• 9.380.654 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van Marcellox

Marcellox

goeie onderhoudende Stephen King film. special effects waren ok. Niet teveel bij nadenken gewoon kijken en genieten.

avatar van matthijs0345

matthijs0345

dit was echt een film waar ik naar uitgekeken had..

dacht dat het egt een goede film was haha ..

maar kwam tot de ontdekking dat het egt een flut film was..

slechte special effect etc..

vooral die tentakels van dat beestje..

goed te zien dat het met de com gemaakt is..

jammmer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 puntje voor deze film

avatar van Slynkin

Slynkin

De special effects bij dat eerste monster (met die tentakels) waren bedroevend. Het zag er zo nep uit dat de rillingen over me rug liepen. Later werden de effecten wel een stuk beter.

Ik zie dat er een hoop negatieve meningen zijn over het einde. Zelf vind ik het erg goed passen bij de film.

ik had een 5sterren film verwacht, maar dat is het zeker niet. Gewoon 'een goede' film.

avatar van RodneyS

RodneyS

Zeker een goede film. Erg spannend en echt weer zo'n heerlijk Stephen King verhaal. Maar wat een zielig einde zeg! Ondanks de wat matige special effect zeker een aanrader.

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

Vanavond gezien! en ik vond het een goeie film! Alles is mooi in beeld gebracht,ookal waren de monsters wat fake!

Deze film laat mooi zien hoe mensen kunnen veranderen als ze bang worden en de dood in de ogen zien!

Einde is ook prachtig met mooie beelden en muziek!

Mijn waardering 3,5

avatar van newsman

newsman

wat een hoop gelebber over geloof, als ze dat mens met de bijbel hadden weggelaten was het mischiens een leuke film geweest. nu alleen maar ergernis.....

en scene's ala: Aaaah kijk monsters, we blijven kijken, schreew, 1 dode, we blijven kijken, schreew, 2e dode, nog ff kijken, 3e dode.... zullen we dan toch maar wegrennen voordat we allemaal dood zijn...eindelijk.....pfff 2 sterretjes met moeite...

avatar van hub_011

hub_011

ik vind dit gewoon een zeer goede film deze heeft me vanaf het begin tot het einde weten te vermaken en zeker het einde was top

dutchtuga

Meest positieve verrassing die ik in tijden heb gehad. Ik was enigszins bang voor een teleurstelling, keek al lange tijd uit naar The Mist, elke King verfilimg staat meestal hoog op mijn to see lijst, en ik verwachtte een goede film, maar een meesterwerk? Nee.
Had ik het gelukkig verkeerd!
The Mist is geen meesterwerk in de klassieke zin van het woord. Het voldeed aan alle eisen die ik stel aan een bloedstollende thriller/horror en dat maakt het in mijn boek een meesterwerk.
Vanaf het begin worden we gezogen in het verhaal en de sfeer die vanaf de eerste minuten meekrijgt blijft de hele film lang aanhouden.
Deze film bevat de ultieme King sfeer. Een sfeervol klein amerikaans stadje, een groep mensen, varierend in de breedste vorm van karakterisering, op één locatie strijdend tegen een onbekende aanwezigheid die de mensen de stuipen op het lijf jaagt. We krijgen alleen mee wat zich afspeelt in de supermarkt waar het volk zich schuilhoudt waardoor je als het ware een medestander bent in het verhaal en je alle hysterie meekrijgt en die hysterie wordt perfect in beeld gebracht, zo ook de strijd dat binnen de groep op een gegeven moment ontstaat. Dit wordt geweldig gecreerd en gespeeld door de vrouw die dit allemaal zag aankomen en dr zelf ziet als een zendeling van god.
Typische King stereotypes worden perfect vertolkt door een cast dat gelukkig niet uit al te bekende gezichten bestaat waardoor je focus in ieder geval niet daarin ligt. We krijgen door het verhaal heen wat hints naar wat het onbekende buiten de winkel eventueel zou kunnen zijn maar helemaal wordt het gelukkig nooit uitgelegd. Hierin ligt ook de kracht van The Mist. Een combinatie van het meevoelen met de karakters en je laten meevoeren in het mysterieuze dat de mist waarborgt met uiteindelijk een einde dat de hele film nog eens een macabere lading geeft.
Ik had een film verwacht die mij prima zou entertainen zoals vele andere King verfilmingen maar dit bleek een stap verder te gaan. Thriller van topformaat en zeker één van de betere adaptaties van een boek lijkt mij. Wat een film. Wie had dat ooit kunnen zeggen.

P.s. De sfx waren vooral in het begin niet erg overtuigend maar door de film heen heeft ook dit mij positief verrast. Geweldig angstaanjagende wezens btw, vooral dat grote beest wat op het einde even door het beeld loopt. Apocalyptisch. Geweldige scene.

avatar van Mesmerize7

Mesmerize7

Wat een gierige #$%film. De meeste naieve mensen en domme mensen bij elkaar. woorden schieten te kort hierzo. Als je me niet gelooft, kijk hem maar, dan heb je nog één goede reden om hem te gaan kijken.

Dan zet ik hier alvast: "Ik zei het je toch!"

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wat was die Marcia Gay Harden irritant....!!!!

Trouwens in bijna elke film is ze de zielige.....swiebertje-effect????

Verder was de film prima te pruimen.

Maar had `t boek liever!

avatar van -P-

-P-

Het eerste gedeelte van de film is zeker leuk omdat je nog in het ongewisse zit maar naarmate de film vordert wordt het steeds minder. Er zaten naar mijn idee ook wat langdradige stukken tussen die je gewoon zo voorbij kan skippen. Het einde is wel orgineel.

avatar van The Oceanic Six

De film is nogal cliche en soms irritant, maar de uitwerking is wel gewoon prima...jammer dat die gelovige vrouw me steeds chagrijnig maakte..

avatar van freebert

freebert

Een hele aparte ervaring deze film.

Filmtechnisch valt er enorm veel op aan te merken. Dat kan iedereen zien, daar is ook al genoeg over gezegd. (bijv de cgi)

Ik begrijp dat de film met een vrij beperkt budget en in een relatief korte tijd gemaakt is. Met deze informatie zou je toch al een hoop fouten in de film moeten kunnen relativeren.

Toch heeft de film me over de hele lengte volledig in zijn greep gehouden, maar dan ook echt volledig. Ik vraag me echt af waardoor dat komt. Ik weet het nog steeds niet.

avatar van freebert

freebert

Ik heb na zitten denken over die cgi tentakels in het begin en waarom ze er zo nep uitzagen (want dat ziet die Frank natuurlijk zelf ook wel en later zagen ze er beter uit!). Ik heb het idee dat dat bewust zo gedaan is omdat deze symbool staan voor de Amerikaanse overheid / VN / New World Order/ geheime militaire operaties etc etc. De tentakels staan symbool voor de macht die ze overal hebben en dat ze met (neppe)techniek deze macht willen uitbreiden. 't Is niet voor niets dat dat enorme apparaat aan het eind die tentakels heeft. (big brother)

Bijna alles in deze film (voornamelijk de karakters) heeft imo bijna een overdreven symboliek. Ach, misschien fantaseer ik wel teveel...

't Is ook wel vergezocht eigenlijk.

Idd heel erg vergezocht

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dat alle karakters in de film vet overdreven zijn geef ik je wel gelijk in.

dutchtuga

Dat is een kenmerk van King.

avatar van konynewortel

konynewortel

Tegenvallende Stephen King film met reuze overdreven beesten in een mist die nergens op sloeg. Dun verhaal met langdradige dialogen. Haalt bij lange na het succes van b.v. ,,It" , pet semetary, of storm of the century niet!

dutchtuga

Credits trouwens voor de geweldige soundtrack ook. Mij helemaal voorbij geschoten in mijn recensie. Prachtige ambient tunes (ik kon gedeeltes uit de score van Carpenter's Escape from NY herkennen) en op het eind een prachtig poetische score.

avatar van Kooiman

Kooiman

Smaken verschillen, maar heb me echt helemaal de pleuris gelachen om deze film. Niet omdat ie zo grappig was, maar zo slecht dat ik een idee had dat die gast van candid camera ieder moment mijn kamer zou binnenstappen om te zeggen dat 't niet echt is.

Eerlijke mening: de grootste schijtfilm die ik ooit heb gezien.

avatar van eppo349

eppo349

dutchtuga schreef:

die poetische score aan het eind is - sacrifice van lisa gerrard -, en is zowat bijna 10 jaar oud.

jammer dat ze die mooie muziek gebruikt hebben voor een niet zo goede film.

avatar van Moreli

Moreli

Vond het een redelijke spannende film van Stephen King, was toch van het begin af aan benieuwd hoe dit zou aflopen. Speciale effects waren niet altijd even goed, maar hier en daar grappig.

Zal zeker deze film nog eens bekijken.

avatar van MrLee

MrLee

Heb met genot het boek gelezen en kon me goed vinden met de film. Heb me prima vermaakt.

Vooral op het einde als hij zijn laatste kogels gebruikt gaf me kippenvel toen het bleek dat het niet nodig was. Maakte de film wel af!

avatar van Petero

Petero

Wow, verrassend goede film. Had een slecht horror verhaaltje verwacht maar het was een ware strijd tussen science and faith. Ollie .

Veel beter dan die Will Smith film.

avatar van kleez

kleez

Afgelopen week gezien, en de film viel me ontzettend af!! Ik zie mensen een 4 / 4,5 geven, maar ben ik dan de enigste die de volgende scene's zo ontzettend slecht vind:

De film begint (heel) erg goed, tot de scene met de Tentakel! Dat kon echt beter! Ten eerste: de tentakelels zichzelf vind ik nou niet bepaald een geloofwaardig monster, en ik vroeg me af waarom niemand direct de deur dicht deed!

De vrouw 'van het geloof' vond ik opzich wel goed passen in de film, maar oplaatst vond ik t wel wat tever gaan! En een paar keer goed gezucht!

Toppunt voor mij was de scene in de Apotheek! Blijkbaar dringt het niet tot de filmmakers door, of zijn mensen gewoon anders in Amerika? Ik had het iig op een LOPEN gezet, maar neehoor, NEEM DE TIJD! Ga lekker rustig aan doen in de Apotheek, en als er monsters komen (wat een super slechte monsters trouwens!!!) gewoon blijven staan!

Als de monsters iets geloofwaardiger waren overgekomen, dan was het al een stuk betere film gewesst!

Het einde vond ik ook niet geweldig!

avatar van Danny2379

Danny2379

goede film ...lang leve stephen! en leuk uitgewerkt verhaal met een goede cast.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vond de film maar zo, zo. Het is niet echt mijn stijl, ben niet zo van de tentakels. Het verhaal verder met die gelovige vrouw die zichzelf als de uitverkorene zag en mensen tegen elkaar op ging stoken vond ik subliem en sterk. Net als het einde trouwens. Ging als een schok door mijn lichaam heen. 3 sterren voor de film, een halfje extra voor het einde.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

kleez schreef:

Het einde vond ik ook niet geweldig!

Mee eens

avatar van jimbo79

jimbo79

leuke vol clichés maar soms wel spannend en vooral amusant en het einde zagje toch niet aan komen en is hard

en marcia gay harden speelt een heel sterke rol (zo degoutant)

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Helemaal eens met de lofzang van dutchtula! Een geweldige film, met alle kenmerken van King, die opwerkt naar een van de beste ontknopingen die ik ooit gezien hebt. Werkelijk een fantastisch einde!

De films deed me op een of andere manier nog het meeste denken aan The Thing.