• 9.372.440 stemmen

The Ugly Duckling and Me! (2006)

Animatie / Komedie | 90 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Den Grimme Ælling og Mig / Het Lelijke Eendje en Ik

Oorsprong: Denemarken / Frankrijk / Duitsland / Ierland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Michael Hegner en Karsten Kiilerich

Met onder meer: Morgan C. Jones, Paul Tylak en Anna Nugent

Plot The Ugly Duckling and Me!

Ratso, een slinkse artiest met veel pech, droomt van de showbusiness. Als hij gevangen zit op een eendenboerderij, wordt Ratso de bewaker van een groot ei waaruit al snel een extreem lelijke eend komt. De eend, Ugly genaamd, ziet Ratso als zijn vader, hoewel deze nu niet bepaald een zorgzaam figuur is. Maar Ratso ontdekt dat Ugly een uitzonderlijk talent bezit en wil daar zijn voordeel uit halen.

Ratso / Frank (stemrol)

Pox (stemrol)

avatar van Demoniac

Demoniac

Raffael77 schreef:
Geinige film. Best wel zielig ook maar moet zeggen dat die kleine net uit ei niet lelijk maar grappig uit ziet en een lief klein kinder stemmetje heefd althans bij de engelse versie.
4,5 voor het kuikentje

Ik heb ook de engelse versie gezien en het was inderdaad vooral een grappig en lief kuikentje in het begin. In de tweede fase was hij trouwens wel erg lelijk om tenslotte te veranderen in een mooie zwaan. Deze animatie was behoorlijk leuk. De muziek was goed. Ook grappig genoeg en niet te zoet.

avatar van Zinema

Lief en grappig.

Maar in beide opzichten nèt niet sterk genoeg.

Wat vooral opvalt is het 'kuiken' dat rechtstreeks gejat lijkt van 'For The Birds', een briljant Pixar-voorfilmpje. De humor is aardig, maar ook vaak voorspelbaar. Dat geldt tevens voor de mierzoete moraal, al hoort die nu eenmaal bij sprookjes. Gelukkig doet de animatie niet veel onder voor de vroege Blue Sky-producties.

Redelijk.