• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Jackie Chan en Hiroyuki Ikeuchi

Gesproken taal: Japans, Engels en Mandarijn

Plot Railroad Tigers

"Roaring soon"

In december 1941 breidt Japan de bezetting van de buurlanden verder uit in Zuidoost-Azië. De spoorlijn van Tianjin naar Nanjing in Oost-China wordt een belangrijke militaire transportroute, zwaar bewaakt door Japanse soldaten. Spoorwerker Ma Yuan leidt een team van vrijheidsstrijders. Met behulp van zijn kennis van het spoornetwerk saboteren hij en zijn mannen het spoor, stelen van de Japanse soldaten om de hongerige Chinezen te voeden. Als Japan versterking stuurt lanceert Ma Yuan zijn meest gevaarlijke missie, het opblazen van een zwaar bewaakte spoorbrug.

Beetje matige chan.

Wel groots opgezet en het eerste half uur is nog best leuk. Af en toe wat blitse animatie ertussen, vooral die eerste battle met de brug is erg mooi weergegeven. Ook de introducties van de personages zijn wel grappig. Qua actiespektakel zit het dus wel goed.

Ik erger me verder zelden aan de negatieve weergave van Japanners in Chinese films, maar deze maakt het toch wel een beetje te bont af en toe. Je hebt karikaturen en je hebt wat wereldvreemde bad guys waar een hele film lang de draad mee wordt gestoken. En niet eens echt op een humoristische manier, al is die Chinese humor nu ook niet steeds de mijne.

Verder een oorlogsverhaaltje met brugbelegering die me ook niet zo geweldig kon boeien. De actiescenes zelf zijn verder groots, maar missen af en toe ook wel de nodige schwung. Echt adrenalineverhogend is het niet. Chan wordt ook maar spaars gebruikt en wie hoopt op z'n typische kapriolen komt ook van een kale kermis thuis.

Vervelend is het niet, maar gezien het budget en het materiaal voor handen had er een betere film mee gemaakt kunnen worden. Echt saai of vervelend wordt het niet, maar 't is geen film die ik me lang zal herinneren.

avatar van vranque

vranque

Hoog slapstick gehalte in een verder prima visueel spektakel maar ik heb veel mijn wenkbrouwen zitten fronsen. Vermakelijk maar ook niet meer dan dat. 2.5*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt tegen. Dat Chan ouder is geworden is te merken, de film zit boordevol actie maar grote stunts en flitsende gevechten zoals hij ze vroeger deed zitten er helaas niet in. Jammer want dat is eigenlijk de enige reden waarom ik naar zijn films keek, van zijn acteertalent moet hij het immers niet hebben. Wat over blijft is een film vol slapstick en flauwe, nogal kinderachtige humor met matige actie, zelfs een goede knokpartij zit er niet in. Ik moet toegeven dat het er qua kostuums, decors en setting best goed uitziet maar de special fx vallen dan wel weer tegen en zien er behoorlijk nep uit. Al met al niet genoeg voor een voldoende.

avatar van schumacher

schumacher

Kon mij echt niet boeien.

avatar van stinissen

De film is een grote ophoping van flauwe humor een van de slechtste films van het jaar.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Onderhond schreef:

Beetje matige chan.

Leuk om te hebben gezien, maar daar is het ook mee gezegd. 2.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Het gaat deze film. Zijn vele fans zullen het wel waarderen want hij heeft al eens aangekondigd te stoppen maar dat ging niet dus ga dan maar door zolang het kan. (En de film was een succes).

Te lang voor eigenlijke inhoud. Doet wat denken aan The Train (Film, 1964) en Von Ryan's Express (Film, 1965) maar aan nog veel meer treingedeelten uit oude oorlogsfilms waar stoere actiehelden de vijand mores leren en ipv de Duitsers nu de Japanse schurken uit die tijd voor schut worden gezet. Hier en daar wel een geslaagde grap zoals die soldaat die op bevel harakiri moet plegen maar vervolgens in zijn hand snijdt.

Begint overigens heel mooi (en eindigt als zodanig ook weer) met een treinmuseum waarna een flashback volgt. Wel vreemd dat tot lang nieuwe personen in de film worden aangekondigd. En animatie tussendoor.

Als geheel matig maar alles op en rondom trein is best goed hoor want daar begint de flashback mee en dat blijft met onderbrekingen zo door gaan. Al duurt het eind veel te lang met een overdaad aan slapstick humor. Lijkt Peter Sellers aan het begin van The Party (Film, 1968) wel want die wil ook niet dood, nou ja schiet hem dan maar in zijn reet. Doet vaak ook denken aan spaghetti (western) oorlogsfilms.

Na ruim een half uur, in het treindepot is eveneens goed waarna de legertrein zijn rit begint, er gaat een hoop kapot, valpartijen van trein en camera die dit opneemt, visueel zit dit allemaal prima in elkaar.

Inhoudelijk niet zo geslaagd, visueel wel en muzikaal trouwens ook en het heeft geregeld zo zijn goede momenten. 3.0