Genre: Thriller / Drama
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 11 oktober 2007
Bekijk via Videoland
Plot The Kingdom
"How do you stop an enemy who isn't afraid to die?"
Ronald Fleury (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.
Ronald Fleury
Robert Grace
Aaron Jackson
Francis Manner
tevelenco
mwah vond hem tegenvallen, teveel hollywood, had meer op een diepere boodschap verwacht. Teveel cliches............ Amerikanen die alleen maar stoer kunnen praten, en Arabieren die worden afgebeeld als een compleet achterlijk volk. Nee.... had meer verwacht.........
2,5 ster
Zo dacht ik er ook ongeveer over.
Nu is het geen film met een diepere betekenis en ook geen goede aktiefilm omdat de aktie pas goed op gang komt het laatste half uur van de film.
Nee ook ik had hier wel wat meer van verwacht.
tal1b
middelmatige film, toch een 3 voor de goeie acties.
naast jamie foxx, sterke rol gespeeld door Jennifer Garner.
Betamax
Mooie film.
Bouwt lekker langzaam op, de spanning neemt toe en dan barst het los.
Prima acteerwerk en eindelijk arabieren die een realistisch dialect hebben als ze engels spreken.
Prima. 4*
Baklap
met een beetje tegenzin de film aangezet omdat ik eigenlijk weer het overbekende hak en breek werk verwachte... dat viel erg mee. Vond het zeer goed te kijken en de laatste paradoxale scene verteld alles over de hele film. Een mooie 3,5 met neiging naar een 4...
gortdroog
Vond deze film een goede 4* verdienen, wat een openingscene! Het verhaal en de film werden ook op een realistische manier gebracht. De spanning bleef er goed in, en aan actie niks tekort. Kortom een aanrader!
sofripa
Wel lekker in your face, deze film. Goeie actie met een tweetal slotzinnen om over na te denken. 3,5*
DownBusiness
Hele goede film! Begint erg sterk, zwakt dan helaas wat af en tegen het einde knallen ze er weer tegenaan.
Scorpio11
Die twee uitspraken aan het einde van de film geeft je stof tot nadenken.
Nogard
Dit is nou echt een Film die ik iedereen aanraad eens te kijken.
Een film die je even niet vergeet, mede omdat het zo goed is neergezet door de makers.
En als de film je niet genoeg heeft bezig gehouden, dan doen de paar zinnetjes aan het einde dat wel.
Adammeh
Een mooie film, maar het laat ook alle slechte kanten zien van de Islamitische wereld.Dat is niet helemaal realistisch en word er alleen maar een slecht beeld gevormd.
Jokerman
Sinds tijden weer eens een echt goede film over de situaties tussen amerika en de arabische landen. Jamie Foxx erg sterk in deze spannende film met af en toe verlichtende humor. Aanrader!!
Terry1985
Film kakt een beetje in na de spectaculaire opening, maar sluit weer mooi af!
Joeri_000
Geweldig, bleef me boeien en zet ook tot nadenken...
Vond Jamie Fox ook erg goed spelen.
Waku
Gewoon degelijke en actierijke oorlog/actiefilm
Spanning is duidelijk voelbaar gedurende gehele film.
Met name tussen de amerikaanse onderzoekers en de saudische geheime dienst. Dezelfde saudische militaire geheime dienst botst ook weer met het reguliere leger aldaar.
Overigens laat men in deze film wel heel duidelijk zien dat het amerikaanse onderzoeksteam superieur is en de lokale autoriteiten schlemielig overkomen. Dat gevoel wordt versterkt door een hele jonge prins neer te zetten die uiteindelijk zwikt voor
de zeer overtuigende amerikaanse onderzoekers.
Maar dit is allemaal allerminst storend.
"The Kingdom" is gewoon lekker om naar te kijken en verveelt
zeker geen moment.
Niet helemaal geslaagde aktiefilm met politieke elementen. Het verhaaltje is nogal aan de dunne en ongenuanceerde kant en de personages zijn weinig dimensionaal. Gelukkig is de film visueel indrukwekkend en zijn de aktiescenes, vooral die in de climax van de film, eersteklas.
McNRiQ
Hele mooie film, mooie actiescenes, maar helaas enorme amerikaanse propaganda...heel jammer. Buiten dat een erg mooie film om te zien
dijkieR
wat een overamerikaanse bullshit zeg!!!
en dan helemaal t eind van deze film.
jamie fox en consorten die in rambo en co veranderen.
te belachelijk voor woorden gewoon.
john constantine
Dit was een hele sterke actiefilm!!, hij zit niet helemaal volgepropt met actie, maar iets meer verhaal. De actie zit aan het begint van de film, en het laatste half uur!! Echt erg hoe dat daar aan toe gaat bij die al quiada strijder!, mensen met dikke ak47s in huis!
Hij krijgt van mij een 5.0 vooral door het sterke acteerwerk en de actiescenes in de film!!
animalkrullie
Een zeer goed te pruimen film.
De openingsscene is overweldigend evenals de aktiescenes aan het einde van de film.
Niet echt veel diepgang, moet wel zeggen dat het islamitische bewind er niet eenrichting verkeer slecht uitkwam.
J1981W
Goede aktiefilm met een goed verhaal! Helaas wel wat overdreven pro Amerika (zoals hieronder al is gemeld) Ik zie dan liever een film als Rendiion, maar dat terzijde. In ieder geval de moeite van het kijken zeker waard, voor mij 3,5 ster.
Duuckje
wat een overamerikaanse bullshit zeg!!!
en dan helemaal t eind van deze film.
jamie fox en consorten die in rambo en co veranderen.
te belachelijk voor woorden gewoon.
ben ik niet met je eens.
door toeval (de aanslag op jamie foxx en cohorte) zijn ze bij abu terechtgekomen. daarnaast vond ik het rambo gehalte ook wel meevallen.
afgezien daarvan zijn de lijnen naar mijn mening in deze film goed uitgewerkt, de kolonel die vanaf het begin op zoek is naar de man die 2 vingers mist, wat vervolgens terugkomt door het verhaal van die oude man in het ''pc center'' en waardoor hij abu aan het einde van de film ontmaskert....
daarnaast is er een leuk einde verzonnen wat de mens te denken zet over deze oorlog.
goed gedaan door de regisseur!
desteven007
De film net gezien, Goede begin-scéne en eind-scéne.
3.5 *
Grunner
Een 4, mooi in beeld gebracht die zelfmoordterroristen! Leuke actie, kijkt gewoon goed weg deze film, zeker een aanrader!
maarten70c
Leuke film, vermakelijk, maar niet meer dan dat. Heel erg Amerikaans/Hollywood.
Ik had meer verhaal verwacht eigenlijk...
Wazig, rommelig, overbodig en nogal fout. Verhaal heeft verder ook niets om het lijf. 2*
tobbert1983
Goeie film!Ik moet zeggen dat dat laatste wel een beetje overdreven was maar hierdoor werd het wel spannend.En het is niet echt een verhaal het laat gewoon zien wat er speelt in de wereld.
willemfilm
Goede Amerikaanse film. Vanuit die optiek moet je ook kijken. Dan voldoet ie zeker. Genre is m.i. meer oorlog/actie dan thriller/drama.
Martijnnn
Absoluut niet, alleen het einde is actie. Drama voldoet prima. Eigenlijk valt de hele film heel goed samen te vatten met wat reinbo zegt.
jostie
Ik vindt het wel een aardige film, vooral het einde... Zet je wel aan het denken!
Sangoni
Zo dacht ik er ook ongeveer over.
Nee ook ik had hier wel wat meer van verwacht.
Ik weet niet of wij dezelfde film hebben gezien? Juist niet pro-amerikaans zeker voor hollywood standaarden. Het laat de nutteloosheid van de oorlog zien, de uitzichtloosheid. Dit verhaal heeft alles in zich. Een 4.5, omdat de actie als een middel word gebruikt om de boodschap te brengen en niet zoals gewoonlijk actie als doel.

Netflix verwijdert zeer binnenkort deze titels uit het aanbod

Thrillerdrama 'The Kingdom' met topcast vanavond op SBS9

Shooter
Actie / Thriller, 2007

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
moordsluipmoordenaarterroristexplosivefbijachtsaudi arabiaonderzoekpolitiemedical examiner terrorismearabbomb attack