Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Vinokourov
Heej, best wel een leuke film! Het is altijd lastig een een evenwicht te vinden tussen griezelige actie-scenes en emotionele diepgang tussen de verschillende karakters, nog lastiger is een goede uitwerking daarvan. Met de wisseling tussen toffe horror, die me raakte, en de relaties tussen de dorpsbewoners, die in een supermarkt door een dichte mist opgesloten zijn, zit het an sich wel oke. De uitwerking mocht van mij geloofwaardiger of in ieder geval minder vermoeiend uit de doeken gedaan worden. Een godsdienstwaanzinnige trekt bijvoorbeeld alle aandacht naar zich toe. Ze weet het gros van de bange dorpsbewoners te bekeren tot de Heer enzo, maar deze film heeft gelukkig toch nog genoeg leuke dingen (ook voor haar) in petto.
Lestat
het geniaalste filmeinde ooit - prachtig gewoon, met die muziek, kippevel
hendriks
vind het einde het minst van de film voor de rest genoeg spanning en sensatie vooral het stukje met ongeloof van de rest vind ik geweldig en
marcie gray harden speelt geweldig kreeg echt een hekel aan dat mens
KrimpenDrummer
Gister bekeken.
Ik ben geen horror fan, dus heb m heel lang in de kast laten liggen. Geen zin een film die zich afspeelt in een mist en waar je je constant wezenloos schrikt.
Nu er zitten wel degelijk momenten in waar je van schrikt, maar het is niet zo dat het heel erg is. Gewoon even lekker 'wakker' schudden. Niet dat ik bij deze film in slaap dreigde te vallen, integendeel.
Gaaf verhaal, en leuk uitgevoerd. Je ergert je echt helemaal kapot na een tijdje aan die gestoorde vrouw, en helemaal zodra het echt extremer gaat worden van haar kant. Wat was ik blij toen ze eindelijk door werd geschoten.
Het eerste monster ziet er wel nep uit, maar ach. Ik nam het maar voor lief.
En het einde.. tja ik moet het ook maar even noemen he. Weet niet goed wat ik er van moet denken. Denk dat ik het maar gaaf moet noemen.
Altijd afgevraagd waarom een film nou altijd een happy end heeft, had het graag eens anders gezien. Nu ik het had gezien besef ik dat een happy end toch beter is. Dit verdiend die vent echt niet. Maar omdat mijn jarenlange wens in vervulling is gegaan, moet ik het toch maar waarderen. Ik vind het wel tamelijk briljant, en zeer gewaagd.
Leuke film
Loki87
Veruit de beste film van deze regisseur
!
Kabi
Waanzinnig!! Topper!!
Heerlijke film. Puntje van mijn stoel gezeten.
Het einde was typische Mr. King..Tranen met tuiten hier bij me op de bank!
schaper
Verassend einde dat wel,maar die anderhalf uur daarvoor me behoorlijk lopen te irriteren aan het slechte acteerwerk ( vooral die godsdienstwaanzinnige, vreselijk). Zaten wel aardige stukjes in, b.v de spinnen, die spinnen verdienen de 2 sterren.
Lefgozer
Is trouwens voor €3 te koop bij de MediaMarkt. Of nog goedkoper als je hem koop met de 6 voor €10 actie.
newG
kan best begrijpen dat je het personage slecht vond, maar qua acteren vond ik ze toch wel vrij sterk en realistisch
lisariya
Ik hoor helemaal niemand over het slechte camerawerk.
In bepaalde shots zoomen ze steeds in en uit, dan is het weer even out of focus. Beetje B-film-achtig.
Het enige wat echt boeiend was, was het einde met de prachtige muziek, maar de rest van de film boeide me niet echt. Met die CGI-spinnen en wezens. Come on zeg!
Mambojambo
Ik hou absoluut niet van het genre horror, maar deze film boeit me in tegenstelling tot die andere horrorfilms wel, ze spelen mooi op de personages in, ook iets om over na te denken, qua geloof. Deze film had toch wel iets van het hele oudere the birds, daar zaten ze op een gegeven moment ook opgesloten in een supermarkt en later in een huis.
KrimpenDrummer
Ja het camerawerk viel mij in het begin ook wat op (als cameraman in opleiding) Het was en toe wat onscherp en zo. Maar naarmate de film vorderde is het me niet meer opgevallen. Of het komt door de spanning, of het is gewoon niet meer voorgevallen?
Stephan
Het einde was typische Mr. King..Tranen met tuiten hier bij me op de bank!
Het einde was juist GEEN King maar Darabont.
King heeft wel vaker goede ideeën die filmmakers tot genialiteit afronden.
AC1
The Mist is opgezet als een ode aan de B-film van de jaren vijftig. Oorspronkelijk wou Darabont hem in B&W filmen maar de studio's zagen dat om commerciële redenen niet zitten. In Amerika behelst de DVD van The Mist zowel een kleuren- als een zwart-wit versie.
Achilles
Pijnlijk einde zeg. Ze vluchten juist weg van de redding en dan wacht hij ook nog net niet lang genoeg.....geduld is een schone zaak
Ben tevreden
erik neuteboom
Goede en onderhoudende film in haar genre met veel actie, sensationele 'special effects' en genoeg afwisseling om te blijven boeien, ondanks beperkte setting. Opbouw is goed en het einde is knap verzonnen, zorgde er ook voor dat ik een voldaan gevoel had na het kijken van deze horror film, dat overkomt me niet vaak bij deze categorie. Dikverdiende 3,5 ster.
lotte4u
Wat een vreselijke film! Nepbeesten, stom eind. Jammer dat ik deze gezien heb!
Laoslander
Frank Darabont:
The Green Mile- Overschat
The Shawshank Redemption - Zwaar overschat
The Mist - valt nu ook publiekelijk door de mand
Starmaster501
Van een regisseur wiens film op Nr.1 hier staat zou ik wel meer verwachten.
Gellukkig waren mijn verwachtingen ook niet al te hoog.
De sfeer zit er goed in. De cameratechniek zorgt ervoor dat je er best wel tussenin zit en de special effects zijn te doen. Leuke spannende film die je maar 1 of 2 keer hoeft te zien.
Frank Darabont:
The Green Mile- Overschat
The Shawshank Redemption - Zwaar overschat
The Mist - valt nu ook publiekelijk door de mand
Eerst kijken dan pas roepen.
Quido
Wat een hopeloos geheel zeg. Om over het camerawerk, de effecten en de acteurs nog maar te zwijgen, maar dat scenario is echt te debiel voor woorden. Dialogen als:
A: "Hoorden jullie dat?"
B: "Wat? Ik wil niet dat je zo'n toon tegen me aanslaat! Ik laat me door jou niet kleineren!"
of:
A: "Als u iemand nodig hebt om mee te praten ..."
B: "Doe niet zo neerbuigend. Neem me niet zo in de maling! Als ik iemand zoals jij nodig heb, roep ik wel: stuk stront!"
of dingen als:
A: "Doe de lampen uit!"
En in het volgende shot zie je opeens wat lampen aangaan ...
Te debiel voor woorden. Daar begin je als regisseur - Frank Darabont notabene - toch al op voorhand niet aan ... ?
En dan die scène aan het eind in de auto. Zelden zo gelachen (dat hele einde is debiel trouwens, echt ongelooflijk). Thomas Jane keek ook echt van 'wat voor een idioot heb ik de afgelopen 110 minuten gespeeld?'. Eigenlijk gewoon een veredelde tv-film, maar dan nog net wat slechter.
Met name de andere werkmethode die hij hanteerde (er is slechts 37 dagen gefilmd met een karig budget) en toch zijn slagen onderstreept nog maar eens het talent van deze man.
Starmaster501
Sommige dialogen vond ik idd erg debiel. Maar dat stoorde niet echt ofzo.
Trippy
vond er niks aan het begon aardig en het einde was ook speciaal dat was het enige speciale dialogen trokken op niks monsters waren fake b acteurs en dat freaky wijf sloeg alles en dat mensen dat wijf nog geloofde laat zien hoe dom de amerikanen over zichzelf denken
AC1
Eigenlijk gewoon een veredelde tv-film, maar dan nog net wat slechter.

Quido
Wat is er zo vreemd aan? Die montage met de fade-outs, de gehele look van de film, de beperkte animatie, het spel, de stereotype karakters ...
AC1
Ik vind het ontzettend vreemd. Het lijkt wel of jullie de hele opzet, meer bepaald, 'de toon' niet begrijpen. Het is een moderne B-film. De hele film is een ode aan de goedkope exploitatiefilm (de monsterfilms uit de jaren '50) maar dan op z'n Darabonts. Oorspronkelijk wou Frank hem in het zwart/wit draaien (om die typische sfeer helemaal compleet te maken) maar dat was tegen de zin van de studio.
Darabont maakt momenteel een zombiefilm. Ik ben echt benieuwd.
Quido
Ik was werkelijk verbaasd toen ik het gemiddelde van de film hier zag.

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990