Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
TonyMontana
één van David's schilderijen die we in het begin van de film te zien krijgen lijkt ook erg verdacht veel op de poster van 'The Thing'...
billgoldberg
Verbazingwekkend dat de scores voor deze film zo hoog liggen. Blijkbaar is de gemiddelde horror fan snel tevreden. Het verhaal leent zich goed voor genoeg griezelwerk, maar helaas, dat viel ernstig tegen. Het einde was echter top, maar voor de rest was de film matig. Neem die door god bezeten vrouw. Binnen no time heeft ze een enorme schare fans in de supermarkt. Niet echt geloofwaardig. Ik zou veel meer voorbeelden kunnen geven, maar dat hebben anderen reeds gedaan. 2 sterretjes, eigenlijk nog teveel voor deze film met lachwekkende special effects op het gebied van tentakels.
Skilgannon
Leuke film om te kijken, special effects waren niet al te beroerd, op sommige momenten daargelaten.
Techro
Gweldige film met een vreemd en verassend einde, zeker een aanrader!!
JacoBaco
Ik heb niet zoveel aan te merken op deze film. Acteurs komen vrij overtuigend over.
Je ziet ook vaak een aantal vaste acteurs terugkomen in een Stephen King film. Dat vind ik wel een voordeel, het voelt vertrouwd. Spanning zit er in deze film wat mij betreft goed in.
Het verhaal is wat dunnetjes naar mijn idee. Er komt even een korte verklaring over de plotseling opduikende mist, that's it. En die irritante trut met die godsdienstwaanzin ging echt over de streep.
Had dus graag in de film duidelijk willen zien hoe dat zover heeft kunnen komen met die mist.
En op de 1 of andere manier deed mij het weer denken aan de game Half Life. (geen nadeel)
Het einde. hmmm... Daar ben ik opzich wel content mee.
L0sT_R3B3L
Het einde vond ik 10 keer niets,ineens hebben ze alle monsters verslagen lol inclusief die grote.
Vond de film in het begin wel iets hebben,maar vond het daarna maar zwak.
Leland Palmer
En bedankt, nu weet ik hoe de film eindigd!
Plaats spoilers zou ik zeggen, voordat je het ook voor anderen verprutst.
Jiinke_
Vet leuke film!
Van het begin tot het eind spannend
Wel een beetje aparte wezens..
& raar dat ze de een luik van de hel hadden opgengemaakt en vergeten waren dicht te doen =S
Het einde was ook niet leuk!
Maar toch een 3.5
Kevin_1989
En bedankt, nu weet ik hoe de film eindigd!
Plaats spoilers zou ik zeggen, voordat je het ook voor anderen verprutst.
In ieder geval een goede reden om de film nooit te gaan kijken
geronimo
- 1955 berichten
'k Heb 't zo'n 20 minuten uitgehouden... daarna maar afgezet want ik dacht dat ik 'n beroerte zou krijgen van verveling...
Defective
Het hoogtepunt van de film is het moment dat die godsdienstfanaat een mooi rond gaatje in haar voorhoofd krijgt! Wat heb ik me hier vreselijk aan geïrriteerd! Dit heeft de film weinig goeds gedaan.
jeseke
vond nog tamelijke film behalve het einde zo goed echt waar het einde maakt alles goed
dwangmatig
vind het een vrij matige film met weinig spanning en erg nep een 2,5
egbert-Bos
Een goede film naar het gelijknamige boek van Stephen King. De film volgd het boek redelijk maar toch ziten er in de film momenten die in het boek angstaanjagender waren en vise versa moet ik heel eerlijk toe geven.
Het einde van de film wijkt heel erg af van het boek. de film eindigd heel wanhopig maar ook hoopvol terwijl het boek je als lezer een open einde geeft waarin je zelf mag beslissen of het al dan niet goed of fout afloopt.
Ik hoop ook dat de film tzt op dvd ook een alternative einde heeft die meer het boek volgd.
Desondanks toch van de film genoten niet te moeilijk gewoon lekker simpel vermaakt voor een kleine 2 uur
Minority_Check
de film begon erg goed vond ik
maar in het midden van de film begon ik zo'an hekel te krijgen aan die gelovige vrouw die iedereen bang maakte, hoe negatief kon je wel niet zijn. als zij zo zeker was dat het de laatste dag was van de wereld en dat god iedereen afmaakte waarom maakte ze zich zelf gewoon niet dood zodat ze naar de 'hemel' ging
ik was zo blij dat ze haar dood geschoten hebben
verder zaten ook een paar andere mensen die erg irritant waren om naar te kijken.
en het eind vond ik best goed en dramatisch, het maakte wat goed voor al die irritante mensen
aryan
Ik vond het geen goede film, de karakters vond ik niet overtuigend, het verhaal totaal niet interessant, ik vond het ook erg irritant hoe het kuddegedrag van de mensen verliep in een paar dagen van normaal naar mensen offeren pffff
en het einde vond ik ook niet echt geweldig het enige wat ik dacht is: wow pwned
Getting Louder
OMG het einde is echt het meest klote einde ever.. Ik was van plan de film nog een redelijk cijfer te geven, hij begint wel oke, maar dat einde OMG!
TOthehulk
ik wil even zeggen.. dat het een mooie film was.. met een schittenend einde! dat verwacht je niet.
TOthehulk
slaat dus nergens op dit! volgens mij moet het bij jou altijd een happy end zijn of niet?
Dutch Ownage
Eerlijk gezegt vond ik dit einde juist wel erg voorspelbaar. Ik zat al sinds dat ze uit de winkel waren met het gevoel dat het einde zo zou aflopen. Mijn vrienden hoorde je ook al de heletijd zeggen. ' Wedden dat ze dalijk met zun allen zelfmoord plegen en dat dan net daarna het leger langskomt en de mist wegtrekt.' Ik bedoel het is niet echt zo standaard, maar je kan het wel al lang van tevoren zien aankomen.
Voor de rest toch een goede, spannende en onderhoudende film. Hij komt een beetje sloom op gang maar dat werd ruimschoots goed gemaakt toen de film eenmaal bezig was.
let ook op de jongen die in de kelder naar buiten wordt gesleurd. Kent iemand hem nog? the sherminator, uit de american pie films. Leuk dat hij een keer een serieuze film probeert, alleen zal ik hem altijd blijven associeren met the sherminator.
Uier
- 2006 berichten
OMG het is een geweldig einde OMG!
hannes64
- 1926 berichten
Had veel meer verwacht van Darabont die 2 hele goeie films op zijn naam had staan.
Slechte regiekeuze.
Desondanks heb ik wel ( voor de 2de keer ) genoten van de film.
Multivitamine
Film kon me gewoon niet echt boeien.
Maar toch 2 sterren voor de film en een halve voor het vrouwtje dat het blikje gooit
Leland Palmer
Dat Frank Darabont een klasse regisseur is, was ik allang van overtuigd. Alle films die ik tot nu toe van deze geweldenaar heb gezien vond ik erg goed. Ook The Mist mag zich bij dat rijtje plaatsen, want ik ben toch wel positief verrast over het geheel gekeken. Ik zeg erbij dat het over het geheel gezien is, want ook Darabont weet jammergenoeg wel eens een plankje mis te slaan en daar is deze film voor mij het bewijs van.
Het eerste uur is prachtig. Een dorpje, een groepje mensen en een totaal onverwachte gebeurtenis volgt. Zodra de mist over de supermarkt trekt begint het echt. Erg intens moment vond ik dat. De claustrofobische en beklemmende sfeer die in de supermarkt hangt is geweldig. Alle mensen bedenken plannen met elkaar en voordat je het weet breekt het eerste verschrikkelijke moment aan. Alle personages zijn wat mij betreft wel goed, maar er zit toch één tussen die mij (en velen met mij denk ik) op mijn zenuwen begon te werken op een gegeven moment. Die persoon, en dan heb ik het over de ultragelovige vrouw is dan ook direct een sterk fundament voor de grote plank die Darabont mis slaat in deze film naar mijn mening. De vrouw zelf is een probleem, maar als het op een gegeven moment erg ongeloofwaardig begint te worden, omdat iedereen haar als een mak lammetje begint te aanbidden is de lol er voor mij wel af. Erg jammer. Gelukkig komt hier ook een einde aan en word de ''duivel'' doodgeschoten. Yes! Wat een opluchtig zeg.
Thomas Jane is de grote man in deze film. Hij speelt de sterren van de hemel en dan heb ik het vooral over de slotscene. Ijzersterk wat mij betreft. Het kleine kereltje doet het leuk, de vrouw die Jane naaststaat bij deze gebeurtenis is een goede toevoeging voor de film en ook de oudjes zijn leuk. Vooral dat oude vrouwtje produceert een paar leuke momenten. Als ze één van die beesten in de aphoteek in de hens zet, echt hilarisch gewoon. De film bevat ondanks dat het horror is zeker een aantal sterke hilarische scenes in de supermarkt. Zo schuwt Darabont het woord ''fuck'' niet in deze film.
Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het einde. In eerste instantie zat ik met een brok in mijn keel. Daarna vond ik het misschien een beetje afgeraffeld lijken, maar natuurlijk kan Darabont het verhaal van Stephen King niet gaan verdraaien en heeft hij er toch goed aangedaan om het zo te laten eindigen. Zoals eerder aangegeven is Thomas Jane in deze laatste scenes erg goed. Overal kippenvel en ik kan het me goed voorstellen dat velen het niet droog zullen houden. De combinatie van de prachtige beelden, sterk acterende Jane en de geweldige muziek maken dit einde toch wel zoals het moet.
* * * *
jvl
gisteren gezien, vond het wel een leuke film, maar af en toe wat saaie momenten....
en het eind... moet je zelf maar zien....
flyer
Laat ik beginen met te zeggen dat het een rotfilm is. Niet vanwege een slecht verhaal of slechte acteer prestatie. Waarom dan wel denk dat je dat beter zelf kunt zien. Ja ik geef deze 5 sterren omdat ik van het begin tot het einde geboeid heb zitten kijken. Had totaal geen erg in de tijd tijdens het kijken.
johnablade
heb een tijdje geleden het boek gelezen en was erg benieuwd naar de film. gelukkig werd ik niet teleur gesteld door de film... het was eigelijk precies wat ik ervan verwacht had.
het einde van de film was echter (zover ik het me nog kan herinneren) anders dan het boek... als ik het goed heb eindigde het boek dat toen ze de supermarkt ontsnapt waren, ze uiteindelijk in een of ander verlaten gebouw (hotel oid) terecht komen en dat ze daar een radio vinden. meer niet. het boek laat verder in het midden wat er met de rest van de wereld gebeurd is. het heeft dus een nogal open einde... hoe ze ooit op dit macabere einde gekomen zijn weet ik ook niet.
verder vroeg ik me af of het verhaal over die poort (het arrowhead project) ook in het boek voorkomt, ik kan het namelijk niet meer herinneren. maar dat kan ook aan mij liggen
het idee van meerdere universums is echter wel typisch Stephen King (Donkere toren voor de kenners)
al met al zeker de moeite waard! 3.5*

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990