• 9.373.955 stemmen

Met onder meer: Steve Carell, Anne Hathaway en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 14 augustus 2008

Plot Get Smart

"Saving The World...And Loving It!"

Maxwell Smart is een spion voor CONTROL, een organisatie die helaas door de overheid niet zo financieel ondersteund wordt als de CIA. Samen met zijn partner, de mooie Agent 99, is Smart op zoek naar leden van de terroristische organisatie CHAOS, die allerhande slechte plannen hebben met de wereld.

avatar van witboek

witboek

Viel gewoon in slaap met deze film.

avatar van witboek

witboek

Comedy??? Afschuwelijk

avatar van Wous

Wous

Ik vond dit ontzettend Johnny English gehalte. Maar dan de VS versie. Wel leuk om te kijken en zeker vermakelijk. Anne Hathaway ziet er trouwens nog behoorlijk uit en voor Steve Carrel heb ik oneindig veel respect (helemaal door Office U.S.)

avatar van flyer

flyer

De humor is ver te zoeken en de film duurt gewoon veel te lang

avatar van Moow17

Moow17

Flauwe film..

avatar van PatSavage

PatSavage

heb hem echt niet kunnen uitzien ...

avatar van movieaddictt

movieaddictt

is het zo erg??????

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Maxwell Smart: I think it's only fair to warn you, this facility is surrounded by a highly trained team of 130 black op snipers.
Siegfried: I don't believe you.
Maxwell Smart: Would you believe 2 dozen Delta Force commandos?
Siegfried: No.
Maxwell Smart: How about Chuck Norris with a BB gun?

Hehe, leuke quote, zoals we die veel horen in deze film. Over het algemeen toch zeker aardig te pruimen en vooral veel quotes tillen de film naar een hoger niveau, want ik heb toch wel een paar keer slap gelegen van het lachen. Jammergenoeg is Carrel te wisselvallig in zijn rol. Zo nu en dan komt-ie heerlijk uit de hoek met iets briljants, terwijl de beste man een paar minuten later zijn standaard, slechte, niet leuke kunstje opzet. Natuurlijk ligt dat niet altijd aan hem, maar die gezichtsuitdrukking bijv. heb ik in te veel films gezien, dus is het nu niet zo bijzonder meer eigenlijk. Anne Hathaway is wel constant erg leuk en ziet er erg goed uit. Vind haar toch wel een leuk actrice en de stoere rol in deze film past goed bij haar.

Voor de rest is het verhaal bagger en krijgen wel veel jatwerk te zien. Erg jammer dat we veel scénes al tien keer eerder hebben gezien in andere films, zodat ze nu niet meer grappig zijn. De score van Trevor Rabin (Armageddon) is prima in orde, maar alles is niet altijd even jofel gefilmd. Leuke shots, afgewisseld met een paar erg rommelige momenten, maargoed, als actiefilm is deze sowieso niet aan te raden. Dwayne Johnson komt trouwens ook wel een paar keer grappig uit de hoek, met dat nietapparaat bijvoorbeeld. Blijf dat toch een grappig figuur vinden. Over het algemeen wel een redelijk filmpje voor een keer, maar zeker geen hoogvlieger.

avatar van crack1

crack1

Flauwe bullshit.

avatar van cr_ix

cr_ix

Vond het een hoog Disney-spy-film gehalte hebben.

avatar van bertmarc

bertmarc

Zo slecht was het nou toch weer niet?

avatar van tjp1994

tjp1994

Hier zaten veel leuke grappen in zoals je ze de laastte tijd amper meer ziet. beetje Naked Gun/Hot Shots achtig en daar houd ik wel van

avatar van AHWA

AHWA

Bijzonder leuke spionagefilm met een rol die Carell op het lijf geschreven lijkt. De suffe, maar zeer slimme analist turned agent met de droge 'dead pan'-blik (tm The One Ring). In zekere zin is het een actiecomedy met een vleugje romantiek, al vind ik de romantiek nog steeds niet passen bij Carell. Zo'n groot acteerbereik heeft hij niet en het is vrij ongeloofwaardig dat een vrouw als Hathaway voor hem valt. Ook is de double-agent The Rock al ver van tevoren bekend, want dat was erg voorspelbaar. Had juist gehoopt dat Carell een double-agent was, maar dan zouden we in een andere film zitten Dat past natuurlijk niet in een film als deze. Ook is het jammer dat The Rock geen beweegredenen opgeeft.

De negatieve punten worden overschaduwd door leuke stunts, mooie actiescenes en enkele hilarische oneliners en scenes. Holy Shit, a Ferrari En dan die cameratelefoon

Kleine 4.0* Film met veel vaart, enkele mooie shots, mooie actie en veel leuke oneliners.

avatar van The Last

The Last

Inderdaad. Maar echt belachelijk dat de romantiek op een gegeven moment de overhand neemt. In een parodie welteverstaan.

avatar van noujoum

noujoum

witboek schreef:

Viel gewoon in slaap met deze film.

In slaap vallen is overdreven, maar hij was niet echt spectaculair. beetje flauw zo nu en dan. had er toch wel iets meer van verwacht.

avatar van MinQkel

MinQkel

4,5 vond hem eg leuk

avatar van otherfool

otherfool

Zeker na Dan in Real Life kan Carrell niet zo veel fout meer doen bij me, en het is ook zeker niet zijn schuld dat Get Smart zo'n mislukking is geworden.

Film vliegt van hot naar her, is soms een parodie, dan weer een actiethriller en heeft zelfs romantische en dramatische elementen. Het tempo wordt er regelmatig uitgehaald door veel te lange tussendoortjes (als een dans met een -haha- dikke dame -haha-) en de film krijgt het maar niet voor elkaar een lekker sfeertje te creëren.

Ik zou gewoon Johnny English nog maar eens opzetten. 1,5*.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik vond Get smart precies wat ik ervan verwachtte.

Geen bijzondere verassingen en hier en daar een leuke grap. Steve Carell vind ik in The office US nog steeds het best op zijn plaats. De gortdroge kantoorhumor is hem meer op het lijf geschreven dan de rol van een onnozele secret agent.

En toch is hij niet zo onnozel in deze film. Hier en daar schopt hij wat bad-guys onder het achterwerk en dat afgewisseld met wat gestuntel.

De bijrol van The rock is uiteraard hem op het lijf geschreven. Stiekem ben ik na Walking tall toch een lichtelijke fan van hem geworden. Hij is één van de weinige worstelaars die wél een goeie cv heeft als het om filmrollen gaat.

Johnny English vond ik geen fuck aan vergeleken met deze film. Rowan atkinson heeft zo langzamerhand zijn beste tijd gehad en moet nu zo langzamerhand plaats maken voor zijn collega's uit de VS.

Conclusie:

Steve Carell is voor mij toch echt dé Michael Scott. En dat hij nu gecast word voor allerlei soorten films is begrijpelijk, gezien zijn succes. Deze film slaat de plank daar niet mee mis, maar echt verrassen doet hij ook niet.

2,5 ster

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Wat een film zeg er zit bijna geen komedie in maar eigenlijk meer actie. Dan dat want dat zie ik op een geven moment gewoon. Voor de rest is deze een beetje saai aan het worden ik ben gelukkig niet in slaap gevallen toen ik deze film ging kijken. Maar ik vond wel dat het beter had gekund.

avatar van funland

funland

was de film zo slecht? Ik keek er naar uit.. maar ik ga hem deze vrijdag zien.. hoop dat jullie geen gelijk hebben dat ie slecht is. Ik had ernaar uitgekeken

avatar van dennis1979

dennis1979

Het zal komen omdat dit mijn genre niet is maar ik kan deze film echt niet goed vinden. De flauwe (pogingen tot) humor maken het allemaal niet veel beter. Zelfs Dwanye Johnson kan het niveau voor mij niet opkrikken. Gelukkig weten we na Gridiron Gang dat hij wel degelijk kan acteren en dat hij veel beter uit de verf komt met een serieuzere rol. Hij wordt gezien als domme spierbundel, maar niets is minder waar!

avatar van Xen0n

Xen0n

Waarom al deze negatieve reacties? Ik had hem bijna laten liggen nadat ik dit gelezen had.... Toch vond ik hem zeker niet slecht! De humor in deze film vond ik wel heel goed geplaatst, zoals bij sommige andere films niet zo is... De grappen is toch waar deze film om draait, het verhaal gaat dan wel over die agent, maar dit is niet waar de hele film voor gemaakt is, die grappen doen het hem. Ik kon het waarderen en ik heb me vermaakt, af en toe in een deuk. De timing van die grappen is gewoon perfect. Ik vond hem goed! 3,5*

avatar van dikkop

dikkop

Net een leuke wegkijk film, wel op het randje van "te flauw".

avatar van Seppe4ever

Seppe4ever

Ik heb goed gelachen met deze film.
De held is niet iemand die door zijn dommigheid de zaak oplost. Neen, hij heeft wel degelijk hersenen en een goede fysiek (in tegenstelling tot films als johny english en pink panter toestanden). Ok, hij doet dwaas, maar daarvoor is het ook een komedie. De meeste grappen waren nieuw, alhoewel er ook een paar aftandse tussen zaten zoals waar hij die man wil oppakken voor de oogscanner...flauw
De film is ondanks grappig toch ook spannend. Het heeft toch even geduurd voordat ik de mol wist.
Vond hem 1 van de betere actie/komdie films. Realisme is natuurlijk ver te zoeken, maar zeg nu zelf, welke actie film of komedie is wel realistisch?
Een aanrader.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

ik vond hem 'n beetje tegenvallen bijna geen humor kunnen ontdekken af en toe 'n klein beetje humor

avatar van selientje

selientje

lijkt me wel een leuke film

heel grappig

avatar van selientje

selientje

echt een hele leuke film een beetje een standaard verhaal maar op sommige momenten erg grappig
bij dat stuk met die suicide hotline lach ik echt in een deuk, en dat met die broek was ook erg grappig
de namen CHAOS en CONTROL zijn wel een beetje doorzichtig
al met al een leuke, grappige en spannende film

avatar van Angelface

Angelface

Ik was bang voor een hoge mate van onderbroekenlol maar dat viel alleszins mee! Heel leuk!

avatar van SLJENCT

SLJENCT

Typisch een film voor een avondje verveling door te slaan. De film kent een paar grappige momenten, maar ook een paar saaie momenten. Soms was de humor te geforceerd. Gelukkig viel dat al bij al nog mee.

Steve Carell acteert zoals anders, je moet er voor zijn. Anne Hathaway ziet er heel goed uit in deze film, een knappe vrouw. Haar acteerprestatie viel redelijk mee. Ook is er nog Dwayne Johnson, altijd fijn om hem bezig te zien, al kreeg hij hier een kleinere rol.

3 sterren.

avatar van sandansyl

sandansyl

Kon er wel erg om lachen