Genre: Horror / Oorlog
Geregisseerd door: M.J. Bassett
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Laurence Fox
Gesproken taal: Duits, Frans, Pools en Engels
Plot Deathwatch
"Deliver them from evil."
Midden in het strijdgewoel van de Eerste Wereldoorlog raken negen Britse soldaten afgesneden van hun regiment. Ze bevinden zich diep in de vijandelijke linies en zoeken hun toevlucht in het nagenoeg verlaten loopgravennetwerk van de Duitsers. De soldaten nemen een Duitse militair gevangen en zijn vastberaden hun positie vast te houden, totdat ze versterking krijgen. Maar al snel ontdekken de Britten dat ze niet alleen zijn. Het zijn echter geen Duitse soldaten die hen op de huid zitten.
Pfc. Charlie Shakespeare
Pvt. Barry Starinski
Pvt. Jack Hawkstone
Anthony Bradford
NERD
lijkt me een erg originele en coole film. Vooral om het feit dat nu eens de (toch op zichzelf al angstaanjagende) Eerste Wereldoorlog wordt gebruikt als toneel voor een horrorfilm.
Volgens de regisseur is het in eerste instantie een Horrorfilm is en geen oorlogsfilm.
voor een uitgebreid artikel over de film:
BoordAppel
Ai, das jammer. Dit leek me ook wel n vette film. Met dit gegeven kan je dr anders wel 1 van maken.
Filmtombe
Mooi gefilmd, maar middelmatig acteerwerk en echt een rampzalig slecht einde. Jammer.
NERD
Waar is deze film te verkrijgen? Was al bang dat niemand deze film zou (kunnen)gaan zien.
sjob
leuk man dat genre oorlog/griezel.
ook deze film vond ik zeer te pruimen.
redelijk low budget en toch spannend, alleen had hij van mij ook net een halve minuut eerder afgelopen zijn namelijk als dat ventje wegrend de tunnels in (zoals they dan weer wel op tijd eindigde)
lorelei
deze viel een beetje tegen. Ik had meer horror verwacht. Maar deze balanceerde een beetje op horror en thriller. En natuurlijk valt deze film tegen als je hem gelijk na The Recruit gaat kijken.
flicks
Omdat de engelse humor wel leuk was, en omdat de omgeving mooi nagemaakt was, krijgt deze film toch nog een 2.5, verder vond ik hem redelijk saai en hij bevatte een raar verhaal.
Ron74
Niet veel aan. In de videotheek had ik hem in mijn handen, maar was aan het twijfelen. Toch meegenomen en thuis gekeken, en me stierlijk verveeld. Ik mis trouwens in het verhaal waarom die loopgraven zo moordzuchtig zijn. Niet veel aan dus. Weinig oorlog, beetje horror, een heel klein beetje.
Sjan
Event Horizon in een loopgraaf. Frisse low-budget film die er zeer verzorgd uitziet. Het verhaal is niet erg goed uitgewerkt, maar het is origineel genoeg om anderhalf uur te boeien. Ik had geen problemen met het eind. Paar erg gore scenes en shots en een claustrofobisch sfeertje. 3.5*
Oh ja: op een gegeven moment lopen de soldaten in een rij achter elkaar door een weiland, ben ik de enige die dit shot wel erg veel op een shot uit Band of Brothers vond lijken?
moviefreak#1
Erg leuke film waarin mn twee favoriete genre's (oorlog en horror) op een goede manier bij elkaar komen. Andy Serkis is wel het hoogtepunt van de film. 4 1/2 *
damon
saaie film die je nooit boeit.
er gebeurt gewoon niks en er wordt weer teveel aan je "imagination" overgelaten
links laten liggen!
Ravenheer
Beetje ongeloofwaardige film. Een Engelse bataljon dat in de 1e Wereldorlog wordt aangevallen door geesten. Jezus kom op zeg.
Maak dan een film over kikkers in een TL-buis.
nirvana
natuurlijk heeft ieder zijn eigen mening, en zeker over dit soort films maar toch vond ik het nog een goed gemaakte film ookal is dit niet echt mijn genre. 3 1/2
Johan van Ee
Beetje ongeloofwaardige film.
Is wel vaker het geval bij horrorfilms.
Ghost-dog
Dit vond ik wel een enge film..
Lijkt me kl*te om in die loopgraven te zitten..
XL
een hele goede film,heb em zelf een tijd geleden gehuurd en verwachte er toen niet veel van,maar hij was zeer goed te pruimen....heel goed zelfs
vanavond zeker kijken 22:05 rtl5 !!!!
BoordAppel
Het begint erg goed maar later wordt de film maar een rommeltje. Met dit gegeven had er wel een betere film uit kunnen komen. Toch wel aardig om te kijken.
Fijn trouwens dat RTL 5 de gemiste seconden niet even opnieuw uitzent. Kan iemand me even de laatste 30 seconden verklappen, die heb ik dus niet kunnen zien.
- 2064 stemmen
Een soldaat (ik weet eerlijk gezegd niet precies wie) houdt Shakespeare onder schot maar laat hem vrij, omdat hij hem als enige van zijn team wou redden. Shakespeare klimt een ladder omhoog en rent half wankelend door de mist, opweg naar de verte. Einde.
- 2064 stemmen
Dit is mijn eerste film omtrend de Eerste Wereldoorlog. Wat betreft beelden slaat het meteen goed aan. Die loopgraven en de bijbehorende smerigheid komt op mij erg realistisch over. De personages vond ik soms moeilijk uit elkaar te houden en indruk op mij maken deden ze niet. Het alom bekende 'gek worden' van een oorlog komt hier gewoon té extreem over. Ook al is het hier waarschijnlijk dat ene wat er rondspookt dat alle touwtjes in handen heeft. Vervelend is het akteerwerk niet, maar nogmaals, het slaat bij mij amper aan.
Waar de film naar mijn mening de plank volledig misslaat is toch wel dat spookgedoe. De beelden, realisme en ook wel de sfeer zijn in dit geval genoeg om er een mooie en realistisch ogende WO1-film van te maken, mits er een goed verhaal is. Dat hele spookgebeuren kan me helemaal gestolen worden. Ik vind het een irritant minpunt aan de film.
Zulke goede beelden, duidelijke smerigheid en angst wordt gewoon half overboord gegooid. Dit had veel beter gekund. Bovendien was de film ook totaal niet spannend, wat ik toch wel verwacht had. Het einde is ook zo afgeraffeld...
***** 2.0 *****
BoordAppel
Dat stuk heb ik nog gezien maar daarna zie je die soldaat (de Duitser) op een stoeltje zitten in de loopgraaf terwijl je weer ziet hoe een van de Engelsen in dat lijk trapt zoals in het begin. Daarna sprong RTL5 op zwart om er weer uit te komen toen de aftiteling begon
- 2064 stemmen
Dat stuk was ik vergeten te melden (suf). Maar dat zwarte beeld van RTL5 was mij eigenlijk niet opgevallen.
Leno
Dat is denk ik het gewoon het einde.nieuwe slachtoffers arriveren..
Verder een matige film die lijdt onder een gebrekkig verhaal en een tekort aan spanning. Het einde sloeg nergens op, ik kon het allemaal niet meer volgen.
De setting is echter zeer sfeervol en het is mooi gefilmd.
predator
- 1948 stemmen
Had naar mijn idee veel meer ingezeten. Het begint allemaal goed, maar het wordt al snel heel matig. Jammer.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan