Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Zach Helm
Met onder meer: Dustin Hoffman, Natalie Portman en Jason Bateman
Releasedatum: 6 december 2007
Plot Mr. Magorium's Wonder Emporium
"You have to believe it to see it."
Molly Mahoney (Natalie Portman) is de manager van Mr. Magorium's Wonder Emporium, de vreemdste en meteen de grootste speelgoedhandel op aarde. Als de 243-jarige Mr. Magorium (Dustin Hoffman) de winkel aan haar overlaat, gebeuren er vreemde dingen.
Mr. Edward Magorium
Kangaroo Girl
Lora
Bellini
jOzh
Klinkt als een leuke 'Charlie and the Chocolate Factory' achtige film. Gaat op de 'hier kijk ik naar uit' lijst!
Volgens IMDB echter pas 6 december in de bios, maar nu al 'completed'. Typische kerstfilm?
GGG
Lijkt me en hele mooie film! Net de trailer zitten te kijken. Ik zet hem ook op de hier kijk ik naar uit lijst!
chansadres
Een feel-good familiefilm. Die doen het altijd goed rond kerst. The time for loving etc.
Ik kijk hier naar uit.
JohnWilliams
Lijkt mij een geweldige film.
De Score van Desplat & Zigman was in ieder geval geweldig.
queenie
woensdag gezien in de bios. op zich een leuke film alhoewel ik er iets meer van had verwacht. acteurs spelen goed, maar er had meer mogen gebeuren met het speelgoed, nu was het vaak te veel gepraat (voor de kinderen dan). 3½*
enzyme
Maar dat bleek het toch niet te zijn.
Magere film, te weinig magie en toch nog iets te weinig verhaal rond.
De tijd dat Magorium leefde leek mij meer een veel te lange inleiding op wat moest komen. Het gedeelte waarin Magorium voorkwam was beter wat verkort en ze hadden beter een langer gedeelte gemaakt over Mahoney als eigenares.
Ik vond 'Charlie and the chocolate factory' een geweldige film maar deze kan er belange niet aan tippen.
2.0 sterretjes
soom
Ik zag deze in de (oef, gruwel) nagesynchroniseerde versie... Angela Schijf (toch?) doet het natuurlijk niet slecht, maar ik miste de originele stem van Natalie Portman wel degelijk. Erg lief, erg schattig desondanks. Magie is voor alle leeftijden, geloof erin en wees niet zo serieus als volwassene.. Kinderen hebben de wereld
Jefferson019
Nathalie Portman werkt in een speelgoed shop waar hele vreemde dingen gebeuren. op een dag verteld De baas van de shop dat hij er niet lang meer zal wezen , en wil de speelgoed shop aan haar overlaten
Erg leuke familie film met veel fantasie. Had er alleen iets meer van verwacht..Ondanks dat de film best vermakelijk was ,miste voor mij iets aan de film, Had wat minder gepraat willen zien en meer magie, en wat meer verhaallijn had ook wel gekund.Maar de kids zullen dit geweldig vinden.
3.5
GGG
Beste aardig kleurige film om met de kinderen naar te kijken op een zondagmiddag! Heeft qua stijl wel wat weg van W. Wonka film.
Anjin
Had er meer van verwacht...
Nee jammer geen toppertje ook niet voor de jeugd onder ons
soom
Nee jammer geen toppertje ook niet voor de jeugd onder ons
JohnWilliams
Heb de Score weer beluisterd...echt prachtig. Nu de film nog...
el padrino
ben fan van de avontuur/fantasy wat de laatste tijd uitkomt. *****
Timecop
Mag nog niet in de schaduw van 'Charlie and the Chocolate Factory' staan. Echt geen ruk aan, te moralistisch en 100% humorloos. Terwijl het predenteert een komedie/ fantasy te zijn. Twijfel tussen een 2,0 en 2,5. geef 'm het voordeel van de twijfel, een 2,5. Absoluut geen aanrader.
tal1b
middelmatig, idd niet echt met veel humor.
Het was wel leuk Portman aan het werk te zien. Ze deed het redelijk
Betamax
Hoe kan deze film in godsnaam 3 * hebben.
Wat een slecht en enorm voorspelbaar verhaal en de vergelijking met wiilly Wonka gaat echt niet op.
In deze film werd wel duidelijk dat Dustin Hoffman duidelijk op zijn retour is.
1,5* voor de aardige effecten
aphexfreak
Charmante film!
Met een big smile zitten kijken, en een stuk leuker dan Charlie en de chocoladefabriek.
En Natalie Portman heb ik ook gewoon een zwak voor.
breedbeeld
Begon veelbelovend maar verzandt dan . Wellicht dat het een kleine leeftijdsgroep aanspreekt , b.v. pubers die zich nog wat herinneren van de kindermagie maar ook al worstelen met de onzekerheden van het opgroeien, en de minder leuke dingen van het leven.
Hoffman lijkt veroordeeld tot dit soort rollen, die hij overigens heel aardig doet.
Portman, was is ze houterig in de eindscene. Hoffman is 10 keer zo gracieus al die een papieren vliegtuigje weggooit.
Zach Mills ( Eric met de hoedjes ) is bijna ongelofelijk goed. Ja die ga je de komende jaren in nog heel veel films zien.
Raffael77
Komedie hoeft niet direct een lachfilm te zijn maar juist 1 die je vrolijk maakt en dat doet deze film zeker.
Het is denk ik wel iets meer voor de kleindjes maar leuk genoeg om er een oordel over tegen.
Ik vind hem goed in zijn soort. Vol fantasie zoals dat hoort te zijn bij dit soort films. Leuke effecten en zeer goed acteer werk van Hoffman en Portman. Beide erg goed in hun rol.
Wat ik knap vind is dat ze je echt een idee geven van hoe kinder fantasie is en dat maakt hem zo leuk.
Het kleine kereltje doet het ook goed.
4,5
Angrod_Pallanén
Standaard familie film met een apart verhaal. De film weet bij mij nauwelijks de toch wel makkelijke boodschap over fantasie over te brengen. Daarvoor is het niet uitgewerkt en interessant genoeg. Portman is veruit het beste in deze film en Hoffman, vreemd genoeg, irriteert nogal. Geen film voor mij.
2.0
wwelover
Nou zeker geen Sjakie en de Chocofabriek, maar toch een aardige (kinder) film. Hofmann is wel geinig. En Portman is de ster in mijn ogen, prachtige om naar te kijken.
Zitten geinige elementen in defilm, maar echt lekker komt het er niet uit.
Waku
Het werd al vrij snel in het begin duidelijk dat het geen film voor mij zou zijn.
Leuk voor (kleinere) kinderen.
Dat wel.
Ik had er helemaal niets mee
billgoldberg
Zeer matige film met een flinterdun verhaaltje en een tenenkrommende boodschap (geloof in jezelf, dan komt alles goed). Wellicht hadden de makers niet zoveel geld moeten investeren in de topcast en de special effects (die zijn geweldig
), maar meer in de scriptschrijvers. Dan was het wellicht nog enigszins te aanschouwen geweest. Zelfs kinderen zullen teleurgesteld zijn na het bekijken van deze film.
svendex
echt zo'n zondag middag film, gedachten op nul en genieten van dustin's grappen & grollen
Livefree70
Aardige special effects, aardige familiefilm, maar ook niet veel meer dan dat. Ik zat te wachten of er iets speciaals ging gebeuren, maar wachtte tevergeefs....Hoffman aardig, Portman iets beter.
Geen in ieder geval die ik me over een jaar nog kan herinneren.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

African Cats