Genre: Thriller / Actie
Speelduur: 103 minuten / 116 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Sam Peckinpah
Met onder meer: Rutger Hauer, Dennis Hopper en John Hurt
Releasedatum: 3 november 1983
Bekijk via Prime Video
Plot The Osterman Weekend
"The one weekend of the year you won't want to miss."
John Tanner wordt benaderd door CIA-agent Lawrence Fassett, die hem weet te overtuigen dat zijn drie beste vrienden eigenlijk spionnen van de KGB zijn. Het viertal zal binnenkort samenkomen voor het traditionele 'Osterman Weekend', een jaarlijks samenzijn dat dit jaar in Tanner's huis zal worden gehouden. Fassett krijgt van Tanner toestemming om videosurveillance-apparatuur in zijn huis te plaatsen om dit weekend te observeren. Niets is echter wat het lijkt. Verfilming van het boek van Robert Ludlum.
John Tanner
Betty Cardone
Walter Stennings
Steve Tanner
hugohei
Laatste film van Peckinpah. Ik vond 'm nogal kil en afstandelijk.
Armin
Kan me deze nog vaag herinneren. Was voor Peckinpah begrippen nogal lauwtjes. **1/2
Quido
Niet echt een goede film, nee. Geen spanning, geen actie...nogal saai. 2*
Mischa
net voor een habbekrats op DVD gekocht om hem weer eens te zien, en inderdaad nogal rommelig. Schijnt dat de producenten hem nogal verminkt hebben. jammer dat we het Peckinpah niet meer kunnen navragen
Diesel
Gekocht bij Bart Smit voor maar €5,00 (op DVD uiteraard).
Mijn Peckinpah collectie wordt steeds groter
Quentin
Ja hoor voor die 5 euro kon ik ook niet veel beters verwachten, leuke film gewoon
chucknorris
- 1905 stemmen
heb hem gisteren gekekeken, en vond hem inderdaad nogal rommelig. Daarnaast vatte ik hem niet helemaal volgens mij. Kan iemand mij vertellen wat precies de kloe was en hoe dat einde nou precies in elkaar zat?
Alainmestreech
ik zag hem liggen indd. bij de bart smit voor 5 euro, doen of niet doen?
Brammaretto
Inddels is het al een half jaar later maar toch:
Hij zit ook in een 10dvdbox en die heb ik destijds voor 10 euro gehaald bij de Blokker. Zou ik eerder doen. Zit oa "A Bronx Tale" ook in. Erg leuke film.
Brammaretto
Best vermakelijk. Maar snapte ut geloof ik ook niet helemaal.
Uitleg gewenst...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
2,5*. Best spannend, en met een paar aardige plotwendingen. Wel een vreemd einde en irritante slow-motion effecten.
Waku
Spannende film met een goed acterende Hauer.
Wel komt de film rommelig over naarmate de speelduur vordert.
savi_7
niet echt super, is net goed genoeg om af tekijken het acteren is redelijk heb alle acteurs veel beter gezien.
snap alleen niet dat Dennis Hopper altijd maar de bijrol heeft?? hij is echt een goede acteur kan iemand die dat weet mischien even uitleggen????
thunderball
Eind jaren '70/begin '80 was Hopper uitgerangeerd. Feitelijk pas met Blue Velvet is ie weer helemaal terug, helaas wordt ie nu voornamenlijk gevraagd voor doorgedraaide schurken (Speed, Waterworld etc), maar hij kan veel beter.
Leno
Dat was nog zijn betere tijd, nu speelt hij veelal in derderangs films voor de videomarkt.
Quentin
Er komt een remake, lijkt me prima want men kan veel meer doen met dit gegeven.
Tarkus
Rotslechte film vind ik.
Bovendien is de film van zeer slechte kwaliteit op de DVD die ik had, ik had zelfs de versie met 2 DVD met op de 2de disc de director's cut, maar die was zelfs van zo'n slechte kwaliteit dat ik ze heb afgezet na 5 minuten.
En de kortere versie was me nog te lang...
Neen, er bestaat beter werk van Peckinpah dan dit rommelig wangedrocht.
Een zero over de ganse lijn !!
Iemand die Peckinpah's cut ooit gezien heeft? Zit er aan te denken de dvd te kopen om die toch eens te kunnen zien.
Interessant begin en eind, daar tussenin een warrige b-film.
Veel bekende namen in vage personages.
veron35
Ik vond dit best wel een goede film. Wel erg ingewikkeld en warrig idd maar wel met een uitstekende cast. De film had beter uitgewerkt kunnen worden, maar toch is deze ook best goed.
Melvin Udall
Hauers eerste film na megasucces Blade Runner, een handvol grote namen en met een topregisseur aan het roer maken The Osterman Weekend tot een mooi affiche voor een lekkere filmavond. Dacht ik....
Niets ten nadele van de acteurs en het verhaal maar de filmische uitvoering is wat mij betreft erg lelijk vormgegeven.
De scenes waarin je spanning en vuurwerk verwacht zijn op het irritante af in slowmotion gedraaid, waardoor er steeds anticlimax ontstaat terwijl het verhaal ons visueel gezien zoveel meer had kunnen bieden.
Typisch een film waarvan een remake zeker op zijn plaats zou zijn.
Leno
Vrij aardige film die inderdaad soms wel rommelig overkomt. Als je in sommige scenes niet goed oplet is het wellicht wat vaag. Tegen het einde wordt het allemaal een beetje overdreven, maar dat kun je verwachten van Ludlum. Hauer speelt weer goed, jammer dat dit geen succes werd.

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Little Big Man
Western / Drama, 1970