• 9.379.946 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

Weertenaar schreef:

My god, wat the fuck is dit. Frank Darabont. De grote Frank Darabont. Die van de nummer 1 filmhit allertijden, de Frank Darabont die het enkele jaren later met The Green Mile nog eens dunnetjes over deed, die Frank Darabont is verantwoordelijk voor dit GEDROCHT!!

Sommige mensen kunnen toch wel een stukje overdrijven..

Dat Stephen King al veel meer zwakke scripts heeft afgeleverd was reeds bekend (en dat is helemaal niet erg als je een paar toppers op je naam hebt staan), maar dat zelfs de grote Frank Darabont werkelijk geen idee heeft welke kant hij hiermee op moet raakt mij recht in het hart.

Het was mij niet bekend dat Stephen King scripts schreef, ik dacht dat hij zich alleen maar met boeken bezighield . Frank Darabont staat erom bekend dat hij een Stephen King boek bijna perfect kan verfilmen en met deze film bewijst hij dat nog maar eens, maar dat zal waarschijnlijk wel weer een kwestie van mening zijn..

Het is werkelijk verschrikkelijk. Al mijn voorgaande recensies waarvan ik heb gezegd: Waar komt dat (hoge) gemiddelde in hemelsnaam vandaan, forget it, The Mist is de volgende in rij die daar onder geschaart kan worden. nog nooit heb ik zo'n onthutsend zwak script, zo onthutsend slecht uitgewerkt zien worden. En dat Frank Darabont daarvoor verantwoordelijk is, is haast niet te bevatten.

Je had precies wel echt een slechte dag toen je die film zag.

avatar van Emmaaa

Emmaaa

echt wel raar einde ja,ik zou het zelf niet doen maarja verder een leuke film!

avatar van danny61

danny61

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

danny61 schreef:

ik geeef 1 op 10

Vraag aan maar Stephen King hoe hij aan het einde kwam zou ik zeggen.

Geweldig, die lege reacties als dit. Veel geschreeuw, weinig uitleg.

danny61 schreef:

ik geeef 1 op 10

Frank Darabont had beter The Mist een cliché happy end gegeven zoals hij deed bij zijn andere films, The Green Mile en The Shawshank Redemption, dan had iedereen deze film een score tussen 4 en 5 gegeven.

avatar van playah26

playah26

@danny

Als je 1/10 wil geven dan moet je 0,5* geven

@mnv2

Nee! juist niet, ieder zijn mening natuurlijk maar het einde heeft voor mij nog de film gered, of ik kan beter zeggen een indruk achtergelaten vandaar 3*
een happy end had zeker mijn score verlaagd

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Hij bedoelde het dus sarcastisch he. Het eind is juist briljant!

playah26 schreef:

@mnv2

een happy end had zeker mijn score verlaagd

Ik ben ook zeer tevreden met het einde van The Mist maar heel veel mensen denken daar anders over, ze geven de film een lage score omwille van het huidige einde, als Darabont weer voor een goed einde koos dan hadden heel veel mensen hoog gestemd op de film en dat is jammer want het einde was een stuk sterker dan in The Green Mile of bij The Shawshank Redemption.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Einde was inderdaad ijzersterk, maar daar hield het dan ook op.

Een happy end had dit helemaal belachelijk gemaakt, zo uitgekauwd en typisch hollywood..

avatar van Rosicky

Rosicky

MNV2 schreef:

Ik vind the Green Mile nou ik niet bepaald een vrolijk einde hebben. Welliswaar minder heftig dan het einde van the Mist, dat ervoor zorgt dat ik de film voorlopig niet vergeet. Goede horrorfilm, met als grootste minpunt af en toe wat irritant camerawerk.

Rosicky schreef:

Er zitten inderdaad wat berichten bij van MM gebruikers die het einde heel slecht vinden. Alleen dan puur vanwege het feit dat het geen Happy End is!

Het is mij juist opgevallen dat de meeste niet content met het einde zijn door de toedracht. Ze zijn dik tevreden over de werkelijke afloop, maar het is alleen de manier waarop. (de toedracht dus)

avatar van G to the J

G to the J

Rosicky schreef:

Lol dit is niet eens echt spanned deze film..

Het einde is echt krom... Gewoon weg krom..

ik heb me kapot geergerd aan de acteurs.. Nou wat slecht... onwijs..

Een of andere heilige vrouw, kon je de donder op zeggen dat zij dood ging en de macht wilden nemen..

Allemaal voorspellend..

The grudge is vele malen beter dan the mist..

Het zo veel mooier kunnen zijn..

Ook zaten er geen schrikmomenten in...Dat mag je toch wel verwachten bij zo'n film..

Monster kwamen zeer nep en ongeloofwaardig over..

Nee.. Deze film heeft het niet vooor mij gedaan

JacoBaco

The Grudge is velen maler beter dan de The Mist.

En Schindler's List is vele maler beter dan Triple X.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

JacoBaco schreef:

The Grudge is velen maler beter dan de The Mist.

En Schindler's List is vele maler beter dan Triple X.

Vind jij ja....

Ik vind The Mist veel beter namelijk

G to the J schreef:

The grudge is vele malen beter dan the mist..

Het zo veel mooier kunnen zijn..

Je kunt die twee films niet echt met elkaar vergelijken, en als ik toch één van de twee moest kiezen, dan nam ik toch The Mist aangezien dat een prachtige Stephen King-verfilming is met een origineel verhaal terwijl The Grudge weer de zoveelste goedkope Amerikaanse remake is met een verhaalopbouw dat nu niet bepaald meer origineel is.

Hectometersnor schreef:

Vind jij ja....

Ik vind The Mist veel beter namelijk

The Mist en The Grudge is voor mij hetzelfde als Appels met Peren vergelijken.

Misschien snap je mijn vorige post nu wel?

Om het makkelijker te maken had ik dit er daarom ook maar bij vermeld: En Schindler's List is vele maler beter dan Triple X

avatar van Anahera

Anahera

Ik vond hem echt stukken beter als verwacht ! Ik had terug een derderangs horrorfilm verwacht, maar de film word beter en beter.

Ook al de onzin over een slecht einde is dikke zever, het is een einde en film dat ik nog een hele tijd ga onthouden.

Deze krijgt zeker 4 sterren van mij !

avatar van anGel-8

anGel-8

Ik vond deze film echt super! Alleen hing het verhaal wel een beetje losjes aan elkaar. Je moet eigenlijk eerst het verhaal lezen voordat je de film kijkt, anders snap je misschien sommige dingen niet. Zoals wanneer hij het huis verlaat om naar de supermarkt te gaan en z'n vrouw voor het laatst ziet als ze in de tuin begint te werken(volgens het boek), dat kwam niet in de film voor.. toch geef ik deze film een 4.0* omdat hij me boeide.

avatar van DieGo

DieGo

Verschrikkelijk..

Het uitgangspunt klonk zeer interessant maar wat is de uitwerking dramatisch. Heb me vooral kapot geërgerd aan de aanéénschakeling van onlogische beslissingen die worden genomen. Daarnaast kabbelt het verhaal voort met de snelheid van een slak waardoor die 126 minuten wel een eeuwigheid duurde.

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Weertenaar, waar komt dit gemiddelde in godsnaam vandaan?

avatar van Tommeh

Tommeh

Het traantje.

Darabont probeert er een kunst van te maken. Het perfecte traantje dat langs de neus in een kaarsrechte lijn naar beneden rolt om uiteindelijk in de mondhoek te verdwijnen. Bij voorkeur uit één oog, maar uit twee mag ook.

Ik heb het traantje bij vrijwel alle hoofdpersonages gezien. Bij de ene tijdens het bidden, bij de andere midden in een dialoog. Één ding staat echter vast: iedere keer ergerde ik me er kapot aan. De traantjes zijn zó geforceerd dat elke vorm van geloofwaardigheid ontbreekt.

Helaas is het traantje niet mijn enige ergernis in deze film. Het script (en hiermee doel ik vooral op de volkomen onlogische beslissingen die genomen worden), de idiote wezens, de diep trieste CGI en de vreselijke stereotype personages maken mijn ergernis compleet. Ik zal er verder niet veel woorden aan vuilmaken, daarvoor verwijs ik naar de post van Reinbo van 11 Augustus jongstleden, waarin het perfect verwoord is.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een gedoe steeds om de onlogische beslissingen die worden genomen in de film. Alsof dat een punt van kritiek behoort te zijn in het bespreken van een film. Er zijn nou eenmaal mensen, ja ook in het echt, die vreemde beslissingen maken. Moet film één en al logica zijn?

avatar van Reinbo

Nee, maar de hoeveelheid onzinnige reacties en beslissingen in deze film valt wel heel erg op...

• 1900 stemmen

Iedereen heeft het precies over het verhaal dat 'slecht' zou zijn omdat het 'onrealistisch' is of omdat het vol met 'clichés' zit. Maar het verhaal is uiteindelijk ook maar gebaseerd op een boek waar Darabont zich zo goed mogelijk aan probeerde te houden, net als Peter Jackson de LOTR boeken zo perfect mogelijk probeerde te benaderen. The Mist is een Stephen King verhaal en net zoals andere King-verhalen is deze onrealistisch en zit het vol met clichés en eigenlijk ben ik daar blij om want het maakt de film wel spannender. Als de personages allemaal saaie mensen waren zoals in het echte leven (dus geen gestoorde mensen en geen actiehelden) zou de film veel minder vermakelijk zijn, en is het niet juist de bedoeling van een film als deze om het publiek te vermaken? Verder is tegenwoordig bijna alles wat in een film kan gebeuren cliché, dus daar lig ik nu echt niet meer van wakker bij films als deze. Het enige kritiekstandpunt dat ik nog kan begrijpen is de CGI, die zag er soms wel niet zo goed uit, althans, toch niet bij het eerste monster (de tentakels). Ik vraag me soms af waarom sommige mensen zich zo kunnen ergeren aan dingen die bijna niet te zien zijn zoals 'slechte acteerprestaties', ik vond dat er behoorlijk goed geacteerd werd, in elk geval waardig genoeg voor een film van dit niveau.

avatar van Reinbo

MNV2 schreef:

I Ik vraag me soms af waarom sommige mensen zich zo kunnen ergeren aan dingen die bijna niet te zien zijn zoals 'slechte acteerprestaties',

Als je dat al niet ziet.......

• 1900 stemmen

Ik vond dat er nog redelijk geacteerd werd, ik heb al veel slechter gezien. Het kan natuurlijk ook komen omdat ik de film vlak na The Happening gezien heb waar een stuk slechter geacteerd word.

avatar van Tommeh

Tommeh

dutchtuga schreef:
Ik had het inderdaad wat uitgebreider mogen melden. Ik heb namelijk niks tegen onlogische beslissingen an sich. Een aantal van m'n favoriete films bevat personages die de vreemdste beslissingen nemen. Alleen riep het bij déze film niets anders dan ergernis op. Neem bijvoorbeeld de scene waarin de soldaat vermoord wordt. Ze laten de gestoorde gelovige er rustig op los ratelen totdat de menigte de soldaat te grazen neemt. Niet één keer wordt ze onderbroken door David of een andere van de groep. Verder wil ik toch weer verwijzen naar de punten die door Reinbo al aangedragen zijn.

avatar van DieGo

DieGo

Eens met de vorige sprekers, een of twee onlogische beslissingen is helemaal niet erg maar The Mist maakt het wel erg bont. Het begint met de eerste aanval-scene met de tentakels. Waarom pakken ze die bijl niet al veel eerder om er op los te rammen? En het eindigt met de één van de meest verschrikkelijke scenes die ik ooit gezien heb, dat de vader zijn eigen zoontje doodschiet terwijl dat in mijn ogen totaal niet nodig was.

Ik zou nog een hele opsomming kunnen maken van andere voorbeelden maar ik laat het hier maar bij.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Dat was voor mij nu juist heel verrassend en dramatisch.

avatar van gotti

Omdat je weet wat vlak er na gebeurd. Maar dit weet de vader niet natuurlijk...

avatar van maerk

maerk

lucdecoster schreef:

Dat was voor mij nu juist heel verrassend en dramatisch.

Inderdaad, dit einde kon er voor mij ook nog net een 2,5* uithalen. Onverwachts en liet toch wel een indruk achter.