• 9.373.532 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 oktober 2008

Plot Son of Rambow

"Make Believe. Not War."

Will is het zoontje van een familie die behoort tot een streng gelovige sekte, waar televisie, muziek en andere wereldse zaken taboe zijn. Wanneer Will echter kennis maakt met Carter, die zonder ouders opgroeit en die er op school een potje van maakt, verandert zijn leven compleet. Samen willen de twee jongens een remake maken van de film Rambo: First Blood. Maar als een Franse uitwisselingsstudent ook mee wil doen, wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Will Proudfoot

French Teacher

Geography Teacher

avatar van Xen0n

Xen0n

Haha, ik kon er om lachen. Heel leuk onderwerp natuurlijk en de details deden het hem. Deze film is helemaal in te delen bij het genre komedie, heel erg vermakelijk. Te serieus moet je niet kijken naar zo'n film en opmerkingen als 'ongeloofwaardig'. Vind ik dan wel ongepast. Ieder zo zijn mening maar het is een leuke film om te zien.

avatar van james_cameron

Het concept klinkt helaas aantrekkelijker dan de film uiteindelijk is. Het is allemaal best onderhoudend en sympathiek, maar de regie is vlak, de montage erg rommelig en veel momenten komen vergezocht en geforceerd over. De muziek is ook nog eens erg drammerig. Jammer, want de twee jongens spelen erg leuk en met een betere uitwerking had de film best de moeite waard kunnen zijn.

avatar van mathias265

mathias265

ik vond het echt een heel goede film !!

ik zou er nog wel eens een keer naar willen kijken

echt een mooie kinderfilm !!

zeker een aanrader !!

daarom geef ik hem ook een dikke 5*

er was miss niet echt veel humor in de film, maar dat hoeft ook niet, het gaat over vriendschap, en het is een goed einde,

meer hoeft dat niet te zijn voor mij !!

avatar van hulkio

hulkio

Leuke en originele film, die helaas tegen het einde wat gaat vervelen. Het begint allemaal grappig, maar tegen het einde heb je het ook wel een beetje gezien. Acteerwerk van de twee jonge acteurtjes is trouwens prima.

avatar van Respekked

Respekked

Had deze al een tijd op mijn must see lijstje staan, want Hitchhikers guide to the galaxy was een zeer geslaagde en grappige film.

Son of Rambow is heel anders dan eerstgenoemde. Het is allereerst geen boekverfilming. Groot pluspunt is dan ook het originele verhaal. Eerste drie kwartier, wanneer de jongens elkaar leren kennen en beginnen met de opnames, is dan ook het beste deel. Jammer genoeg neemt naar verloop van tijd drama de overhand. Komt de film niet ten goede. De film die ze dan uiteindelijk toch laten zien, is wel een mooie afsluiter, leuk! .

Goed acteerwerk verder van beide jochies. En die Fransoos en zijn gevolg

avatar van the new guy

the new guy

Jah, briljant. Kinderen spelen echt fantastisch.

Bonjour, l'Angleterre!

Haha, lachen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Toch wel een vermakelijke film om te kijken met een klein beetje drama op het laatst.

Verder erg sterk geacteerd door de twee (jonge) hoofdrolspelers.

Alleen zoals james_cameron al zei, sommige momenten komen toch erg vergezocht en geforceerd over.

Desondanks toch 3, 0 sterren waard.

avatar van MNV2

MNV2

Na het kijken van The Hitchhicker's Guide to the Galaxy, waarvan ik ook het gelijknamige boek van gelezen had, was ik benieuwd wat Garth Jennings nog meer te bieden had in het filmlandschap.

Allereerst kan ik wel begrijpen waarom de grote meerderheid van de internetrecensies die ik las ronduit positief zijn aangezien Son of Rambow een goed uitgewerkt verhaal is over twee culturen, kinderen, die met elkaar in aanraking komen. En (wat natuurlijk geen verrassing is,) hier vloeit natuurlijk een vriendschap uit voort. Aan de ene kant lijkt de film over de gehele lijn humoristisch, maar toch wordt je regelmatig geconfronteerd met de trauma's die de twee kinderen in hun prille leventjes al hebben meegemaakt.

De film weet een leuk jaren '80 sfeertje te creëren, zo zitten er verwijzingen in naar de eerste Rambo-film, First Blood en heeft men de kledingsstijl en de muziek van de vroege eighties gebuikt.

3,0 sterren

avatar van Chimpz

Chimpz

Hartverwarmend en komisch verhaal. De kinderen acteren heel goed, alleen de cliché zijverhalen (de pestkop die zelf gepest wordt, het coole joch dat niet zo cool is, ...) verpesten het een beetje. Maar het hoofdverhaal is om van te smullen.

avatar van rmc.evers

rmc.evers

Vond het een hele leuk en origele film,

Die engelse taal blijft me toch altijd wel raken met hun Oij! Tosser! . Beledigend zijn of grof maar dan toch op een nete manier.

De humor in de film is echt te grappig voor woorden. Kinderlijke ongelukjes die je soms niet ziet aankomen sommige dan weer wel.

Ben het eens met de rest. De eerste drie kwart van de film is leuk het einde is ook wel leuk alleen heeft het weer een gemaakt einde.

ook zoals bij bijna alle films vind ik de laatste kwart van de film een beetje afgeraffeld. Terwijl de eerste drei kwart van de film heel goed in tempo verloopt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Buitengewoon aanstekelijke mix van visuele grappen, fantasievolle animatie en een vleugje drama. Zie het als een opvolger van Napoleon Dynamite, maar met voldoende eigen face om het als uniek te kunnen zien. Tussen de twee jongetjes in de hoofdrol- de een braaf en bangig, de ander een klein boefje - is ook een heerlijke chemie aanwezig. Leuk ook hoe het kinderachtige gedrag van de volwassenen ( met name de bekrompen geloofsopvattingen) wordt bespot door het gelijk te stellen aan de kuddedrang onder de kinderen. Door deze duistere onderlaag krijgt het nog een intelligente boodschap mee. Maar het is bovenal een van de grappigste films die ik in tijden heb gezien. Zo een waarvan sommige gags me nog wel even bij zullen blijven, zoals de vliegende hond en de natuurkundeleraar.

avatar van coldheaven

coldheaven

Deze komt "nu" al in de videotheek?

avatar van Baggerman

Baggerman

Grappige 'tussendoor' film.

De film is alleen een beetje te ongeloofwaardig qua plot. Waarom volgen die gasten allemaal die nichterige fransman? Moeder stapt zomaar uit de 'brethen'? Die ene jongen woont - in een bejaardentehuis?- helemaal alleen met alleen een oudere broer? Krijgt dan een zwaar ongeluk en geen enkele jeugdinstantie gaat zich ermee bemoeien???? De plotse populariteit van jochie twee. Vanwege dat boek en dat crappy filmpje???

Dat crappy filmpje van de jochies in bijna nog geloofwaardiger dan het plot van deze film!

Maar ja. verstand op nul en dan is het best uit te zitten

Mja. beetje wazige film. Deed me meer denken aan een soort surrealistische kindernachtmerrie dan aan een echt leuke film.

Rommelig ook vooral, de eerste helft van de film kwam ik er nauwelijks in. De tweede helft raakte ik er al wat meer aan gewend en werd het allemaal wat vermakelijker.

1 ding is zeker, de makers hebben in ieder geval genoeg fantasie...

Zal vast wel eens 's middags bij de VPRO te zien zijn.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ondergewaardeerd!

Erg leuk, luchtig, soms hilarisch, maar vooral erg creatief. Ik geloof wel in die Garth Jennings

avatar van jorissimo

jorissimo

Van begin tot eind ervan genoten. Ben nu wel benieuwd naar de Hitchhikers Guide. Heb de omnibus ervan hier liggen, maar kom niet verder dan de helft.

avatar van tal1b

tal1b

erg geamuseerd met deze film. leuk en mooi gefilmd

avatar van Theunissen

Begin vond ik best leuk maar na ongeveer 30 minuten vond ik het erg kinderachtig worden. Toen ben ik ook min of meer afgehaakt.

avatar van missl

missl

niet mijn humor, toch nog 2 punten omdat sommige scenes wel heel schattig waren.

avatar van the new guy

the new guy

Gizzmann schreef:

Ondergewaardeerd!

check

avatar van Decec

Decec

Leuk film, eigenlijk is voor jeugdfilm...

avatar van b00ts

b00ts

Leuk voor de kids..... sommige scenes hilarisch..... bijvoorbeeld als ze die opa uit het bejaardenhuis/verzorgingshuis gaan redden

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

leuke feelgood film met geslaagde humor en goed acterende kinderen. vooral die fransoos en gevolg is erg komisch

avatar van Wernertje

Wernertje

Bij het lezen van het verhaal, haak ik al af.

Lijk mij weer een flop van een film gezien het verhaal.

Hoe verzinnen ze het toch allemaal. Om mij niet te irriteren ga ik de film dus niet kijken.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Erg leuk deze film die speelt in de jaren tachtig net zo op het moment dat First Blood en Yentl in de bioscoop draaien - 1983 that is en kunnen dus in ieder geval de Franse uitwisselingsstudent als leeftijdsgenoot rekenen.

Impopulaire pestkop en onpopulair Jehova's getuige-jongetje treffen elkaar bij toeval en beginnen hun eigen Rambo-sequel.

Ach ja iedereen die wel eens gedroomd heeft van het maken van een film zal hier wel wat in herkennen: ruzies op de set, populairiteit en roem, egootjes en ook nog de problemen thuis.

avatar van twinkl

twinkl

@ wendyvortex geen Jehova's getuige maar Vergadering der gelovigen. Is toch een groot verschil, hoor. Althans voor de mensen die daar heen gaan.

Ik vond het een ongeloofwaardig en mede daardoor geweldig leuke film.

avatar van Reinbo

Tamme en kinderachtige film. Afgaand op de titel had er meer ingezeten, maar de uitwerking is vlak en stereotype. Kon me er met moeite doorheen slepen. Overigens ook zo'n beetje voor het eerst in jaren dat ik een film op een commerciele zender zie. Wat een verzoeking met al die breaks....

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Reinbo schreef:

Hehe, ben ik het wel mee eens. Het idee is aardig, alleen de uitwerking wat minder. Al moet ik zeggen dat het acteerwerk gewoon goed gedaan is, maar de film zelf is wat tam. Qua drama wel meer geslaagd dan komedie vind ik.

avatar van maerk

maerk

Precies wat ik ervan verwacht had, een heerlijk luchtig filmpje om te kijken op een zondagavond. Misschien zelfs net ietsje meer. Zo vond ik het gebruik van animaties in de film verrassend leuk en viel me vooral dat de cast zeer goed speelt. Vooral Will Poulter liet hier zien dat hij heel wat acteertalent bezit. Voor de rest gewoon erg leuk en feel good.

De chemie tussen de twee hoofdrolspelers en de subtiele humor die resulteert uit veel maffe situaties maken dit een heel aangename zit. Visueel ziet de film er erg goed uit met erg leuke, sketchachtige scènes af en toe.

3,5*.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee jongetjes, na het zien van Rambo: First Blood, zelf hun eigen actie-film willen maken. Op zich een leuk en redelijk origineel idee, en ook het feit dat de film zich afspeelt tijdens de eerste Rambo-film werkt in het voordeel. Maar de uitwerking is helaas iets teveel gericht op kinderen. Zo had er van mij best wat meer aandacht besteed mogen worden aan de gelovige achtergrond van één van de twee vrienden, of aan het hele Franse uitwisselingsproject.