• 9.408.113 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van Gienie

• 11944 berichten

Slechte film.

Beroerde special effects.

Maar dat eind.

Was ik eindelijk geboeid... is de film afgelopen.

avatar van TriplaR

TriplaR

Vermakelijke film, lekker onheilspellend sfeertje á la wat-is-dat-toch-met-die-mist, en dat einde.. ik zat nog even een minuut verstomd de aftiteling aan te staren.

avatar van some_solucti

some_solucti

Ik snap het zelf ook niet, maar ik vond dit echt een geweldige film. De CGI was bagger, het acteerwerk was niet bijzonder, maar het is lang geleden dat ik me zo bang voelde bij een film. Elke keer dat er iemand de mist in vertrekt weet je dat ze waarschijnlijk niet meer terugkomen, en toch blijft het trucje werken.

Een van de beste punten aan de film is de psychologie. Waar de meeste horrors tegenwoordig een achtbaanrit voorstellen, is dit meer een sneltrein. Om de zoveel tijd neemt de film even de tijd om de personages uit te diepen, de band tussen hen te versterken of te verbreken of om gewoon even een karakter moment te hebben. Dit maakt de film heel sterk, omdat je ook daadwerkelijk geeft om de dood van personages, maar het zoveelste slachtoffer van Jason me niets meer doet.

De minpunten zijn, zoals eerder aangehaald, de CGI en het acteerwerk. Beide zijn niet dramatisch, maar echt goed zijn ze ook niet. De monsters zijn wel goed gedesigned, wat ze ook eng maakt denk ik. Design>überrealisme is hier zeker van toepassing.

Over het einde is meer dan genoeg gezegd. Je houd er van, of niet. Ik vond het persoonlijk geweldig. Ik wist ongeveer wat er gebeuren ging, maar toch maakte het een enorme impact. Juist omdat de personages uitgewerkt zijn. Om dan nog even af te sluiten met een slechte woordgrap: Darabont blijft de koning van King verfilmingen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Herbeken, ditmaal in de zwart-wit versie en met een halfje verhoogd. Niet omwille van het zwart-wit gedoe, maar wel omdat ik dit een erg spannende en goedgemaakte thriller vind met een verrassend einde.

Het verhaal begint eigenlijk meteen, er wordt gelukkig niet te veel nutteloze tijd verspeeld aan inleiding. Zodra de hoofdpersonages zich in de supermarkt bevinden barst de hel los. Maar wat blijkt? De engste monsters zitten niet buiten in de mist, maar binnen in de supermarkt! Wat volgt is een interne machtsstrijd tussen verschillende groepen van mensen die elk hun volgers hebben. Tuurlijk is het allemaal uitvergroot (Mrs. Carmody!) en wordt het gedramatiseerd, maar het is dan ook film. Moet interessant blijven voor de kijker. En dat was het ook.

De special effects zijn inderdaad soms echt belabberd (in zwart-wit valt het iets minder op), vooral de grote vliegende insecten vond ik erg zwak. De spinnen in de apotheek waren beter vormgegeven, was meteen ook één van de sterkste scènes in de film.

Het einde is erg verrassend. Lees hier en daar dat de vader andere opties had en misschien nog wat had moeten wachten. Ben het daar grotendeels mee eens, al zag de situatie er erg uitzichloos uit. Dat enkele seconden later het leger passeert maakt het natuurlijk allemaal nog dramatischer. Toch wel even kippevel als Thomas Jane het uitschreeuwt van woede en verdriet...

Dit is zo'n film die ik om de zoveel tijd moeiteloos opnieuw kan opzetten zonder me te vervelen.

avatar van Darker than L

Darker than L

Erg goede film en ik moet zeggen dat ik me niet gestoord heb aan slechte special effects. Ze waren niet heel goed maar ook weer niet zo slecht dat het mij echt opviel. Verder vind ik de film erg goed in elkaar zitten en richt de film zich ook goed op de vorming van groeperingen binnen de supermarkt (soort mini samenleving met alle gevolgen van dien). Einde tevens zeer sterk.

4,5

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Deze film heb ik thuis nog liggen. Is dit een film met veel schrikmomenten? Want dat trek ik slecht

Nop geen schrikmomenten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nouja, geen....

Kevin13

Als je doelt op het einde ben ik het met je eens.

avatar van Sef

Sef

Een steengoede film, iedereem heeft het over het einde....en inderdaad....het einde.

avatar van _Casper_

_Casper_

3* vond het wel een aardige film, ik misde een beetje de vaart in de film.. sommige stukjes waren te traag en het einde was een beetje teleurstellend

maar zeker geen slechte film 3*

• 1921 stemmen

Een tipje voor de liefhebbers. Deze ligt bij de Blokker in de grabbelbak voor slechts 2,99 euro

avatar van Rephlex

Rephlex

Prijzig...

Alhoewel het een goede ondergrond biedt om je jointje op te rollen...

• 1921 stemmen

Onlangs herkeken en die 3,5* blijft staan. Dit is typisch zo'n film die na het einde toe sterker wordt. In zal er niet verder op in gaan (zie daarvoor mijn eerdere recensie op deze pagina) maar hij begint als een magere 2,0/2,5* film. Gaandeweg vond ik hem beter en spannender worden (zeg na die scene met die schuifdeur in de supermarkt) en in combinatie met het verassende einde kom ik op een degelijke 7

avatar van DwarreI

DwarreI

boozebelly schreef:

Daar heb ik em vanmiddag dus uitgehaald. En ik moet zeggen dat ik 2,99 verspild hebt.

Deze film wist op geen enkel vlak te overtuigen, Darabont is hier echt totaal het spoor bijster en gaat letterlijk de mist in!

Net zo'n mislukte Stephen King verfilming als Dreamcatcher, jammer..

• 1921 stemmen

Ga je mij nou de schuld geven?

avatar van DwarreI

DwarreI

Ik had em al uit die bak gehaald voordat ik je bericht las, je hebt deze keer dus geluk

avatar van killer13

killer13

ik snap het genre niet. mystery, dat klopt als een bus. maar horror? wtf, er waren totaal geen schrikmomenten! maar ik heb me niet verveelt. de monsters zagen er goed uit, het verhaal was ook wel in orde. het acteerwerk is niet echt wat het moet zijn en hoewel ik me er niet echt aan heb geërgerd had ik toch meer verwacht van tom jane. MAAR!!! wat is er met dat einde, dat vind ik helemaal niks! ik vond het wel leuk dat hij zichzelf wou opofferen door de laatste kogels op zijn zoon en vrienden te gebruiken en zichzelf daarna op te offeren! maar als hij uitstapt net nadat hun had doodgeschoten en het leger komt net langs. WTF?

killer13 schreef:

Dat heet gescheten zijn.

avatar van 606

Vandaag gekocht en weer eens gekeken.

Vond de film nu wat beter over komen

Erg mooi gemaakt en goed geacteerd.

Ik verhoog met een 0,5 ster

avatar van Loki87

Loki87

Het einde was geniaal. Beste van de film.

avatar van pumpking

pumpking

Een redelijk toffe mystery,zie nu pas dat het verhaal door Stephen King is.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Laatst gekocht voor 3 euro bij de blokker, koopje.

Natuurlijk zijn er tal van dit soort films, films over wezens uit een andere dimensie die ons willen vernietigen enzo. Maar The Mist biedt toch iets extra, naast de mooie regie van geluid en beeld, acteer en montage, heeft het ook een kloppend en een, zo ver mogelijk, geloofwaardig verhaal. Was niet erg weg van het begin en eind, maar het middenstuk in de supermarkt vond ik erg spannend.

Ja, blij dat ik deze aangeschaft heb. Boven gemiddelde mysterie. 3,5 sterren

avatar van Beholder

Beholder

Erg slechte film, ongelooflijk dat iemand die films als 'The shawshank redemption' en 'The Green mile' regisseerde een onding als dit kan produceren. Saaie film, terwijl de benadering wel interessant is en dat zeer beklijvend zou kunnen uitgewerkt worden. De situaties tussen de mensen in de winkel zij veel te belachelijk gebracht.

Zwakke special effects (hoewel zoiets niet altijd zo'n groot nadeel is),

irritante en slechte acteer prestaties.

Ik kan er echt geen goed woord van zeggen.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Hee, wat een verrassende film.

Genre horror/mystery is inderdaad wat het is. Kijkend naar de cover verwachtte ik dat het accent op mystery zou liggen. Echter evenveel op horror.

Ik hou van dit soort films waarin mensen samengepakt zijn in bvb. een warenhuis en moeten overleven tegen krachten die vanbuiten komen. En die krachten stellen bepaald niet teleur... dat grote beest op het einde, haha, big bigger biggest

Eenmaal op gang, en dat is vrij snel (m'n enige kritiek), steunt de film op drie elementen: de mensen die strijden tegen de bugs, de verhoudingen tussen en de evoluties van de personages en het mysterie-element (ging wat naar de achtergrond

Het acteerwerk vond ik zeer behoorlijk, vooral van het hoofdpersonage Thomas Jane.

Het einde was pure tragie en ik vond het zeer passend.

Ergens hoop ik op een vervolg, aangezien we nog steeds niet weten hoe het zit met dat prject en daar valt absoluut nog wel wat uit te halen.

avatar van Tanjaaa0309

Tanjaaa0309

boozebelly schreef:

Wat ben ik blij dat ik een van mijn favoriete films in huis heb.. en dat heeft me maar 2.99 gekost....

avatar van tommykonijn

tommykonijn

The Mist leek me een goede film, maar sloeg heel vaak de plank mis en wist me niet erg te overtuigen. Het acteerwerk is opzicht wel goed, er zit wel wat spanning in hier en daar, maar ik heb nooit echt op het puntje van mijn stoel (eigenlijk bank ) gezeten. Het einde vond ik eigenlijk zowieso best slecht.. Dat hij zo maar even iedereen dood schiet, en dat daarna de mist optrekt. Al met al, en voor de nog sterkere stukjes:

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

tommykonijn schreef:
Ik vind het einde juist het sterkste punt van de hele film. Sterker nog; dit is één van mijn favoriete einde's ooit. Hij trekt niet ''zomaar'' even de mist in; hij probeert z'n zoontje en die andere mensen te behoeden voor het feit dat ze (langzaam) verslonden worden door de monsters. Hij offert zichzelf op. Wat het allemaal juist zo sterk maakt is dat het allemaal net 'afgelopen' is met de monsters (/mist) en dat hij zich dat vervolgens realiseert met 'The Host of Seraphim' als perfecte (!) ondersteuning in deze scéne. Subliem.