• 9.175.855 stemmen

Met onder meer: Jon Voight, Maximilian Schell en Maria Schell

Gesproken taal: Duits, Engels en Spaans

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Odessa File

"Hamburg, Germany. 1963. Peter Miller is going inside the dreaded Odessa. More than a few people hope he doesn't get out... ever."

Freelancejournalist Peter Miller krijgt het dagboek van een oude Joodse man die zelfmoord heeft gepleegd in handen. Hij start meteen een onderzoek tegen een SS-kapitein, die gedurende de Tweede Wereldoorlog aan het hoofd stond van een concentratiekamp in Riga, Letland. Zo komt Miller in contact met Odessa, een machtige geheime organisatie van ex-SS'ers, en de Israëlische geheime dienst. Naarmate de journalist dieper graaft, komt hij tot steeds meer verbijsterende ontdekkingen.

Peter Miller

General Richard Glücks

Israeli General

avatar van Tiany

Tiany

Interessante, meer dan 2 uur durende, film die van begin tot eind blijft boeien. Goed dat er af en toe flarden tijdens WO II van die bewuste SS'er werden getoond zodat men nog meer kon meeleven met het gebeuren.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtige, geweldige en ook nog eens een spannnende film van ruim 2 uur die ons en waarschijnlijk ook de andere kijker(s) geboeid door het verhaal leidt.

Het was eigenlijk niet te merken dat de film inmiddels ruim 40 jaar oud is. Beeld en geluidskwaliteit waren bij ons op de totale set prima te noemen. Zoals gewoonlijk heb ik mijzelf weer behoorlijk aan de arrogantie van de Duitser overgegeven en mijn vooroordeel heerlijk zien bevestigd worden. De arrogante Duitse SS-kapitein die de mensen onderdrukt in gevangenschap en zelfs zijn suprieuren laat kennismaken met zijn "wil is wet" en dit tot in het uiterste doorvoert.

Een film die je gezien moet hebben als je van dit genre houdt.

Een 8!

avatar van wihu61

wihu61

Nou sla ik films met nazicomplotten e.d. meestal over, maar met het schitterende The Day of the Jackal (ook door Forsyth) nog in het achterhoofd besloot ik het maar eens te proberen.

Zware tegenvaller: stikt werkelijk van de clichés, slechte dialogen en bordkartonnen karakters. Voor mij niet uit te zitten.

avatar van Basto

Basto

Matige spionagethriller die weliswaar onderhoudend is, maar ook erg binnen de lijntjes kleurt. Het idee van het nazinetwerk spreekt anno 2022 ook nauwelijks meer tot de verbeelding.

2,5

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Na dik 10 jaar deze prent weer eens gezien, en hij viel me niks tegen. Het is een spannend verhaal over reporter Peter Miller (Voight) die bij toeval een file krijgt wat hem op het spoor brengt van oorlogsmisdadiger Eduard Roschmann (Schell) En dat brengt een spannende rit, met het nodige gevaar naar een tevreden ontknopping niks meer ook. Een aardige thriller die lekker wegkijkt, maar soms wel erg traag maar ja de 70s he

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Naar een top boek van Forsyth. Jammer genoeg is de film toch wel erg gedateerd, qua het houterige acteren vooral.

Jammer, tijd voor een remake.