Run Fatboy Run (2007)
Met onder meer: Simon Pegg, Thandiwe Newton en Hank Azaria
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 13 december 2007
Plot Run Fatboy Run
"Love. Commitment. Responsibility. There's nothing he won't run away from."
De charmante, maar nogal onhandige en mollige Dennis besluit het op hun trouwdag uit te maken met zijn verbijsterde verloofde. 5 jaar later echter realiseert hij zich dat zij zijn enige echte liefde is. Om haar terug te winnen moet hij de marathon van Londen zien uit te lopen en zijn ex tegelijkertijd laten inzien dat haar knappe, rijke nieuwe verloofde een slechte keuze is.
Dennis
Vincent
Claudine
Mickey
tcdaizz
Een niet erg boeiende film, wel leuke stukjes ertussen maar niet byzonder.
sander.h
Leuke comedy, vooral dankzij Simon Pegg.
Geweldig die idiote geizichtsuitdrukkingen, hij hoeft vaak al niet eens meer wat te zeggen
De hele film door hangt diezelfde luchtige sfeer, het aantal grappen per vierkante meter had van mij echter wel iets hoger gemogen, dan was hij nog beter geweest. Nu een welverdiende 3,5*
Aapje81
Hele fijne film. Heb af en toe erg hard gelachen en het is allemaal erg sympathiek gedaan. Prima filmpje
rox91
Leuke film, Simon Pegg's acteerwerk beviel me ook erg goed in deze film.
rokkenjager
Schaamteloos cliché. Simon Pegg is lekker op dreef maar het script pleit niet bepaald in z'n voordeel. Het kijkt allemaal best lekker weg en 'n glimlachje bleef her en der niet uit, maar het script is gewoon een samenraapsel van 100 verschillende romcoms. 2,5*
louisvf
Volledig mee eens (vond hem toch iets beter als veel humoristische films van de laatste tijd maar toch) amai het einde was er ook zo over eh
!
Muggsy
Beter dan zeg maar de gemiddelde romantische komedie die we uit Hollywood voorgeschoteld krijgen maar de voorspelbaarheidsfactor blijft natuurlijk geweldig hoog liggen. Pegg draagt de film bijna op z'n eentje en ook Dylan Moran heeft z'n momenten (de scène met de blaar op de voet van Pegg). Ben benieuwd of Schwimmer nog meer zal gaan regisseren, aan komische timing natuurlijk geen gebrek.
rebjuh
Toch maak je niet heel vaak mee dat een komedie ook echt grappig is.
Simon Pegg en Dylan Moran - goede combinatie! Erg vermakelijk!
canciser
Leuke en vermakelijke film, soms wat cliche en voorspelbaar. Zeker de moeite waard op een dag dat je niet veel te doen hebt
Katharina
Op zich wel een leuke film. Simon Pegg vind ik een leuke acteur, die geknipt is voor deze rol.
robinb
Ik hou wel van dit soort humor. Film stelt natuurlijk niet gek veel voor, maar heb best een aantal keer moeten lachen. Die Simon is sowieso wel een grappige gozer om te zien.
leuk voor tussendoor
3.5
skipy05
Goede film. Beter dan verwacht. Leuke stukken in. Simon Pegg speelde wel goed.
Nakkie13
Dylan Moran blijft een held. Black Books misschien wel een van de leukste ( en meest ondergewaarde ) serie ooit.
markie1978
Deze film was echt super orgineel en erg grappig. Vind het een van de beste commedies van de laatste tien jaar, echt Engels. Had wel een hogere waardering verwacht voor deze film.
lars-pixar
‘Drama kon je er voor zetten als genre want er viel weinig te lachen’
Goed uitgewerkt verhaal met prima cast en acteer werk.Maar wat er aan de film ontbrak was de humor niet dat die er in zit, want er zaten juist enkele momenten in waar ik om moest lachen, maar dat was te weinig in 100 minuten film en buiten de humor waren er ook flauwen grappen, allemaal wel erg flauw maar als ik het goed heb is dit gewoon een drama film, want dat bilde ze duidelijk uit de acteurs en het verhaal, maar ik kan het ook mis hebben.Verder niks mis met deze film erg vermakelijk. 3,0*
leuk!
Echt zo'n film voor een saaie dag.
kijkt lekker weg.
lekker voorspelbaar
niet denken, gewoon leuk!
zoals alles met simon pegg eigenlijk
gauke
Ik was al niet zo'n fan van Hot Fuzz. en ook niet van slapstick. Voor de liefhebbers van dolle scherts, alledaagse slapstick en wat melancholie is dit huis-en- tuin verhaal een schot in de roos. Al houd ik er niet van, het is een film die in zijn eigen boodschap gelooft en bij komedies is dat opvallend.
ibendb
Ik heb mij genoeg vermaakt met deze film. Simon Pegg is een van mijn favortiete acteurs.
Hij is leuk, zo als mollig ventje. Maar de huisbaas vond ik er wel wat over. Hot Fuzz en Shaun Of The Dead zijn veel beter. 3.5*
louisvf
Herzien.
Leuke acteurs, leuke regisseur, cliché verhaal/vermaak, Hollywood-ending (bijna Bollywood ending)
Wel beter als de soortgelijke producties...
Lupussy Galore
Ach, wel een schattige film op zo'n dag als vandaag met al die EU-narigheid. Ook lekker Engels, niet die Hollywood slick terwijl David Schwimmer toch een Amerikaan is? Ook de "friend" waar ik denk het meest om gelachen heb. . Simon Pegg is leuk om naar te kijken. Het lag er allemaal dik bovenop maar ala.....
Bxian32
Pff, saaie bedoening, een echte vrouwenfilm wat ik ervan gezien heb, echt niet de moeite om dit uit te kijken. En hoe kun je in godsnaam een film "run fatboy run" noemen als je om te beginnen geeneens een dikke hoofdrolspeler hebt. Totaal ongeloofwaardig wordt het hele verhaal dan. Ook totaal verkeerd gecast dus.
Roger Thornhill
Leuk maar niet bijzonder. Pegg is altijd geweldig (Shaun of the dead was voor mij een openbaring), Azaria en Moran zijn ook niet slecht, Newton is gewoon niets anders dan de hoofdprijs en heeft dus verder niets te doen, en al met al is het toch net te dun. Niet verveeld, wel snel vergeten.
K. V.
'k was aangenaam verrast. Het eerste uur was erg geslaagd, met redelijk wat grappen (die paspop & blaarscène
). Het tweede deel bevatte jammer genoeg wat minder grappen en werd het eerder een gewone speelfilm.
Tja het verhaal is niet echt bijzonder en het einde is iets dat je wel kunt verwachten in dit soort films, dus het stoorde/verraste niet.
De cast was goed, ook eens leuk om Thandie Newton eens niet in een actiefilm (MI2) te zien.
Een aardig en leuk regiedebuut van David Schwimmer (Friends), die niet verveelde en die 'k gerust nog eens wil terug zien. De moeite om eens te bekijken.
Kyna
Ik vind Simon Pegg een sympathieke acteur. Voila. Dat is de reden waarom ik deze film heb gekeken. Wat ik niet wist is dat Run fatboy run een romantische comedy was, een genre wat zo onderhevig is aan clichés en stereotypen dat ik dergelijke films probeer te vermijden.
Maar goed, voor Pegg heb ik de film dapper uitgekeken. Helaas brengt de Britse acteur het project niet naar een hoger niveau. Run fatboy run is een formulematig product dan de wetten van de romantische comedy zo trouw volgt dat je aan het begin al het hele verloop van de film kunt voorspellen. Van de grappen moet de film het ook niet hebben, want op een paar glimlach-momenten na, wordt het nergens echt grappig.
depri83
Veel is hierboven al gezegd. Clichés en open deuren. Schwimmer als regisseur van een Engelse film niet echt geslaagd. Pluspunt Dylan Moran.
De wijze waarop het gedeelte met de marathon was uitgewerkt was schaamteloos. Drie weken 'trainen' en vol in de sprint de eerste kilometers beginnen...

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Eagle vs Shark
Komedie / Drama, 2007

Chicken Run
Animatie / Komedie, 2000
ouder-kindrelatienieuwe liefdefiancézwangerschapopleidingrentjoggingmarathon bruiloft