Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Taika Waititi
Met onder meer: Jemaine Clement en Craig Hall
Bekijk via MUBI
Plot Eagle vs Shark
"There's Someone For Everyone... Luckily Love Is Blind."
Lily is het type muurbloempje dat op onbegrijpelijke wijze trouw blijft aan de onverschillige wereld die haar omringt. Alles aan haar is het net niet. Verkeerde jurk, verkeerd loopje, verkeerde woorden. Het hoogtepunt van haar monotone dagen achter de counter in een fastfoodketen is de dagelijkse bestelling van Jarrod, een sociaal gemankeerde maar van zichzelf overtuigde verkoper. Net als zij heeft hij een kleine moedervlek boven zijn bovenlip en Lily is ervan overtuigd dat dit hen op een bijzondere manier aan elkaar verbindt. Hoewel Jarrod niet geïnteresseerd is in de timide Lily, belandt ze toch in zijn leven als ze bereid is om hem naar zijn geboorteplaats terug te brengen. Hier aangekomen wil Jarrod alleen maar de jongen die hem vroeger heeft gepest eindelijk van katoen geven.
Lily
Vinny
Zane
Mason
neo
Leuke droogkomische film, al is het niet heel erg bijzonder.
Die stopmotion animatie zijn wel erg leuk om weer eens terug te zien een recent gemaakte film. Complimenten ook voor het nooit vervallen in sentimentele taferelen. Wordt vergeleken met films als The Royal Tenenbaums en Napoleon Dynamite. Over die laatste moest de regisseur toegeven dat er wel erg veel dingen hetzelfde waren. 3.5 * voor nu, maar zou nog iets lager kunnen worden.
Me and You and Everyone We Know, Napoleon Dynamite en in iets mindere mate Little Miss Sunshine schoten mij ook te binnen bij deze, werkelijk geweldige film. De film kent enkele schoonheidsfoutjes en de bevreemde situaties werken helaas niet overal, maar ik heb ontzettend genoten aan deze ode aan leuke, sympathieke losers...
Ach, wat dondert het ook; paf! 4,5*
neo
Ooh ja, ik moest ook wel wat denken aan die gast die in Ghost World bij het tankstation opduikt....
Goodfella
Verrassing!
Gortdroge geekhumor, heerlijk. Flinke verzameling klunzige nerds, aan de lopende band computer- en filmgrapjes en charmante animatiescènetjes tussendoor. Supersympathiek filmpje, dikke 4*
Movie_fan#
Lijkt me een heel interresante film als ik het zo lees ;
Meer informatie !

De link naar Me And You ... komt volgens mij een beetje door de vrouwelijke hoofdrolspelers. Hebben een beetje dezelfde uitstraling, al ligt de humor ook wel een beetje in dezelfde lijn. Ook Solondz is niet héél ver weg, hoewel deze personages iets duidelijkere typetjes zijn.
De figuren in deze film zijn zwaar fout. Maar gelukkig wél grappig. Lollig allegaartje aan losers waar volop mee gegrinnikt mag worden. Film had mij al totaal gewonnen bij het dierenfeestje.
Verder zijn de stop-motion stukjes tussendoor inderdaad erg charmant en geeft het de film toch een zeker hart mee, waardoor de film ook wel blijft boeien. Blijft continue grappig (wat ook niet al te vaak gebeurt) en blijft ook gewoon lekker fout.
Eén van de betere comedies van dit jaar. 4*, erg geinig.
Prudh
Uitermate charmant filmpje met tragikomsiche nerds. Eagle vs Shark kabbelt lekker voort zodat er voortdurend gegniffeld kan worden om de idiote personages. Neigt inderdaad erg veel naar Napoleon Dynamite, maar deze film is toch wat lievelijker en wat onschuldiger. Komt waarschijnlijk door de aandoenlijke Lily (Horsley) die perfect in de vreemde familie van Jarrod past. En door de mooie stop-motion intermezzo's die door de film heen een verkalmend effect hebben in een toch al niet zo drukke film. Zeker een van de betere films van dit jaar.
Bij Moviemeter was er dus 24 x gestemd en het gemiddelde was 3,75 op 5 sterren, dus je denkt dan dat ie erg leuk is.
Nou, het gemiddelde gaat goed zakken want ik geef een 0,5. Zelden zon waardeloze baggerfilm gezien. Het verhaal leek me wel geinig, zeker ook omdat het een komedie zou zijn. Ik heb werkelijk 0x gelachen, niet 1x zelfs een spierverrekking. Alles is echt zo B, C of D niveau....alles was slechts, zwaar bedroevende ellende. Een film maak je om mensen te plezieren maar ik kan me niet voorstellen dat een normale kijker dit leuk vind...
Mensen, nooit kijken!
0,5 * omdat ik niet lager kan.
Prudh
Misschien even 'drama' toevoegen aan het genre
Lijkt me verder duidelijk dat dit een tragikomedie betreft.
Als komedie was ie waardeloos, als drama was ie zeer irriterend. Ik ergerde me dood aan elk personage en aan elke twist van het verhaal.
0,5 blijft, wat voor genre men het noemt. Hij zou alleen een 5* scoren in het kut-film genre;)
hellblazer93
Twijfelgeval in mijn ogen. Zoals al gezegd is hij als komedie slecht. Als drama is hij ook niet al te goed. Ik vond het verhaal wel leuk, maar de personages waren soms irritant en het was nogal saai. 2.5*
Harley1973
Tja ik d8 ook poeh heey een 3.8!!!! dat moet een te gekke komedie zijn die eens mijn kerstavond gaat opvrolijken........
Sorry ik werd er diep treurig van en heb ik evenals Ajax litmanen niet een spierverrekking in mijn gezicht gehad, ik denk toch nog eens na lezen die reactie maar heb nog nooit zo'n slappe meuk film gezien. Revenge of the nerds vind ik ook al walgelijk alleen kan ik daar nog meer humor uit toveren dan uit deze ellende, ja nummer 1 van de meest ellendige bagger en totaal geen humor en over humor valt te twisten maar denk alleen dove en blinde mensen deze film humor vinden hebben echt een vette 0.5 ook omdat ik geen min cijfers kan geven nooit kijken zonde van je speler en een aanslag voor je TV en je huwelijk! merry xmas
neo
denk alleen dove en blinde mensen deze film humor vinden hebben
Je vergeet alcoholisten.
Turkeyloverz
Alcoholisten mag je alweer wegschrappen, want ik vond hem ook wat matigjes. Ik kreeg vaak de indruk dat ik naar een variant van Napoleon Dynamite zat te kijken. Eigelijk niets mis mee, want ND vond ik geweldig, maar Eagle vs. Shark kwam dan ook als een herhaling over. De film kijkt lekker weg en is best geinig, maar dit heb ik nu wel gezien. Little miss Sunshine is ook zo een soort film, hij moet het niet hebben van z'n grappen, het is tragikomedie.. Wel jammer dat sommigen dat niet begrepen hebben. Nogmaals, geen verkeerde film, maar ik heb er een beetje genoeg van gekregen.
lovelygirlmy
Ik vond deze film erg tegenvallen. Hoewel die een komedie moet zijn is de humor in mijn ogen ver te zoeken.
Bizar dat ie zo massaal wordt afgekraakt nu. Jammer ook dat de humor in deze film (die er toch echt wel inzit hoor) helaas voor een klein publiek (mét humor) écht leuk is.
Ik wacht nog steeds met smart op de dvd...
vandenhork25
Ik snap niet waarom veel mensen deze film afkraken. Ik moet zeggen dat ik toch behoorlijk vaak gelachen heb bij deze film. Het is geen comedy film zoals bv. American Pie, maar iets beter doordachte comedy. Ik vond het een erg goede film iig. Vond hem eigenlijk net zo vermakelijk als Napoleon Dynamite.
scumfrog
In reactie op de diverse meningen: Ik vind hem goed, al kan ik de tegenstanders ook begrijpen. Het is geen doorsnee (humor) film, maar om nu een 0.5 te geven lijkt me niet reëel.
Voor de genen die hem nog niet hebben gezien het volgende advies: als je Hot Rod leuk vond moet je deze zeker zien. Als je Hot Rod nog niet hebt gezien dan…………………..
lagaiske
Leuke film met een sterk begin maar een matig einde.
Dit is droge humor op zijn best.
Je bent er voor of je bent er tegen.
Je zult nooit zitten huilen van het lachen,maar toch...
Enkele scenes blijven nog een lange tijd door je hoofd spoken.
Deze film is mij 3.5* waard.
Kibabu
Duidelijk is dat de humor niet door een ieder gewaardeerd zal worden. Zelf ben ik niet zo'n lachebek tijdens films. Maar zeer kritisch kan ik mezelf ook weer niet vinden. Toch heb ik me niet heel erg vermaakt bij deze film. Te flauwerig denk ik. Wel een byzondere productie en daarom verademend. Ik ga hem nog een keer kijken voor een final judgement. Nu herinner ik me met name nog de knetter stonede regisseur in Pathe 1 tijdens iffr die een one man show bazelen gaf. Hij kwam niet verder dan ,,wooow, what a f#@king big screen...'' en dat diverse malen... aardige act.
Betamax
Prima film.
Romantisch, komisch en soms erg vreemd.
Gewoon een lekker maffe lilm.
Clueless Dork
Nu meerdere malen gezien en vind hem echt geweldig. Let ook vooral op de erg leuke soundtrack.
4,0
paulo31
sluit ik mij bij aan.
als je het na 5 minuten niet goed vindt doe het dan uit want beter dan dat wordt de film niet.
De GeuS
Ik kan me een heel klein beetje vinden in de 'haters'; ik moest de eerste 15 minuten echt doorworstelen en ben dan ook twee keer opnieuw aan deze film begonnen. Ik moet zeggen dat het na het stroeve begin omslaat in een leuke, charmante film, vol met prachtige 'losers' en gortdroge humor; 4*
aire.
Man on phone: Do you want to leave a message?
Jarrod: Tell him that justice is waiting for him.
Man on phone: Ok Justin. Thank you. Bye bye.
Dit soort geintjes zijn echt aan mij besteed

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

What We Do in the Shadows
Horror / Mockumentary, 2014

Et Maintenant, On Va Où?
Komedie / Drama, 2011
verlies van geliefdeouder-kindrelatienieuw-zeelandtraumafast food restauranteaglechildhood traumajunk foodwraakverliefd wordenrelatiehaaiapplewellington new zealand