Ik vond het een spannende film waar ik de hersenkronkels van Stephen King doorheen kan voelen. Hij voelt goed aan en hij houd het spannend tot het verassende eind.

Ja dat einde doen ze goed. Als je die in de bios kijkt blijft hij op de terugweg nog wel even in je hoofd hangen zal ik maar zeggen.

4 goedverdiende *

avatar van Safri

Safri

Het einde maakt voor mij ook wel iets goed. Maar voor beklemmender 'end of days' spektakel kijk ik toch liever naar Night of the Living Dead en 28 days/weeks later. Zowel verhaaltechnisch als emotioneel veel beter uitgewerkt vind ik.

avatar van HAMO

HAMO

Echt een prachtige film. Helemaal aan het einde.

avatar van rempsycho

rempsycho

wat een rampen film (en dat terwijl het een horror is), paar leuke effecten en daar is het wel mee gezegd, de domheid van de hoofdpersonen was zo triest dat je blij was als er weer eentje minder rond kroop, en dan die traagheid, dus.. zonde van m'n tijd

avatar van Waku

Waku

Het begin van de film deed mij het ergste vrezen.

Wanner men in de supermarkt voor het eerst wordt geconfronteerd met de monsters uit de mist.

Het zag er vrij nep uit kwa special effects.

Maar daarna hersteld de film zich en onstaat er een fascinerende horror. Goede opbouwende spanning, Sterk acteerwerk (sowieso al bijzonder in griezelgenre) en betere special effects.

Slot van de film laat gegarandeerd verpletterende indruk achter.

avatar van Chris0478

Chris0478

Als ik zo de reacties lees vraag ik me af wat mensen verwachten van dit soort films als ze er naartoe gaan.

Vond het een zeer onderhoudende film, ook redelijk gelijk aan het boek van stephen king. Nadat ik zijn andere verfilmingen heb gezien, zoals the shining (remake zonder nicholson), tommynockers en sleepwalkers. Dan was dit toch wel een van de betere verfilmingen.

En dat einde, kolere.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

OK, ik geef toe: ik had hier meer van verwacht. Darabont staat natuurlijk bekend om zijn goede verfilmingen van verhalen en romans van Stephen King. Dit is zijn derde en zijn minste, dat is 1 ding dat zeker is. Op zich geen vervelende film en eentje met zeker wat spannende momenten, maar de special effects komen voor deze tijd toch ietwat knullig over, het lijkt net alsof er te hard aan gewerkt is. Ik bezit alle boeken van Stephen King en alles wat ik kan verzamelen van de man verzamel ik en deze film gaat gewoon in mijn kast als 1 van de middelmatige verfilmingen. Maar er zijn slechtere verfilmingen en er zijn zeker ook betere boeken van King om te verfilmen... 3,5 *

avatar van Laocoön

Laocoön

Waarom, oh waarom heeft deze Darabont mijn favo boek van King zo slecht laten eindigen? Het originele einde was stukken beter dan dit wrede slot. Voor de rest vond ik de film prima geslaagd, de geloofwaardigheid van het verhaal speelt daarbij geen rol. Lees het boek is, zou ik zeggen.

avatar van Erwinner

Erwinner

Laocoön schreef:

Het einde is het is juist wat behoorlijk indruk heeft gemaakt.

Dat het niet overeenkomt met het boek lijkt mij niet belangrijk.

avatar van jiri

jiri

Eindelijk weer een goeie film zeg. Heb me geen moment verveeld. Dacht even dat de graphics matig waren maar namate de film vorderede trok dat helemaal bij. Goeie personages vooral de vrouw die denkt dat ze de boodschapper is van God. Het einde is van de film is echt pijnlijk. De hoofdrolspeler is samen met zijn zoontje een vrouw en een ouder echtpaar met de auto gaan rijden om uit de mist te komen. Maar dan raakt de benzine op en heeft hij een revolver met vier kogels. Omdat ze met z'n vijven zijn besluit hij de andere dood te schieten en daarna zelf gepakt te worden door een monster, maar als hij heeft geschoten en daarna de auto verlaat ziet hij de mist verdwijnen en het leger aankomen die hun had gered. Wat een verhaal he!

avatar van Norma

Norma

Ik kan me herrinneren dat ik jaren terug eens begonnen ben aan het boek, maar het heb weggelegd toen al vrij snel bleek welk mysterie er in de mist zat. Deze teleurstelling zie ik nu terug in de reacties van mensen, maar nu ik de film heb gezien realiseer ik me dat wat er zich in de mist bevindt eigenlijk helemaal niet zo essentieel is voor het verhaal. Gelukkig maar, want voor griezelig bedoelde wezens die het op mensen hebben voorzien loop ik doorgaans niet bepaald warm. Wel heb ik geïntrigeerd gekeken naar de psychologische oorlogsvoering die zich in de supermarkt afspeelt. Wellicht wat te voor de hand liggend hier en daar, maar toch een leuk stukje gedrags-en maatschappijstudie zou ik zeggen. Het verbaast me tevens om te lezen dat velen het kuddegedrag n.a.v. de donderpreken van die vrouw ongeloofwaardig vinden...kijk eens kritisch om je heen zou ik zeggen...

Of de sfx voldoen weet ik niet, die beoordeling laat ik graag over aan degenen die dit uiterst serieus nemen want in mijn ogen zijn dergelijke creaturen al gauw lachwekkend. Maar omdat ze in dit verhaal als verschijning dus eigenlijk totaal niet van belang zijn heb ik me er nu eens niet al te veel aan gestoord. Ik begrijp uit meerdere reacties dat de film als horror een afknapper is voor de liefhebber van het genre, maar persoonlijk vind ik hem als psychologisch drama met een dubbel laagje zo gek nog niet. En het einde is wel een van het meest wrange dat ik in tijden gezien heb. Toch het boek maar eens gaan herlezen.

avatar van johnnyy

johnnyy

Wat een flopfilm, mijn zoon van 11 vond hem spannend maar dan heb je het ook gehad. Nep beesten overheersen deze film, je moet er van houden.

avatar van thysum

thysum

Irritante personages die onbegrijpelijk hun best doen om NIET te overleven. Complete nonsens dialogen inclusief wat nep monsters....allemaal zo ongeloofwaardig dat er vrijwel niets overblijft wat de film interessant zou maken. Misschien een leuke film voor de wat minder begaafden..voor echte film kenners een muppet show.

avatar van Leland Palmer

thysum schreef:

Wat een onzin

avatar van A-star-is-born

A-star-is-born

Tjeeeeeeeeeee, als je wilt lachen, moet je vooral naar Mist kijken. In het begin werd de spanning wel goed opgebouwd, jammer dat toch ineens de spanning weggleed, bij het binnenglijden van de eerste tentakel!!

Nadien met andere blik gaan kijken, en dus veel gelachen.

Het einde vond ik alleen maar goed door de muziek die gebruikt werd.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Film was zeer zeker niet slecht, heb er geen moment aan gedacht om hem uit te zetten.

Desondanks, was het einde zeer matig.

Thomas Jane vervult een goede rol.

Het begin plus middenstuk was goed, maar het einde haalt het ver naar beneden.

avatar van McScot

McScot

gewoon geslaagd,

al vond ik het nogal bizar dat dat extremistisch mens zoveel volgelingen en erin slaagde haar sociaal op te werken. Ieder rationeel denkend mens zou zoiets toch na 5 min in een of ander koelvak dumpen,

en dan nog het einde: subliem!

avatar van T.A.

T.A.

In het begin denk je, dit kan wel eens een lange flauwe saaie zit worden. Wanneer de mist eenmaal is opgetrokken krijg je datzelfde claustrofobische gevoel als die mensen in die supermarkt. Halverwege de film denk je bij jezelf, hou nou op met die flauwekul, ik ga naar huis. Maar dat is maar voor even.

Ik vind het echt een geweldige film. Niet dat hij kandidaat is voor mijn top 10, maar op een andere manier geweldig. Gewoon een goede opbouw in de spanning, de hele film door. Het is een Tsunami-achtig gevoel, een verlaten overgenomen wereld, waardoor je je helemaal in kan leven.

En ook het einde vind ik echt goed, zelfs emotioneel, en ik zit echt niet zo in elkaar. Het einde maakt de meeste indruk.

Hierboven wordt beweerd dat de film enkel spannend is voor lager begaafden. Maar je moet gewoon niet met zo'n teenage attitude kijken, van dit is nep en dat kan niet bla bla. Ik kan je iig verzekeren dat ik niet laagbegaafd ben.

avatar van usr14112

usr14112

Best een aardige film. Begin in de supermarkt vond ik niet al te sterk. Maar naar mate de film verder gaat wordt hij eigenlijk steeds "leuker". Tot het einde. Had ik niet verwacht en brengt de film toch tot 3*.

avatar van bartje30

bartje30

Chris0478 schreef:

Noem je ook net de slechtste verfilmingen van King op!!

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Echt een heel goede film. Ik houd van films vol met geheimzinnigheid en onverklaarbare gebeurtenissen. Ook het sfeertje in die supermarkt werd steeds grimmiger. Leuk dat er dan altijd een groepje "sterken" opstaat.

Het einde vond ik wat minder. Als het groepje dat overbleef werkelijk zulke survivors waren geweest, hadden ze de tocht buiten de auto ook nog wel aangedurft.

Voor mij 4 * waard.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Huggie1960 schreef:

Echt een heel goede film. Ik houd van films vol met geheimzinnigheid

Klopt, ik ook. Daarom was the Fog ook zo sterk en the Mist niet.

avatar van malfunction

malfunction

Een film waarbij je op het eind vol met vragen onbeantwoorde vragen blijft.......erg jammer.

Ik had goede hoop en houd zelf wel van een goed einde maar dit is mij te simpel.

Net alsof het geld op was en ze in het midden van de film de stekker er uit trokken.

cynisch einde ook, geeft je geen lekker gevoel..........