Genre: Horror / Oorlog
Geregisseerd door: M.J. Bassett
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Laurence Fox
Gesproken taal: Duits, Frans, Pools en Engels
Plot Deathwatch
"Deliver them from evil."
Midden in het strijdgewoel van de Eerste Wereldoorlog raken negen Britse soldaten afgesneden van hun regiment. Ze bevinden zich diep in de vijandelijke linies en zoeken hun toevlucht in het nagenoeg verlaten loopgravennetwerk van de Duitsers. De soldaten nemen een Duitse militair gevangen en zijn vastberaden hun positie vast te houden, totdat ze versterking krijgen. Maar al snel ontdekken de Britten dat ze niet alleen zijn. Het zijn echter geen Duitse soldaten die hen op de huid zitten.
Pfc. Charlie Shakespeare
Pvt. Barry Starinski
Pvt. Jack Hawkstone
Anthony Bradford
Dementor_20
Wel een aardige film als je je verveelt. Ik vond de dode lichamen wel egt overkomen moet ik zeggen. Verder wel orgineel om horror te gebruiken in een Eerste Wereldoorlogfilm. Ik vond het einde ook wat vreemd, maar jah.
mikoz
Hele nare film.
Begint al niet best want het is een wat rommelig gevecht zonder duidelijk verhaal en hoofdpersonen.
Dan blijft er wat over en het beland in de loopgraven , althans daar gaan ze in om het te verdedigen ( wat natuurlijk nergens op slaat ).
Daarna komt de zogenaamde horror maar het roesemoest wat hier en daar maar zodner duidelijke lijn.
Het is eigenlijk anderhalf uur mannetjes die door de gangen lopen , en steeds worden aangevallen erg slap, ook krijg je niks te weten over wat er zich nou precies afspeelt daar.
Wat overblijft is een erg nare smaak.
2 * krap
BoordAppel
WO I in een notendop, loopgraven verdedigen.
Waku
Wel aardige loopgravenfilm .
Misschien niet de meest enerverende maar het zit allemaal behoorlijk goed inelkaar.
Vooral het einde is goed gevonden.
De cirkel wordt rond gemaakt..
Diesel
Een slasher die zich afspeelt tijdens WO I. Goed idee maar de uitwerking is, op enkele scenes na, in herhaling vallend en ongeïnspireerd. Verder overacting van de gehele cast en matige oneliners. Kleine lichtpunten zijn sfeer en score. 2*
LOTR-lover
Claustrofobische horror met veel gore-elementen. Desondanks redelijk vermakelijk.
Sfeervolle, beklemmende horrorfilm die met weinig middelen toch een memorabel resultaat bereikt. Jamie Bell is matig in de hoofdrol, maar de rest van de cast is prima. Subtiel en eng (vooral de zeer geslaagde geluidseffecten) maar uiteindelijk net niet goed genoeg uitgewerkt om de volle lengte te blijven boeien. Ondanks het geringe budget zeer goed gemaakt met overtuigende make up- en digitale effecten.
DarkDuuvel
het zijn echte doden.. lekker hé??
Hondje
Een goede film van de geweldige regisseur Michael j. Bassett die ook Wilderness (ook een superfilm) heeft gemaakt. hulde aan hem!
de acteurs zijn goed, het einde is goed, de gore elementen zijn ook wel oke, de plaats waar het gefilmd is is goed, de spanning is goed, het verhaal loopt goed, de muziek is lekker creepy en eigenlijk kan ik geen minpunten bedenken
*denkt* nope, minpunten aan deze film kan ik echt niet verzinnen. Deze moet je kopen als je van claustrofobische horror houd!
5 Sterren
Roodkapje
Dit speelt zich dus af aan het westfront. Mijn woonplaats dus... Dat geeft de film toch wel iets extra's. Hij was wel eng, maar ik ben dan ook niet echt veel gewend. Heel realistisch eigenlijk, beklemmend en aardig sfeertje voor een heel klein budget. Mooie fotografie en cinegrafie.
*kelly*
Dit is dus 1 van de onozelste films die ik al ooit gezien heb hé.
Practisch geen spanning en slecht acteertalent!
Voor de moeite en het klein beetje verhaal,...
------>1.5*
Silvio Dante
Toch wel een beetje eentonig hoor, deze film: loopgravenfilm oke, maar het is echt constant modder slijk en mist. Ook de pointe van het verhaal zag je van kilometers ver aankomen, al van na de openingstitel wist ik hoe hij ging eindigen, allemaal zeer spijtig.
Pluspunten aan deze film zijn voor mij de originaliteit in hoe ze om het leven komen, erg origineel. Ook het decor en de sfeer was vrij mooi. 3.0*
killerfreak
eerste halfuur is zoals in de meeste films vrij saai, maar daarna wordt ie best wel spannend, en ben ik ook blijven kijken. Een verdiende 3*
xenne
ik vond het nogal een saaie bedoening, bovendien snapte ik het einde ook niet echt. misschien kan Silvio Dante het einde verklaren?
Silvio Dante
Geen probleem.
Ik zelf vond de film redelijk voorspelbaar:
vanaf de scène waar ze zo in de mist lopen 's morgens (scène na de begintitels) wist ik al dat ze allemaal dood waren. Aangezien de overgang naar slagveld en dit mij iets te groot leken. (=voorspelbaar)
Ze bevinden zich nu noch in hel noch in de hemel; maar wel in het vagevuur(volgens mij althans).
Zoals ik al zei vond ik de vormgeving van het vagevuur wel sterk: die monstertjes, levende prikkeldraad,...
Doordat hij die ene Duitser gered heeft, of er in ieder geval voor op gekomen is, zijn zijn zonden hem vergeven en mag hij naar de hemel: symbolisch weergegeven door de ladder uit het loopgraf.
Nu moet ik wel zeggen dat ik dit wellicht niet had geweten als ik bepaalde films met hetzelfde verhaal (ze zijn dood, maar ze weten het zelf nog niet) nog niet had gezien.
Ziezo.
%%%%%%
Vond een aardige film.Vond best wel mooie soundtrack.Aleen het einde vond ik wel wat minder.Wilderness vond ik beter. 3 sterren
Biglia
Hele nare film.
Wat overblijft is een erg nare smaak.
2 * krap
net zoals na het lezen van dit knap stukje proza
palingroker
Als liefhebber van oorlogsfilms ben ik deze gaan kijken, eigenlijk niet wetende dat het horror betrof. Toch vond ik het wel een vermakelijke film, vooral door de sfeer.
Poncio
wel leuke film opzich maar ik snap het verhaal totaal niet: groep soldaten belandt in duitse loopgraaf systeem ze worde 1 voor 1 gedood en doode elkaar en 1 iemand mag weg ( omdat hij die duitster hielp) maar kan iemand het verhaal (goed) uitleggen??
Leuk om eens een keer gezien te hebben als je niets anders te doen hebt en er verder niets leuks op TV is.
Het verhaal opzicht vond ik wel leuk gevonden alleen de uitvoering ervan is niet best. Dit komt vooral omdat de film niet spannend of eng is. De acteer prestaties zijn ook niet je van het.
Dit is overigens een film die je snel vergeten bent, wat eigenlijk ook niet erg is.
Woutrr
De film begon vrij aardig, het verhaal sprak me ook wel aan...
ze komen in de loopgraven aan, je ziet natuurlijk dat er iets niet klopt, dat geeft het wel een ''spannende sfeer'' MAAR DAN...
het volgende uur gebeurd er gewoon niets, wat rare geluiden maar daar blijft het dan ook bij
en dan de laatste 20 minuten gaan ze ineens als een sneltrein allemaal dood...
Hier mijn persoonlijkere mening:
**Eerst en vooral kunnen ze zonder problemen in die loopgracht geraken, waarom kunnen ze er dan ook niet zonder problemen terug uit???
***Waarom is iedereen daar dood en 3 duitsers niet?
***Er zijn 2 mensen die heel de film lang niets kunnen doen -> de gewonde en de gevangene.
Iedereen gaat dood, buiten die 2 ... als er iemand dood zou gaan, zijn het normaal toch wel eerst de machteloze mensen???
***Die gewonde hoort constant gillen, stemmen, granaten, geweerschoten en die stelt zich geen vragen?
***Ze weten dat er iets aan de hand is in die loopgraven, toch slapen ze NOOIT bij elkaar??
***Ze verzamelen al de lijken op één grote hoop en die zakt uiteindelijk in de grond... goed dat ze die toevallig verzameld hadden en dat net op die plek de grond inzakt? (misschien was ''het kwaad'' helderziend?)
***Die jonge valt dan naar beneden in het zand, hij leeft nog (wat al zeer belachelijk is) MAAR DAN, ziet hij daar die mensen rustig rond een vuurtje zitten? waar slaagt dat nu weer op??
***Uiteindelijk is hij terug buiten en is de gevangene daar, nog springlevend... hoe is die trouwens losgekomen?
en dan is er een uitweg langs een grote ladder .... waarom vluchte die gevangene al niet eerder?? waarom heeft niemand die ladder eerder gezien (zat misschien toevallig in de gevangene z'n broekzak?)
en dan nu de grote vraag waar niemand op kan antwoorden: Wat gebeurde er nu echt?
en dan dat einde? stel je voor dat er nog een vervolg komt haha
desteven007
Ik vondt het een zeer realistisch beeld met de loopgraven tussen de ratten zitten.
Biglia
en dan dat einde? stel je voor dat er nog een vervolg komt haha
Het is al een aantal jaar geleden dat ik de film zag, details kan ik mij niet meer herinneren. Volgens mij is het algemeen idee achter de film een soort van 'vagevuur' (de loopgraven) waar diegenen die erin terecht komen getest worden: de goeden overleven het, de slechten gaan eraan. Het personage van Jamie Bell is de enige die een beetje medeleven betuigt met de gevangene, hij is meen ik ook de enige die toestemming krijgt om het vagevuur te verlaten (via de ladder). De Duitse gevangene overkomt niks omdat hij de verpersoonlijking is van de kracht in de loopgraaf. De troep Engelsen komen aan in een lege (Duitse)loopgraaf. Is de Duitse soldaten voor hen hetzelfde overkomen? Was de 'kracht' toen een Engelse gevangene? Nadat Bell de loopgraaf verlaten heeft eindigt de film, dacht ik toch, met een nieuwe groep Engelsen die aankomt en dezelfde 'Duitse soldaat' die zich klaarmaakt om ze te ontvangen.
Mijn idee, he...
Woutrr
Biglia, jou verklaring lijkt me zeer realistisch
Het verhaal op zich is wel goed en de lijken/loopgraven/ratten.. zijn ook mooi weergegeven enzo
maar het verhaal is zo rommelig en onrealistisch gebracht, waardoor de film een beetje waardeloos/kinderachtig overkomt in mijn ogen... spijtig!
pompoen
Toch wel een zware horrorfilm met veel lijken, een macabere sfeer en toch wel wat gore momenten.
Ik verwachte dat het een realistische actiefilm ging worden door het gevolg van de oorlog, maar het bleek een uitstekende combinatie te zijn van Oorlog en Horror.
Het is idd in de eerste plaats een horrorfilm te zijn vanwege het fantasyrijke verhaal over bezeten soldaten en voortbewegend prikkeldraad.
Zeer goede film met veel actiemomenten.
toxauron
Leuk concept, grimmige sfeer. Maar ik had iets veel meer verwacht qua gore.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Zatôichi Kesshô-tabi
Avontuur / Actie, 1964