Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Steve Carell, Anne Hathaway en Dwayne Johnson
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 14 augustus 2008
Plot Get Smart
"Saving The World...And Loving It!"
Maxwell Smart is een spion voor CONTROL, een organisatie die helaas door de overheid niet zo financieel ondersteund wordt als de CIA. Samen met zijn partner, de mooie Agent 99, is Smart op zoek naar leden van de terroristische organisatie CHAOS, die allerhande slechte plannen hebben met de wereld.
Maxwell Smart
Hymie
Agent 91
Larabee
dave
Enorm flauwe parodie op menig spionage vehikel. Een genre dat zich er dan ook uitstekend toe leent. Gelukkig zijn er zo'n tiental momenten die voor mij echt hilarisch overkwamen en schaterlachen tot gevolg hadden. De humor is trouwens niet per se gelinkt aan één bepaalde acteur. De gehele cast is in staat op de lachspieren te werken. Schitterende cameo van Bill Murray bijvoorbeeld. Al de rest is echter volledig verwaarloost. De setting, de uitwerking van het verhaal, enzovoort. De film stelt weinig tot niets voor als er even geen grap wordt gemaakt, en dat zou vergeeflijk zijn moest het niet zo opvallen.
Goed.
3,00
Cinemaniak
Eindelijk iemand die dat ook ziet en niet alleen maar die focus legt op Carell.
FullMoon
Jeetje mina zeg! Hoe heeft deze film een 2.98 kunnen halen hier??? Ik heb nog nooit zo'n flauwe film meegemaakt. 1.5 voor de moeite.
-Casper
Heerlijke flauwe humor. Heb me rot gelachen. Voor realisme moet je deze film niet kijken maar als je films kan waarderen als Johnny English, Austin Powers en The Naked Gun dan kan je dit ook waarderen. Overigens vind ik wel dat het humor niveau te meten is aan Johnny English maar dat ik Austin Powers wel beter vind dan deze film.
3,5 ster voor de heerlijke flauwe humor
TragieStar.*
@FullMoon,
Dat is juist het leuke eraan
Maar je hebt het zeker op tv bekeken vandaag? Tja, met al die reclames is het moeilijk om een goed beeld van de film te krijgen. Maar ik snap je mening wel hoor.
Dk2008
De oude serie (eind jaren '60) vond ik ook niet zo leuk, maar goed het zijn afleveringen, dus dan weer wel leuk, dan weer niet.
Dit is een update filmversie aangepast aan deze tijd. Grootste probleem is dat het gewoon veel te lang duurt. De eerste helft is nog wel aardig. Beetje Johnny English-achtig. Visueel zijn de grappen soms nog wel geslaagd maar de verbale grappen werken bij mij vaak niet. En het gaat maar door, met gevolg dat het wel vervelend wordt. De actie-scènes zijn als van die recentere James Bond films, heel druk allemaal, ook weer iets wat je moet liggen. 2.0.
Cinemaniak
Ik zag het al staan.. van 20:30 tot 22:50 betekent gewoon meer dan een half uur aan reclame.... echt belachelijk, gelukkig heb ik m gewoon op dvd. De film heeft een dipje, maar scoort een dikke voldoende en blijft prima constant.
BBarbie
Heerlijke klucht. Ik heb af en toe dubbel gelegen. Naar mijn smaak is deze film stukken beter dan de Leslie Nielsen-spoofs. Niet alleen zitten Steve Carell en Anne Hathaway allebei erg goed in hun rol, maar zijn ook de bijrollen hilarisch. Bijna 2 uur pure lol.
Dk2008
Hierdoor werd het helemaal lang, reclame werd onderbroken door een stukje film
. Maar als ik hem van dvd had bekeken had ik waarschijnlijk toch hetzelfde geschreven.
ropjuh89
Heerlijk filmpje weer met Steve Carell, het blijft een held! 3,5*
Beloki
Get Smart liet mij af en toe flauw glimlachen, maar verder kwam hij niet. Hoewel hij niet erg komisch was keek hij wel lekker weg door het lichte verhaaltje. Al kan Steve Carell een stuk beter.
B.
ILDIB
Ik vind m beter dan t gemiddelde. Er zitten echt hele goede onderkoelde, zeer fijne oneliners in, en qua vermaak gaat ie als een trein. Steve carell is gewoon de nieuwe leslie nielsen.
Rodger
het blijft gewoon leuk deze film, de humor, en alles er om heen... leuke komedie voor de afwisseling...
3.**
sander.h
Komedie waarbij ik eindelijk weer eens gelachen heb (al was Paul ook eentje die qua humor in mijn straatje lag), en tegelijk ook een Steve Carrell film waarbij de balans de goede kant uitvalt.
Sommige dingen waren wel erg flauw, maar de goede (en soms absurde) grappen overheersten gelukkig. Die "cone of silence" bijvoorbeeld, erg lollig!
Anne Hathaway doet het ook aardig, sinds ik Alice in Wonderland heb gezien heb ik sowieso een beetje een zwak voor haar. De bijrollen zijn over het algemeen ook goed ingevuld.
Het verhaal is aardig maar niet meer dan dat, de acteurs maken de film in dit geval. Eigenlijk een 7,5 maar ik zal voor deze keer naar boven afronden: 4*
aburex
Vind deze film een heerlijke parodie. Veel beter dan de reeks uit de jaren 60. Steve Carrell en Anna Hathaway zijn uitstekend en ook The Rock is uitstekend als de stoere agent. De bijrollen zijn ook hilarisch. Zeker een aanrader
tristanrc1
Engelse humor; je houd ervan of niet. Ik in ieder geval niet. Aartsflauw en bizar. Maar toch snap ik wel dat mensen dit leuk vinden. Het is in ieder geval beter dan de Amerikaanse slapstick die ik kijk. 'Get smart' is zo'n typisch engelse actiecomedy. Een parodie op de James Bond films, zo zou je het kunnen noemen. Het pakt aardig uit, zowel de actie en de humor. Dat komt voor een groot deel door Sandler natuurlijk. Maar daar moet je ook maar van houden...
aburex
Dit is zeker geen Engelse humor, want Amerikaanse film. Sandler? Wist niet dat die mee speelde in deze film. Heb je misschien een andere film gezien?
tristanrc1
Ehm... Heb me inderdaad vergist, vond de film zo Engels aandoen. Ik dacht ook echt dat 't een Engelse was, maar je hebt gelijk. Sorry dat m'n reactie niet klopte, kan 'm ook niet meer weghalen...
ibendb
Een gezellige parodie-achtige actiekomedie.
Vroeger eens half en half gezien, en ik kon mij nooit mij nooit volledig concentreren, dus ik besloot om Get Smart nog eens te zien. De film haalt een hoop cliché's boven, en de humor is ook zéér droog 'maar daar hou ik nog wel van), maar de acteerprestaties van Anne Hathaway en Steve Carell zijn van de bovenste plank. Ook Dwayne Johnnson is leuk als dubbelagent. Ik had echt geen idee dat Mel Brooks hier ook achter zat. Geweldige man! 3.5*
Driello
Flauwe film die zich regelmatig veel te serieus neemt door nu en dan te veel nadruk te leggen op het 'plot'. Ik vind het moelijk begrijpen waar dit hoge gemiddelde vandaan komt. Daarnaast kwam op mij de 110 minuten als buiternsporig lang over voor zo'n film (het leek tenminste een eeuwigheid te duren). Begrijp er niets van dat goede acteurs als Caan en Murray zich hiervoor lenen.........
PEN15
Geestige superturboonzinfilm. Leuk voor een enkele keer kijken op een vrijdagavond.
Toch wel een leuke vlotte actiekomedie.
Steve Carell is een acteur die wel geschikt is voor dit soort film. Aan de ene kant grappig, maar ook weer niet te onnozel dat het irritant of niet leuk wordt, zoals bij een Atkinson wel het geval is. Carell hoeft de film niet helemaal in zijn eentje te dragen. Hathaway staat hem goed bij en daarnaast zijn er ook best een aantal leuke bijrolletjes.
De film heeft een hoop flauwe momenten, maar gelukkig ook genoeg grappige. Het tempo is hoog, de actie niet slecht en het vermaakt allemaal prima. Erg leuk trouwens die knipoog naar de Bond films met "The Great Khali" hier in een Jaws rol, waarbij hij ook van slechterik een goodguy wordt. Leuk gevonden moet ik zeggen.
Best leuk vermaak dus!
joostus
Niet heeel slecht, maar wel erg matig. Te flauw en te simpel, ook kon ik mijn aandacht ee niet helemaal bj houden.
Misschien is het ook in welke stemming je bent.. Ik heb wel eens leuke en vermakelijke en lachwekkende films gezien van steve carrel. Deze film was af en toe vermakelijk.
Een 5je
MizKriz
Hoewel ik Steve Carell wel graag bezig zie,
vindt ik hem in deze film een beetje zwak.
Het verhaal zelf vind ik ook maar middelmatig,
doet me zowat denken aan de fulm 'Behind Enemy Lines'
Sorry, beetje zwak.
brielen
Geen hoogstaande cinema, maar de film weet wel bijna twee uur te vermaken.
Mooi!
nclo
Geweldige film. Normaal als ik zie dat er een komedie op tv komt dan ga ik er ff voor zitten wat het is en dan moet ik 9 van de 10 keer constateren dat mijn tijd weer aardig was verprutst.
Wel nu, ik vind dit echt een vorm van geweldige humor. Eindelijk geen film die zich moet presenteren met vloeken of tieten. Geweldige dialogen waar vaak de meest droge humor uitkomt. Zoals een echte Steve Carrel heeft hij ook deze keer niet teleurgesteld. Eigenlijk een beetje een combinatie van de serie ''Better off Ted'' en ''Johnny English'' en beiden heb ik hoog staan in mijn komedie-lijst. Qua verhaal stelt het natuurlijk weinig voor, maar wel erg geslaagd in zijn genre. Hopelijk is het vervolg net zo geweldig.

Get Smart's Bruce and Lloyd Out of Control
2008

Get Smart, Again!
1989

The Nude Bomb
1980

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Traitor
Drama / Thriller, 2008

State of the Union
Drama, 1948
dansenspionterroristtraitorvliegtuigundercover agentviolingebaseerd op tv-seriesterrorismelegs government agentcriminal organization based on tv series