• 9.094.076 stemmen

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: John Cusack, Ione Skye en John Mahoney

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Say Anything...

"A Lloyd meets girl story."

De nietsnut Lloyd Dobler wil niets liever dan met de mooie en intelligente Diane uitgaan. Voor ze naar Engeland vertrekt voor haar studie probeert Lloyd haar hart te winnen. Hij krijgt hierbij te maken met haar beschermende vader.

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg goede film.

Geweldige regie van Crowe. Het acteerwerk is zeer goed en de chemie tussen beide hoofdrol spelers is fijn. Toch wel jammer dat we niet veel meer hebben vernomen van Skye. Je kunt het aan Crowe ook overlaten om fantastische muziek keuzes te maken. Ik zou nu nooit meer naar "In Your Eyes" van Peter Gabriel kunnen luisteren zonder aan deze film te moeten denken. Erg leuk.

avatar van IH88

IH88

“She's gone. She gave me a pen. I gave her my heart, she gave me a pen.”

Echt een leuke film. De film oogt wat gedateerd en sommige personages hangen er wat bij maar de regie van Crowe, Cusack en Skye, de spitsvondige dialogen en natuurlijk de geweldige muziek maken van Say Anything een meer dan geslaagde coming of age film.

Vooral het spel van Cusack en Skye (die ogen) zorgt ervoor dat je met plezier naar de beginnende romance van Lloyd en Diane zit te kijken. De manier waarop de underachiever Lloyd het slimste en mooiste meisje van de klas Diane weet te overtuigen om met hem op een date te gaan is grappig om naar te kijken en ook hun verdere relatie wordt sterk uitgewerkt. Het voelt allemaal natuurlijk aan en dat is de verdienste van Crowe en de acteurs. Er komt ook wat drama om de hoek kijken en ook daar overtuigd de film. In de jaren 80 kwamen er tal van coming of age films uit en Say Anything is één van de betere.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Say Anything, de film met de knul die een boombox in de lucht houdt om het hart van het plaatselijke prinsesje te stelen. In de 80s heette dat nog romantiek, daarna was het vooral voer voor parodieën.

Het is geen toeval dat het vooral die ene scène is die in het collectief geheugen gegrift staat, en niet de film zelf. Want eerlijk is eerlijk: 'Say Anything' heeft niet zo veel om het lijf.

Cameron Crowe mocht iets meer zijn best doen wat mij betreft. Hij kijkt niet op een cliché meer of minder en zijn twee tortelduifjes geven niet thuis. Cusack speelt zo'n typische 80s goofball, een opdringerig baasje ook. En muurbloempje Diane (Skye) moet het toch vooral van haar mooie snoet hebben, een nogal zoutloos personage verder, uiteindelijk slechts een pion in de grote Cusack-show.

De film kent verder wel enkele leuke momentjes en kabbelt lekker voort. Vervelend wordt het nergens. Mooie soundtrack ook. Maar meer dan "cute" is het allemaal niet.

't Is dat ik een zwak voor de jaren 80 heb, anders had ik deze film wellicht links laten liggen. 2,5*

avatar van Movsin

Movsin

Best aanvaardbare romantische komedie (!) over een dekseltje dat absoluut niet op het potje past maar die elkaar toch vinden. Het is het mooie aan de film, het eenvoudige, het sympathieke, het openhartige.
Daarna komt het gebeuren met de vader het idyllische en de kwaliteit van de film verstoren en er sluipt onwaarschijlijkheid (Wie bewaart een pak gestolen geld voor het grijpen in een kistje op een tafeltje ?) en sleur in de film die dan toch gelukkig eindigt met een opbeurende noot.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

Fijne film met leuke rollen en een toffe soundtrack (The Replacements ).

Dit zijn overigens de enige soort rollen waarin Cusack te hachelen is.

avatar van Gastel

Gastel

Ik verwachtte een standaard tienerfilm in de John Hughes traditie, maar niets van dit.

Dit is een sterk komisch drama met een uitstekend verhaal.

Er wordt top geacteerd, Crowe doet leuke dingen met de regie en de soundtrack is echt te gek.

Dikke 4*

avatar van Thomas83

Thomas83

Als je hoort dat een film draait om een weinig ambitieuze jongen die de dochter van een te beschermende vader wil daten dan verwacht je toch wat meer een typische romantische komedie in de stijl van John Hughes zijn films. Verrassend genoeg is Say Anything nog best een diepe en onvoorspelbare film, waarin de humor minder flauw (zelfs lekker apart) is en de romantiek meer puur. De dialogen zijn ook behoorlijk memorabel.  Cusack, Skye en Mahoney vormen een zeer leuk trio, waarbij vooral Cusack erg sterk loopt te spelen.

Het zegt veel over de film dat in de befaamde boombox-scène Lloyd en Diane elkaar niet eens ontmoeten. Dat is niet eens de enige iconische scène in deze film. Ook die op het einde in het vliegtuig vond ik erg goed gedaan. Daarnaast bevat de film sowieso een paar erg vertederende en intieme scènes. Dit is echt een van de betere romantische films. Een dikke 3.5* lijkt mij op zijn plaats. Het enige minpuntje vond ik dat de verhaallijn met de frauderende vader er wel erg dik bovenop ligt.

avatar van teigertje

teigertje

Een van die bekende eigties.

Een Romantische drama film.

Met john Cusack in de hoofdrol, een van de jonge beroemde eightes sterren.

Deze film, mag er ook zeker wezen.

Met mooie eighties songs.

Een fijne kalme film, en iets komisch en naarmate de film vordert,met iets meer drama.

Met een uitstekend spelende John Cusack en Ionen Skye in de hoofdrollen.

En grappig met een kleine cameo voor de oplettende kijker van de kickboks film acteur Don the dragon Wilson die ook voorbijkomt.

Blijft een fijne en prima film.

avatar van John Milton

John Milton

Ik ben niet zo van de John Cusack, realiseerde ik me tijdens het zien van deze film. Ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar iets in zijn persona staat me tegen. Zo door zijn filmografie scrollend staan er best een aantal goede titels bij, maar dan kan ik me niet direct herinneren dat hij er überhaupt inzat. Geen goed teken. Ik had zelfs verdrongen dat hij in Being John Malkovich speelt, ernstig. High Fidelity wil ik overigens wel nog zien, dus wie weet verrast hij daar.

Say Anything... is overigens best een genietbare '80s film, en dat komt grotendeels door Cameron Crowe's regie. Waar de hel is die trouwens? Ik bedenk me nu pas hoe die zonder dat ik door had van mij radar is verdwenen, en zo oud is hij niet. Jerry Maguire, Almost Famous, Vanilla Sky.... Allemaal films die ik met plezier meermaals heb gekeken.