• 9.373.809 stemmen

Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007)

Komedie / Fantasy | 93 minuten

Genre: Komedie / Fantasy

Alternatieve titel: De Wonderwinkel van Mr. Magorium

Geregisseerd door: Zach Helm

Met onder meer: Dustin Hoffman, Natalie Portman en Jason Bateman

Releasedatum: 6 december 2007

• meJane Bekijk via meJane

Plot Mr. Magorium's Wonder Emporium

"You have to believe it to see it."

Molly Mahoney (Natalie Portman) is de manager van Mr. Magorium's Wonder Emporium, de vreemdste en meteen de grootste speelgoedhandel op aarde. Als de 243-jarige Mr. Magorium (Dustin Hoffman) de winkel aan haar overlaat, gebeuren er vreemde dingen.

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Leuke, zoete kinderfilm met op z'n tijd behoorlijk vage dialogen. Ik vond het best mooi gemaakt en zeker goed te kijken.

Helaas is de vergelijking met Charly Choclate snel gemaakt en daar kan hij toch bij lange na niet aan tippen.

avatar van DragQueen

DragQueen

De film kijkt lekker weg, en bevat weinig tot geen verhaal. de special effects, en de score zijn dik in orde. het acteerwerk is prima van hoffman en portman. hoewel ik met name hoffman meer zou willen zien in topfilms. ik vind hem een geweldige acteur, die ergens te goed is voor dit soort rollen. maar hij blijkt de rollen ook niet meer voor het oprapen te hebben. verder is de film vrij aardig, maar jammer genoeg weinig verheffend. desalniettemin een gezellige familiefilm. 2,5 sterren.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Niet de beste film in dit genre. Toch best een leuke familiefilm. En de moeite van het kijken waard. Het acteerwerk is goed. Het verhaal een beetje dunnetjes. De moviescoreis mooi. En ik heb absoluut géén moeite met de boodschap van de film, integendeel.

avatar van james_cameron

Inderdaad niet helemaal geslaagd, maar toch vond ik de film charmant en onderhoudend. Het is een familiefilm, maar de toon is gelukkig niet kinderachtig en neerbuigend. Visueel is de film een lust voor het oog; vooral de winkel zelf, met al zijn magische en sprookjesachtige creaties, is er erg leuk gedaan. Hier en daar ook best een raak emotioneel moment. Hoffman is leuk in de hoofdrol, net als Portman. Qua verhaal stelt het niet veel voor en er zijn weinig verrassingen, maar de film is precies lang genoeg om niet te gaan vervelen.

avatar van Obiwan

Obiwan

Typische kinderfilm.

En een kinderfilm moet niet te moeilijk zijn dus...........

Mr. Magorium's Wonder Emporium

Alleen het einde was een beetje vaag, volgens die kleine van me(7)

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond deze film niet zo leuk moet ik eerlijk bekennen. Ik vond het allemaal erg over de top en veel te veel van het goede (of is dat hetzelfde?). Hoffman zet zijn rol zeker gedegen neer, maar wat moet je anders van hem verwachten? De man heeft 368 Oscars (ongeveer) gewonnen... Portman doet ook erg haar best en ze straalt een bepaalde symphatie uit, maar het deed het voor mij net allemaal niet. Jammer, gemiste kans. 2,5 *

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Dit piepkleine verhaaltje blijft prima overeind door de fantastische uitziende winkel en de rollen van Hoffman en Portman.

Door de ogen van een kind zou de wereld er uit zien als de winkel van Mr. Magorium, mooi, kleurrijk, magisch en vooral zoet en lief.

Al met al een leuke film voor de kids die mij zeker niet verveelde.

En..... Bart Smit, eat your heart out!!!!!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Redelijke film, voor kinderen wel zeer geslaagd, lijkt me. Helaas vallen de goede vondsten me nog wat tegen, maar bij vlagen wel origineel.

Hoffman en Portman brengen het niveau iets omhoog, ik was al bang op flaters van beide hoofdrolspelers, maar dit viel -gelukkig- mee.

Een nette 3*, ook al heeft het te weinig magie (zeker voor een film met deze titel).

avatar van Denise88

Denise88

Geinige film zeg!

Ik ben 19 jaar maar ik voelde me weer helemaal kind

Leuk gedaan, voor jong en oud

En ik zag idd ook wel flaters maar wat maakt dat uit, gewoon niet op letten.

Ik voelde me daarna beter als daarvoor dus het is wel een feel-good-movie.

En Dustin Hoffman speelde ook weereens super.

een 3,5

avatar van gabbertje7788

gabbertje7788

Wat een film!

het is echte humor?

whaha ik vind hem een beetje saai omat het natuurlijk een kinderfilm is xD

maar voor kinderen is hij heel geschikt!

daarom *3,5

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Kinderfilms zijn niet alijd saai hoor...

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

leuke feel good movie... al die kleuren maken het heel vrolijk.. leuke personages ook...

4****

avatar van T.Bos

T.Bos

Kan me niet voorstellen dat een kind deze film leuk kan vinden. Hoffman is absoluut niet leuk, kan geen grappen makken. De Mutant klopt voor geen meter in het verhaal. Wat doet Matt Baram in dit verhaal. Zach Mills en zeker Nathalie Portman maken het enigzins goed, maar hebben wel erg weinig magie. Niet om uit te houden deze foute gringo remake. Pipo en Mamalu of Pippi Langkous hebben meer fantasie en toverkunsten.

avatar van Sjaako

Sjaako

De kinderen vonden hem geweldig, en daar gaat het natuurlijk ook om. Geen diepere boodschap herkend. Ja doorzetten en in jezelf geloven enzo...

Ziet er mooi uit, en vol met fantasie voor de kinderen. Wel erg plotseling afgelopen...

2 voor mijzelf 4 voor de kids, dus 3*

avatar van guylopez93

guylopez93

ik had er meer van verwacht, er gebeurde namelijk ook vrij weing waardoor het niet meer zo vermakelijk was terwijl dat juist het doel is van deze film

jammer!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Hmmm... Een wonderwinkel met slimme product-placement is er dan niets heilig in Hollywood? Niet dat het mij nu zo erg stoorde maar toch, het is wel een kinderfilm natuurlijk.

Verder niet veel opzienbarends, verhaaltje heeft niet bijzonder veel om het lijf en de sterrencast acteert min of meer op de automaat. De winkel ziet er best wel gaaf uit en kinderen vinden het vast helemaal het einde. Toch voor een volwassenen heeft de film niet bijzonder veel extra's te bieden. Opzienbarend is Hollywoods favoriete boodschap over het maar vooral heel hard geloven in jezelf is al lang niet meer te noemen, vooral niet gezien vanuit de positie van het buitenbeentje (ja enig cliché gaat de film niet uit de weg).

Echt vervelend wordt het dan weer nergens, plus een leuke cameo van Kermit "Just shopping"

Niet bijzonder goed en ook niet bijzonder slecht, 2.5*

avatar van tv1984

tv1984

0,5 gewoon anderhalf uur verveelt

avatar van stoffel75

stoffel75

Onderhoudende familiefilm, niet meer en niet minder. De boodschap van 'in jezelf geloven' is al in vele films beter uitgewerkt, maar wat geeft het. Leuk filmpje om eenmaal te zien, maar wel met de kids want voor volwassenen lijkt mij dit toch een beetje te simpel. Wel een ietwat bruusk einde, jammer.

avatar van Flipman

Flipman

Voor volwassenen te simpel? Mja, íetsje. De film is niet bijzonder diepgaand, helemaal niet, zelfs. Voor mij was dat een klein beetje een gemis, want zoiets is wel mogelijk voor een familiefilm. De karakters zijn erg leuk, maar hadden zelfs nóg beter uit de verf kunnen komen als het verhaal van de winkel een beetje meer was uitgediept. Je moest er maar mee akkoord gaan dat het er is and that's it. Ik kan de aanpak begrijpen, maar de uitwerking viel daarin helaas een beetje tegen.

En ook al is ie allesbehalve origineel, het typetje dat Hofmann neerzet is fenomenaal! Voor Eric hadden ze geen beter joch kunnen kiezen en ook Jason Bateman blonk uit: in kinder/familiefilms is het vaker zo dat er één karakter is dat nergens in gelooft en daarom een buitenstaander wordt, maar Henry 'Mutant' Weston blijft hoe dan ook de hele film een sympathieke gozer, wat ik erg prettig vond. En Natalie Portman, tja, die heeft altijd een hoge aaibaarheidsfactor (NIET DOORDENKEN!!! Is gewoon zo !).

Ik geef een zeven.

P.S.: Eén van de allergaafste endcredits ooit !

avatar van Bonifatius

Bonifatius

Erg leuke film. De boodschap van het in jezelf geloven zit er mooi in verwerkt. Een gezellige film met prachtrollen van Portman en Hoffman. 4.5 ****

avatar van dikkop

dikkop

Kinderlijk leuke fantasy film. Zit speelse humor in en is zeker niet af te kraken, maar is ook niet top...

avatar van G to the J

G to the J

vermakelijke film.. met ene mooi vrouw..

het is echt een familie film..

tis gewoon een leuke film

avatar van Noodless

Noodless

Tegenvallende fantasie-film met een mager plot waarbij ook nog weinig gebeurt. Portman en de kleine jongen deden hun best, maar Hoffman viel dit keer toch tegen. Kan natuurlijk ook aan zijn rol liggen, want echt interessant of grappig was zijn personage niet.

De speelgoedwinkel zag er tof uit, vol mooie kleuren.

Eén keer gezien, gaat nooit een tweede keer komen. En dat zegt genoeg. 5/10

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film had ik in de winkel al enkele keren in mijn handen gehad. Ik vond de cover wel leuk, maar toen ik het verhaal op de achterzijde las, had ik steeds mijn twijfels. Nu had ik hem deze week opgenomen van tv, en hem zo gauw ik kon bekeken.

Het verhaal was anders dat ik me voorstelde toen ik de beschrijving las. Het is een mooi fantasy verhaal, met de gebruikelijke moraal, maar deze is niet te overdreven, hij is zeer mooi in het verhaal ingewerkt. Het was natuurlijk allemaal uiterst voorspelbaar, maar dit stoorde me geen moment.

Mooie acteerprestaties. Natalie Portman en Matt Baram waren echt schitterend in hun rol. Bij Dustin Hoffman had ik af en toe eens twijfels, maar dat zou ook gewoon aan de rol kunnen liggen, het was nogal geschift en dan zie ik daar altijd wel een beetje Johnny Depp in, maar hij zou te jong geweest zijn voor deze rol te spelen.

Zeer mooie inbeeldzetting, de magie is zeer goed weegegeven, zodat je het geloofd, de winkel is prachtig gedaan met de kamers en de kleuren, ... Door het gebruik van kleur werd je stemming echt meegetrokken in het verhaal.

Dit is een film die natuurlijk niet veel indruk achterlaat. Het is een toffe familiefilm, die ik zeker en vast meermaals ga bekijken, en die ik natuurlijk aan mijn neefjes en nichtje zal doorgeven.

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Ik had hem al heel lang in min bezit maar ik heb hem nooit gezien omdat ik dacht dat hij maar slecht was. Maar deze viel heel goed mee. Het is een familie film, kinderen zullen deze zeker goed vinden. De muziek in de film was ook heel mooi.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Alleen de muziek was mooi, dat was het.

avatar van Rodger

Rodger

Was niet echt bijzonder,.. jammer voor zo'n goede acteur als Hofmann

avatar van missl

missl

wat een schattige film. mooie kleuren en veel fantasie. ik heb me er wel mee vermaakt.

avatar van sofripa

sofripa

Hmmmmm, raar, onevenwichtig en daardoor niet wonderlijk, ook al heb ik geprobeerd deze film door kinderogen te kijken. En het slot

avatar van KwintenS

KwintenS

Hele mooie film waar je niet bij moet nadenken. Als je begint na te denken over het verhaal kom je zeker op een lage score uit. Maar dat is niet de bedoeling van deze film. Je moet je gewoon laten meeslepen en je weer kind voelen. Bij mij werktte dat toch

Dus 4* voor deze mooie familiefilm.